Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Στο Καλντερίμι (Νο 104)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα Πολιτικά –Παραπολιτικά σχόλια του grpost, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι, δια χειρός Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

@ Καλημέρα, καλημέρα.
Μέγα θέμα αυτό του Κατρούγκαλου με την αποκάλυψη του «Βήματος» για τις προμήθειες από τους απολυμένους του δημοσίου τομέας για την επαναπρόσληψή τους…
Δεν το γνωρίζω το ζήτημα κι ούτε πρόλαβα να το ψάξω περισσότερο.
Σε πρώτη φάση, εκείνο που βγαίνει είναι ότι στην κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστερά», οι μέθοδοι
εξακολουθούν να είναι οι ίδιες πολιτικάντικες που κατήγγειλαν.
Η υπόθεση θα λάβει διαστάσεις, ήδη ζητήθηκε από τον Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη θέση του ο υπουργός του, εκείνος άρχισε τη μια συνέντευξη μετά την άλλη προσπαθώντας να δώσει εξηγήσεις κι η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον…

@ Εκείνο πάντως που για μια ακόμη φορά καταδεικνύεται είναι ότι παίχτηκαν πολλά παιγνίδια στις πλάτες των απολυμένων…
Κτίστηκαν καριέρες…
Δυστυχώς!

@ Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί αλλά η κυβέρνηση, σ’ αυτή τη φάση, έχει αρχίσει να «κρύβει» τον  Μπαρούφ.
Η απουσία του από τη σύνοδο κορυφής σχολιάζεται όλο και πιο μεγαλοφώνως από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και γενικότερα στη Βουλή.
Πολύ περισσότερο όταν ημέρα με την ημέρα γίνεται γνωστή η διένεξη Δραγασάκη – Μπαρούφ, με το μέγαρο Μαξίμου να επιχειρεί συνεχώς να συμβιβάσει τ’ ασυμβίβαστα.

@ Αργά το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, η φημολογία ότι ο Μπαρούφ μετρά ώρες στο υπουργείο Οικονομικών, κράτησε στα γραφεία τους σχεδόν όλους τους διευθυντές και τους αρμόδιους συντάκτες των μεγάλων εφημερίδων.
Τη φημολογία διέσπειραν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τηλεφωνούσαν σε δημοσιογράφους και τους μετέφεραν τον θυμό του Αλέξη Τσίπρα για τον… λυτό βίο του υπουργού του, με τις βόλτες στη λίμνη Κόμο και το εξώφυλλο στο «Paris Match».
Κι όταν οι διαψεύσεις που ακολούθησαν δεν έφεραν αποτέλεσμα, επιστρατεύθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να βάλει τέλος στα σενάρια.
Κατόπιν ιδέας του δημοσιογράφου Θεόδωρου Μιχόπουλου, φώναξε τον Μπαρούφ –που ήδη καθόταν σ’ αναμμένα κάρβουνα- στο Μέγαρο Μαξίμου και τον έβγαλε βόλτα για φαγητό, στο Παγκράτι, στην πλατεία Προσκόπων.

@ Όμως, θα σας αποκαλύψω και κάτι ακόμη.
Το κλίμα για τον Μπαρούφ δεν έχει βαρύνει μόνο εξ αιτίας της θορυβώδους παρουσίας του στο υπουργείο Οικονομικών, ούτε για τον …λυτό του βίο.
Όσοι γνωρίζουν καλά τα παρασκήνια ισχυρίζονται ότι ο συνήθως μειλίχιος Δραγασάκης έγινε έξαλλος όταν ο Μπαρούφ ουσιαστικά έθεσε ευσχήμως στο περιθώριο τον «δικό» του άνθρωπο, τον καθηγητή Γιώργο Χουλιαράκη και στη θέση του στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων βρέθηκε η Έλενα Παναρίτη!

@ Οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι ο Χουλιαράκης εξέφραζε συνεχώς αντιρρήσεις για την οικονομική κι επικοινωνιακή ατζέντα του Μπαρούφ και τις διαρροές του τελευταίου για το περιεχόμενο των συζητήσεων σε πολιτικό και τεχνοκρατικό επίπεδο.
Ως γνήσιος εκφραστής της Αγγλοσαξωνικής σχολής σκέψης (είναι και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ) ήρθε σε σύγκρουση με τη σχολή της «Αμερικής», που επενδύει σημαντικά στον εντυπωσιασμό και στο φαίνεσθαι.
Η διαφορά στον τρόπο σκέψης κι ενεργειών, έγινε χαρακτηριστική μόλις εμφανίστηκε η Παναρίτη, η οποία αμέσως εκτέθηκε στη δημοσιότητα και στην προσβολή του «εγώ» της, όπως ο Μπαρούφ.

@ Το βέβαιο είναι ότι ο Δραγασάκης αναλαμβάνει όλο και περισσότερες πρωτοβουλίες κι ο Μπαρούφ σιγά σιγά περνά σε δεύτερο ρόλο.
Όλα αυτά άρχισαν να γίνονται σιγα σιγά και προσεκτικά.
Πολύ περισσότερο αφού ο Τσίπρας δεν θέλει να δείξει ότι ενδίδει στις γερμανικές –και όχι μόνο- πιέσεις γι’ αντικατάσταση του νάρκισσου κι υπερφίαλου υπουργού του.

@ Να σας πω και κάτι ακόμη περί τούτου.
Ο Δραγασάκης πρότεινε, επέμεινε περί τούτου και τελικά κατάφερε να ενταχθεί στον σκληρό πυρήνα του Μαξίμου, ο πρώην στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου στο οικονομικό επιτελείο του ΠαΣοΚ (1982- 1987) και πρώην τραπεζίτης, Παναγιώτης Ρουμελιώτης!

@ Όπως το ακούτε.
Η είδηση είναι διασταυρωμένη, όπως είναι διασταυρωμένες κι οι πρώτες αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση Δραγασάκη.
Μου λένε ότι αν ήταν απόφαση οποιουδήποτε άλλου κι όχι του σεβάσμιου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, θα είχε ήδη γίνει χαμός στην Κουμουνδούρου και στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Κάποιοι, μάλιστα, θυμήθηκαν ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ήταν πρόταση τόσο του Σαμαρά όσο και το μοιραίου Γιώργου, για ν’ αναλάβει πρωθυπουργός, πριν καταλήξουν στο πρόσωπο του Παπαδήμου.
Τελικά, με πρόταση του τσάρου Παπακωνσταντίνου, είχε διοριστεί στο ΔΝΤ.

@ Πάμε σ’ άλλο θέμα.
Είμαι περίεργος τι θα είπαν στους συμμαθητές τους οι μαθητές των δυο σχολείων που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση της Βουλής, την ημέρα που η Ζωή Κωνσταντοπούλου την έκανε μπάχαλο, με την αποδοχή της πρότασης των χρυσαυγιτών για ονομαστική ψηφοφορία, στο συζητούμενο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.
Τι εντυπώσεις άραγε σχημάτισαν αυτά τα παιδιά;
Τα οποία κοιτούσαν το ένα το άλλο με νόημα και γκριμάτσες αποστροφής;
Έχω την εντύπωση ότι θ’ ακούνε Βουλή και θα νομίζουν ότι το «Καραϊσκάκης», η «Λεωφόρος» κι η Τούμπα είναι εκκλησίες…

@ Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει η Ζωή, αλλά κάθε συνεδρίαση της Βουλής γίνεται κόλαση.
Με σκηνές απείρου κάλλους και πρωτοφανείς.
Η Κανέλλη ήταν έξαλλη.
Ο Βενιζέλος το ίδιο.
Ο Ψαριανός της φώναζε ότι δεν προεδρεύει σε κοτέτσι…
Βουλευτές την κορόιδευαν και την ειρωνεύονταν.
Ακόμη κι από το κόμμα της.
Σας λέω για χαμό.

@ Πάντως, η Ζωή προκαλεί ήδη μεγάλους πονοκεφάλους στον Τσίπρα.
Κάποιοι ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι δεν θ’ αργήσει η ρήξη μεταξύ τους.
Να σας πω και παρασκήνιο απ’ όσα συνέβησαν μεταξύ τους, μετά τη συνάντησή τους στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπου την κάλεσε –άρον άρον- μετά όσα συνέβησαν στην αίθουσα της Βουλής.
Ο Τσίπρας ήθελε να περάσει άκρως συναινετικά το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, δηλαδή και με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ, για να μπορεί να ισχυρίζεται στον εκπρόσωπο της τρόικας Κοστέλο, ότι δεν είναι μονομερής ενέργεια αλλά απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του κοινοβουλίου.
Ε, λοιπόν, αυτή τη συναίνεση που επιζητούσε ο Τσίπρας, την τορπίλισε η Ζωή.

@ Όπως είχε τορπιλίσει τα σχέδια του Μαξίμου λίγες ώρες πριν από τα συγκεκριμένα γεγονότα, όταν χωρίς να έχει καμιά αρμοδιότητα ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής Λογιστικού ελέγχου του χρέους.
Την ώρα, μάλιστα, που η κυβέρνηση έχει επιλέξει να μιλά για αναδιάρθρωση κι όχι διαγραφή του χρέους.
Χώρια που είχε δοκιμαστεί η υπομονή του …Μαξίμου, όταν η Ζωή αμφισβήτησε την εγκυρότητα των νόμων εξ αιτίας της μη ψήφισής τους από τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Χώρια που τα είχαν πάρει στο κρανίο μαζί της, όταν διαφοροποιήθηκε στη λίστα του Μπαρούφ, όταν αυτή ετέθη προς ψήφιση στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

@ Μετά το μπάχαλο, λοιπόν, που δημιουργήθηκε στη Βουλή εξ αιτίας των εμμονών (;;;) της προέδρου της, ο Τσίπρας τη φώναξε στο γραφείο του.
Γνωστό αυτό, το μάθατε, το διαβάσατε.
Εκείνο που δεν διαβάσατε είναι ότι η Ζωή όταν βγήκε από το γραφείο του Τσίπρα ήταν έντονα αμήχανη και το «παγωμένο» χαμόγελο που είχε σχηματιστεί στα χείλη της δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό της.

@ Κύκλοι, τρίγωνα (δεν γράφω τυχαία τη λέξη) και τετράγωνα του περιβάλλοντός της, ισχυρίζονται πάντως, ότι η Ζωή δεν θα σταματήσει τις πρωτοβουλίες που έχει στο μυαλό της, παρ’ ότι ήδη κατηγορείται για δική της ατζέντα.
Όλες, ισχυρίζονται, αναφέρονται στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εντέχνως κάνουν λόγο για ισχυρή επιρροή της προέδρου της Βουλής, τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα, όσο και στο κόμμα…

@ Όμως, στο κυβερνητικό στρατόπεδο προβληματίζονται και από τη στάση του Γιάννη Μηλιού, που παραιτήθηκε από τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος.
Κι εδώ η διένεξη έχει μπόλικο παρασκήνιο και πολλά συντροφικά μαχαιρώματα.
Στο προηγούμενο «Καλντερίμι» σας αποκάλυψα για το διαμέρισμα –παλάτι που αγόρασε ο Γιάννης Μηλιός στην Καστέλα…
Η συγκεκριμένη διαρροή από την Κουμουνδούρου, που έκανε τον γύρο των media, ενόχλησε σφόδρα τον Μηλιό, που αντιλήφθηκε ότι … αδειάζεται χαρακτηριστικά από το κόμμα του.
Όχι φυσικά για το διαμέρισμα –παλάτι αλλά εξ αιτίας των διαφωνιών του στους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Ακόμη και για την δημιουργία της συνιστώσας των καθηγητών.

@ Να σας πω και κάτι ακόμη.
Ο Μηλιός είναι σφόδρα ενοχλημένος από τη μη αξιοποίησή του από τον Τσίπρα.
Περίμενε ότι θα γίνει υπουργός Οικονομικών αλλά δεν έγινε ούτε βουλευτής.
Κι όσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι το μήνυμα το είχε λάβει πριν τις εκλογές.
Όταν στις 14 Δεκεμβρίου είχε διοργανώσει εκδήλωση του ινστιτούτου Levy και παρουσίασε μια έρευνα για τη λύση στο θέμα του χρέους.
Πήγε όλη η … Αριστερή πλατφόρμα, αλλά όχι ο Τσίπρας…

@ Πάμε παρακάτω με μια ερώτηση:
Αληθεύει ότι το νέο Mall που κτίζει η οικογένεια του Αντώνη Σαμαρά στο παλιό εργοστάσιο της «Κύκνος» στο Ναύπλιο, το έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο της νυν υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανούς Φωτίου;

@ Σας έχω και νέα από τη φιέστα Καμένου –Δούρου στο Σύνταγμα, μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με τ’ άρματα, τα κλαρίνα, τους ζουρνάδες και τα λοιπά γραφικά, σαν κι αυτά που έκανε ο Παπαδόπουλος.
Μου λένε ότι την ιδέα την είχε ο Καμένος και την μετέφερε στη Δούρου, όταν εκείνη επισκέφθηκε πριν δυο εβδομάδες το υπουργείο Άμυνας.
Εκείνη, χωρίς να το πολυσκεφθεί είπε «ναι».
Όταν είδε τον αχό που σηκώθηκε, τόσο από το κόμμα της όσο κι από την αντιπολίτευση, επιχείρησε να κάνει «πίσω», αλλά ήταν αργά.
Είχαν ήδη γίνει οι ανακοινώσεις από τον Καμένο, είχαν ήδη τυπωθεί κι οι προσκλήσεις με τη… Μπουμπουλίνα.

@ Όλο το μέγαρο Μαξίμου «πήρε φωτιά»…
Κάλεσαν τη Δούρου να μαζέψει όσο γίνεται το ετοιμαζόμενο κιτσαριό, ενώ ο Φλαμπουράρης φώναξε τον Τέρενς και του ζήτησε να μεταφέρει στον Καμένο την ενόχληση του Μαξίμου και την παράκληση (sic) ότι γίνει να γίνει μαζεμένα…
Από την πλευρά του ο Καμένος, αφού έριξε τη Δούρου στη λούμπα, ετοίμαζε μεγάλη φιέστα.
Στις συσκέψεις στο Πεντάγωνο, ζήτησε από τους επιτελείς να …πέφτουν αλεξιπτωτιστές κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Κι όταν του είπαν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος λόγω την ψηλών κτιρίων αλλά και των καλωδίων της ΔΕΗ, εκείνος δυσανασχέτησε.

@ Τότε κινητοποίησε την Αεροπορία, για να πετούν επάνω από τον χώρο της παρέλασης αεροσκάφη της σε σχηματισμούς, ενώ κανόνισε να παρελάσουν και τμήματα της…. Εθνοφυλακής από τον… Έβρο και τα… Δωδεκάνησα!
Μόλις τελειώσει η παρέλαση, τον λόγο θα έχει η Δούρου.
Η οποία έχει προσκαλέσει ότι φοκλόρ σωματείο υπάρχει και… δεν υπάρχει.
Για να χορέψουν υπό τους ήχους της μπάντας που πριν λίγη ώρα θα παιανίζει… εμβατήρια.

@ Αλλάζουμε θέμα.
Κι άλλος καραμανλικός στο κυβερνητικό επιτελείο.
Μετά τον κυριούλη με τ’ άσπρα μαλλιά που έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ένας ακόμη έμπιστος του Κώστα Καραμανλή ανέλαβε Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Για τον εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ο λόγος.

@ Πάντως, είναι άκρως αποκαρδιωτική η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται 20 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το κυβερνητικό κόμμα.
Το πιο αποκαρδιωτικό είναι η εικόνα της.
Ένα κόμμα σε …κώμα!
Μ’ αρχηγό που δείχνει ότι από την καρέκλα έχει πάθει… αιμορροΐδες στο μυαλό, δεν βγαίνει το πράγμα.
Και πώς να βγει όταν ο αρχηγός συγκεντρώνει 70% αρνητικές ψήφους στις δημοσκοπήσεις;
Πώς να βγει όταν οι υπαίτιοι της μεγαλύτερης ήττας της Νέας Δημοκρατίας στην ιστορία της παραμένουν στους θώκους… ευθύνης τους;
Πώς να βγει όταν ακόμη κι οι πιο μεστές θέσεις ανθρώπων του κόμματος, εκλαμβάνονται από την κοινωνία ως άσφαιρα πυρά που δεν μπορούν ν’ αποδομήσουν τις κυβερνητικές παλινωδίες;

@ Όσο πιο γρήγορα κινηθούν όσοι πρέπει να κινηθούν, τόσο γρηγορότερα θα σωθεί –αν σώζεται- αυτή η μούμια που λέγεται Νέα Δημοκρατία.
Οι προκλήσεις τόσο για τον τόπο όσο και για τον ίδιο τον φιλελεύθερο χώρο είναι τεράστιες και δεν μπορεί να παραμένουν δέσμιες του Σαμαρά και της παρέας του.
Τ’ ακούει κανένας εξ όσων πρέπει να το ακούσουν;

@ Η Νέα Δημοκρατία είναι εγκλωβισμένη σε μια άκρως συντηρητική κι επαρχιώτικη αντίληψη για την πολιτική.
Έχει χάσει τα χνάρια ουσιαστικών ιδεολογικών ζυμώσεων κι οσμώσεων, στη βάση της φιλελεύθερης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.
Είναι ένα τύποις  φιλελεύθερο κόμμα, χωρίς φιλελεύθερα στελέχη πρώτης γραμμής, χωρίς ορατή εναλλακτική στρατηγική.
Ούτε για το παρόν ούτε για το μέλλον.

@ Ας πούμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους.
Αναζητείται μεσσίας για να την πάρει από το χέρι, αντί ν’ αναζητείται ο εκσυγχρονισμός της σ’ ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα, απαλλαγμένο από τις αγκυλώσεις της σκληρής κι αποκρουστικής Δεξιάς.
Ο δε ιδιοκτήτης της σιωπά εκκωφαντικά κι επιτρέπει σε κάθε στελεχάκι να κάνει προσωπικά παιγνίδια…
Ας τελειώσει επιτέλους και το παραμύθι με τον Καραμανλή.
Είτε απεγκλωβίζοντας το κόμμα να βρει την περπατησιά του, είτε λαμβάνοντας πρωτοβουλίες…

@ Πάμε σ’ άλλο θέμα. Στον πρώην πρύτανη του Καποδιστριακού και νυν βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θ. Φορτσάκη, υπήρξαν πολλοί που «επένδυσαν» για να βγει επιτέλους από το τέλμα η πολύπαθη παιδεία μας.
Κι η ταπεινότης μου, περισσότερο μέσω της καθημερινής αρθρογραφίας του grpost.
Διαβάζοντας την οξύτατη κριτική του εναντίον του αντικαταστάτη του, σκέφτηκα μόνο ένα πράγμα.
Ότι κι αυτός δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα φωτεινό παράδειγμα προς αποφυγήν.
Άλλος ένας από τον μακρύ κατάλογο των καθηγητάδων.

@ Ο Φορτσάκης δεν ήταν αυτός που ενώ η κοινωνία τον εμπιστεύθηκε «πούλησε» την εμπιστοσύνη της για να γίνει βουλευτής και δη άκοπα, μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας;
Ο Φορτσάκης δεν ήταν εκείνος που λάκισε από το βουνό των προβλημάτων για πιο απάνεμα λιμάνια;
Νομίζω ότι αποτελεί πλέον άλλο ένα κακό –κάκιστο- παράδειγμα, που προτίμησε την προσωπική ανέλκυση παρά το έργο…

@ Ερώτηση:
Αν –λέω αν- γίνουμε Κύπρος, θα μας δίνει και συναυλίες ο Νταλάρας;

@ Ερώτηση:
Ο πολύς Καμένος είναι τόσο πολύ δοσμένος στη φιέστα της παρέλασης και των λοιπών κλαρινογαμπρών, ώστε δεν έβγαλε άχνα για τις βόλτες των Τούρκων στο Αγαθονήσι;

@ Ερώτηση:
Ως πότε οι «γαλάζιοι» λαϊκοδεξιοί  συνδικαλιστάδες, Κιουτσούκης και Λυμπερόπουλος, θα επιχειρούν ανενόχλητοι παρεμβάσεις στα δρώμενα της Νέας Δημοκρατίας;

@ Ερώτηση:
Πόσο ανοικτή είναι η γραμμή μεταξύ Δένδια και Στυλιανίδη, που «εγκαινιάστηκε» την τελευταία εβδομάδα;

@ Ερώτηση:
Γιατί ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θυμώνει όταν τον εντάσσουν στο πλευρό του Στυλιανίδη;

@ Ερώτηση:
Πόσες φορές ακούστηκε η λέξη «οικουμενική» στη συνάντηση του νυν «γαλάζιου» Βασίλη Οικονόμου με τον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση;
Και δη στην ψαροταβέρνα της Δροσιάς;

@ Ερώτηση:
Πόσο ρεαλιστικό είναι το σχέδιο που κάποιοι επεξεργάζονται στη Χαριλάου Τρικούπη και προβλέπει μεταβατική ηγεσία … Σκανδαλίδη και τρόικα από τη νέα γενιά με Καϊλή, Κωνσταντινόπουλο και Ανδρουλάκη;

@ Ερώτηση:
Γιατί η Φώφη Γεννηματά είναι εσχάτως όλο και πιο ανήσυχη αναφορικά με τις «πράσινες» διεργασίες διαδοχής του Βενιζέλου;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι δεν είναι διόλου απίθανο ο νέος αρχηγός του ΠαΣοΚ ν’ αναδειχθεί από συνέδριο κι όχι από τη βάση;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι Καψής και Μπίστης τάσσονται υπέρ του Κωνσταντινόπουλου;

@ Ερώτηση:
Γιατί τα βρόντηξε κι έφυγε από το πλευρό του μοιραίου Γιώργου Παπανδρέου ακόμη κι ο πιο πιστός του άνθρωπος;
Η Ρεγγίνα Βάρτζελη;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι ο Χρυσοχϊδης, μετά από την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας (;;;) γλυκοκοιτάζει και τον Σταύρο;

@ Ερώτηση:
Με την «αυλή» του παρούσα κι ουσιαστική συνδιοικήτρια της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να ισχυρίζεται ο Σαμαράς ότι έλαβε το μήνυμα των εκλογών;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους της περιφερειακών της γραφείων εδώ κι εννιά (9) μήνες;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει να πληρώσει τους υπαλλήλους της Συγγρού, εδώ και τρεις μήνες;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πληρώσει ενοίκια για τα γραφεία της εδώ και τέσσερα (4) χρόνια κι εξ αιτίας αυτού ο ιδιοκτήτης του (Βωβός) έχασε το κτίριό του από την τράπεζα;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι οι περιφερειακοί υπάλληλοι της Νέας Δημοκρατίας (στις ΝΟΔΕ) εργάζονται απλήρωτοι κι…. ανασφάλιστοι;
Κι ότι τους … θεωρούν εθελοντές;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι στις 6 Απριλίου –Μεγάλη Δευτέρα- επέτειο της εισβολής των Γερμανών στην Αθήνα, ο Καμένος ετοιμάζει ταρατατζούμ στο Πεντάγωνο μ’ επίθεση στη Μέρκελ για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις;

@ Ερώτηση:
Γιατί άραγε μας εξοργίζει που ο Ντάισελμπλουμ είπε για «κούρεμα» των καταθέσεων;
Τα ίδια δεν είχε πει ο γέρο Γλέζος πριν λίγο καιρό;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι στο Ποτάμι έχει ξεσπάσει γκρίνια για την εκπροσώπηση του κόμματος στα media;
Κι ότι κάποιοι εμφανίζονται σφόδρα ενοχλημένοι από το κεντρικό «σπρώξιμο» των Λυκούδη, Αμυρά, Ταχιάου και Λυμπεράκη;

@ Δεν βάζω διόλου στο κάδρο τον Ψαριανό, που τον ζητούν όλοι κι εκείνος επιλέγει που θα πάει…

@ Ερώτηση:
Τώρα που η κυβέρνηση δείχνει ότι κάνει πίσω στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας θα παραμείνει στη θέση του;
Κι αν παραμείνει με τι ηθικό ανάστημα θα περπατά στον Πειραιά, όταν είχε κάνει σημαία του την επανακρατικοποίηση του λιμανιού και το διώξιμο της Cosco;

@ Ερώτηση:
Οι Ιρλανδοί που είχαν κι αυτοί μνημόνιο και προχθές κατάφεραν να βγουν στις αγορές και να δανειστούν μ’ αρνητικό επιτόκιο, είναι ή όχι κουτόφραγκοι;

@ Μην αγνοείτε διόλου αυτό που σας έγραψα στο προηγούμενο «Καλνερίμι» για την αποφασιστικότητα του Τσίπρα ν’ απαγκιστρωθεί από την μουχλιασμένη Αριστερά του κόμματός του.
Ούτε από πιθανά ανοίγματα που θα προκαλέσουν αίσθηση…

@ Να πω και τα περαστικά μου στον πρώην υπουργό Νότη Μηταράκη.
Που επιχείρησε να παίξει μπάσκετ και κακοποίησε τόσο το άθλημα, όσο –κυρίως – το γόνατό του.
Ρήξη χιαστών η διάγνωση!
Με απίστευτη ταλαιπωρία έξι μηνών στην μετεγχειρητική περίοδο.
Άσε το μπασκετάκι ρε Νότη και τράβα να μαζεύεις μαστίχα στη Χίο, να δεις τι σημαίνει άθληση…

@ Κλείνοντας την ενότητα με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου αναφορικά με την 25η Μαρτίου.
 Όταν πουθενά και σε κανένα κείμενο της αληθινής ιστορίας δεν υπάρχει γεγονός ανήμερα της 25ης Μαρτίου του 1821, γιατί εμείς γιορτάζουμε αυτή την ημέρα την εθνική παλιγγενεσία;
Πολύ περισσότερο αφού κι ο ίδιος ο Παλαιών Πατρών Γερμανός αναφέρει στ’ απομνημονεύματά του ότι εκείνη την ημέρα βρισκόταν στη Βοστίτσα (σημερινό Αίγιο);
Κι όταν ήδη είχαν προηγηθεί της 25ης Μαρτίου επαναστατικές πράξεις, όπως αυτή της Καλαμάτας, την 23η Μαρτίου;

@ Μη ζορίζεστε.
Ενώ ο Καποδίστριας κι αργότερα ο Όθωνας (1837) έλεγαν ότι θα πρέπει να γιορτάζεται η 20η Οκτωβρίου του 1827, που ουσιαστικά η Ελλάδα απελευθερώθηκε μετά τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, άλλες ήταν οι βουλές της εκκλησίας.
Πολύ αργότερα, όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Γεώργιος Γλίξμπουργκ, έδωσε ουσιαστικά την συγκυβέρνηση του τόπου στην εκκλησία.
Τότε εκείνη, για να πείσει ότι συμμετείχε ενεργά στην υπόθεση επανάσταση κι απελευθέρωση –παρά την βροντώδη επίσημη απουσία της και τον αφορισμό των επαναστατών από τον πατριάρχη- θέλησε να γιορτάζεται μαζί με τον ευαγγελισμό.
Όλα αυτά, το 1871.

@ Καθιερώθηκε, έτσι,  από το παλάτι και την εκκλησία να γιορτάζεται η 25η Μαρτίου την ημέρα μιας θρησκευτικής γιορτής, για να συμβολίζεται η ενότητα του έθνους!
Μάλιστα, την πρώτη φορά ανακηρύχτηκε, τότε, ήρωας ο τουρκόφιλος πατριάρχης Γρηγόριος, με πρόταση του μητροπολίτη Αθηνών Θεόφιλου.
Έφεραν και τα οστά του από την Οδησσό και με τις γνωστές φανφάρες …πέρασε στην ιστορία.
Κάτι που ήταν απολύτως ανέντιμο απέναντι στον Ρήγα Φεραίο, τον Υψηλάντη, τον Κοραή, την Μπουμπουλίνα, τους Φιλικούς και τόσους πραγματικούς ήρωες.
Να γίνει ήρωας αυτός που τους αφόρισε και πολέμησε την επανάσταση!
Κι ο θάνατός του, θα πείτε;
Ο πράγματι φριχτός θάνατός του ήταν προϊόν ενδοϊερατικών διενέξεων και καρφώματος του πόρνου Ευγένιου στον σουλτάνο.
Αμέσως δε μετά τον φριχτό θάνατο του Γρηγορίου, ο Ευγένιος κατέλαβε τη θέση του στον πατριαρχικό θώκο.

@ Να σας πω κάτι ακόμη.
Ο Γεώργιος ήθελε να γιορτάζεται η επανάσταση του 1821 στις 10 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία έφθασαν στην Ελλάδα τα οστά του Γρηγορίου, συνοδευόμενα από τον ανιψιό του, ίλαρχο Γεώργιο Αγγελόπουλο.
Τότε, μάλιστα, στήθηκεκι  η φιέστα κατά την οποία ζητήθηκε από τον Αριστοτέλη Βαλαωρίτη να γράψει το σχετικό ποίημα:
 «… θα στέκει ολόρθο, ακλόνητο
κι αιώνιο θε να ζήσει,
νάναι φοβέρα αδιάκοπη
σ’ Ανατολή και Δύση…»…
Τα οστά, δηλαδή, θα ήταν φόβητρο για Ανατολή και Δύση!!!!
Ο μητροπολίτης, όμως, ήθελε να γιορτάζεται μαζί με τον ευαγγελισμό και την άμωμο σύλληψη…
Φυσικά του… έγινε το χατίρι.

@ Λίγο καιρό μετά, άρχισαν κι οι άλλες γραφικότητες με το άγιο φως, τα στρατιωτικά αγήματα σε αγίους, λιτανείες κι επιταφίους, τα …κρυφά σχολειά  καθώς και το άκουσμα του εθνικού ύμνου μαζί με λογής λογής κωδωνοκρουσίες… και κύριε ελέησον…
Το ελληνοχριστιανικό ιδεώδες, στήθηκε σιγά σιγά κι …οι μύθοι και το παραμύθι συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας…

2η ενότητα
Τυπολογίες

@ Σε μια περίοδο που η διαφημιστική πίτα είναι άκρως ψαλιδισμένη κι οι επιχειρήσεις «βογγάνε» για να τα βγάλουν πέρα, οι στατιστικές καταδεικνύουν ότι πρωταθλητής του 2014 στην διαφημιστική δαπάνη αναδεικνύεται ο Μαρινόπουλος με το ομόνυμο σούπερ μάρκετ.
23,3 εκ. ευρώ δαπάνησε κι άφησε στη δεύτερη θέση –μακράν- τα Lidl, που δαπάνησαν 14 εκατομμύρια.

@ Το γεγονός ότι εδώ και μια εβδομάδα απουσιάζει από την ταυτότητα του «Έθνους» το όνομα του εκδότη Φώτη Μπόμπολα, έχει δημιουργήσει νέα φημολογία για την πορεία του ομίλου.
Πολύ περισσότερο αφού δεν υπάρχει ούτε το όνομα της συζύγου του Ειρήνης Μανουσάκη από την επιχειρησιακή διεύθυνση.
Επιχειρηματικοί ανασχεδιασμοί ή «προφύλαξη» έναντι κυβερνητικών σχεδιασμών;

@ Ακούγεται μετ’ επιτάσεως ότι στο τραπέζι των ιθυνόντων του Mega έχει ξαναπέσει το όνομα της Σίας Κοσιώνη.
Με την Όλγα Τρέμη να είναι σύμφωνη για μια ενδεχόμενη μεταγραφή και δη από τη νέα γενιά δημοσιογραφική γενιά.
Το θέμα είναι ότι η Σία έχει ισχυρότατο συμβόλαιο στον Skai.
Αλλά, απ’ ότι λέγεται δεν της είναι διόλου αδιάφορη μια μεταγραφή της στο κανάλι της Μεσογείων.

@ Θυμόσαστε που σε προηγούμενα «Καλντερίμια» μας σας είχα πει για τις δραστικές έως δραματικές περικοπές του ΑΝΤ1;
Μετά την Γκαγκάκη, νέο θύμα ήταν ο Πέτρος Μπούτος που απομακρύνθηκε, παρά το γεγονός ότι πήρε μεταγραφή στον ΑΝΤ1 από το Mega με πολλά φιλόδοξα σχέδια, πριν ένα χρόνο.

@ Ο χαμός με τους εργαζομένους στον «Ελεύθερο Τύπο» συνεχίζεται.
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας ζήτησε νέες μειώσεις μισθών, της τάξης του 40% κι όπως πάει το πράγμα σε λίγο καιρό οι δημοσιογράφοι θα πληρώνουν κιόλας για να εργάζονται στο μαγαζί…

@ Το γράφω, όχι μόνο για να καταδείξω την ανυπαρξία του προηγούμενου επικοινωνιακού επιτελείου του Σαμαρά, αλλά κι επειδή κάποιοι εξακολουθούν να επενδύουν στην κουταμάρα της … Αριστερής παρένθεσης.
Το γραφείο Τύπου του Τσίπρα, μ’ επικεφαλής τον Θόδωρο Μιχόπουλο, «πετάει»…
Ακόμη και για το πιο ελάσσων ζήτημα εκδίδει κατευθυντήριες γραμμές προς φιλικά μέσα, δημοσιογράφους και κυβερνητικά στελέχη.
Τα περίφημα non paper, εκδίδονται με ταχύτητα αστραπής και πάνε ακόμη και σε πρόσωπα που δεν έχουν καμιά σχέση με το κυβερνητικό ρεπορτάζ.
Μέχρι και σε κουτσομπολίστικες εκπομπές τα στέλνουν…

@  Η δημοσιογραφική προβολή της ταινίας «Amore mio» που θα βγει στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, μου άφησε μια υπέροχη και γλυκιά αίσθηση.
Χιούμορ, αθλητισμός (βόλεϊ) κι εικόνες που έχουμε βιώσει όλοι μας ως πρωταγωνιστές.
Δείτε την ταινία.

@ Την Πέμπτη 26 Μαρτίου, «Οι μύθοι και το παραμύθι» φιλοξενούνται και παρουσιάζονται στον Πειραιά.
Στις οκτώ (8) το βράδυ, στη γκαλερί Renata & Maths Digital Arts, Πραξιτέλους 161, στο κέντρο της πόλης.


3η ενότητα
Αθλητικό Καλντερίμι

@ Καλά, αυτός ο Σαββίδης δεν έδιωχνε τον πάτερ Άγγελο κάνα μήνα νωρίτερα, να μπορούσε ο άνθρωπος να πάει στην εθνική και να κάνει πράξη το όνειρό του;
Εγώ σας το είχα πει. Ο πάτερ δεν αφήνει ποτέ ομάδα. Τον αφήνουν…

@ Πάντως, ο Σαββίδης τρία χρόνια τώρα στον ΜΠΑΟΚ, ξεκινά κάθε πρωτάθλημα μ’ άλλον προπονητή, αλλά το τελειώνει με τον Γεωργιάδη…

@ Ο πάτερ Άγγελος, πάντως, το είπε ξεκάθαρα.
«Μέχρι το ματσάκιο με τον γαύρο στο Φάληρο, κουμάντο στην ομάδα έκανα εγώ και τα μυαλά ήταν κάτω από τα πόδια μας»…
Η μεγάλη αλήθεια.
Όχι μόνο του ΜΠΑΟΚ, αλλά όλης της… συμπρωτεύουσας.
Πανηγυρίζουν για τα εφήμερα και χάνουν το δάσος…

@ Ο πάτερ, βεβαίως, παρέλειψε να πει και κάτι άλλο.
Ότι στην…. Συμπρωτεύουσα, όλοι μα όλοι θέλουν να κάνουν κουμάντο.
Από τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, μέχρι τα χουλιγκάνια της Τούμπας…

@ Τι λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα για τον γαύρο και το πόσο στημένος είναι πέριξ του Σπανούλη;
Προχθές έλειπε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κι έχασε από κάποια… Λαμποράλ…
Με τη μπάλα στα χέρια του –και μάλιστα δυο φορές- στο τελευταίο σουτ!

@ Πάντως, η εμφάνιση της Πανάθας κι η συντριβή της Ρεάλ, μ’ έκανε να θυμηθώ τι σημαίνει μπασκετάκι.
Ευχαριστήθηκα τα μάλα, αλλά δεν παίρνω πίσω το παραμικρό απ’ όσα έγραψα στο προηγούμενο «Καλντερίμι»…
Θα το κάνω όταν αυτή η εμφάνιση, αυτό το διάβασμα του αντιπάλου κι αυτή η άμυνα που έπαιξε η ομάδα, έχουν συνέχεια.
Κι όχι μόνο σ’ ένα δυο …ματσάκια…

@ Πάμε, τώρα, να σας πω και για τον αθλητικό νόμο που ετοιμάζει ο Κοντονής.
Μαθαίνω ότι δεν θ’ απέχει πολύ από εκείνον που είχε ετοιμάσει ο Αδριανός, είχε αντιδράσει ο γαύρος και δεν κατατέθηκε ποτέ με το πρόσχημα ότι «έπεσε» η κυβέρνηση.
Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις του Κοντονή, κατά την ταπεινή μου άποψη, θα είναι τέσσερις.
Η πρώτη αφορά την επαναφορά του ιδιώνυμου, που είχε θεσμοθετήσει ο Ορφανός, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ και τελικά αντικαταστάθηκε από τον Ιωαννίδη.
Όποιος συλλαμβάνεται κι αποδεικνύεται στα δικαστήρια ότι είναι ένοχος, πάει κατ’ ευθείαν να κάνει παρέα στον Ξηρό και στο Βλαστό.

@ Η δεύτερη παρέμβαση, αφορά την απονομή της αθλητικής Δικαιοσύνης.
Οι διάφοροι συνταξιούχοι που έκαναν τους αθλητικούς δικαστές θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού τις υποθέσεις θα εκδικάζουν εν ενεργεία τακτικοί δικαστικοί και μάλιστα κατόπιν κλήρωσης.
Η τρίτη παρέμβαση αφορά τους συνδέσμους οπαδών, οι οποίοι μετατρέπονται σε λέσχες και μάλιστα μ’ ευθύνη των προέδρων των ΠΑΕ.
Στον νόμο προβλέπεται ποινική ευθύνη ακόμη και για όσους μισθώνουν χώρους σε μη αναγνωρισμένες λέσχες οπαδών ή φιλάθλων.

@ Η τέταρτη παρέμβαση αφορά την υποχρεωτική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με έξοδα των ΠΑΕ, με προφανή στόχο τόσο τον ονομαστικό έλεγχο των κατόχων εισιτηρίων –θέσεων, όσο και της φοροδιαφυγής.
Τέλος, η πέμπτη παρέμβαση θα αφορά τις δυο θητείες που θα μπορούν να διοικούν τα συμβούλια αθλητικών ομοσπονδιών, ενώ αναμένονται θέσεις και για τον τρόπο σύστασης των κεντρικών επιτροπών διαιτησίας.

@ Πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα για διαβούλευση;
Δεν γνωρίζω.
Εκείνο που μαθαίνω είναι ότι ο Κοντονής επιθυμεί να έχει ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο και να ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα με πιο καθαρούς όρους.
Ήδη, πάντως, άρχισαν οι «μπηχτές» εναντίον του από τους γνωστούς κύκλους με τα κόκκινα γυαλιά…

@ Πάμε πάλι στην Πανάθα.
Μου λένε ότι θέλουν να πάρουν για αναπληρωματικό του Στιλ, τον Πορτογάλο τερματοφύλακα Περέιρα, που παίζει στην Ομόνοια και παλαιότερα έπαιζε χρόνια στην Μπενφίκα…
34 ετών!
Εκείνο που με προβληματίζει είναι για ποιον λόγο δεν τον κρατά η Ομόνοια και μετά το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του…
Και το λέω φωναχτά.

@ Το χρονικό ενός προαγγελθέντος θανάτου έλαβε χώρα χθες στο Ηράκλειο.
Ο ΟΦΗ, από μια άκρως νοικοκυρεμένη ομάδα, κυπελλούχος Ελλάδας, ισχυρότατη και με συχνή παρουσία στις ευρωπαϊκές οργανώσεις κατέληξε στα αλώνια…
Ο Βαρδινογιάννης κι η «δουλεία» έφταιγαν στους σαχλομαχλάδες και τους λοιπούς ψευτόμαγκες…

@ Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ο Μαχλάς τα έριξε στην… Πολιτεία…. στις αρχές κι αδυνατεί να κατανοήσει την πραγματικότητα.
«Τον ΟΦΗ δεν το σκότωσαν», είπε, «αλλά ήθελαν να τον διασύρουν»…
Λες κι είχε κανείς προηγούμενα.
Λες κι ο ΟΦΗ δεν διασύρθηκε από τους δικούς του ανθρώπους που νόμιζαν ότι φορώντας του άλλη φορεσιά θα καρπώνονται εσαεί τη λάμψη του…

@  Γιατί άραγε εδώ και χρόνια, μετά την «επανάσταση», η ομάδα των αντρειωμένων και περήφανων Κρητικών, βολοδέρνει στην ανυποληψία και χθες έφτασε στον απόλυτο πάτο;
Τι έκαναν όλοι αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες στην πλάτη του ΟΦΗ κι όλων των Κρητικών;
Να σας πω τι έκαναν;
Από δυο εκατομμύρια χρέος που είχε η ομάδα πριν εννέα (9) χρόνια, το έφτασαν στα δώδεκα (12) και διέλυσαν ότι πιο όμορφο ανέδειξε ποτέ η Κρήτη στα αθλητικά μας δρώμενα.
Κι έχουν το θράσος να μιλάνε και να κουνάνε το δάκτυλο…

-------------------------------------------------------------------
@ Πάμε σιγά σιγά για το τέλος.

@ Ερώτηση:
Οι φάπες που είχε φάει ο Τζανετάκος σ’ όλη την κινηματογραφική του καριέρα ήταν bullying;

@ Ερώτηση:
Τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» θα ενταχθούν στη ρύθμιση των εκατό δόσεων;

@ Ερώτηση (μόνο για αρσενικούς αναγνώστες)
Αν είχατε να επιλέξετε σήμερα ανάμεσα:
Α. Σ’ ένα ρομαντικό και τρυφερό δείπνο ανάμεσα σ’ εσάς και τη σύντροφό σας
Β. Να πάμε μαζί για ξύδια στο γνωστό κωλόμπαρο;
Τι θα διαλέγατε; Ρωσίδα ή Σκανδιναβή;

@ Αίνιγμα (μόνο για τα κορίτσια της στήλης)
Γιατί το 80% των γυναικών είναι εναντίον του γάμου;
Επειδή έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως ότι δεν αξίζει να φορτωθούν ένα γουρούνι, μόνο και μόνο για ένα λουκάνικο….

@ Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί για τον Μπαρούφ το μάθατε;
-          Αψού
-          Γείτσες…
-          Πες ένα νούμερο…
-          Βαρουφάκης
-          Όχι τόσο μεγάλο ρε μακάκα…

@ Αυτά.
Ευχαριστώ για την παρεούλα και σήμερα.
Περισσότερο «Καλντερίμι» την επόμενη Κυριακή.
Όπως πάντα, γύρω στις δέκα (10) το πρωί.

@ Να προσέχετε όσους αγαπάτε κι όσους σας δείχνουν την εκτίμησή τους και μη ξεχνάτε ότι οι μεθυσμένοι, τα παιδιά και τα κολάν λένε πάντα την αλήθεια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου