Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Εκλογές;


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προσέξτε σκηνικό.
Όλο το τελευταίο διάστημα διαρρέονται πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο Τσίπρας σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο των εκλογών.
Προχθές, βγαίνει ο «συνοδοιπόρος» και συνομιλητής του Τσίπρα, ο Λεβέντης, και λέει ότι θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο.
Χθες, βγαίνει το γερμανικό Spιegel και γράφει το ίδιο.
Προσέξτε κι άλλα πράγματα.
Όπως, ότι όλο το τελευταίο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι
υπουργοί του επαναφέρουν στις δημόσιες τοποθετήσεις τους την…. ελπίδα της Αριστεράς!!! Ομού, μετά των φραστικών βερμπαλισμών για τη δημιουργία στον νότο της Ευρώπης ενός… αντιγερμανικού πόλου. Συν το… ξεθάψιμο των… γερμανικών αποζημιώσεων… Συν τα… τσάμικα υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στα πανηγύρια του δεκαπενταύγουστου… Συν την απέλπιδα προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης… Συν τα τερατουργήματα που προσφέρονται ως σανός για την αναθεώρηση του Συντάγματος… Συν τις αγωνιώδεις κυβερνητικές επιχειρήσεις να γίνεται το μαύρο άσπρο…
Τι συμβαίνει αλήθεια;
Η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας γνωρίζει πως με τεχνάσματα και επικοινωνιακά τρικ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα που έρχεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου εξ αιτίας των δικών του παλινωδιών και της ανικανότητας της κυβέρνησής του.
Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι τα πλεονάσματα που ανακοινώνει είναι παραμυθένια, όταν το κράτος χρωστάει στους πάντες και στο εσωτερικό έχει κηρύξει στάση πληρωμών.
Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι ο Σεπτέμβριος φέρνει χιλιάδες σπίτια στο σφυρί και εργασιακά που έχει ψηφίσει αλλά δεν μπορεί να εφαρμόσει.
Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι αναγκαστικά θα καταφύγει στον … κόφτη που ο ίδιος ψήφισε κι αυτό σημαίνει νέες περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου. Κι επειδή δεν θέλει να αγγίξει το πελατειακό δημόσιο, πάλι θα την πληρώσουν οι συνταξούλες….
Ο Τσίπρας στήνει σκηνικό ρήξης με τους δανειστές για να έχει να λέει στο πόπολο ότι αυτοί τον έριξαν…

Έχουμε αναφέρει επανειλημμένως ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχουν και καταγράφονται δυο τάσεις:
  1. Αυτή στην οποία ανήκουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάει αμέσως σε εκλογές, επειδή όσο περνά ο χρόνος τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα γι αυτήν. Κι ότι ακόμη κι αν χαθούν αυτές, θα μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει δυνάμεις για να πρωταγωνιστήσει και πάλι στο μέλλον. Πολύ περισσότερο αφού με ψηφισμένη την απλή αναλογική ο Κυριάκος δεν θα μπορεί να γίνει κυρίαρχος του παιγνιδιού και θα αποτελέσει μικρή παρένθεση.
  2. Αυτή, στην οποία ανήκουν εκείνοι που ισχυρίζονται ότι όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα για την κυβέρνηση, πολύ περισσότερο αν διευθετηθεί το χρέος.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, όσο κι αν διαψεύδει το ενδεχόμενο των εκλογών, συνεχίζει να εκτιμά ότι έχει το επάνω το χέρι, ισχυριζόμενος στο περιβάλλον του ότι δεν μπορεί να χάσει από τον Μητσοτάκη.
Τα έλεγαν κι άλλοι και όλοι ξέρουμε που βρίσκονται σήμερα…
Κι όχι μόνο αυτό.
Πώς μπορεί να κάνει τέτοια εκτίμηση ο Τσίπρας;
Όταν κι ένα μικρό παιδί γνωρίζει ότι η κατάσταση της Οικονομίας είναι δραματική κι ότι ανάκαμψη με την πολιτική που ακολουθείται δεν μπορεί να υπάρξει;
Όταν ακόμη κι οι πιο αυτιστικές πολιτικά ομάδες –αυτές του κρατισμού και των καταστροφικών συντεχνιών- δεν δείχνουν να προσφέρουν χρόνο και αντιδρούν έντονα στα πάντα;
Κι όταν είναι πλέον δυσβάστακτα τα τεράστια προβλήματα της χώρας που προκάλεσε και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση;

Το βέβαιο είναι ότι ο χρόνος και τα προβλήματα δεν είναι σύμμαχος της κυβέρνησης.
Αλλά, αφού ο Τσίπρας απολαμβάνει της στήριξης συντηρητικών κύκλων της αντιπολίτευσης –και δεν εννοούμε μόνο αυτή του συγκυβερνήτη Καμμένου-,  δεν πρόκειται να απεμπολήσει την εξουσία που περίμενε η Αριστερά επί δεκαετίες.
Στήνει το άγαρμπο κόλπο του, θα σταθμίσει τα δεδομένα προσφέροντας … επανάσταση και συνθήματα στους ψηφοφόρους του και θα προχωρήσει σε εκλογές ΜΟΝΟ αν είναι σίγουρος ότι αυτές θα εξυπηρετούν το κόμμα του…
Ή για να παραμείνει ισχυρός και να ξαναρχίσει το καταστροφικό του έργο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, ξαναβγαίνοντας στα πεζοδρόμια και τορπιλίζοντας την όποια νέα κυβέρνηση, αναμένοντας επιστροφή του μέσω απλής αναλογικής…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου