Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Πέντε κακόμοιρα ανθρωπάκια κι ο Καμμένος


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δεν έχει προηγούμενο η θρασύτητα της κυβέρνησης που προσπαθεί ν’ αποσείσει τις ευθύνες της για το έγκλημα στην Ανατολική Αττική.
Της φταίει ο αέρας, τηςς φταίει ο ένας, ο άλλος και δεν βλέπει την απλή πραγματικότητα. 
Την αποδιάλυση των πάντων επί των ημερών της.
Ο συγκυβερνήτης Καμμένος πήγε στα καμένα κι ούτε λίγο ούτε πολύ έδειξε ως φταίχτες τους κατοίκους!!! Την ώρα που οι νεκροί παραμένουν άταφοι κι
η οσμή της καμένης σάρκας αιωρείται στην ατμόσφαιρα.
Κι αργότερα, πέντε κακόμοιρα ανθρωπάκια (ένας υπουργός που διέλυσε αστυνομία και πυροσβεστική, ένας προπαγανδιστής της, ο αρχηγός της Αστυνομίας και δυο προϊστάμενοι των Πυροσβεστών) υπό το άγρυπνο μάτι του Παππά, έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να μας πουν ότι όλα έγιναν καλά από πλευρά κράτους κι ότι οι ίδιοι δεν νιώθουν ευθύνη για την τραγωδία!!!
Τα απλά γεγονότα τους ξεβρακώνουν όλους.
Προφανώς αφού δεν είχαν αυτοί ευθύνη, την είχαν όσοι απανθρακώθηκαν κλαίγοντας κι ουρλιάζοντας…
Ανθρωπάκια μικρά κι ανίκανα που δεν γνωρίζουν την αίσθηση της ευθύνης παρά μόνο όταν όλα βαίνουν καλώς…  Μας μιλάνε για ακραία καιρικά φαινόμενα. Τα ίδια λένε ακόμη κι όταν πιάνει ψιλόβρχο. .. Ακόμη κι όταν χιονίζει…
Ανθρωπάκια του κόμματος, φιλόδοξοι ανίκανοι. 
Που αναζητούσαν γαλόνια για τη ματαιοδοξία τους. 
Ανθρωπάκια που ουδέποτε έκαναν ασκήσεις προσομοίωσης με τις δυνάμεις τους και τους πολίτες. Ανθρωπάκια που στα συρτάρια των γραφείων τους δεν υπήρχαν σοβαρά σχέδια αντιμετώπισης πυρκαγιών, πλημμυρών, ίσως και σεισμών.
Ο ανίκανος Τόσκας μας είπε ότι έθεσε την παραίτησή σου  στη διάθεση του Τσίπρα, που δεν την έκανε δεκτή. Προφάσεις εν αμαρτίαις. 
Αν την εννοούσε θα επέμενε και θα κρατούσε ελάχιστη από την όποια πολιτική και στρατιωτική αξιοπρέπεια του έχει απομείνει.
Κι όχι μόνο αυτό.
Ο Τόσκας μας είπε κατάμουτρα ψέματα όταν δήλωσε ότι έδωσε εντολή εκκένωση των κατασκηνώσεων του Λούριου ιδρύματος. Μας είπε ψέματα ότι έδωσε στον Τσίπρα την πραγματική εικόνα της καταστροφής, το βράδυ της μοιραίας Δευτέρας.
Μας μίλησε για εμπρηστές όταν ο δήμαρχος της Πεντέλης κι αυτόπτες μάρτυρες έδειξαν ως υπεύθυνη τη ΔΕΗ, αφού καλώδιο της βρέθηκε  στο σημείο απ’ όπου άρχισε η φωτιά κι εικάζεται σοβαρά ότι οι σπινθήρες έβαλαν φωτιά στα παρακείμενα πεύκα.
Όταν, λοιπόν, υπάρχουν μαρτυρίες που καταδεικνύουν ως βασικό ύποπτο της συμφοράς μια κρατική εταιρεία που δεν κάνει σωστά τη δουλειά της στα πλαίσια της πρόληψης και συντήρησης του δικτύου της μέσα σε δασικές εκτάσεις κι είναι αίτιος, επανειλημμένως, για μεγάλες φωτιές (Κάλαμος, Πεντέλη, Πάρνηθα), πώς ο Τόσκας μιλάει για εμπρηστές; Και μάλιστα γενικώς κι αορίστως;
Επιπλέον, τα υπόλοιπα θλιβερά ανθρωπάκια μας είπαν ότι η φωτιά εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα και ένταση και δεν πρόλαβαν να κάνουν κάτι.
Ψέματα! Ψέματα! Ψέματα!
Η φωτιά άναψε στις 16.00 και στο Μάτι που κάηκε ο κόσμος έφτασε στις 20.00. 
Πώς δεν πρόλαβαν λοιπόν;
Και πώς πρόλαβε ο δήμος Αθηναίων να εκκενώσει – με δική του πρωτοβουλία- τις παιδικές κατασκηνώσεις;  Απλούστατα επειδή έδρασε ακαριαίως, υπεύθυνα και με σχέδιο.
Πώς πρόλαβαν οι καλόγριες του Λούρειου ιδρύματος – με δική τους πρωτοβουλία- να εκκενώσουν το ίδρυμα και να σώσουν τα παιδιά; Απλούστατα επειδή κι εκείνες έδρασαν  ακαριαίως, υπεύθυνα και με σχέδιο, όταν ακόμη η φωτιά ήταν στην Καλλιτεχνούπολη, επάνω από Βουτζά, Ραφήνα και Μάτι.
Αν, λοιπόν, ο κρατικός μηχανισμός, ο Τόσκας, η Δούρου και τα ανθρωπάκια με τα μεγάλα γαλόνια είχαν την υπευθυνότητα του Καμίνη και των απλών καλογριών, οι καμμένοι συνάνθρωποί μας θα ήταν ανάμεσά μας ακόμη,  δεν θα καταστρεφόταν μια από τις ωραιότερες περιοχές της χώρας και δεν θα χάνονταν χιλιάδες περιουσίες ανθρώπων.
Εξ ου και μιλώ για ανθρωπάκια που είναι ικανά να πηγαίνουν στα γραφεία τους μόνο με λιακάδα για να πίνουν το καφεδάκι τους…
Ο Καμμένος
Ο Καμμένος πήγε στον τόπο της τραγωδίας για να πει ότι ο στρατός έδρασε ακαριαία.
Πόσα ψέματα Θεέ μου; Πόσα;
Την ώρα που μισκοκαμμένοι άνθρωποι ζητούσαν βοήθεια μέσα στη θάλασσα και κολυμπούσαν 5 -7 ώρες με μόνη βοήθεια από εθελοντές συνανθρώπους μας με τα δικά τους σκάφη, ο πολέμαρχος Καμμένος μας είπε ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα.
Κι όχι μόνο αυτό.
Χωρίς ίχνος τσίπας και με το κλασικό θράσος που τον χαρακτηρίζει έριξε τις ευθύνες στους απανθρακωμένους συνανθρώπους μας, ότι δήθεν αυτοί εγκλωβίστηκαν και κάηκαν μέσα στα σπίτια που έφτιαξαν παράνομα.
Ακόμη κι αν είναι έτσι (που όντως είναι) ο Καμμένος δεν μπορεί να μη γνωρίζει ότι κανένας πολίτης δεν μπορεί να κτίσει παράνομα αν το κράτος δεν το επιτρέψει, αν το κράτος δεν του δώσει ρεύμα και νερό. Δεν μπορεί να μη γνωρίζει ότι κι ο ίδιος –με τόσα χρόνια στη Βουλή και στην πολιτική- έκανε τα στραβά μάτια. Γιατί δεν βγήκε ποτέ να πει ότι πρέπει να γκρεμιστούν τόσα αυθαίρετα στο Μάτι; Γιατί δεν βγαίνει τώρα να πει ότι πρέπει να γκρεμιστούν εκατοντάδες οικισμοί σαν το Μάτι, που είναι κτισμένοι σε όλη την Ελλάδα;
Απλά, επειδή κι εκείνος ψηφοθηρούσε! 
Επειδή κι εκείνος, όπως σύσσωμη η Αριστερά, κάθε φορά που κάποιος σοβαρός υπουργός (Μάνος, Τρίτσης) επιχειρούσαν κάτι αντίστοιχο, έλεγαν να μη γκρεμιστεί τι σπιτάκι του φτωχού…
Ας το βουλώσουν, λοιπόν.
Και μόλις το βουλώσουν, να πάρουν την ανικανότητά τους υπό μάλης και να ξεκουμπιστούν…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου