Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

...Πολιτική ευθύνη και προπαγάνδα επάνω στους νεκρούς!


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος



Βγήκε προχθές ο Τσίπρας, μετά το στραπάτσο που υπέστη η κυβέρνηση από την  συνέντευξη Τύπου του Τόσκα και των υπολοίπων (βλέπε χθεσινό άρθρο με τίτλο «Πέντε κακόμοιρα ανθρωπάκια κι ο Καμμένος) κι επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τους 91- μέχρι στιγμής- νεκρούς και τον άγνωστο αριθμών αγνοουμένων, που είτε έχουν εξαϋλωθεί είτε έχουν πνιγεί.
Αφού, λοιπόν,
αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, που είναι η ευθιξία της παραίτησης;
Πού είναι η τσίπα;
Όταν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, σημαίνει ότι υπάρχει ευθύνη.
Άρα;  Ποιος την επωμίζεται;
Εξ ου και μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης  δεν αποτελεί ανάληψη ευθύνης και γίνεται μόνο για τα μάτια του κόσμου.
Ήταν μια ακόμη κακή θεατρική παράσταση, επιπέδου «Δελφινάριου», χωρίς καμιά πληρωμή φόρου αίματος για τους  εκατοντάδες ανθρώπους που χάθηκαν.
Κι από την άλλη, πώς διάβολο αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη και δεν απομακρύνει τους ανίκανους υπευθύνους;
Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει ότι κάποιοι –κι ο ίδιος μαζί- έπρεπε ήδη να έχουν πάει σπίτια τους και να περιμένουν τα πορίσματα της Δικαιοσύνης για ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες.
Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει ότι ήδη θα είχε αποδεχθεί την παραίτηση του Τόσκα, ο ποίος ισχυρίστηκε ότι την έθεσε στη διάθεσή του.
Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει –τουλάχιστον- μια συγγνώμη.
Ακούσατε κάποια;
Τίποτα απ’ αυτά δεν έγινε. Μόνο εμπαιγμός.
Θυμήθηκε ο Τσίπρας να μας πει την πρόθεσή του να προχωρήσει ταχέως στην κατάρτιση εθνικού σχεδίου που θ’ αντιμετωπίζει οικιστικές στρεβλώσεις δεκαετιών!
Πόσα ψέματα Θεέ μου! Πόσα;
Πόση κοροϊδία; Πόση;
Αλήθεια, ο ίδιος δεν ήταν πρωθυπουργός πέρυσι όταν τον δόξαζαν οι φιλικές του εφημερίδες με τίτλους  του τύπου «Το αφεντικό τρελάθηκε», επειδή αποφάσισε τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με εκπτώσεις και πολλές δόσεις;
Ποιον κοροϊδεύει ο Τσίπρας;
Δεν ήξερε ότι ο υπουργός του (Σταθάκης) προχώρησε στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων σε 100 δόσεις κι εκπτώσεις στα πρόστιμα για ψηφοθηρικούς λόγους;
Δεν ήξερε ο Τσίπρας ότι κυβερνητικά κι αυτοδιοικητικά στελέχη αλλά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (Ρένα Δούρου, Κουρουμπλής, Μπαλάφας, Πουλάκης, Πάντζας, Κατσίκης, Φιλίππου κλπ) ζητούσαν και πέτυχαν τη μη κατεδάφιση των αυθαιρέτων (Σεπτέμβριο 2015), την οποία είχε αποφασίσει το ΣτΕ;
Ποιον κοροϊδεύει ο Τσίπρας; Κι ο Καμμένος; Κι ο Σπίρτζης κι ο Σκουρλέτης ο λοιπός κυβερνητικός θίασος; Τώρα θυμήθηκαν τις μπουλντόζες;
Δυστυχώς για τον Τσίπρα, όλοι πλέον ξέρουμε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με τον πιο αστοιχείωτο πρωθυπουργό της ελληνικής ιστορίας που μόνο δεινά συσσωρεύει στον τόπο.
Οι νεκροί πρέπει να δικαιωθούν.
Με την ελπίδα για τούτο, στην ελληνική κοινωνία αλλά και στη Δικαιοσύνη.
Η οποία, πρέπει και μπορεί ν’ αντέξει στις πιέσεις που ήδη της ασκούνται…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου