Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Μια νέα παράσταση ψεμάτων & προσφοράς σανού


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στη σύγχρονη ελληνική ιστορία έχουν περάσει αρκετές φαύλες ή ανίκανες κυβερνήσεις. 
Από τα πρώτα κιόλας μεταπελευθερωτικά από την τουρκοκρατία χρόνια και τις κυβερνήσεις του Κωλέττη, μέχρι τη σύγχρονη εποχή, υπήρξαν κακές κυβερνήσεις. Που άσκησαν πολιτικές με κυρίαρχο γνώρισμα είτε τον λαϊκισμό, είτε τις πελατειακές σχέσεις, είτε υπήρξαν φαύλες.
Όμως, κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε τώρα, δεν είχε ποτέ ο τόπος.
Μια κυβέρνηση βουτηγμένη
στο ψέμα, ανίκανη να διαχειριστεί ακόμη και μια καντίνα με «βρόμικα», τα έκανε θάλασσα όπου κι αν έβαλε το χέρι της. Από την Οικονομία, τη Δικαιοσύνη και τη δημόσια τάξη, μέχρι την εξωτερική πολιτική και τα εθνικά θέματα.
Δεν θα σταθούμε σήμερα σε όσα όλοι γνωρίζουμε κι υφιστάμεθα.
Μα θα σταθούμε στις δυο προχθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, που η μια είναι πιο χονδροειδές ψέμα από την άλλη. Με την πρώτη εξαγγελία υποσχέθηκαν την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και με τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2018! Ταυτοχρόνως διαρρέουν ότι τελικά δεν θα μειωθούν οι συντάξεις από 1-1- 2019, παρ’ ότι το έχουν ψηφίσει δις!
Οι άνθρωποι ΔΕΝ «παίζονται». Λένε τόσα ψέματα που η ρήση του Αριστοτέλη «έξις δευτέρα φύσις» ωχριά μπροστά στην πραγματικότητά τους.
Ακούστε:
Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις που υποσχέθηκαν να επαναφέρουν, έχουν «παγώσει» με την υπογραφή τους στο τρίτο μνημόνιο που χωρίς να χρειάζεται έφεραν το 2015. Στο οποίο αναφέρεται ότι οι κλαδικές υπερισχύουν όλων των άλλων εργασιακών συμφωνιών. Για ν’ αλλάξει αυτό πρέπει να συμφωνήσουν οι δανειστές. Κι αν συμφωνήσουν οι δανειστές πρέπει να συμφωνήσουν κι οι εργοδότες. Ακόμη κι αν συναινέσουν –συμφωνήσουν οι εργοδότες, η ίδια η αγορά θα θέσει εκτός την οποιαδήποτε συλλογική διαπραγμάτευση και σύμβαση. Για τον απλούστατο λόγο ότι η ζήτηση εργασίας είναι πολλαπλασίως μεγαλύτερη από την προσφορά. Όταν έχεις 2 εκ. ανέργους που περιμένουν να βρουν μια δουλειά για να φάνε ένα κομμάτι ψωμί, όσες συλλογικές συμβάσεις κι αν κάνει η κυβέρνηση, οι μισθοί θα καθορίζονται από την υπερπροσφορά. Κι όσα λένε κι υπόσχονται αποτελούν  μπαρούφες και παραμύθια της Χαλιμάς.
Όσο για την αύξηση του κατώτατου μισθού και μάλιστα εντός του 2018, ισχύουν σε γενικές γραμμές τα παραπάνω. Αφού, αυτή η κυβέρνηση κατέστησε τον κατώτο μισθό … υπερκατώτατο. Ουδείς μπορεί να επιβάλλει σε κανένα εργοδότη να πληρώσει περισσότερα χρήματα για μισθούς ή μεροκάματα, όταν η ίδια η ζωή (δηλαδή η πιάτσα) επιβάλλει άλλα. Αν, θέλει η κυβέρνηση να εφαρμόσει κάτι τέτοιο, ας κάνει επανάσταση. Ας κρατικοποιήσει όλα τα μέσα παραγωγής όπως επιτάσσουν οι αγαπημένοι τους Μαρξισμός και Λενινισμός. Κι ύστερα… ας βγει παγανιά για …δανεικά στις αγορές ή στη …Βενεζουέλα.
Τέλος, αναφορικά με τις συντάξεις, προσέξτε τι παραμύθι πουλάνε:
  1. Έχουν ήδη ψηφίσει περικοπή συντάξεων από 1-1-2019.
  2. Επειδή είχαν αρχίσει και λένε διάφορα περί μη εφαρμογής των ψηφισμένων , οι δανειστές τους έβαλαν και το ξαναψήφισαν!!!
  3. Μυαλό όμως δεν έβαλαν και συνεχίζουν να πουλάνε σανό.
  4. Την ίδια ώρα κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία που κατέθεσε τροπολογία για μη περικοπή των συντάξεων …ότι θέλει την περικοπή των συντάξεων που εκείνοι ψήφισαν!!!
  5. Κι ενώ λένε ότι δεν θα εφαρμόσουν όσα ψήφισαν, εξέδωσαν εγκύκλιο (Χουλιαράκης) περικοπής των συντάξεων τις οποίες κατά τα άλλα …θέλει να κόψει η Νέα Δημοκρατία στο μέλλον!!!
Κάτι τελευταίο κι άσχετο με τα ανωτέρω, αλλά χαρακτηριστικό ανικανότητας και κοροϊδίας: Από τη μια ο Κοτζιάς κι ο Τσίπρας απελαύνουν Ρώσους διπλωμάτες και δημιουργούν μέγιστο ζήτημα στις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία κι  από την άλλη ο Καμμένος δίνει …τιμητικές πλακέτες σε Ρώσους στρατιωτικούς.
Πείτε μου: Έχουν το Θεό τους; Είναι ή δεν είναι θεομπαίχτες κι επικίνδυνοι;
Είναι ή όχι οι μεγαλύτεροι ψεύτες από συστάσεως του ελληνικού κράτους;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου