Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

... Καλωσοριστές κι ανθρωπιστές κι αποκλεισμένοι…

Γράφει
η Αλεξάνδρα Γρηγορίου


Το ένα μετά το άλλο φτάνουν γεμάτα τα πλοία με πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα πλέον κι εμείς απλώς παρακολουθούμε ενώ οι ευκαιρίες εργασίας αφορούν σε καλωσοριστές μεταναστών και προσφύγων, με επίκληση στον ανθρωπισμό μας αλλά και τον επικείμενο αποκλεισμό μας ως κράτος απ’ τους εταίρους και γείτονες….
Ό,τι σκεφτόμασταν και φοβόμασταν κι αφελώς θεωρούσαμε ότι για κάποιον μεταφυσικό λόγο δε θα μας συμβεί, γίνεται τελικά! 
Ξεκίνησε να
πλημμυρίζει η χώρα από πρόσφυγες και μετανάστες κι ό,τι άλλο τέλος πάντων μπαίνει ανεξέλεγκτα απ’ τα θαλάσσια σύνορα και γεμίζουν όλα τα σημεία φιλοξενίας σε χρόνο απίστευτα μικρό!
Κάποιοι εκ των φιλοξενουμένων αποφάσισαν ότι δε γουστάρουν τη φιλοξενία μας και ήδη, απ’ τις πρώτες ώρες φιλοξενίας τους, τρύπησαν φράχτες και με τα πόδια πηγαίνουν στα σύνορα όπου απλώς στοιβάζονται, με τα σύνορα των γειτόνων ν’ ανοίγουν ελάχιστα και για λίγους να επιτρέπεται να περάσουν, καθημερινά.
Όλες οι επιπτώσεις που ακολουθούν αυτές τις συνθήκες όπως διαμορφώνονται, φυσικά θα βαρύνουν μόνο τη χώρα και τους Έλληνες! 
Τους ήδη καταπονημένους, απαισιόδοξους, απογοητευμένους Έλληνες που μόνο μέλλον δε βλέπουν μπροστά τους εκτός από προβλήματα και αυξανόμενη ανασφάλεια.
Ο φόβος ότι θα καταντούσαμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης και τόσο απαξιωτικά το αναφέραμε, έφτασε να είναι ένα άπιαστο όνειρο πλέον! 
Η πρόσκληση για υπηρέτες των μεταναστών, με μισθό έως 600 ευρώ το μήνα, αποδεικνύει ότι αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν οι άχρηστοι κι ανίκανοι που μας κυβερνούν!

Καλωσοριστές επί πληρωμή που θα πληρωνόμαστε για να καθαρίζουμε και να φροντίσουμε εκείνους που ξεσπιτώνονται επειδή κρατούν τον εγωισμό τους ηγεσίες λαών που προστατεύονται από παντού! Οι δικοί μας νεολαίοι καλούνται να βγουν απ’ την ανεργία, με πτυχία και γνώσεις, για να υπηρετούν και να φυλούν μετανάστες με άλλη νοοτροπία, άλλη άποψη για βασικά θέματα και φυσικά χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν, στοχεύοντας να πετύχουν αυτό που ονειρεύονται, άρα επικίνδυνα αποφασισμένους!
Όσο για τις ασθένειες, είναι δεδομένο ότι σε κάποιες απ’ τις χώρες που προέρχονται οι «φιλοξενούμενοί» μας, νοσούν ακόμη οι κάτοικοι από ασθένειες που έχουν ξεπεραστεί εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη, με εμβολιασμό που είναι αδύνατον να επιτευχθεί τώρα σε τόσους ανθρώπους που μαζικά μπαίνουν στην ήπειρο.
Και μέσα σ ‘ όλα αυτά, κάποιοι προσπαθούν να μας κάνουν να νιώσουμε κι ενοχές, με εικόνες μικρών παιδιών μεταναστών, λες και φταίμε εμείς για κάτι! 
Οι μόνοι που δε φταίμε είμαστε φυσικά εμείς οι Έλληνες! 
Εκτός απ’ την ανικανότητά μας να εκλέγουμε άξιους να μας κυβερνούν, καμιά πράξη που να οδηγεί σε ενοχές δε μπορεί και δεν πρέπει να μας βαρύνει!
Ο ανθρωπισμός των Ελλήνων έχει δοκιμασθεί κι αποδειχθεί επανειλημμένως στους αιώνες και σήμερα, κανείς δε θα μπορούσε να υποδεχτεί καλύτερα αυτούς που έχουν ανάγκη, απ’ ό,τι οι Έλληνες!
Με τέτοιο ρεύμα ανθρώπων και το ΝΑΤΟ απλώς να τροχονομεί στο Αιγαίο χωρίς να αποτρέπει κάτι, παρά μόνο παρέχοντας ομπρέλα προστασίας στους ανατολικούς γείτονες απ’ τους Ρώσους, τελικά, ο αποκλεισμός των συνόρων της χώρας, από κυβερνήσεις που προστατεύουν και φροντίζουν για τους λαούς τους, θεωρείται απλώς δεδομένη.
Τα όνειρα για ανάκαμψη και ανάπτυξη αλλά κι η ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να βγούμε απ τη δυσκολία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, διαλύθηκαν και για τους πλέον αισιόδοξους!
ΚΑΙ καλωσοριστές προσφύγων ΚΑΙ ανθρωπιστές ΚΑΙ αποκλεισμένοι με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που δεν έχουν να χάσουν τίποτε. 
Αυτό είναι το παρόν και το μέλλον που κατάφεραν τα ανίκανα τζιμάνια, για τους σύγχρονους Έλληνες…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου