Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Στην αγκαλιά της Άνγκελα…

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν λίγους μήνες, ο Αλέξης Τσίπρας άκουγε το όνομα της γερμανίδας καγκελαρίου κι έβγαζε σπυριά. Οι χαρακτηρισμοί του προς τους πολιτικούς του αντιπάλους ουκ ολίγοι.
Γνωστά, ας μη στεκόμαστε σ’ αυτά.
Αναλαμβάνοντας την εξουσία, επιχείρησε να προσπεράσει την Ευρώπη και τ’ αδιέξοδα που οδηγούσαν οι δογματισμοί του, κάνοντας
ανοίγματα στην  Κίνα, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία.
Ανεπιτυχώς φυσικά, παρά τις έντονες επικοινωνιακές προσπάθειες του ίδιου και του επιτελείου του να φανούν αλλιώς τα δεδομένα.
Τα αδιέξοδα μεγεθύνθηκαν κι άρχισαν να δημιουργούνται σκέψεις, όπως ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση ο ίδιος και το κόμμα του ν’ αλλάξουν την Ευρώπη κι όλον τον κόσμο, ούτε πολύ περισσότερο να κάνει τις αγορές να χορεύουν με τα δικά του νταούλια και τους δικούς του ρυθμούς.
Οι προεκλογικές φανφάρες και τα ουτοπικά συνθήματα, άρχισαν να κρύβονται σιγά σιγά στα συρτάρια της εξουσίας της για «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησής του.
Ούτε το μνημόνιο σκίστηκε, ούτε καν τέθηκε προς διαπραγμάτευση το ζήτημα του χρέους, ούτε αύξηση του αφορολόγητου στις 12 χιλιάδες υπήρξε, ούτε ο ΕΝΦΙΑ καταργείται, ούτε οι μισθοί αυξάνονται, ούτε καν οι καθαρίστριες επαναπροσλήφθηκαν…
Κι όχι μόνο αυτά.
Η χώρα, μέσα σε μόλις τρεις μήνες κατάφερε να μην έχει ούτε έναν σύμμαχο στο Eurogroup!
Ούτε καν την Κύπρο.
Η πολιτική του, επηρέασε σφόδρα και τα αδελφά του κόμματα στην Ευρώπη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «Ποδέμος» στην Ισπανία, βρίσκονται πλέον στην τέταρτη θέση στις δημοσκοπήσεις, ενώ πριν τρεις μήνες διεκδικούσαν την εξουσία από την πρώτη!
Ο δε Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία, παρουσιάζει την ίδια καθοδική πορεία.

Κάπου εδώ, μπροστά στα αδιέξοδα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις επιλογές του έφτασε, ανακαλύφθηκε η μισητή «Μαντάμ Μέρκελ»!
Η Γερμανίδα, από «μισητή κυρία», «καταστροφική λαίλαπα» και «ανάλγητη νεοφιλελεύθερη», κατέστη σε μια μόνο νύκτα το μοναδικό σωσίβιο του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρωθυπουργός, έφτασε μάλιστα στο σημείο να της «ψάλει» ύμνους στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star.
«Τώρα που τη γνώρισα από κοντά», είπε «λέω ότι δεν είναι τυχαίο που είναι τόσα χρόνια Καγκελάριος. Είναι επιμελής, μελετημένη και διαβασμένη. Έχει τη γερμανική κουλτούρα που θέλει να λέει ο άλλος την αλήθεια και να μην κοροϊδεύει».
Απίστευτη οβιδιακή μεταμόρφωση!
Μέσα σε τρεις μόλις μήνες.
Τώρα, στην αγκαλιά της μαντάμ Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας, ετοιμάζεται να ψηφίσει σ’ ένα και μόνο νόμο (όπως οι άλλοι… μερκελιστές) επώδυνα μέτρα για να εξασφαλιστεί η ροή χρηματοδότησης του τόπου.
Οι αντιδράσεις από την κοινοβουλευτική του ομάδα είναι ισχυρές.
Οι εθισμένοι στη συνθηματολογία βουλευτές του, δύσκολα μπορούν να καταπιούν τη μεταμόρφωσή του.
Κατέφυγε, λοιπόν, στην απειλή του δημοψηφίσματος.
Για εσωτερικούς και μόνο λόγους.
Βλέπετε, είναι αχώνευτο για τους πολλούς συντρόφους του, ο κεραυνοβόλος έρωτας με την μαντάμ…
Όμως, εκτός από το γεγονός ότι το δημοψήφισμα θα διακυβεύσει και πάλι τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, θα αποδιαλύσει την οικονομία λόγω αβεβαιότητος, δεν πρέπει να ξεχνά ότι την τελευταία φορά που ο μοιραίος πρωθυπουργός επιχείρησε να το χρησιμοποιήσει ως εκβιασμό –και μάλιστα σε περίοδο μνημονίου- οδηγήθηκε στο δρόμο προς το σπίτι του…
Αρκετά λοιπόν και με τον νέο εκβιασμό.
Ακόμη και μέσα από την αγκαλιά της επιμελούς -κατά Τσίπρα- καγκελαρίου, οι ηγέτες, οι κυβερνήσεις εκλέγονται από τον λαό για να κυβερνούν, να λαμβάνουν αποφάσεις κι όχι να μεταθέτουν τις ευθύνες στις πλάτες της κοινωνίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου