Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Άσματα με δάκρυα κι υποκρισία

Έχω εξαιρετική αμφιβολία αν ο σημερινός νεοέλληνας αντιλαμβάνεται την ανείπωτη υποκρισία του περιτυλίγματος του ελληνικού πολιτικού σκηνικού, αλλά και των θεωρουμένων πνευματικών ανθρώπων.
Βλέπουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διάφορους τραγουδιστές και ηθοποιούς –ταγμένους κατά κόρον στην Αριστερά και έχοντες κάνει καριέρες με τις κρατικοδίαιτες συναυλίες των διαφόρων δημάρχων και άλλων κρατικών φορέων- να καταφεύγουν σε
 άκρως δημαγωγικές κι υποκριτικές δηλώσεις και πράξεις, με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ.
Λόγια του αέρα και δάκρυα.
Δάκρυα υποκρισίας διανθισμένα από τα «δημοκρατικά» καψουροτράγουδα των βαρυπενθούντων αρχιτραγουδιστών, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αν κλείσει η ΕΡΤ τελειώνει ο ελληνικός πολιτισμός και η ελεύθερη ενημέρωση.
Οι περισσότεροι, συνδαιτυμόνες του αμειβόμενου με  περισσότερα από 60 χιλιάδες ανά επεισόδιο …Αριστερομαρξιστή Σπύρου Παπαδόπουλου.

Δεν είδα κανέναν απ’ αυτούς τους υπερευαίσθητους αρχιτραγουδιστές να βγαίνουν στα κανάλια και να ολοφύρονται όταν πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι κλείνουν ή συγχωνεύονται δεκάδες (νομίζω 46) βιβλιοθήκες σ’ όλη την Ελλάδα.
Δεν είδα κανέναν απ’ αυτούς να διοργανώνει συναυλίες όταν κλείνει το ένα μετά το άλλο τα βιβλιοπωλεία, όταν έκλεισαν ιστορικοί εκδοτικοί οίκοι.
Δεν είδα κανέναν να συγκινείται από το μαζικό κλείσιμο διαφόρων γκαλερί ζωγραφικής.
Αυτά δεν είναι πολιτισμός;
Δεν είδα κανέναν εξ αυτών να περιδιαβαίνει τα κανάλια και να δηλώνει συμπαράσταση στους 1000 απολυμένους, ημερησίως, των ιδιωτικών τομέων.
Βεβαίως, οι απολυμένοι βιβλιοθηκάριοι, υπάλληλοι βιβλιοπωλείων εκδοτικών οίκων ή άλλοι κακόμοιροι του ιδιωτικού τομέα, δεν προσφέρονται για τηλεοπτικά πλάνα και φωτογραφίες στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Ούτε έχουν δίπλα τους καμιά ΠΟΕΣΥ ή ΕΣΗΕΑ ή άλλους του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού.
Είπαμε, υποκρισία σε αγαστή συνύπαρξη με την έλλειψη σοβαρότητας, αλλά και τον μητροπολίτη Άνθιμο που κι αυτός είναι στα κεραμίδια επειδή δεν θα υπάρχει η ΕΤ3 να μεταδίδει την…πολιτισμική κυριακάτικη λειτουργία και εκπομπή του…..  




2 σχόλια:

  1. ΕΥ ΓΕ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ, Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον αυτοί της Ακαδημίας, δεν πουλάνε "μούρη"...
    Δεν τρέχουν πίσω από τις κάμερες...
    Δεν επιχειρούν να αποκτήσουν συμπάθειες και κοινό πουλώντας υποκρισία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή