Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Το παιγνίδι των Ρώσων στην Ελλάδα κι η κυβέρνησηΓράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι  τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει καταστεί ξέφραγο αμπέλι δραστηριοτήτων πρακτόρων παντός είδους και πάσης εθνικότητας.
Ρώσοι, Αμερικανοί, Τούρκοι, Νατοϊκοί σουλατσάρουν ανενόχλητοι, δημιουργούν επιρροές  και εγγράφουν παρακαταθήκες για σχέδια του εγγύς ή απώτερου μέλλοντος.
Ο Βορράς της Ελλάδας βρίσκεται στην
πρώτη γραμμή των συμφερόντων.
Στη Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη αλλά και στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής η ρωσική επιρροή κι οι παντός είδους κινήσεις της βρέθηκαν στην κορύφωσή τους τα τελευταία δυο χρόνια. Με έντονη καλλιέργεια του θρησκευτικού αφηγήματος και της ορθόδοξης κοινής παράδοσης.
Ρωσία – Εκκλησία – Άγιο όρος
Η Ρωσία έχει καταστήσει την Ορθοδοξία βασικό πόλο διείσδυσης κι επιρροής της στην Ελλάδα.
Το Άγιο Όρος σήμερα έχει γίνει ουσιαστικά από «περιβόλι της Παναγιάς»… «περιβόλι της Ρωσίας». Οι Ρώσοι γνωρίζουν πόση μεγάλη επιρροή ασκεί τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και σε πολιτικά κόμματα.
Οι σχέσεις των Ρώσων (μέσω επιχειρηματιών και πιστών προσκυνητών –δωρητών) είναι πια τεράστια, ίσως και μη ελεγχόμενη. Το ξανθό γένος, είτε αυτό ανήκει στις λαϊκές μάζες είτε στην οικονομική νομενκλατούρα που δημιούργησε ο Πούτιν, καταθέτουν εκεί τεράστια ποσά. Σε όλες τις Μονές κι όχι μόνο στη Ρωσική του Αγίου Παντελεήμονα.
Ηγούμενοι ζητούν συνεχώς –και λαμβάνουν- χρήματα από …πρόθυμους Ρώσους.
Πιστούς ή όχι…
Φυσικά, για τις ανάγκες του μοναστηριού.
Κάθε λίγο και λιγάκι, στις τραπεζαρίες διαφόρων Μονών, μαζί με τους ηγουμένους και τους Ρώσους πιστούς (που ρίχνουν στα παγκάρια χιλιάδες ρούβλια – δολάρια) παρακάθονται και Μητροπολίτες που ζητούν το κατιτίς τους…
Για τις ενορίες τους φυσικά.
Ενώ σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα εξαπλώνεται συνεχώς η ρωσική ή φιλορωσική επιρροή, κυρίως μέσω επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων και πολλών χρημάτων.
Ταυτοχρόνως, όπως αναφέρεται από τους διπλωματικούς αναλυτές, οι πληροφορίες που έδωσαν οι Αμερικανοί στην ελληνική κυβέρνηση, είχαν στο κάδρο ένα σημαίνον πρόσωπο της Παρευξείνιας Τράπεζας. Με σημαντική ροή κεφαλαίων προς την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή επιχειρείται η αποδυνάμωση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, καθώς κι ο μελλοντικός έλεγχος της εκκλησίας της Ελλάδας, μετά την εποχή Ιερώνυμου.
Προσέξτε:
Οι Αμερικανοί, ισχυρίζονται οι διπλωματικοί αναλυτές, έδωσαν στοιχεία σχέσεων μεγάλου επιχειρηματία της Βορείου Ελλάδος ακόμη και με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Με στόχο την «εμβάθυνση» των «φιλικών δεσμών» των Αρχιεπισκοπών Αμερικής και Μόσχας και τον συνασπισμό τους απέναντι στο Φανάρι.

Οι απελάσεις και το κυβερνητικό συμφέρον
Όλα αυτά κι όσα αναφέρουμε παρακάτω, δεν είναι «φρέσκες» ιστορίες.
Ούτε οι πιέσεις των Αμερικανών προς την κυβέρνηση Τσίπρα να λάβουν μέτρα.
Απλά, τώρα οι κυβέρνηση θεώρησε ότι θα ρίξει τις ευθύνες των συλλαλητηρίων σε δήθεν… αργυρώνητους πατριώτες.
Η  ιστορία με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών έχει τεράστιες ουρές
Ας δούμε, όμως, τι αναφέρουν σε συζητήσεις τους διπλωματικοί παρατηρητές.
Αναφέρεται ότι η σπουδή της κυβέρνησης δεν έχει να κάνει με την πραγματική αιτία των γεγονότων. Αλλά επειδή θεώρησε ότι η Ρωσία επενέβη σε μέγιστο βαθμό στο Σκοπιανό (στήριξη και οικονομική ενίσχυση συλλαλητηρίων, δωρεές σε δημάρχους και ιεράρχες κλπ) με σκοπό την ανατροπή της συμφωνίας που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά της στα Βαλκάνια.
Συνεπώς, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου βρήκε τρόπο απονομιμοποίησης των μαζικών λαϊκών διαμαρτυριών για τη συμφωνία των Ψαράδων.
Τώρα, ουδείς γνωρίζει αν όσοι διαμαρτύρονται για τη συμφωνία με τα Σκόπια, το κάνουν από αγνά πατριωτικά αισθήματα ή επειδή χρηματίστηκαν –επηρεάστηκαν από τους Ρώσους.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι Ρώσοι ουδόλως ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της Ελλάδας, ειδικά στο ζήτημα στων Σκοπίων. Γίνεται υπόμνηση, μάλιστα, ότι η Ρωσία ήταν εκ των πρώτων χωρών που αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», στην αρχή της κρίσης ανάμεσα στην Ελλάδα και τους βόρειους γείτονές της.
Μετρούν, μόνο τα δικά τους συμφέροντα κι επιδιώξεις.
Ο Έβρος κι οι Ρώσοι
Οι ίδιοι διπλωματικοί αναλυτές ισχυρίζονται ότι βασικός στόχος της Ρωσίας είναι ο νομός Έβρου, αφού εκεί αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν το νέο Καλίνιγκραντ.
Δηλαδή, τον ρωσικό θύλακα που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία, στη Λιθουανία και τη Βαλτική θάλασσα και συνορεύει με εδάφη μελών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., ενώ είναι γεωγραφικά αποκομμένη από την υπόλοιπη Ρωσία.
Προσέξτε:
Στην Αλεξανδρούπολη δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό ρωσική εκκλησία!!!
Άγιος Βλαδίμηρος!
Με χρήματα του Πυρηνικού εργοστασίου (!!) της περιοχής Σοσνόβυ Μπορ της Αγίας Πετρούπολης. Σε χώρο που παραχώρησε ο Καμμένος, που έχει στενές σχέσεις με το Άγιο Όρος και λέγεται ότι δέχθηκε «παράκληση» για την παραχώρηση του χώρου.
Η ρωσική εκκλησία ετέθη υπό την πνευματική, διοικητική  και οικονομική ευθύνη του… Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου, πνευματικού τέκνου του Άνθιμου της Θεσσαλονίκης. Ενώ, αρωγός ήταν κι ο νυν δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκης.
Ο οποίος, συν τοις άλλοις, με την «ευγενική» συμβολή διαφόρων περίεργων Ρώσων της Θεσσαλονίκης και της περιοχής του, έχει αδελφοποιήσει την Αλεξανδρούπολη με την Αγία Πετρούπολη.
Προσέξτε κάτι ακόμη:
Ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, ενώ αρχικά στάθηκε κριτικά κι αρνητικά απέναντι στα συλλαλητήρια για το θέμα των Σκοπίων, λίγο καιρό μετά άλλαξε γνώμη και τάχθηκε υπέρ αυτών.
  
Σκόπια - ΝΑΤΟ
Η εξέλιξη της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αιφνιδίασε τους Ρώσους κι έκαναν ότι μπορούσαν να ακυρωθεί η συμφωνία.
Έφτασαν στο σημείο (συμφώνως με διαρροές της ελληνικής πλευράς) να επιχειρήσουν να προσεταιριστούν κι Έλληνες αξιωματικούς με προϋπηρεσία στο ΝΑΤΟ.
Στην Αλεξανδρούπολη.
Με τη μεσολάβηση υψηλόβαθμων ιεραρχών και μοναχών!
Οι Ρώσοι αιφνιδιάστηκαν κι από κάτι ακόμη..
Από την αντίδραση των ΗΠΑ.
Θεωρούσαν ότι μέσω της ανοικτής (;;;) γραμμής με τον Τραμπ, ότι οι ΗΠΑ θα έκαναν τα στραβά μάτια στα Βαλκάνια, όπως έκαναν και στην Κριμαία.

Ρώσοι και θάλασσα
Οι διπλωματικοί αναλυτές ισχυρίζονται κάτι ακόμη.
Ότι οι Ρώσοι έχουν επενδύσει τεράστια ποσά για τον άνοιγμα βόρειας ναυσιπλοϊκής διαδρομής προς την Ανατολή.
Εξ ου και επιθυμούν ν’ απαξιώσουν με κάθε τρόπο (να καταστρέψουν δηλαδή) την πιο ιστορική διαδρομή της παγκόσμια ναυσιπλοΐας που είναι Γιβραλτάρ – Σουέζ, Βόσπορος – Σουεζ, Σουέζ – Ερυθρά θάλασσα και Ερυθρά θάλασσα – Ινδικός ωκεανός.
Εξ ου και προσεταιριζόμενη η Μόσχα την Τουρκία κι ειδικά την περιοχή των Δαρδανελίων (δηλαδή γεωγραφικά, περίπου, στο ύψος της Αλεξανδρούπολης) προσπαθεί ν’ ανάψει φωτιές στην Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να καταστεί επικίνδυνη για τη ναυσιπλοΐα η σημερινή θαλάσσια οδός του Σουέζ  κι ασύμφορη οικονομικά λόγω της τεράστιας αύξησης των ασφαλίστρων πλοίων κι εμπορευμάτων που θα περνούν από εκεί.
Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο ότι οι Ρώσοι για την δική τους θαλάσσια οδό, έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων με ναυπηγήσεις σύγχρονων τάνκερ και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Ενώ δημιουργούν υπερσύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή για τρένα μεγάλης ταχύτητας, που θα φτάνει από την Κριμαία στην Κίνα.
Προσέξτε:
Αν συμβεί αυτό, τότε καταστρέφεται σε μέγιστο βαθμό η δυτική ναυτιλία, στην οποία αρμάδα αποτελούν τα ελληνόκτητα πλοία. Οι Έλληνες εφοπλιστές μεταφέρουν περισσότερο από το 55% των παγκόσμιων φορτίων ενώ  μεταφέρουν σε ποσοστό 60% το κινεζικό εμπόριο.
Όμως, ο στόλος της Δύσης και δη ο ελληνικός δύσκολα θα βρει διεξόδους στον θαλάσσιο δρόμο που θέλει να δημιουργήσει η Ρωσία.
Προσέξτε:
Στο γεωστρατηγικό παιγνίδι, φαίνεται ότι η Γερμανία «παίζει» με τη Ρωσία.
Αφενός επειδή την έχει ανάγκη λόγω του φυσικού αερίου που προμηθεύεται κι αφετέρου επειδή πλειστάκις επιχείρησε ν’ αγοράσει τον ελληνόκτητο στόλο.
Κι όταν δεν το κατάφερε, προσπάθησε με άλλον τρόπο και δη δια της πλαγίας οδού.
Την εξόντωση των Ελλήνων εφοπλιστών δια της φορολογίας.
Εξ ου και ζητούσε συνεχώς (ειδικά από τον Σαμαρά) να φορολογήσει αγρίως τις εφοπλιστικές εταιρείες.
Για να τις εκτοπίσει από το θαλάσσιο εμπόριο.
Προσέξτε:
Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί μετά βεβαιότητας ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να στηρίζουν στρατηγικά τα Βαλκάνια και τις οδούς της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ανατολή.
Πολύ περισσότερο αφού μαζί με τη Ρωσία έχουν καταστήσει μέγιστο εχθρό τους την Κίνα.
Η οποία, έχει πλέον πολύ στενά συμφέροντα στη χώρα μας κι εμείς στην Κίνα, μέσω της μεγάλης μας βιομηχανίας (πλην του τουρισμού), της Ναυτιλίας.
Εν κατακλείδι.
Το παιγνίδι είναι μεγάλο. Τεράστιο.
Κι εμείς ανίκανοι να το παρακολουθούμε.
Ειδικά με τη σημερινή κυβέρνηση των ανερμάτιστων κι ανίδεων…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου