Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Από τον πεοθηλασμό στον Δία και στον παγανισμό!

Ένα χρονογράφημα
του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου


Ο Δίας ήταν, αναμφισβητήτως, ένας πανούργος, μοιχός, παιδεραστής και δολοπλόκος αρχιθεός.
Όταν συνταξιοδοτήθηκε με την έλευση του Χριστιανισμού και των λοιπών μονοθεϊστικών θρησκειών, κάλλιστα μπορούσε να είναι ένας εξ εκείνων που έδωσε τα φώτα του στον νταβατζή Αβραάμ που έστελνε τη γυναίκα του Σάρα στον Φαραώ να της ξηγιέται αρμυρό φιστίκι.
Θα μπορούσε να έχει δώσει τα φώτα στον δολοφόνο Κάϊν, για τον τρόπο που θα «καθάριζε» τον αδελφό του (Γένεση Δ΄ κεφάλαιο).
Θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής στα Σόδομα και τα Γόμορα.
Θα μπορούσε να είναι παρέα με τον
 Μωυσή, όταν εκείνος πήρε τις εντολές του θεού κι αμέσως μετά δεν άφησε ούτε κολυμπηθρόξυλο όρθιο.
Θα μπορούσε να έχει διδάξει τον πυρομανή Σαούλ που έγινε Παύλος κι έκτοτε όσα έλεγε καταπιέζουν την ανθρωπότητα.

Παρ' ότι ήταν ένα τομάρι και μισό, εν αντιθέσει με τους διαδόχους του στις μονοθεϊστικές θρησκείες, τα χρόνια που εκείνος ήταν αρχιθεός, η ανθρωπότητα παρήγαγε επιστήμες, φιλοσοσφία, πνευματική άνθιση.
Κι όταν λέμε ανθρωπότητα, εννοούμε τους αρχαίους Έλληνες, κάποιον Σωκράτη, έναν Ασκληπιό, έναν Πλάτωνα, έναν περίεργο τύπο που τον έλεγαν Ευκλείδη κι ασχολείτο με κάτι τριγωνάκια, έναν άλλο που επειδή ήταν απ’ την Μίλητο τον αποκαλούσαν Θαλή Μιλήσιο, έναν άλλο που τον φώναζαν «Δίκαιο» αλλά το κανονικό του όνομα ήταν Αριστείδης και πολλούς πολλούς άλλους.
Ακόμη κι έναν Αγαθαρχίδη, φιλόσοφο με τεράστιους πνευματικούς όρχεις, από τους οποίους κατά πάσα πιθανότητα έλαβε τ’ όνομά του.
Δεν πρέπει, επίσης, να λησμονάμε ότι από την εποχή που ήταν αρχιθεός ο  νεφεληγερέτης Δίας, η ανθρωπότητα κι ο πολιτισμός απολαμβάνουν τα έπη του Ομήρου, που ευτυχώς δεν φυλάσσονταν στην Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας που έκαψαν οι αφιονισμένοι ερημίτες παπάδες μαζί με την Υπατία, το 415 μετά την αρχή της ημερομηνίας μας.

Τα θυμήθηκα αυτά –και πολλά άλλα- εξ αιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ τ’ ονοματάκι του, με την οποία χαρακτηρίζει τον Δία «αίσχιστο κακούργο».
Ακριβώς έτσι.
Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωσή του με την οποία εξηγούσε στο ποίμνιο του τα θλιβερά επακόλουθα του πεοθηλασμού, ο Σεραφείμ αποφάσισε ν’ ασχοληθεί μ’ ένα εξίσου σοβαρό θέμα.
Στην επιστολή, ο πνευματικός ηγέτης των Πειραιωτών, αποκαλύπτει ότι ο Δίας, αν και οδηγηθείς βιαίως στη σύνταξη από την επιβολή δι’ αίματος του δικού του Θεού, ήταν πράκτορας των διεθνών τραπεζιτών και κυρίως ήταν πράκτορας των σιωνιστικών δυνάμεων που απεργάζονται την αλλοίωση της ορθόδοξης ιδιοπροσωπίας του γένους δια της αναβίωσης της παγανιστικής πίστης.
Φυσικά, δεν έκανε κουβέντα στην ανακοίνωσή του για το ότι αυτό που σήμερα πιστεύει δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αίρεση των Εβραίων που συν τω χρόνω με σπαθί και πολύ αίμα κατέστη η πρώτη σε δύναμη παγκόσμια βιομηχανία.

Η ανακοίνωση αυτού του τεράστιου ογκόλιθου του πνεύματος, ήταν σαφές ότι είχε σκοπό να εγκαλέσει την «Χρυσή Αυγή» για παγανιστικό ρεφορμισμό.
Αιτία μια δήλωση περί ανεξιθρησκίας ενός βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αλλά και η πληροφορία ότι έτερος βουλευτής – ο Κασιδιάρης- «ανήλθεν εις υψηλόν όρος για να χαιρετίσει το χειμερινόν ηλιοστάσιον και να αποδώση τιμάς στο άστρο του πλανητικού μας συστήματος, που δεν παύει να είναι άλογη και ασυνείδητη μάζα ενεργείας».

Φυσικά, η Χρυσή Αυγή άδραξε την ευκαιρία.
Αφού δεν είπε κουβέντα για το γεγονός ότι το άστρο του πλανητικού μας συστήματος, δηλαδή ο ήλιος, προκαλεί καρκίνο αν υπερεκτεθεί σ’ αυτό ο άνθρωπος, ανταπέδωσε τις κατηγορίες του μητροπολίτη για σιωνισμό!

Όπως είναι κατανοητό, στη χώρα μας υπάρχουν οι ακάματοι εργάτες του πνεύματος που ουδόλως μπορούν να σιωπούν και προσφέρουν αφιλοκερδώς παραμυθία σε όλους υμάς.
Κι είναι απορίας άξιο, για ποιον λόγο δεν έχουν ακόμη εμπλακεί στο σοβαρότατο αυτό ζήτημα, τόσο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, όσο και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Προς τι η σιωπή τους άραγε;
Όπως είναι περίεργο γεγονός η απάθεια κορυφαίων στελεχών των τηλεοπτικών καναλιών.
Ιδού βρε άνθρωποι (λέμε τώρα) πεδίον δόξης λαμπρόν.
Βάλτε τον μητροπολίτη Πειραιά να γράψει σήριαλ με τον «αίσχιστο κακούργο» Δία και τους παγανιστές, για να παίξει απέναντι στα τούρκικα…
Μετά καμπανοκρουσιών την ώρα μετάδοσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου