Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Ο Καμμένος κι οι …καραμανλικοί…



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο λαϊκιστής πρόεδρος των ΑΝΕΛ πολιτεύεται έχοντας σηκώσει το λάβαρο του «πατριωτισμού» και δεν απέχει πολύ από τη Χρυσή Αυγή.
Δεν υπάρχει, επίσης, αμφιβολία ότι ο εθνικολαϊκιστής Πάνος Καμμένος διαφοροποιείται από τις κυβερνητικές επιλογές ΜΟΝΟ όταν εκτιμά ότι εξυπηρετεί το κόμμα του και τις ψηφοθηρικές του επιλογές.
Όπως έγινε με την καταψήφιση της δημιουργίας μουσουλμανικού τεμένους.
Υποκριτική, πέρα ως πέρα η
στάση του.
Δηλαδή, τι θα έκανε ο Πάνος Καμμένος αν η Νέα Δημοκρατία δεν υπερψήφιζε –και σωστά- την δημιουργία του τεμένους; Θα έριχνε την κυβέρνηση; Θα έχανε τα μεγαλεία;
Θα έχανε τις συνεχείς στρατιωτικές μεταμφιέσεις, που άλλοτε ντύνεται λοκατζής, άλλοτε βατραχάνθρωπος κι  άλλοτε πιλότος μαχητικών αεροσκαφών;
Φυσικά και δεν θα το έκανε. Θα ψήφιζε ήθελε δεν ήθελε.
Όπως ψήφισε το χειρότερο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση που στηρίζει, όπως ψήφισε την εξαφάνιση της μεσαίας –αστικής τάξης με την υπερφορολόγηση που της επιβλήθηκε, όπως ψήφισε την καταβαράθρωση των αρίστων στην Παιδεία ή την ισοπέδωση που δημιουργεί ο Φίλης.
Όπως συμπράττει πειθήνια σε ότι του ζητείται εδώ και 18 μήνες, μόνο και μόνο εξ αιτίας της εξουσιομανίας του. Μιας εξουσιομανίας που ποτέ δεν θα ικανοποιούσε εντός της Νέας Δημοκρατίας, αφού από όσους αρχηγούς της πέρασαν τα χρόνια που ο Πάνος Καμμένος ήταν βουλευτής της, μόνο στο τέλος της θητείας του, ο Κώστας Καραμανλής,  τον έκανε υφυπουργό για ένα μικρό φεγγάρι….

Να πάμε αυτή τη συζήτηση ένα βήμα παρακάτω.
Ο Καμμένος, λοιπόν, έχει αρχίσει να γίνεται πρόβλημα για τον Τσίπρα.
 Έτσι διαρρέεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Εξ ου και η αναζήτηση συμμαχιών με τον πάντα πρόθυμο Λεβέντη.
Λένε, λοιπόν, ότι ο Τσίπρας έχει αρχίσει να πιστεύει πως μόλις ο Καμμένος νιώσει να συρρικνώνεται σε σταθερά χαμηλά το εκλογικό του ποσοστό, θα επιχειρήσει ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση.
Αυτά διαρρέονται, αυτά λέγονται στα πολιτικά παρασκήνια, αυτά  ακούγονται στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Κάποιοι μάλιστα τα χαρακτηρίζουν και οργανωμένο σχέδιο των Τσίπρα – Καμμένου.
Να βγει, δηλαδή ο δεύτερος εκτός κυβέρνησης για να επιχειρήσει με ηρωικά - πατριωτικά λόγια να φωνάζει ότι… αποποιήθηκε την εξουσία για να … συσπειρώσει τη σκληρή Δεξιά και τον…. καραμανλισμό! Με στόχο την αποδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας ακόμη και σε ποσοστό μιας μονάδας. Για να γίνει, εν συνεχεία, πράξη το σενάριο των διπλών εκλογών (μιας άκαρπης στον σχηματισμό κυβέρνησης και μιας δεύτερης με απλή αναλογική) και την επαναφορά στην εξουσία αυτής της εκτρωματικής συμμαχίας.
Παρατήρηση πρώτη:
Το τελευταίο διάστημα, ο λαϊκιστής πρόεδρος των ΑΝΕΛ, επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία επειδή… ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης, ενώ όλο και περισσότερο υπερτονίζει ότι είναι… καραμανλικός.
Αφήστε που τονίζει συνεχώς –λες και τον νοιάζει- ότι στη Νέα Δημοκρατία γίνεται…. αποκαραμανλοποίηση κι ότι θα καλέσει τους «καραμανλικούς» να συγκροτήσουν μαζί το…. μεγάλο Κέντρο!
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σενάριο που θα μας απασχολήσει στο εγγύς μέλλον;
Ποιος ξέρει; Θα δούμε…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου