Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Η ξετσιπωσιά τους κι ο… Κουτεντάκης!!!



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Τα μάθατε φαντάζομαι.
Ο Πρόεδρος της Βουλής – ο και ελευθερωτής του Ρουβίκωνα- διόρισε επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής έναν άνθρωπο που έχει διακριθεί στην αφισοκόλληση και στα tweet!!! Τον Φραγκίσκο Κουτεντάκη.
Κι από εκεί που η συγκεκριμένη Αρχή ήταν ανεξάρτητη και εξαιρετικά χρήσιμος θεσμός, επιχειρούν να
την καταστήσουν παράρτημα των non papers του Μεγάρου Μαξίμου.
Το γεγονός μπορεί να εκπλήσσει αλλά δεν πρέπει. Οι άνθρωποι παντοιοτρόπως έχουν δηλώσει ότι αποτελούν ορκισμένοι εχθροί της αριστείας. Αποτελούν την επιτομή της μετριότητας, του φθαρμένου και του παλαιοκομματικού. 
Αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη της γύμνιας της Αριστεράς.
Γνωρίζοντας τις μεθοδεύσεις του προέδρου της Βουλής, παρακολούθησα με πολύ προσοχή ένα πάνελ στο forum των Δελφών στο οποίο συμμετείχε ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης.  Στο ίδιο πάνελ ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλάους Ρέγκλινκ, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, ο Χρήστος Σταϊκούρας από τη Νέα Δημοκρατία, ο Πανεπιστημιακός και υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών (κυβέρνηση Πικραμένου) Γιώργος Ζανιάς, ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής  Παναγιώτης Λιαρρκόβας, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου κι  ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ.  
Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη.
Κι ο κόσμος περίμενε ν’ ακούσει τι θα πουν, κυρίως, οι Ρέγκλινγκ και Κοστέλο  αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και το μέλλον.
Κι ενώ ο μεν Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι « η ανάπτυξη κι οι μεταρρυθμίσεις είναι σημαντικότερα από το χρέος», ο δε Κοστέλο τόνισε ότι «Η Ελλάδα μετά τον Αύγουστο θα σταματήσει τις μεταρρυθμίσεις», ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ γύρισε τη συζήτηση στην …καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία των δανειστών.
Επιχειρούσε, λέγοντας το ποίημα του, να πείσει πόσο καλά τα πήγε η Ελλάδα στις εξόδους στις αγορές που επιχείρησε και πόσο κοντά είναι τα επιτόκια σε σχέση με το 2010.
Όταν του υπενθύμισαν τη διαφορά των επιτοκίων του 2010 με το σήμερα που στην Ευρώπη «βρέχει» φτηνό χρήμα κι ότι τα δικά μας spread σήμερα είναι μεγαλύτερα απ’ ότι το 2010 που είμαστε στην κορύφωση της κρίσης, ο εκλεκτός της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής … σιώπησε!
Για να μη τα πολυλογώ, ο Κουτεντάκης έβαλε και πάλι δίλημμα, πάγια τακτική της Αριστεράς.
Ή λαμβάνουμε προληπτική γραμμή και δανειζόμαστε φθηνά, μένοντας υπό επιτήρηση ή πληρώνουμε μεγαλύτερα επιτόκια στις αγορές και κάνουμε ότι θέλουμε εμείς.
Φυσικά, διάλεξε το δεύτερο.
Κι «έβρισε» τον Στουρνάρα που επιμένει για προληπτική γραμμή.
Διάλεξε ότι λέει ο Τσίπρας.
Δηλαδή, ν’ ασκήσουμε  δική μας οικονομική πολιτική έστω κι αν πληρώνουμε μεγάλα επιτόκια δανεισμού.
Προφανώς για να ξαναγυρίσουμε στα ίδια, τότε που άνθιζαν τα λεφτόδεντρα…
Με διορισμούς στο δημόσιο, μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, επιδόματα για την κάθε Ράνια Αντωνοπούλου και πάγωμα κάθε αποκρατικοποίησης…
Μήπως από τη τσέπη τους θα πληρώσουν τα τσουχτερά επιτόκια;
Γιατί να μην είναι, λοιπόν, χουβαρντάδες;
Τότε, ακούγοντας όσα έλεγε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Ρέντλινγκ ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση και θα συνεχίσει να είναι για πολλά χρόνια υπό έλεγχο.
Ο Κουτεντάκης έμεινε άγαλμα!
Αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, τον έβαλαν επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής!!!
Τώρα, προφανώς θα έρθει η ανάπτυξη κι η κατάληψη της εξουσίας.
Κι επιπλέον θα δικαιωθεί κι ο πρόεδρος Παυλόπουλος που σε αγαστή συμπόρευση ανέφερε σε άλλο πάνελ ότι για τα προβλήματα δεν ευθύνονται τα ελλείμματα αλλά… το χρέος!
Τουτέστιν… ελλείμματα και φτου κι απ’ την αρχή….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου