Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Ο Τσίπρας κι οι μπαλτάδες…

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πούλησε το λιμάνι του Πειραιά ο Τσίπρας;
Έκανε ότι περνούσε από το χέρι του ο υπουργός Ναυτιλίας, ο Δρίτσας, για να ματαιώσει την επένδυση.
Πούλησε τα αεροδρόμια ο Τσίπρας;
Έκανε ότι μπορούσε ο Σπίρτζης, κλαίγοντας εδώ κι εκεί, για να ματαιώσει την επένδυση.
Προχώρησε την υπόθεση της απεμπλοκής της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές ο Τσίπρας, την κόλλησε ο Σκουρλέτης.
Παραχωρήθηκε προς εκμετάλλευση ο χώρος της
Αφάντου στη Ρόδο; Ο Μπαλτάς την «κόλλησε», κηρύσσοντάς την …αρχαιολογικό χώρο!
Προχώρησε ο Τσίπρας την επένδυση του Ελληνικού –που είναι και μνημονιακή υποχρέωση του χώρας να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Νοεμβρίου- κι έρχεται τώρα αυτός ο ανεκδιήγητος υπουργός Πολιτισμού, ο Μπαλτάς, και προτίθεται να κηρύξει την υπό παραχώρηση περιοχή…. Αρχαιολογικό χώρο!!!
Τι να πούμε τι; Ίσως στο Ελληνικό να βρέθηκαν τα αρχαία που έκοψε ο Φίλης από τα σχολεία….
Ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που ο ένας ράβει κι ο άλλος ξηλώνει;
Ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση στην οποία οι υπουργοί συναγωνίζονται ποιος θα κάνει ή ποιος θα πει την μεγαλύτερη ανοησία;
Ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους επικίνδυνους;
Ότι αυτή η κυβέρνηση συνιστά το απόλυτα ιστορικό ατύχημα της χώρας στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της;
Ότι και να πούμε είναι χιλιοειπωμένα.
Και ξέρετε ποιο είναι το κακό; Ότι ο Τσίπρας είναι απόλυτα όμηρος όλων αυτών, αδύναμος κι ανήμπορος να τραβήξει αυτιά ή να αποπέμψει, όπως θα έκανε κάθε φυσιολογικός πρωθυπουργός που αμφισβητούνται και ανατρέπονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης του. Άλλωστε, πρώτος εκείνος άνοιξε τον χορό της πολιτικής ανοησίας, του λαϊκισμού, της απύθμενης και πολιτικά επιζήμιας για τη χώρα επιπολαιότητας. Ή και αυταπάτης, όπως είπε.

Όμως είναι και κάτι ακόμη.
Μπορεί ο Μπαλτάς να γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αποφάσεις της κυβέρνησης που συμμετέχει και να ασκεί προσωπική πολιτική, όπως άλλωστε κάνει ο κάθε υπουργός της μοιραίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, μπορεί ο Τσίπρας να μην αντιδρά και να κάνει το παγόνι, αλλά δεν μπορεί να παίζει με όλους εμάς που κάθε λίγο και λιγάκι καλούμαστε να πληρώνουμε τα σπασμένα των ανοησιών.
Τι εννοώ; Αν η κυβέρνηση προχωρήσει τελικά στην κήρυξη του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού σε… αρχαιολογικό χώρο, ποιος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο, πλην όλων ημών;
Όχι μόνο επειδή θα ακυρωθεί μια επένδυση που θα αλλάξει το λεκανοπέδιο και θα δημιουργήσει 10 χιλιάδες άμεσες θέσεις εργασίας και άλλες 70 χιλιάδες όταν αναπτυχθεί και ολοκληρωθεί το έργο, αλλά κι επειδή όλοι εμείς θα κληθούμε να πληρώσουμε τις αποζημιώσεις που θα ζητήσουν και θα κερδίσουν –όπως ισχυρίζονται έγκριτοι νομικοί κύκλοι- οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που κέρδισαν τον διαγωνισμό παραχώρησης του χώρου.
Κι όχι μόνο αυτά.
Θα εξευτελίσει για μια ακόμη φορά τη χώρα, την ώρα που αναζητά με το τουφέκι επενδυτές…
Όμως, ποιος νοιάζεται για αυτά; Τα ιδεοληπτικά ανθρωπάκια που κυβερνούν; Το σανό για να ταΐσουν την εκλογική πελατεία τους, δείχνει να είναι ατέλειωτο…

Και το γράφουμε από τώρα και θυμηθείτε τη στιγμή όταν θα το διαβάσετε στο εγγύς μέλλον.
Ο ίδιος αυτός ιδεοληπτικός υπουργός, ο Μπαλτάς (που εκτός όλων των άλλων θέλει να κάνει κι έναν ατέλειωτο αρχαιολογικό χώρο την Βέροια) ετοιμάζεται να βάλει προσκόμματα με το ίδιο τέχνασμα και στην αποκρατικοποίηση του Ιππικού κέντρου του Μαρκόπουλου, του ιπποδρόμου. Την ώρα που το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στον διαγωνισμό για την παραχώρησή του για 40 χρόνια σε ιδιώτη (επίσης μνημονιακή υποχρέωση της χώρας), ο υπουργός ετοιμάζεται να κηρύξει και αυτόν τον χώρο …αρχαιολογικό, ούτως ώστε να σταματήσει τα πάντα….
Κι ο Τσίπρας, απλώς προεδρεύει…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου