Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Καιροσκοπισμός και θέατρο


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η πολιτική συνεύρεση της Αριστεράς με την ακροδεξιά στη χώρα μας είναι ο ορισμός αυτού που αποκαλείται παρά φύσιν.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τώρα που αναδεικνύονται οι πολιτικές αντιφάσεις κι ο καιροσκοπισμός των Τσίπρα και Καμμένου, οι ασυναρτησίες, η δημαγωγία, ο λαϊκισμός, η υποκρισία, η αναποτελεσματικότητα, ο κυνισμός  κι η όξυνση της πολιτικής ζωής δημιουργούν μόνιμο σκηνικό πολιτικής αστάθειας.
Χθες, υπό το βάρος των εξελίξεων και
των αντιδράσεων της κοινής γνώμης για την στάση του στο Σκοπιανό, ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, προχώρησε σε έναν ακόμη θεατρινίστικο ελιγμό.
Πρωί πρωί διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου. 
Στην οποία για μια ακόμη φορά προσπάθησε να μη λάβει θέση για το Σκοπιανό και δη δια πράξεων. Φραστικά και μόνο, ανέφερε ότι η συμφωνία είναι κακή, δεν την αποδέχεται, θα επιχειρήσει να την  μπλοκάρει κι ότι αυτή θα περάσει μόνο αν κυρωθεί με πλειοψηφία 180 βουλευτών στη Βουλή ή γίνει δημοψήφισμα ή εκλογές!
Επί της ουσίας, δηλαδή, δεν είπε τίποτα.
Ή μάλλον είπε κάτι για …μελλοντική αποχώρηση από την κυβέρνηση… 
Πασπαλίσματα με ανερμάτιστα και ρευστά λόγια. 
Πολύ περισσότερο αφού ο Πάνος Καμμένος δεν φημίζεται για την πολιτική αξιοπιστία του.
Προσέξτε:
Μόλις πριν λίγες ημέρες ανέφερε ότι δεν θα κυρώσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή. 
Αφού πρώτα με τη στήριξή του  στους Τσίπρα και Κοτζιά, τους έβαλε το στυλό στο χέρι για να πάνε στους Ψαράδες,  να υπογράψουν τη συμφωνία και να δημιουργήσουν τετελεσμένα.
Σήμερα, άλλαξε ρότα κι ανέφερε ότι  «δεν θα αφήσουμε τη συμφωνία να έρθει στη Βουλή χωρίς εκλογές ή δημοψήφισμα», καθώς το ενδεχόμενο της αυξημένης πλειοψηφίας είχε ήδη απορριφθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον υπουργό εξωτερικών.
Όμως, λίγη ώρα μετά όσα είπε ο Καμμένος περί αυξημένης πλειοψηφίας κι υπερψήφισης της συμφωνίας από 180 βουλευτές, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το θέμα, αδειάζοντας τους δικούς του υπουργούς που το είχαν κλείσει.
Δηλαδή, πρωθυπουργός υπό ομηρεία Καμμένου!
Προσέξτε:
Μόλις πριν λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εταίρος  δήλωνε ότι ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης και ο Κοτζιάς ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών!
Τώρα, λέει ότι οι… καλύτεροι της μεταπολίτευσης… έφεραν μια κακή συμφωνία.
Αλλά, παραμένει κολλημένος στην καρέκλα του!!!
Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το!
Προσέξτε:
Ανακοίνωσε ότι θα συνοδεύσει εκείνος τον Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα συζητηθεί και το Σκοπιανό.
Δηλαδή, τι θα πάει να πει; 
Μην ακούτε τον Τσίπρα που έφερε κακή συμφωνία; 
Κι ότι αν τη φέρει στη Βουλή θα την καταψηφίσει, θα τον ρίξει και θα προκαλέσει εκλογές;
Αστεία πράγματα από μικρά πολιτικά μυαλά.
Τα οποία είναι σαφές ότι παίζουν κακό θέατρο.
Πάντως, ο Πάνος Καμμένος στη σπουδή του να δείξει στο ακροατήριό του (όσο του έχει απομείνει) ότι κάτι κάνει, κήρυξε ηθελημένα ή άθελά του την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. 
Άλλωστε, η δική του πολιτική αστάθεια έχει μεταφερθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ κι ο πανικός είναι έκδηλος και στους δυο κυβερνητικούς εταίρους.
Η νέα σελίδα για την Ελλάδα, μόλις έχει αρχίσει να γυρίζει.
Κι αν συνήθως τα παραμύθια έχουν όμορφο τέλος, το παραμύθι των κυβερνητικών εταίρων φτάνει στο πιο άσχημο τέλος που θα μπορούσαν να φανταστούν.
Όσες ενέσεις κι αν τους γίνουν, όσοι πρόθυμοι κι αν βρεθούν να τους στηρίξουν προσωρινά, η πορεία του πολιτικού καιροσκοπισμού και του λαϊκισμού είναι προδιαγεγραμμένη…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου