Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο22)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά
και παραπολιτικά σχόλια


@ Μικρός κι επικίνδυνος ή απλώς χαρακτηριστικά ανεπαρκής;
Περί Τσίπρα το ερώτημα.
Με το θλιβερό ατόπημα του οποίου, ουδείς ασχολήθηκε.
Ούτε καν το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο.
Για να ξέρετε, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του με τον Παπαχελά:
«Εάν είστε πρωθυπουργός και ένα
 τουρκικό σκάφος βγει κοντά στο Καστελόριζο να κάνει έρευνες σε αμφισβητούμενες περιοχές, εσείς με ποιον θα μιλούσατε, ποιον θα σηκώνατε το τηλέφωνο να καλέσετε;
Και τι απάντησε χωρίς ίχνος τσίπας ή γνώσης ο υποψήφιος σωτήρας του τόπου, του Ευρώ και της Ευρώπης;
«Με τον Ερντογάν, αυτός δεν θα έφερνε το σκάφος να κάνει έρευνες;» (Σ.Σ. !!!!!!!!!!!!)

@ Δηλαδή, ο Αλέξης Τσίπρας, γίνεται ο πρώτος και μοναδικός Έλληνας πολιτικός, ο οποίος δηλώνει και μάλιστα ανερυθρίαστα, ότι θα «παίξει μπάλα» με τους όρους που επί δεκαετίες ζητούν οι Τούρκοι.
Τουτέστιν, θα υποβαθμίσει τα ζητήματα του Αιγαίου σε διμερή!
Επαναλαμβάνω, ουδείς ασχολήθηκε…

@ Να σας πω και παρασκήνιο από την συνέντευξη Τσίπρα στον Παπαχελά.
Όλα ξεκίνησαν μετά τις πρωτοφανείς αντιδράσεις που προκάλεσε η εκπομπή του Τράγκα με τους χρυσαυγίτες.
Κι επιχειρήθηκε να βρεθεί άλλοθι πολυφωνίας.
Ο Τσίπρας δεν είπε «όχι» και στο πατ κιουτ «στήθηκε» η συνέντευξη.
Εξ ου και η μη επαρκής της διαφήμιση…

@ Πάντως ο Τσίπρας προκαλεί σχιζοφρένια!
Το πρωί είχε συναντήσει τον Μπόμπολα κι ήταν «αγκλίτσες και φιλάκια» και το βράδυ τον κατήγγειλε στον Σκάι…

@ Χαμός έγινε όλη την εβδομάδα, με την εκπομπή του Τράγκα στον Σκάι, όπου ο δημοσιογράφος, εκφραστής του λαϊκισμού στην Ελλάδα, παρουσίασε σε τηλεοπτική παράταξη τέσσερα εκ των κορυφαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Το τι γράφτηκε δεν περιγράφεται.
Το τι μπινελίκι έπεσε δεν γράφεται.
Ούτε εγώ, μπορώ να τα μεταφέρω. Παρότι έχω ιδιαιτέρως αγαστές σχέσεις με τα μπινελίκια και δεν είμαι ο πιο χρυσόστομος άνθρωπος.

@ Όμως, το ζήτημα δεν είναι νέο και δεν είναι τίποτα περισσότερο, από άλλη μια έκφραση του λαϊκισμού.
Μπορεί να ξενίζει πολλούς. Μπορεί και να τους κάνει ν’ αγανακτούν, όπως έγινε με τους δημοσιογράφους της Καθημερινής, που συγκεντρώθηκαν, τα είπαν, ξέδωσαν, έβγαλαν μια ανακοίνωση καταδίκης και μετά, ήσυχοι ότι έπραξαν το καθήκον τους, σκόρπισαν στα ανά το κτίριο του Φαλήρου γραφεία τους.
Από τον Άρη, τη Σία, τον Μπάμπη, τον Πρόδρομο μέχρι την Ελένη, τον Κωνσταντίνο, τον άλλο Κωνσταντίνο και την Κατερίνα.

@ Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι τόσο οι περισσότεροι δημοσιογράφοι της Καθημερινής όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους σε άλλα ΜΜΕ, ήταν χαρακτηριστικά απόντες όταν το τηλεοπτικό προϊόν είχε επί δεκαετίες κατακίτρινο χρώμα.
Ήταν χαρακτηριστικά απόντες όταν η χυδαιότητα γινόταν λίπασμα για να οργωθούν τα χωράφια των ελληνικών οικογενειών.
Ήταν χαρακτηριστικά απόντες όταν οι εισαγωγές μουσικών έργων τρόμου «έντυναν» τα «έγκυρα» δελτία ειδήσεων διαφόρων ΜΜΕ και η δήθεν πολυφωνία απόψεων σκέπαζε ως τσίτι το γεγονός πως κάποιοι επώνυμοι και δήθεν «έγκυροι» συνάδελφοί τους φλέρταραν ασυστόλως με τον λαϊκισμό και έκαναν τους Έλληνες αγωγούς του φασισμού.

@ Ήταν χαρακτηριστικά απόντες όταν δυο- τρεις- πέντε άνθρωποι μπούκωναν φασισμό την κοινωνία.
Κι ύστερα κι ύστερα…μα δεν υπάρχει ύστερα.
Υπάρχει μόνο το «Τώρα».
Τώρα που ο φασισμός – ναζισμός έχει μπει μέσα στα σπίτια μας.
Κι αυτό το γεγονός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί ούτε με ανακοινώσεις, ούτε καν μέσω τηλεόρασης.
Ο φασισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από δημοσιογράφους και πολιτικούς.
Για τον απλούστατο λόγο ότι τόσο οι μεν όσο και οι δε, είναι βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στη μάστιγα του λαϊκισμού.
Μπορεί να μην κυριαρχούσε στο συγκρότημα του Φαλήρου, όμως εσχάτως πολλά εκεί άλλαξαν και οι μεταλλάξεις έχουν σοκάρει πολλούς.

@ Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με άλλο τρόπο πλην της αποξήρανσης του βιοτόπου της.
Μόνο αν εξοστρακιστεί ο λαϊκισμός και αποκτήσει παιδεία ο κόσμος, δεν θα υπάρχει λόγος ύπαρξής της.
Ούτε το ένα μπορεί να συμβεί, ούτε το άλλο.
Τουλάχιστον στη σημερινή Ελλάδα…
Περαστικά μας.

@ Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε και κάτι ιδιαιτέρως σημαντικό.
Τις πόρτες των γραφείων της Χρυσής Αυγής, έχουν αρχίσει να διαβαίνουν και οι «αποτυχημένοι» και δη από τις τοπικές κοινωνίες.
Δηλαδή, εκείνοι που δεν εξελέγησαν δημοτικοί ή περιφερειακοί σύμβουλοι ή εκείνοι που ξέρουν ότι δεν έχουν ελπίδες πολιτικής ανέλκυσης στο υπάρχον πολιτικό σύστημα.
 Στη Χρυσή Αυγή, όλοι αυτοί βλέπουν το σκαλοπάτι της εκπλήρωσης των ονείρων τους. Να μας σώσουν!

@ Το «όμοιος ομοίω αεί πελάζει», ταιριάζει στον Τράγκα; Ή μήπως είναι καλύτερο το «όμοιος ομοίω αεί βελάζει»;

@ Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά στις εκλογές του συλλόγου υπαλλήλων της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτη δύναμη.
Η συνδικαλιστική του παράταξη ξεπέρασε το 50%!
Είδατε οι προνομιούχοι;

@ Πάμε παρακάτω.
Από την προηγούμενη εβδομάδα σας είχα πει ότι θα σας έχω φρέσκα νέα από το μέτωπο των υποψηφιοτήτων για τις δημοτικές εκλογές.
Εδώ είμαστε λοιπόν.
Όσα γράφω αφορούν την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
Κι αν αναλογιστούμε ότι μέχρι τις δημοτικές (αν γίνουν κανονικά) έχουμε σχεδόν ενάμιση χρόνο, πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν.
Στην Αθήνα και από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, παρά τις αρνήσεις του Βορίδη, το όνομά του εξακολουθεί να είναι επάνω στο τραπέζι. Όπως είναι και του Ψυχάρη και της Όλγας. Κάποιοι μου λένε και για τον Κικίλια, αλλά κάτι τέτοιο μάλλον είναι ευσεβείς πόθοι.
Ο Κακλαμάνης λέει ότι θα είναι υποψήφιος ανεξαρτήτως χρίσματος.
Αλλά, αναζητείται κι άλλο πρόσωπο. Ένα πρόσωπο που θα μπορεί να τύχει υπερκομματικής στήριξης ή τουλάχιστον στήριξης των εταίρων της κυβέρνησης.
Ποιο θα είναι αυτό; Εγώ δεν γνωρίζω. Αν σώνει και καλά θέλετε όνομα, πάρτε τα κουβαδάκια σας και πηγαίνετε σε  άλλο διαδικτυακό μέσο. Εγώ να γράψω κάτι, μόνο και μόνο για να το γράψω …δεν….

@ Από πλευράς των άλλων εταίρων της κυβέρνησης δεν έχουν ακουστεί πολλά.
Ίσως να αρκεστούν στη μετριότητα του Καμίνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ψάχνεται. Η Δούρου μετρήθηκε, το ίδιο κι η Κωνσταντοπούλου, ενώ σχεδόν βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κασιδιάρη.

@ Στον Πειραιά, μάλλον αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι και πάλι ο Μιχαλολιάκος.
Η επανεκλογή του, όμως, μπορεί να αμφισβητηθεί αν γίνουν πράξη όλες οι συζητήσεις που έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, πέριξ της πιθανής υποψηφιότητος του Μίμη Ανδρουλάκη που προωθούν στελέχη της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του ΠαΣοΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πέριξ του νυν βουλευτή Δρίτσα, που μάλλον αποτελεί αδύναμη υποψηφιότητα.

@ Στις γειτονιές του Πειραιά, στη Νίκαια, ο Ιωακειμίδης (ΔΗΜΑΡ) θεωρείται ο «πατέρας» της αυτοδιοίκησης στην πειραϊκή περιφέρεια και δεν αποκλείεται να έχει τη στήριξη και του ΠαΣοΚ, αναλόγως φυσικά και των πολιτικών εξελίξεων μέχρι τότε. Στο Πέραμα, ο Λαγουδάκος (ΝΔ), δεν αποκλείεται να είναι κοινή υποψηφιότητα των τριών κυβερνητικών εταίρων, παρ’ ότι αντιδρά ο «αιωνίως» αντίπαλός του αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης. Από πλευράς ΠαΣοΚ, παραμένει πάντα στο παιγνίδι ο Γιάννης Γλύκας, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να έχουν προβάδισμα για το χρίσμα οι Κάκαρης και Λαγουδάκη.
Τέλος, για τον μεγάλο δήμο Κερατσινίου –Δραπετσώνας, ακούγεται εντόνως το όνομα του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, μετέπειτα καμένου και νυν ανεξάρτητου, Γιάννη Κουράκου. Ο Κουράκος, είναι μια μετριοπαθής πολιτική προσωπικότητα (που προκάλεσε απορίες η συστράτευσή του με τους «ψεκασμένους») , αγαπητός στην περιοχή και μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό πόλο έλξης για ψηφοφόρους διαφορετικών πολιτικών κατευθύνσεων.

@  Έμαθα, ότι μάλλον θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο νυν δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς (ΝΔ), ενώ στον γειτονικό Χολαργό –Παπάγου, άκουσα ότι ο νυν δήμαρχος Βας. Ξύδης (Ν.Δ.) ψάχνεται κι ίσως να μην είναι υποψήφιος.
Στη γειτονιά μου (Πεντέλη – Μελίσσια), στον νυν δήμαρχο Δημ. Στεργίου (ΣΥΡΙΖΑ), μάλλον έπεσε βαρύς ο μεγάλος δήμος, αφού στη «μικρή» Πεντέλη τα κατάφερνε καλύτερα.
Ως εναλλακτική λύση δείχνει να προβάλλεται αυτή του πρώην δημάρχου Μελισσίων, του Γραφάκου (Ν.Δ.).
Θα σας πω και κάτι άλλο που άκουσα για τον Στεργίου.
 Ότι ήδη δέχθηκε κρούση από τη Νέα Δημοκρατία για την περιφέρεια.
Γίνεται; Με το φτωχό μου μυαλό λέω ότι είναι δύσκολο…Αν πράγματι το ήθελαν δεν θα «έκαιγαν» τόσο νωρίς το όνομά του….

@ Να σας πάω και λίγο στα νότια προάστια.
Μου λένε ότι ο Χατζηδάκης, στο Φάληρο, δεν θα έχει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ είναι άγνωστο αν ο Βαρβιτσιώτης θα θελήσει να την «ξαναψάξει» στη Γλυφάδα, όπου οι κοκκόροι που λαλούν είναι πλείστοι όσοι, με διαφορετικά και αντικρουόμενα συμφέροντα και πολλά πολλά άλλα.
Σε Βούλα – Βουλιαγμένη, ο νυν δήμαρχος Σπυράγγελος Πανάς, λέγεται ότι αυτοδικαίως θα διεκδικήσει το χρίσμα. Ακούστηκε ότι θα διεκδικήσει το χρίσμα η βουλευτής της Ν.Δ. και δημοτική σύμβουλος Γ. Μαρτίνου, κάτι που η ίδια διέψευσε, ενώ πάντα στο παιγνίδι είναι και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, ο οποίος δίπλα του συγκεντρώνει σημαντικές οικογένειες της περιφέρειας.

@ Πάμε, τώρα, στην περιφέρεια.
Στη Θεσσαλονίκη από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, γίνεται ένας «μύλος».
Ο Γκιουλέκας ήδη έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ πολλά ακούγονται για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του βουλευτή Στ. Καλαφάτη. Πρόθεση για χρίσμα έχει εκφράσει και ο Βελόπουλος, την περίπτωση του οποίου, λέγεται, ότι καλοβλέπει ο Μεϊμαράκης και κάποιοι άλλοι νεοδημοκράτες. Πάντως, οι παρασκηνιακές συζητήσεις δίνουν και παίρνουν, εντός κι εκτός κομματικών τειχών.
ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ μάλλον εμμένουν στην εκ νέου υποψηφιότητα Μπουτάρη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σκέπτεται –πέραν των γνωστών δικών του- και υποψηφιότητα πέραν του στενού του κομματικού χώρου.


@ Στην Πάτρα,  μετά το φιάσκο του Παπανδρέου (που εξελέγη βουλευτής αλλά δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του), στο τοπικό ΠαΣοΚ έχουν φορέσει μαύρες πλερέζες. Αυτή τη στιγμή, και λόγω «Παπανδρέου», δείχνει πολιτικά ενισχυμένος ο νυν δήμαρχος Γιάννης Δημαράς (ΔΗΜΑΡ), ο οποίος πιθανότατα θα έχει απέναντί του τον Κώστα Χριστόπουλο από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με τον τ. πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ στη νεαρή του ηλικία τον είχε ακολουθήσει στη ΔΗΑΝΑ.
Η ηθοποιός Αντωνία Γιαννούλη, ακούγεται ότι θα έχει το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη, όπου αναμένεται να είναι υποψήφιος εκ νέου, ο νυν δήμαρχος Γ. Σμυρνιώτης (Ν.Δ.).
Για τη Σπάρτη σας έχω ήδη γράψει ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, απέναντι στον δικηγόρο και νυν δήμαρχο Σταύρο Αργειτάκο (Ν.Δ.).

@ Στα Γιάννινα, άκουσα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχεδόν καταλήξει στην υποψηφιότητα του νυν βουλευτή του, Χρ. Μαντά, ενώ θέλει να επιστρέψει στον δημαρχιακό θώκο ο Νίκος Γκόντας (Ν.Δ.). Παρ’ όλα αυτά, ο νυν δήμαρχος Φ.Φίλιος, μάλλον θα έχει τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ και του ΠαΣοΚ κι όλα θα παιχτούν αναλόγως με το ποιοι θα είναι στον δεύτερο γύρο.
Να σας πάω και στην Κοζάνη.
Ακούω ότι ο νυν δήμαρχος Μαλούτας (ΠαΣοΚ), θα έχει απέναντί του τον διαγραφέντα από τη Νέα Δημοκρατία Γιώργο Κασαπίδη, του οποίου, λέγεται, αντικειμενικός στόχος ήταν η δημαρχία.
Στην Ξάνθη, έμαθα ότι το ΠαΣοΚ βολιδοσκόπησε τον τέως πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον Σωτήρη Τσακίρογλου.

@ Θα σας πω και για τον Βόλο, λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στην κηδεία του Θανάση Νάκου, όπου ουσιαστικά εξεδιώχθη ως ανεπιθύμητη η Ζέτα Μακρή, που κατέλαβε τη θέση του στο κοινοβούλιο.
Λέγεται, λοιπόν, ότι το γεγονός πως η Ζέτα Μακρή δεν παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος όταν ορκίστηκε βουλευτής, δείχνει την επιθυμία της να είναι υποψήφια της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον Σκοτεινιώτη (ΔΗΜΑΡ).
Όλα, όμως, είναι θολά και δεν υπάρχουν ούτε καν ενδείξεις για υποψηφιότητες και χρίσματα.

@ Θα σας πω και για την Κρήτη.
Στο Ηράκλειο, ακούγεται ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, θα είναι επικεφαλής της λίστας του ΠαΣοΚ στις Ευρωεκλογές. Άρα, όλα είναι ρευστά.
Η ΔΗΜΑΡ, πάντως, αναζητά υποψηφιότητα που θα μπορούσε να στηριχτεί και από το ΠαΣοΚ, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ τηρούν σιγή ισχθύος.
Σας έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό ότι στα Χανιά υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Το ενδεχόμενο αυτό ισχυροποιείται ημέρα με την ημέρα.
Όπως ισχυροποιείται το ενδεχόμενο να έχει απέναντί του τον Μαν. Σκουλάκη (ΠαΣοΚ), νυν δήμαρχο.
Στο Ρέθυμνο παίζει μπάλα ο νυν δήμαρχος Μαρινάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στον Γιώργο Βλαστό, επικεφαλής της «Εναλλακτικής Κίνησης Πολιτών Ρεθύμνου», ενώ η Νέα Δημοκρατία ψάχνεται.
Τέλος, στον Άγιο Νικόλαο, υπάρχει μπόλικο παρασκήνιο, ειδικά μετά την αποχώρηση του νυν δημάρχου Κουνενάκη, που θα πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ ως πιθανότερος να τον διαδεχθεί εμφανίζεται ο οδοντίατρος Μανώλης Θραψανιώτης.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ακούγεται το όνομα «Αλεξανδράκης», ενώ από το ΠαΣοΚ του πρώην δημάρχου Αντ. Ζερβού, αλλά και του γιατρού Πανίκου Καρατζή.

@ Ξέρω ότι λείπουν μπόλικοι δήμοι.
Στους περισσότερους τα στόματα είναι κλειστά, αναφορικά με προθέσεις και εκτιμήσεις. Σε κάποιους άλλους επιχειρήθηκε να μας ρίξουν σε «λούμπες» για προσωπική τους προβολή.
Επιπλέον, όλα μπορούν ν’ αλλάξουν αναλόγως με τις πολιτικές εξελίξεις.
Μη ξεχνάτε ότι πολλοί βουλευτές έχουν δεύτερες σκέψεις στο μυαλό τους, αναλόγως των πιθανοτήτων τους να επανεκλεγούν.
Μια άλλη παράμετρος αφορά τις συνεργασίες κομμάτων.
Λέγεται, άλλωστε, ότι κυοφορείται συνεργασία στις δημοτικές εκλογές των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για να έχει ο Τσίπρας άλλη μια συνιστώσα με ψεκασμένους!
Κι αυτό το τελευταίο παρακαλώ να μη διαψευστεί από κανέναν.
Όχι μόνο για να μην εκτεθούν, αλλά και γιατί τίποτα δεν μένει κρυφό.
Έστω κι αν τα σχέδια κατεργάζονται κάποιοι σε ανήλιαγα υπόγεια και μάλιστα ανά την Ελλάδα…

@ Οι μπαοκτζήδες θα ψηφίσουν Ζαγοράκη αν κατέβει υποψήφιος με τον Τζιτζικώστα στη Σαλονίκη;
Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων.

@ Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρώην βουλευτής Καστοριάς, Σίμος Κουμπάνης, αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες επειδή διαφώνησε με τους ψεκασμούς, είναι απολύτως λανθασμένες.

@ Πάμε, τώρα, σε άλλο θέμα.
Θα σταθώ λίγο στις νεκρολογίες για τη Μάργκαρετ Θάτσερ.
 Έγραψα κι η ταπεινότητά μου με τίτλο «Μια γυναίκα με όρχεις» (όρα ανάρτηση).
Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο ήταν όπως τις περίμενα.
Μου τα «έχωσαν» οι αριστεροί και συμφώνησαν οι δεξιοί κι οι φιλελεύθεροι.
Η ουσία είναι μια.
Η Θάτσερ θα μείνει στην ιστορία επειδή είχε «τους όρχεις» να εφαρμόσει πολιτικές που εκείνη θεωρούσε καλύτερες για την πατρίδα της και να μη κάνει ποτέ πίσω από τις αντιδράσεις.
Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα που έχουμε πληρώσει τους πολιτικούς των δημοσκοπήσεων, του «λεφτά υπάρχουν» και εκπτώσεων, οφείλουμε να σταθούμε στον ασυμβίβαστο τρόπο που αντιμετώπιζε τον λαϊκισμό.

@ Μετά τη Θάτσερ έμειναν, λέει, μόνο ο ψηλός κι η Σαπουντζάκη!

@ Με αφορμή το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ, έφτασαν στον Περισσό δεκάδες μηνύματα αλληλεγγύης –λένε- από κομμουνιστικά κόμματα όλης της υφηλίου.
Διάβασα στον Ριζοσπάστη ότι τα μηνύματα ήταν από:
-         Ένωση Κομμουνιστών Βουλγαρίας,
-         Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας,
-          Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών,
-         Ένωση Επαναστατών Γαλλίας,
-         Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία,
-         Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Αυστρίας,
-         Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας,
-         Κομμουνισιτκό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης (Σ.Σ. κι όμως υπάρχει ακόμη),
-          Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας και
-         Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας.
Μόλις διάβασα τι υπερδυνάμεις στηρίζουν το κόμμα της Αλέκας, της Λιάνας και του Παφίλη, ομολογώ ότι ησύχασα, μου έφυγε ένα βάρος…
Η Ελλάδα δεν πρόκειται να κινδυνεύσει ποτέ, αφού το ΚΚΕ το στηρίζουν η Ένωση Επαναστατών Γαλλίας και το Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών.

@ Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στο μεγάλο πανό- μπαγκράουντ στο 19ο συνέδριο του ΚΚΕ ανέφερε: «Λαϊκή Συμμαχία ο λαός στην εξουσία – Ο Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος».
Γιατί, αλήθεια, σοσιαλισμός; Ντρέπονται να λένε ο κομμουνισμός;

@ Για το σκάνδαλο των σκανδάλων με τον ΟΠΑΠ και το Κόκκαλη, δεν είδα κανέναν να μιλάει. Ούτε καν το κόμμα του λαλίστατου σε άλλες περιπτώσεις Σκουρλέτη.
Μόνο η Ντόρα κατέθεσε μια επερώτηση στη Βουλή.
Άκουσον άκουσον.
Έδωσαν στον Κόκκαλη χωρίς διαγωνισμό την τεχνική στήριξη του ΟΠΑΠ (108 εκατομμύρια ευρώ), την ώρα που οι διαδικασίες αποκρατικοποίησης προχωρούν (;;;) κι ο ίδιος ο πάροχος της τεχνικής στήριξης είναι υποψήφιος αγοραστής.
Κι αν δεν δώσει περισσότερα χρήματα για να τον αγοράσει, σκασίλα του.
Τον φόρτωσαν με το έτσι θέλω σε όποιον αγοράσει τον οργανισσμό…
Σσσσσσσσσσσσς! Οι εισαγγελείς αναπαύονται!

@ Ο Μπογιόπουλος και ο Σκυλάκος διαφώνησαν με την πορεία του ΚΚΕ.
Σ’ ένα κόμμα που η τιμωρία απαγορεύεται, η ποινή ήταν η μη «εκλογή» τους στο συνέδριο.
Δεν τους διέγραψαν, λέει το παρασκήνιο, για να μη πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ ως ήρωες.

@ Εγώ σας το γράφω αν και ξέρω ότι κάποιοι θα τρέχουν να διαψεύδουν και να λασπολογούν.
Η Σακοράφα, έχει ανοίξει την τηλεφωνική της γραμμή και μιλάει με ώρες με τον Αλαβάνο.
Δεν υπονοώ τίποτα, άλλωστε ακόμη είναι νωρίς, ενώ κι η «προοπτική» της εξουσίας είναι δελεαστική.

@ Σας είχα πει στο προηγούμενο «Καλντερίμι» για τη «σφαγή» που γίνεται μεταξύ ορισμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, για την ανάληψη της θέσης του αντιπροέδρου της Βουλής, μετά τον πρόωρο χαμό του Θανάση Νάκου.
Τελικά, όπως ίσως έχετε μάθει, εξελέγη ο βουλευτής Καβάλας, ο Γιώργος Καλαντζής. Άνθρωπος ιδιαιτέρως σοβαρός.
Εκείνο που εν μάθατε είναι ο τρόπος που έκαναν πίσω οι άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Κάτι μπινελίκια που ακούστηκαν… ως τον εθνικό κήπο, ήταν αρκετά….

@ Σας έχω κι άλλο παρασκήνιο από την ψηφοφορία.
Τον Καλαντζή ψήφισαν 152 βουλευτές.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι βρέθηκαν και τρία άκυρα ψηφοδέλτια.
Το ένα έγραφε «Ταμήλος»!
Το άλλο είχε σβησμένο το όνομα του Καλαντζή.
Το τρίτο έγραφε «Γωγώ»!

@ Ποια είναι αυτή η Γωγώ που ψήφισε ο άγνωστος βουλευτής;
Για να μάθουν κι οι άλλοι συνάδελφοί του, είχε και τα τηλέφωνά της.
Τρία τον αριθμό. Όλα άρχιζαν από 090…
Επίπεδο στρωματσάδα….
Πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ψηφοφόρος της Γωγούς δεν ήταν παλιός αν ήταν  βουλευτής. Αν ήταν θα ψήφιζε τη θρυλική Γαβριέλα και θα έγραφε το τηλέφωνο 666666…

@ Αληθεύει ότι ο γνωστός Πάκης απογοητεύθηκε σφόδρα που δεν προτάθηκε για αντιπρόεδρας και σκέπτεται να εγκαταλείψει την πολιτική;
Ηρεμία, Πάκη μου, ηρεμία.
Κι η Παπακώστα ήθελε να γίνει αντιπρόεδρας, αλλά δεν σκέπτεται να εγκαταλείψει την πολιτική.
Ούτε ο Σπύρος Ταλιαδούρος, ούτε ο Τάσος Νεράντζης.

@ Πάντως, να σας πω ότι ο Σαμαράς μάλλον προτιμούσε τον Νεράντζη, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει, επειδή ήδη είναι αντιπρόεδρος κι ο Τραγάκης, από την ίδια εκλογική περιφέρεια, τη Β΄ Πειραιώς.

@ Ακούστε: Έμαθα ότι στην τελευταία έφοδο Σαμαρά στα υπουργεία, βρέθηκαν απόντες εκτός από δημοσίους υπαλλήλους κι οι υπουργοί.
Θα σας πω και ποιοι ήταν αυτοί. Έχουμε και λέμε:
Μανιτάκης, Βρούτσης, Μουσουρούλης, Ρουπακιώτης, Στυλιανίδης, Τζαβάρας, Σαλμάς και Σκοπούλη.
Μου είπαν και για μια γυναίκα ακόμη, αλλά δεν μπορώ να το διασταυρώσω και δεν το γράφω…
Οι κάρτες που μοιράστηκαν έχουν χρώμα κίτρινο προς….το κόκκινο. Για να ακριβολογώ, πιο πολύ φέρνουν στο κόκκινο.

@ Δεν πρόλαβαν να φύγουν από τη ΔΗΜΑΡ οι Βουδούρης, Νεφελούδης και Μπαγεώργος και πλακώθηκαν μεταξύ τους. Οι διαφωνίες τους για τις πολιτικές θέσεις της νέας κίνησης που ετοίμαζαν ήταν τεράστιες. Σε τέτοιο σημείο, που τα τσανάκια τους χώρισαν. Οριστικά κι αμετάκλητα λένε όσοι γνωρίζουν περισσότερα.

@ Τώρα, ο Βουδούρης προχωρά μόνος του. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τις θέσεις της νέας κίνησης, που θα φέρει το όνομα «Αριστερή Προοπτική».
Ήθελα νάξερα τι σόι προοπτική μπορεί να είναι αυτή, όταν έχει μπροστά της το επίθετο «Αριστερή»…
Κι αν θέλετε, βάζω στοίχημα ότι η μόνη προοπτική που μπορεί να έχει ο Βουδούρης, είναι να γίνει με την κίνησή του, μια ακόμη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Ακούστε τι μου είπε μια αξιόπιστη «ρουφιάνα» μου:
Ότι δεν αποκλείεται ο Κουβέλης να κάνει μια μεγάλη μεταγραφή.
Αναφερόταν στον πρώην ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων στη Γερμανία, τον Γιώργο Χατζημαρκάκη, που παραιτήθηκε όταν άρχισαν οι γνωστές παπαριές του τύπου «πουλήστε την Ακρόπολη» ή «πουλήστε τα νησιά σας».
Για να δούμε τι θα δούμε ή τι θ’ ακούσουμε.
Πάντως νεολαίοι της ΔΗΜΑΡ έλαβαν ήδη την προσκλησούλα τους για να επισκεφθούν το Ευρωκοινοβούλιο, ως προσκεκλημένοι του Χατζημαρκάκη.

@ Την Τρίτη είναι πολύ πιθανόν να «σκάσουν» βόμβες στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Κάποιοι από αυτές θέλουν να ξανασώσουν την κοινωνία και προσανατολίζονται στη δημιουργία πολιτικού φορέα.
Άκουσα ότι θα ξεκινήσουν από τα Χανιά, όπου θα δώσει συνέντευξη η Ένωση Αποστράτων του Ναυτικού.
Ωραίοι κάποιοι στρατόκαυλοι. Τώρα που τους έκοψαν μισθούς και συντάξεις (τονίζω για μια ακόμη φορά, αδίκως σ’ αυτόν τον κλάδο), θυμήθηκαν ότι δεν «πάει άλλο»….

@ Θα σας πω και κάτι ακόμη, που σας είχα γράψει σε κάποιο από τα πρώτα «Καλντερίμια» (δεν θυμάμαι σε ποιο και βαριέμαι να ψάχνω τα αρχεία). Μη ξεχάσετε το όνομα του Φράγκου Φραγκούλη.
Μέχρι τα ξημερώματα κράτησε μια σύσκεψη στην οποία ήταν παρόντες πολλοί αρβιλοφόροι κι εκείνος… Που επιφυλάχτηκε ν’ απαντήσει αν δέχεται την ηγεσία της κίνησης.

@ «Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Μεσσηνία και στην Αρκαδία, με θέμα τις νέες φυλακές και στο επίκεντρο έχει τον Ρουπακιώτη.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αποκάλυψε ότι οι νέες φυλακές θα κτιστούν κοντά στην Καλαμάτα.
Οι Τριπολιτσιώτες που διεκδικούσαν αυτοί τις φυλακές, αντιδρούν και τα χώνουν στον Ρουπακιώτη.
Λένε ότι έκανε ρουσφέτι στον πρωθυπουργό για να…μείνει στην κυβέρνηση….

@ Ένας νέος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος (Φθιώτιδος), επιχειρεί σαρωτικό λίφτινγκ στο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας.
Πιο κραυγαλέα αλλαγή που μάλλον θα επιχειρηθεί, είναι η καθιέρωση εσωκομματικών δημοψηφισμάτων, μέσω ηλεκτρονικών ψηφοφοριών.
Επίσης σημαντική πρόταση, έμαθα ότι θα είναι αυτή που θα σημαίνει την παύση (προσωρινή) του βουλευτή από τον θώκο του σε περίπτωση που αναλάβει υπουργείο ή άλλη δημόσια θέση.
Αν τα καταφέρει να διώξει τη μούχλα μπράβο του.

@ Άκουσα ότι ένας δημοσιογράφος που προσελήφθη εσχάτως στον ALPHA, έλαβε εντολή να ετοιμάσει τρεις ωριαίες εκπομπές, με τις οποίες θα γίνεται «επίθεση» σε Βενιζέλο, Σαμαρά και Κουβέλη (με ολίγη από ΓΑΠ).
Είδατε η …διαπλοκή;

@ Όλο και περισσότερο κυκλοφορεί το ενδεχόμενο να φύγει πάλι για Βρυξέλλες ο Κωστής Χατζηδάκης.
Έμαθα ότι τόσο ο Χατζηδάκης, όσο κι ο Σαμαράς, εξετάζουν σοβαρότατα το ενδεχόμενο να γίνει επίτροπος ο άνθρωπος που οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θεωρούν «τέρας» εργατικότητας και γνώσεων.

@ Στο επίπεδο της επιχειρηματικότητας, άκουσα ότι οσονούπω θα «σκάσει» μεγάλο ζήτημα με εικονικά τιμολόγια ανάμεσα σε μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Βορείου Ελλάδας και διαφόρων σούπερ μάρκετ.
Η υπόθεση, λέγεται, έχει ανακαλυφθεί μετά από συνεχείς ελέγχους του ΣΔΟΕ, έχει φτάσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τεκμηριωμένα, αλλά η τελευταία αγρόν αγοράζει…

@ Ακούστε και μια είδηση που θα προκαλέσει αναταράξεις στην Κηφισιά.
Εναντίον του δημάρχου Νίκου Χιωτάκη, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, μετά από μήνυση που κατέθεσε η πρώην σύζυγός του και αφορά ζητήματα εκτός δήμου και πολιτικής.
Κάτι για παρακολουθήσεις τηλεφώνων άκουσα.
Τι θα συμβεί; Μόλις η ανακρίτρια που χειρίζεται τον φάκελο ορίσει τακτική δικάσιμο, αυτομάτως ο δήμαρχος θα εκπέσει του αξιώματος του.

@ Συμπέρασμα: Αν είστε δημόσιο πρόσωπο μην τα σπάτε με τις συμβίες σας…Ειδικά αν έχουν νύχια…

@ Η καψούρα του υπουργού με τη ξανθιά συνεργάτιδά του συνεχίζεται και δη μεγαλώνει.
Μη περιμένετε να σας πω ποιος είναι. Κόρακος κοράκου μάτι δεν βγάζει.
Αλλά, δεν περίμενα ότι για την ξανθιά και την καψούρα μπορεί να κόψει μέχρι και μουστάκι (που δεν έχει, ο λόγος το λέει).
Το κακό είναι ότι τον έχει πάρει χαμπάρι η συμβία του και κατσικώνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ στο υπουργείο, με αποτέλεσμα η ξανθιά να γυρίζει από όροφο σε όροφο…
Επίσης, κακό, είναι ότι η συμβία θέλει να πηγαίνει ακόμη και στις συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου, όταν ο άντρας της προφασίζεται τέτοιες για να μπορεί να πετάγεται μέχρι το καλό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος…

@ Και μια που μιλήσαμε για καψούρα, θα σας πω ότι υπάρχει κι άλλος μεγάλος έρως. Βουλευτίνας προς κορυφαίο υπουργό…
Δεν ξέρω, μάλιστα, αν αληθεύει ότι ολημερίς κι ολονυκτίς άδει το «νάχα χίλια μάτια τα μάτια σου να βλέπω»….
Βρε κάτι βίτσια πούχουν μερικοί άνθρωποι….
Μωρή μουρλή, μωρή τρελή, μωρή ξεμυαλισμένη…Μ’ αυτόν;
Έλα αιδοίο στον τόπο σου…

@ Ένα κόμμα που ετοιμάζει δημόσια συγκέντρωση και δη νεολαίων, έχει αρχίσει να στρατολογεί άνεργους χαβαλετζήδες πιτσιρικάδες.
Με μεροκαματάκι 30 ευρώπουλα!
Στόχος να δείξει ότι έχει ρεύμα.
Απαραίτητη προϋπόθεση στρατολόγησης και καταβολής του μεροκάματου είναι να μην είναι ο πιτσιρικάς μελαχρινός…

@ Κάποιοι αριστερομαλάκες οφείλουν να σκέπτονται πριν εκφράσουν τις ύβρεις τους σε πρόσωπα του πολιτικού μας βίου, που για να τα αποκαλέσεις κυρίους οφείλεις να διευκρινίσεις ότι το «κάπα» το βάζεις με κεφαλαίο.
Αναφέρομαι στον τύπο που εξύβρισε σκαιότατα τον Κωστή Στεφανόπουλο…

@ Θα σας πω όλη την ιστορία, στην οποία ήμουν αυτόπτης μάρτυρας.
Ο πρώην πρόεδρος, εξακολουθεί παρά τα 88 χρόνια του να πηγαίνει καθημερινά στο μικρό και λιτό του γραφείο, στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου.
Μ’ ένα μικρό δικό του αυτοκίνητο.
Όμως, ο Κωστής Στεφανόπουλος αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα κινητικότητας, περπατά με μπαστούνι και δεν μπορεί να διανύει την απόσταση από την οδό Ζαλοκώστα ως το γραφείο του. Αυτό έχει ως συνέπεια το μικρό αυτοκίνητό του να ανεβαίνει στον πεζόδρομο και πολύ προσεκτικά να φτάνει μέχρι τη Βαλαωρίτου, όπου αποβιβάζεται ή επιβιβάζεται.
Σε μια τέτοια περίπτωση, ένας αριστερομαλάκας θίχτηκε κι άρχισε να βρίζει τον πρόεδρο και μάλιστα σκαιότατα, ακόμη και μετά την διέλευσή του.

@ Μόλις έφτασε στο γραφείο του ο Κωστής Στεφανόπουλος, ήταν εμφανώς στενοχωρημένος κι εξέφραζε τη θλίψη του, όχι για τον αριστερομαλάκα, αλλά για την κατάσταση που έχει περιέλθει που δεν του επιτρέπει πεζή μετακινήσεις.
Κι ευαίσθητος, όπως είναι κλείστηκε μόνος του στο γραφείο του.
Λίγο μετά, ζήτησε από στενό συνεργάτη του να βρεθεί άλλο γραφείο, το οποίο να έχει οδική πρόσβαση, για να μετακομίσει.
Μόλις έγινε γνωστό, πέραν από το ότι οι περίοικοι πήραν στο κυνήγι τον αριστερομαλάκα, έφτιαξαν μια επιτροπή κι ανέβηκαν στο γραφείο του προέδρου, όπου του ζήτησαν να αναθεωρήσει την απόφασή του.
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν έμαθα αν του άλλαξαν άποψη.

@ Τα μαντάτα για το Κανάλι της Βουλής, λένε ότι μπήκε στο στόχαστρο της τρόικας.
Εκεί να δείτε αίμα…

@ Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργανώνει τη Δευτέρα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση  «Ιωάννης Καποδίστριας», με θέμα «Γεωπολιτικές εξελίξεις και Διπλωματία στο Αιγαίο».
Θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης, δίπλα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Λεωφ. Συγγρού 130.
Θα αναπτύξουν το θέμα ο Γεν. Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών Άγγελος Συρίγος, ο καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου, Χριστόδουλος Γιαλουρίδης, ο Νομικός και ειδικός επιστήμων Διεθνούς Δικαίου θαλάσσης, Παύλος Φωτίου, ο αντιναύαρχος ε.α. και πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Βασίλης Μαρτζούκος και άλλες προσωπικότητες.


@ Και μετά τις γεωπολιτικές και τη διπλωματία για το Αιγαίο, θα σας πάω, λίγο, στην Πανάθα.
Εκεί να δείτε εξελίξεις.
Μη νομίζετε κωλόγαυροι, ότι θα κοκκορευτώ για το ντέρμπι.
Έχω το γνώθι σε αυτόν αναφορικά με τις σημερινές μου δυνατότητες.
Απλά θα ρωτήσω προς Φάληρο μεριά, αν μπορεί να γίνει πρόεδρας ο Πιλάβιος.
Μια απλή ερωτησούλα που αναζητά μια απλή απαντησούλα…

@ Λίγο πριν το τέλος, καθότι περιμένει κι η σπανακόπιτα, θα σας πω τον τρόπο που επιχειρεί να αποδημήσει ο Αλαβάνος τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε όλες του τις συνεντεύξεις του που βρήκα, αλλά –όπως μου λένε- και στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του, λέει ένα πράγμα:
«Μετά όσα συνέβησαν στην Κύπρο, δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε με υποθέσεις.
Η Κύπρος απέδειξε ότι αν κλείσει η κάνουλα της ρευστότητας από την ΕΚΤ, κανένας δεν επιβιώνει εντός ευρώ. Άρα, όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ (Σ.Σ. περί επαναδιαπραγματεύσεων του Μνημονίου), είναι αδύνατον να συμβούν».
Και δώστου τα εγκεφαλικά των Σκουρλέτηδων….

@ Γαμώ το!
Ενώ ετοιμαζόμουν για το ντου στη σπανακόπιτα, μου έστειλαν κάποια στοιχεία για το Αριστοτέλειο, που τα βρήκε το ΣΔΟΕ και αναμένεται να γίνει χαμός.
Μου είπαν, λοιπόν, ότι μια εταιρεία πετρελαιοειδών έκανε μια καταγγελία, ότι για χρόνια (2004 -2010) τροφοδοτούσε σπίτια καθηγητών και έκοβε τιμολόγια στο πανεπιστήμιο.
Αν η ιστορία έχει «δεθεί» -όπως μου λένε έχει και μάλιστα με διευθύνσεις κατοικιών έξι καθηγητών- πρόκειται περί απίστευτου σκανδάλου, πολύ περισσότερο αν σκεφτούμε ότι το Αριστοτέλειο λειτουργεί από το 2004 με φυσικό αέριο. Τουλάχιστον στα περισσότερα κτίριά του.
Να τα μάθουμε και μάλιστα γρήγορα.
Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μη μένουν οι σκιές στους πολλούς έντιμους και αξιοπρεπείς καθηγητές του ιδρύματος, ούτε να γίνεται λόγος για συκοφαντίες…
Γκέγκε καπετάν… Ιβάν;

@ Πριν την αποχώρηση, πάρτε και το ανεκδοτάκι:
Είναι τρεις τέσσερις η ώρα τη νύχτα, όταν ένας τύπος κτυπάει το κουδούνι ενός σπιτιού.
Πετάγεται από το κρεβάτι του αλαφιασμένος ο ένοικος, τρέχει στην πόρτα, ανοίγει και βλέπει έναν τύπο.
-         Σε παρακαλώ ρε φίλε, ξέρω ότι είναι ακατάλληλη ώρα, αλλά σε έχω ανάγκη. Ανθρώπινα και μόνο ζητώ τη βοήθειά σου…
-         Τι έπαθες καλέ μου ένθρωπε;
-         Έχω ανάγκη να με σπρώξεις…
-         Κάτσε ρε φίλε να βάλω ένα παντελόνι κι έρχομαι…Το έχω πάθει κι εγώ και ξέρω…
Ντύνεται, λοιπόν στο άψε σβήσε, βγαίνει έξω, κοιτάει από εδώ, κοιτάει από εκεί, πουθενά ο άλλος…Ούτε αυτοκίνητο, ούτε τίποτα.
Κι εκεί που είναι έτοιμος να ξαναμπεί σπίτι του, ακούει μια φωνή:
-         Εδώ είμαι ρε μαλάκα, στο παρκάκι, στις κούνιες…

@  Με όλα αυτά που σας έχω γράψει και σήμερα, θα γεμίζανε 25-30 σελίδες εφημερίδας.
Την ίδια ώρα, ένα κιλό σπανάκι, ένα κιλό φέτα, λίγα πράσα, λίγα φρέσκα και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια κι ο άνηθος, έχουν γεμίσει το σπιτικό φύλλο κι έχουν μεταμορφωθεί σε μια σπανακόπιτα που βγάζει ευωδιές κι έχει χρώμα απίστευτα ελκυστικό…
Μη περιμένετε, λοιπόν άλλα.
Απλά, καλό Σαββατοκύριακο, τα δέοντα στην κυρία σας ή τη μαμά σας ή στον κύριό σας ή στον μπαμπά σας…
Το άλλο Σάββατο, εδώ θα είμαστε να ξανακάνουμε …Καλντερίμι…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου