Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Γιατί θα ψηφίσω Ποτάμι

Γράφει ο Φώτης Σαραντόπουλος
Αποφάσισα να ψηφίσω Ποτάμι για τέσσερις λόγους:
1.      Επειδή με καλύπτει απόλυτα ο βασικός στόχος που έθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, όταν δήλωσε ότι: «Εμείς δεν ενωθήκαμε για να κυβερνήσουμε στα επόμενα 30 χρόνια.
      Ενωθήκαμε για να αλλάξουμε ένα σύστημα βασισμένο στη διαφθορά και στην εξυπηρέτηση ημετέρων.
      Ενωθήκαμε για να κάνουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Ελλάδα.»
2.      Επειδή φρόντισα να γνωρίσω από κοντά τον Σταύρο Θεοδωράκη, να συζητήσω μαζί του κοιτάζοντάς τον στα μάτια.
      Πείστηκα έτσι ότι εννοεί αυτά που λέει.
3.      Επειδή παρακολουθώντας τις δημόσιες ομιλίες του Σταύρου Θεοδωράκη κατέληξα στο ότι έχει και όραμα αλλά και ευφυΐα και ικανότητες.
4.      Επειδή συμμετέχοντας στο Ποτάμι, διαπίστωσα ότι συσπειρώνει πολίτες και όχι πελάτες, πολίτες ανιδιοτελείς που αγαπούν την Ελλάδα.
Είναι όλα τέλεια στο Ποτάμι; Μεταξύ μας, οργανωτικά είμαστε ακόμη μπάχαλο, αλλά δεν με προβληματίζει αυτό, προς το παρόν τουλάχιστον. Ο χρόνος είναι μαζί μας.
Ούτε με προβληματίζει το τι λέει ο Χ ή Ψ υποψήφιος για θέματα δευτερεύοντα.
Στο Ποτάμι δεν μαζευτήκαμε επειδή έχουμε όλοι την ίδια ιδεολογία. Το αντίθετο. Συγκεντρωθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογίες, που συμφωνούμε στον βασικό στόχο: Να αλλάξουμε ένα σύστημα βασισμένο στη διαφθορά και στην εξυπηρέτηση ημετέρων. Αν καταφέρουμε να αλλάξουμε το σύστημα, θα μου είναι εντελώς αδιάφορο ποιον στηρίζει ο Χ στην Αυτοδιοίκηση ή τι γνώμη έχει ο Ψ για το Άγιο Φως …
Το Ποτάμι είναι μία ιστορική αναγκαιότητα. Δεν δημιουργήθηκε επειδή είχε φιλοδοξίες ο Σταύρος. Ξέρω τουλάχιστον 5 άλλους «Σταύρους» που ετοίμαζαν 5 άλλα «ποτάμια» και δεν αμφιβάλω ότι μπορεί αι να υπάρχουν άλλοι 100 που ετοίμαζαν κάτι παρόμοιο, που απλά δεν τους γνώρισα. Εδώ και 2,5 χρόνια, χιλιάδες πολίτες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα ενωτικό σχήμα σαν το Ποτάμι. Και πολλοί από αυτούς είναι πλέον ενταγμένοι στο Ποτάμι, όπως κι εγώ.
Το Ποτάμι υπάρχει, είναι εδώ και θα είναι καταλύτης μεγάλων πολιτικών ανακατατάξεων. Ιδίως, αν με την βοήθειά όλων μας, καταφέρει στις Ευρωεκλογές να αναδειχθεί σε τρίτη πολιτική δύναμη.


1 σχόλιο:

  1. "Το Ποτάμι είναι μία ιστορική αναγκαιότητα." (sic) ..... (!)
    .....
    μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην λες....
    (καταγράφονται και θα εκτεθείς....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή