Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

«Κτύπησε», πάλι, ο Λαφαζάνης, σιωπά ο Τσίπρας

Γράφει
ο Νίκος Γ, Σακελλαρόπουλος


Είναι σαφές πια ότι δεν θ’ αργήσει η ώρα της ρήξης στο εσωκομματικό πεδίο  του ΣΥΡΙΖΑ.
Η εσωκομματική αντιπολίτευση ρίχνει για μια ακόμη φορά το γάντι στον πρωθυπουργό κι η ένταση φτάνει και πάλι στην κατακόρυφό της.
Η ιστοσελίδα «Iskra», που εκφράζει την Αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δημοσίευσε ένα ιδιαιτέρως σκληρό άρθρο, λίγες ώρες μετά τη λήξη του χθεσινού Eurogroup, με το οποίο ζητείται
η ρήξη με τους δανειστές.
«Οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν», αναφέρει μεταξύ άλλων, «αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νέο –μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων.
Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις»-απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων».
Συνεχίζει το άρθρο:
«Την ίδια ώρα, οι «νεοαποικοκράτες» των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά.
Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το
eurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών.
Στην αποψινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση, οι δανειστές της χώρας ξεκαθάρισαν ότι καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του, εντείνοντας τις πιέσεις που απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο είναι ασφυκτικό και προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση».

Την ίδια ώρα που αναφέρονται τα ανωτέρω, ο πολιτικός εκφραστής της συγκεκριμένης ιστοσελίδας παραμένει μέλος της κυβέρνησης!
Είτε συνεχίζοντας την φθορά εκ των έσω, είτε επειδή ο πρωθυπουργός αρνείται να τον εκδιώξει, αναλογιζόμενος το στενό πολιτικό-κομματικό του κόστος.
Όμως, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η ίδια κατάσταση επί μακρόν.
Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να βλέπει συνεχώς το ίδιο έργο του παραλόγου με πρωταγωνιστή τον Λαφαζάνη και σκηνικό τα συννεφάκια των ουτοπικών του θέσεων.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται το κομματικό πινγκ πονγκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ στην ασφυκτικά πιεσμένη ελληνική οικονομία.
Είναι σαφές ότι ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας, δείχνει με κάθε τρόπο τη θέληση και την επιθυμία του για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, χωρίς ν’ αναλογίζεται τις συνέπειες για τη χώρα.
Ή έστω να τις αναλογίζεται αλλά να μη τον αφορούν, συμφώνως με τη δική του κοσμοθεωρία.
Όμως, ο πρωθυπουργός οφείλει πλέον να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Πολύ περισσότερο όταν η ελληνική κοινωνία με τεράστια ποσοστά –όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- επιθυμεί τελείως διαφορετικά πράγματα και πορεία για τον τόπο, από εκείνα που στοχεύει και σκοπεύει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Κάθε καθυστέρηση του Αλέξη Τσίπρα στην αντιμετώπιση του εσωκομματικού του μετώπου, κάνει κακό τόσο στη χώρα όσο και στη σταθερότητα της κυβέρνησή του.
Ο λαϊκίστικος πολιτικός και πολιτισμικός αντιευρωπαϊσμός που αποτελεί συνεκτικό κρίκο της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, άλλων συνιστωσών του αλλά και μεγάλου μέρους του ακροδεξιού μορφώματος με το οποίο συγκυβερνά, δεν μπορεί πλέον να διαχέεται αβρόχοις ποσί στην ελληνική κοινωνία και να την εκμαυλίζει συσηματικά.
Κι ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον συνυπεύθυνος.
Η αντιευρωπαϊκή ρητορεία, η ιδεολογία του απομονωτισμού κι η δραχμολαγνεία, έχουν ήδη εθίσει σημαντικό μέρος την κοινωνία μας.
Ίσως αυτό να επιδιώκεται, ούτως ώστε η «άρρωστη» Ελλάδα που εκπροσωπούν να είναι έτοιμη για την …ανεξαρτησία της, όταν αναμετρηθεί με την κανονική Ελλάδα, στο δημοψήφισμα ή τις εκλογές που οραματίζονται κι αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών.

Όμως, τέρμα τα ψέματα.
Εδώ πλέον δεν χωράει …δημιουργική ασάφεια.
Ή ο πρωθυπουργός ασπάζεται τις απόψεις Λαφαζάνη ή δεν τις ασπάζεται κι εκείνος δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου