Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

O Πρόεδρος, ο Κατρούγκαλος κι ο καθηγητής Γεραπετρίτης


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Είναι παντελώς ακατανόητη η προσπάθεια του προέδρου της Δημοκρατίας να ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και ν’ αναμασά όσα έλεγαν και λένε οι διάφοροι «πειραγμένοι» στις πλατείες των αγανακτισμένων και στα διάφορα πάνελ.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ανακάλυψε κι εκείνος τον… Μινώταυρο του… νεοφιλελευθερισμού, που …κατασπαράζει την κοινωνία!!!
Δηλαδή, ότι έλεγαν
και λένε οι ανερμάτιστοι.
Χθες στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών ανέφερε ότι για τα προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν φταίνε τα ελλείμματα αλλά… το χρέος!!!
Απίστευτο; Ναι, μα αληθινό.
Ο πρόεδρος Παυλόπουλος μιλά σε ένα διεθνές οικονομικό φόρουμ σαν τον Τσίπρα ή και την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Μα δεν χρειάζεται καν να έχει κάποιος οικονομικές γνώσεις για να καταλάβει πόσο ανόητη είναι αυτή η άποψη.
Θέλετε το πιο απλό παράδειγμα;
Εσείς, ως οικογενειάρχες γνωρίζετε τον προϋπολογισμό του σπιτιού σας. Γνωρίζετε ότι αν αυτός δεν επαρκεί για να βγει ο μήνας έχετε δυο επιλογές. Ή περικόπτετε δαπάνες και τρώει η οικογένειά σας λιγότερο ή καταφεύγετε στα δανεικά. Κι επειδή τα παιδιά σας δεν μπορούνε να τρώνε λιγότερο αναγκαστικά δανείζεστε. Αν τον επόμενο μήνα δεν αυξηθεί το εισόδημά σας, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα αφού και τα παιδιά θα πεινάνε και θα χρωστάτε τα δανεικά. Άρα, νέος δανεισμός! Και πάει λέγοντας…
Πώς αλλάζει αυτό; Μα αναπτύσσοντας περισσότερο τη δουλειά σας.
Συνεπώς, η απλή σκέψη και πραγματικότητα καταδεικνύει ότι το χρέος δεν δημιουργείται ουρανοκατέβατα. Κάποιος το δημιουργεί. Εξ αιτίας των ελλειμμάτων του.
Αυτό το απλό παράδειγμα, δεν φαίνεται ότι το γνωρίζει ο πολυπράγμων πρόεδρος.
Προφανώς εκ τούτου η κυβέρνηση στην οποία μετείχε ως υπερυπουργός , εκτίναξε το έλλειμμα της χώρας.
Με τέτοιες θεωρίες εκτίθεται για μια ακόμη φορά. Και προκαλεί.
Κι αποδεικνύει ότι στην κορυφή της πολιτικής πυραμίδας της χώρας δεν βρίσκονται οι σχετικοί, οι άριστοι, εκείνοι που γνωρίζουν τι τους γίνεται.
Όμως, δεν ήταν μόνο ο πρόεδρος Παυλόπουλος που εξέφρασε Αριστερές ασυναρτησίες στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.
Προσέξτε.
Περίπου τα ίδια είπε κι ο περιβόητος Κατρούγκαλος. Ναι, αυτός ο κομμουνιστής διώκτης της Μεσαίας Αστικής τάξης, πήρε φωτιά όταν άκουσε τον καθηγητή Βερέμη να μιλά για την αναγκαιότητα επιβράβευσης της Αριστείας.
Με το κλασικό του λαϊκίστικο ύφος στη ρητορική του, ουσιαστικά κατηγόρησε  ως ελίτ πολλούς ακαδημαϊκούς και καθηγητές .
Έχοντας φυσικά το ύφος του … Αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος.
Προφανώς νόμιζε ότι απευθύνεται σε συντρόφους του σε κάποια γιάφκα της Αριστεράς ή σε κάποια ΚΟΒΑ από εκείνες που σύχναζε πριν φορέσει τις μεταξωτές γραβάτες και τα μαντηλάκια για να …υπερασπίζεται τους εργαζομένους έναντι 12%!
Μέχρι που ο καθηγητής της Νομικής Γιώργος Γεραπετρίτης, συμμαθητής του Κατρούγκαλου στον Πειραιά, πήρε τον λόγο και τον «ισοπέδωσε».
« Επειδή κύριε Υπουργέ με κατηγορήσατε ότι είμαι η ελίτ σας θυμίζω ότι μεγάλωσα σε φτωχές γειτονιές του Πειραιά και ότι ήμασταν συμμαθητές. Σας θυμίζω επίσης ότι δεν θα πετυχαίναμε τίποτα στη ζωή μας, ούτε εσείς που είστε τώρα υπουργός, ούτε εγώ που είμαι πανεπιστημιακός, χωρίς τη μόρφωση. Μια ελπίδα είχαμε τότε για να ξεφύγουμε από την μιζέρια και το ξέρετε. Να καταφέρουμε να περάσουμε σε ένα καλό σχολείο. Και τα καταφέραμε και περάσαμε σε ένα πρότυπο σχολείο, στην Ιωνίδειο. Από αυτό το σχολείο καταφέραμε να κάνουμε ότι κάναμε και να φτάσουμε όπου φτάσαμε. Μη μου λέτε λοιπόν εμένα για ελίτ, ούτε για αριστεία. Η αριστεία μας έφτασε εδώ που μας έφτασε και εσάς και εμένα»!!!
Απευθυνόμενος δε στους φοιτητές που ήταν παρόντες στο φόρουμ, ανέφερε:
« Παιδιά να ξέρετε ότι ο δρόμος είναι ένας. Η ανηφόρα»!!!
Λόγος μεστός, υπεύθυνος, ρεαλιστικός. Που συγκέντρωσε ενθουσιώδες χειροκρότημα κι έκανε τον επηρμένο Κατρούγκαλο να καταπιεί τη γλώσσα του.
Βλέπετε, το ακροατήριο είχε μπροστά του δυο άνδρες που ο ένας αρίστευσε κι αριστεύει στην διαδρομή του και στην επιστήμη κι ο άλλος αποτελεί το απαύγασμα του λαϊκισμού και της ανοησίας. Το φτωχόπαιδο του Πειραιά, καθηγητής σήμερα, Γιώργος Γεραπετρίτης προοδεύει δια της αριστείας και της μεταλαμπάδευσης των γνώσεών του στην κοινωνία και τους νέους ανθρώπους κι ο υπουργός πορεύεται δια της «πλατείας» και της υπεραξίας που δημιουργήθηκε από την ανοησία.
Κι όποιος θέλει να το κατανοήσει χωρίς να φορά κομματικές κι Αριστερές παρωπίδες ας το πράξει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου