Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Ο Μινώταυρος του κρατισμού ωδή στο χάος



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Έχω τη βεβαιότητα ότι  δεν υπάρχει σοβαρός και νοήμων άνθρωπος που να μη κατανοεί, πια,  ότι η πιο σοβαρή αιτία της κρίσης που κτύπησε ανελέητα την Ελλάδα είναι το σαράκι των κρατικών δομών κι η αδυναμία του κράτους να τις συντηρήσει.
Για δεκαετίες το κράτος δανειζόταν ασυστόλως για να πληρώνει υπέρογκες συντάξεις (συγκριτικά με τις καταβληθείσες εισφορές), διέθετε και
διαθέτει κοστοβόρες κι αντιπαραγωγικές υπηρεσίες, διέθετε και διαθέτει υπερχρεωμένες ΔΕΚΟ, εκατοντάδες μη  «ωφέλιμες» επιχειρήσεις και οργανισμούς και γενικά διέθετε και διαθέτει υπέρ το δέον σπάταλο δημόσιο τομέα.
Κι ενώ αυτά είναι κοινή παραδοχή, ο κομμουνιστής υπουργός Οικονομικών έβγαλε πόρισμα ότι δεν φταίει το δημόσιο για την κρίση αλλά το ότι «στην Ελλάδα δεν κρατήσαμε το δημόσιο τομέα αρκετά δημόσιο»!!!
Εξ ου κι έχουν βαλθεί να το μεγεθύνουν!
Τραγωδία! Τραγωδία για όλους εμάς που με τις ιδεοληψίες τους διαλυόμαστε καθημερινά για να πληρώνουμε φόρους, ούτως ώστε να συντηρείται αυτό το αδηφάγο τέρας.
Τραγωδία και για τον τόπο. Που δεν πρόκειται έτσι να πάρει ανάσα.
Ο νεομπολσεβίκος Σκουρλέτης, προσφάτως, ανακοίνωσε τη μονιμοποίηση οκτώ χιλιάδων ανθρώπων στους ΟΤΑ.
Κι αμέσως μετά, η Αριστερή καπιταλίστρια Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι καταργούνται οι περιορισμοί που υπήρχαν στις ανανεώσεις συμβάσεων των συμβασιούχων.
Μέσω των οποίων απαγορευόταν ν’ ανανεωθούν αν προηγουμένως δεν μεσολαβούσε τρίμηνη διακοπή.
Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Νέες αθρόες μονιμοποιήσεις.
Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι τα περισσότερα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διοριστεί στο δημόσιο με απλές υπουργικές αποφάσεις!!! Ενώ η βιομηχανία προσλήψεων συγγενών, φίλων και λοιπών παρατρεχάμενων αυξάνει την λειτουργία των μηχανών της.
Καταλαβαίνετε τι γίνεται;
Καταλαβαίνετε ότι με αυτόν τον τρόπο ξαναστήνουν ένα δημόσιο στο οποίο σε λίγο δεν θα έχουν καρέκλες και γραφεία για να κάθονται; Για τον οποίο θα χρειαστεί –αφού πια τα δανεικά δεν είναι εύκολη υπόθεση- να βάζει ο ιδιωτικός τομέας το χέρι στην τσέπη μέχρι να πιάνει μόνο τη φόδρα;
Καταλαβαίνετε ότι η εκ νέου μεγέθυνση του δημοσίου με νέους καρεκλοκένταυρους  που θα λειτουργούν ως  5η φάλαγγα, αποτελεί στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία θέτει μια νέα βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και στοχεύει στην αποσταθεροποίηση των επόμενων κυβερνήσεων; 
Ξέρετε ότι το ένα μετά το άλλο παραιτούνται τα μέλη του ΑΣΕΠ, επειδή η κυβέρνηση δημιουργεί μηχανισμό … παραΑΣΕΠ με φωτογραφικούς και παράνομους διορισμούς;
Μπορεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να δείχνει ως αίτιο της κρίσης τον… Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού, μπορεί σ’ αυτό να συμφωνούν ο πρωθυπουργός, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά και σημαντικό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας, μα η αλήθεια κι η πραγματικότητα δείχνουν ότι αιμοδιψής Μινώταυρος για τον τόπο και όλους μας αποτελεί ο κρατισμός. Αυτός αποτελεί τον κορυφαίο εχθρό της Ελλάδας.
Κι είναι βέβαιο πια, ότι αν η Αριστερά και τα παρακλάδια της επιβιώσουν στις επόμενες εκλογές και καταφέρουν να φτάσουν πάλι στην κυβέρνηση, τότε η φράση «μαύρη είν’ η νύχτα στα βουνά» δεν θ’ απέχει διόλου από όσα θα βιώσουμε.
Από την άλλη, ακόμη κι αν χάσει, έχει βάλει πλώρη για να καταστήσει τη χώρα ακυβέρνητη.
Αφενός με την 5η φάλαγγα που αφειδώς διορίζει κι αφετέρου με την προεδρική εκλογή του  2020, μέσω της οποίας στοχεύει σε εκλογές με απλή αναλογική.
Τουτέστιν… ωδή στο χάος!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου