Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Καβάλα στ’ άλογο μπαίνει στο Πεντάγωνο…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Οι ανασχηματισμοί γίνονται για συγκεκριμένους λόγους.
Είτε για να διορθώσουν την πορεία μιας κυβέρνησης είτε για να της δώσουν ώθηση.
Ο χθεσινός μικρός ανασχηματισμός δεν ήταν τίποτα από τα δυο.
Μπορεί να έγινε υπό την πίεση που δημιούργησε η παραίτηση του άπληστου υπουργικού ζεύγους Παπαδημητρίου – Αντωνοπούλου, μα ουσιαστικά φαίνεται ότι έγινε για να μπει στην κυβέρνηση ο Φώτης – Φανούρης Κουβέλης!!!
Ανασχηματισμός
Κουβέλη, λοιπόν. Με ολίγη από Δραγασάκη.
Ο αποδοκιμασμένος από την κοινωνία αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ συνταξιούχος πολιτικός, έκλεψε την παράσταση στον εξ ανάγκης ανασχηματισμό που προχώρησε χθες ο πρωθυπουργός. Από υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συγκυβερνήτης με Νέα Δημοκρατία – ΠαΣοΚ και προταθείς για πρόεδρος της Δημοκρατίας, αποδέχτηκε να μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να είναι υπό τον Καμμένο!!!
Άλλη μια διασκεδαστική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι σαφές ότι έχει λάβει διαζύγιο με τη λογική, τον πολιτικό ρεαλισμό και την «ανάγνωση» των απαιτήσεων της κοινωνίας και της χώρας.
Όμως, είναι και κάτι ακόμη.
Η παραμονή στην κυβέρνηση τόσων και τόσων υπουργών που είτε έχουν αποτύχει είτε προκαλούν συστηματικά την κοινή γνώμη, αποδεικνύει δυο πράγματα:
Το ένα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι πάμπτωχος σε στελέχη πρώτης γραμμής.
Το δεύτερο ότι οι εσωκομματικές ισορροπίες αποτελούν πρώτιστη προτεραιότητα, ακόμη και από το ίδιο το συμφέρον της χώρας.
Ειδικά σε μια περίοδο που η Ελλάδα απαιτείται να κάνει άλματα. Αφενός για να διαχειριστεί την ελεγχόμενη έξοδο από το μνημόνιο κι αφετέρου για να μπορέσει να διαχειριστεί τις γεωπολιτικές προκλήσεις της περιοχής μας.
Το ότι έκανε υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης τον Δραγασάκη, είναι χαρακτηριστικό της τρικυμίας εν κρανίω του πρωθυπουργού.
Δηλαδή, κατέστησε υπεύθυνο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, έναν άνθρωπο που ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΚΕ!
Δεν το λες και σοφή επιλογή.
Όσο για τον Κουβέλη; Αστεία πράγματα.
Και μόνο ότι τον έβαλε δίπλα ή κάτω από τον Καμμένο, όταν κι η κουτσή Μαριώ γνωρίζει πόσο κακές σχέσεις διατηρούν, δείχνει απόγνωση.
Αλλά, έτσι είναι.
Στο τσίρκο, το καλύτερο θέαμα κορυφώνεται λίγο πριν το τέλος της παράστασης.
Άλλωστε ο Φώτης – Φανούρης Κουβέλης, στην πολιτική του διαδρομή είναι εθισμένος να γράφει τους επιλόγους.
Ουσιαστικά έγραψε τον επίλογο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έγραψε τον επίλογο της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου κι έριξε τη χώρα στα βράχια των Τσίπρα – Καμμένου- Βαρουφάκη.
Μακάρι τώρα να συνεχίσει για να γράψει τον επίλογο της πιο ανερμάτιστης και καταστροφικής κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος…
Πάντως, η πληροφορία ότι μόλις έμαθαν την υπουργοποίησή του οι Τούρκοι, συγκάλεσαν έκτακτο συμβούλιο της εθνικής τους Άμυνας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ούτε η άλλη πληροφορία που ανέφερε ότι μόλις έμαθαν οι στρατηγοί την ανάληψη ευθύνης από τον Κουβέλη άρχισαν να φωνάζουν στο Πεντάγωνο:
«Φώτη ηγέτη στρατηλάτη, φωνάζουμε «παρών» μέχρι τον Ευφράτη»!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου