Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Οι ιερές μπίζνες… ή αλλιώς… για ποιους λόγους ο παπάς του Πειραιά άδειασε τον Μιχαλολιάκο

Γράφει
 ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσοι γνωρίζουν στοιχειωδώς την ιστορία της Ελλάδας, δεν μπορούν να αρνηθούν ότι η εκκλησία από τα χρόνια των θλιβερών βυζαντινισμών ασκούσε συστηματικά πολιτική εξουσία, παρενέβαινε υπέρ κομμάτων και προσώπων κι έριχνε στο πυρ το εξώτερο όσους δεν θεωρούσε... επαρκώς
χριστιανούς ή όσους δεν της έκαναν τα χατίρια.
Μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση αποτελεί η περίπτωση του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ.
Ο οποίος αφού φρόντισε προηγουμένως να ενημερώσει το ποίμνιό του με επίσημη εγκύκλιο για τις θλιβερές συνέπειες του… πεοθηλασμού, αφού κάλεσε σε μονομαχία …αγιασμού τον καθολικό αρχιεπίσκοπο για να του αποδείξει ποιος είναι ο…ληγμένος, αφού απείλησε με αφορισμό όσους ψηφίσουν το σύμφωνο συμβίωσης, αφού χαρακτήρισε αιρετικό τον πάπα, αποφάσισε να το ρίξει στις μπίζνες.
Σήμερα, το grpost αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους ο μητροπολίτης Πειραιά και το μεγαλύτερο μέρος των ιερωμένων της πόλης, πολέμησαν μέχρι ασφυξίας και τελικού «θανάτου» τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Η ιστορία κρύβει πολλά παρασκήνια κι απαιτήσεις από την πλευρά της εκκλησίας.
Με δυο κουβέντες:
Ανταλλάγματα!
Και μπίζνες! Ιερές μπίζνες!

Να τα πάρουμε από την αρχή.
Ο παπάς του Πειραιά ζήτησε από τον Μιχαλολιάκο, δηλαδή τους Πειραιώτες, να του φτιάξουν ακόμη και επταώροφο κτίριο (!!!) για χρήση της εκκλησίας ζωοδόχου πηγής στην Κοκκινιά.
Ο παπάς αυτός, την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα, την ώρα που ο Πειραιάς μετράει απίστευτες πληγές από την ανεργία, την ώρα που εκατοντάδες Πειραιώτες προσφέρουν από το υστέρημά τους για να κάνει ο ίδιος το φιλανθρωπικό του έργο θαυμάζοντας τη θέα του Σαρωνικού από τα πολυτελή γραφεία του, την ώρα που τα έσοδα του δήμου είναι απολύτως συρρικνωμένα, δεν είχε τσίπα και ζητούσε να του φτιάξει ο δήμος επταώροφο κτίριο για να λειτουργήσει ως κελιά μοναχών!
Απίστευτο θράσος!
Κι όταν ο Μιχαλολιάκος αρνήθηκε, ο παπάς κάκιωσε και πήγε με τον αντίπαλό του!

Δεν ήταν, όμως μόνο αυτό.
Έχει κι άλλο.
Ο ίδιος, είχε ζητήσει να κατασκευαστεί υπόγειο παρκινγκ τριών ορόφων και 380 θέσεων στην αυλή της εκκλησίας του αγίου Βασιλείου.
Με στόχο τα έσοδα απ’ αυτό (σημειωτέον για τους μη γνωρίζοντες, η εκκλησία άρα και το παρκινγκ συνορεύουν με το αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά) να τα εισπράττει η μητρόπολη.
Κι όχι μόνο αυτό.
Στο ίδιο σημείο, ζήτησε από τον Μιχαλολιάκο να αναγείρει ο δήμος πενταώροφο κτίριο για να λειτουργήσει ως πνευματικό κέντρο!
Και δη σε μια περιοχή υπερκορεσμένη που μόνο …με «αίτηση» βλέπει κάποιος ουρανό ή μπορεί να συναντήσει λίγο αεράκι.
Κι όταν ο Μιχαλολιάκος αρνήθηκε, έγινε «οχτρός» του.
Ο παπάς ζώθηκε τα φισεκλίκια της …αγιοσύνης του κι ευλόγησε τον αντίπαλό του, φωτογραφιζόμενος στο στάδιο «Καραϊσκάκης» ως νέα μεταγραφή της μεγάλης και λαοπρόβλητης ομάδας της πόλης.

Έχει κι άλλο.
Ο ίδιος παπάς αρνήθηκε στον Μιχαλολιάκο την κατασκευή πεζογέφυρας ανάμεσα στον Τιτάνειο κήπο και την Ακτή Μιαούλη, όπου συχνά πυκνά συμβαίνουν ακόμη και θανατηφόρα δυστυχήματα.
Ο λόγος;
Η δημιουργία της θα κατέστρεφε την …θέα των δυο εκκλησιών, της αγίας τριάδας και του αγίου Σπυρίδωνα!

Έχει κι άλλο.
Η προσπάθεια του Μιχαλολιάκου και των Πειραιωτών να αναγείρουν και πάλι το παλιό ρολόι του Πειραιά –σήμα κατατεθέν της πόλης- που γκρέμισε ηλιθιωδώς ο Σκυλίτσης στα χρόνια της χούντας, βρήκε αντίθετο τον παπά της πόλης.
Δεν τον κάλεσαν, λέει, να εκφράσει ούτε καν τη γνώμη του.
Λες και διοικεί εκείνος τον Πειραιά.
Λες κι οι Πειραιώτες τον ψήφισαν για ν’ ασκεί πολιτική…
Λες και για την αισθητική και την ιστορία της πόλης πρέπει οι Πειραιώτες να ζητούν την άδειά του…

Άξιος συνεχιστής του μεσαιωνικού σκοταδισμού, ο παπάς του Πειραιά, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται γάγγραινα ρέουσα πύον για την πόλη, τον πολιτισμό της, την κουλτούρα της.
Οι παρεμβάσεις του, εκτός της γραφικότητας που τις διακρίνουν, εκτός της πομπώδους μεγαλοπρέπειας αντί της ταπεινότητας, έχουν αρχίσει πλέον να δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην εικόνα μιας πόλης - βιτρίνας για τον τόπο.
Ο χριστιανοταλιμπανισμός που εκφράζει προσβάλλει ακόμη και την ελεύθερη σκέψη των Πειραιωτών.

Ο Μιχαλολιάκος ήδη το πλήρωσε.
Δεν θ’ αργήσει δε ο καιρός που θα εναντιωθεί και σ’ όσους του υποσχέθηκαν ότι θα του προσφέρουν ότι ζητά.
Από τη στιγμή που του επιτράπηκε να θεωρεί τον εαυτό του φεουδάρχη των Πειραιωτών και να διαφεντεύει τα πολιτικά της δρώμενα, έχουμε να δούμε και ν’ ακούσουμε πολλά ακόμη…
Κάτι φυσιολογικό, στο μοναδικό θεοκρατικό Κράτος της Δύσης και δη με τη βούλα στο Σύνταγμά του…


1 σχόλιο:

  1. Έχει κι άλλο. Ο Μητροπολίτης αντέδρασε έντονα στην δημιουργία σταθμού Μετρό στην Ευαγγελίστρια Πειραιά. Εκεί δυστυχώς του πέρασε. Βλέπετε οι εργασίες θα διατάρασσαν τις ιερές μπίζνες του πανάκριβου γηροκομείου της μητρόπολης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή