Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο42)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια του grpost

@ Ουδείς πήρε χαμπάρι την απαλλαγή του Γιάννη Αγγέλου από το Συμβούλιο Εφετών για την περίφημη υπόθεση του «σκανδάλου» Βατοπαιδίου.
Κανένας τηλεοπτικός σταθμός από εκείνους που διαπόμπευαν επί μήνες τον συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή δεν έκανε την παραμικρή αναφορά.
Καμιά εφημερίδα από εκείνες που είχαν πύρινα πρωτοσέλιδα για το θέμα που ήταν η απαρχή της πτώσης της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, δεν έκανε καν μνεία.
Η δουλειά είχε γίνει.
Σιγά μην ομολογήσουν την βλακεία τους.

@ Ξέρετε ποιοι είχαν την ευθύνη να γράψουν και να κωδικοποιήσουν το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠαΣοΚ;
Θα σας πω.
Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας ο Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Από πλευράς ΠαΣοΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

@ Τα γράψε –σβήσε ήταν ουκ ολίγα.
Το κείμενο έκανε τη διαδρομή Μαξίμου – Χαριλάου Τρικούπη, ουκ ολίγες φορές.
Κι όταν τελείωσε, πριν δοθεί στη δημοσιότητα, ο Βενιζέλος πήρε τηλέφωνο τον Λαζαρίδη και τον ευχαρίστησε για την προσπάθειά του να συγκεράσει τις αντιθέσεις που υπήρχαν.

@ Η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου που ανακοινώθηκε την εβδομάδα που φεύγει, έχει και μπόλικο παρασκήνιο.
Τουλάχιστον από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη.
Πρόσωπα που βρίσκονται στο πλευρό του προέδρου του ΠαΣοΚ, ισχυρίζονται ότι στη νέα πολιτική περίοδο που θα ξεκινήσει το 2014 με τις εκλογικές αναμετρήσεις και τη λύση για το ελληνικό χρέος, ο Βενιζέλος θα είναι «παρών» από άλλη θέση.

@ Ισχυρίζονται ότι διαβλέποντας την ανάταση της οικονομίας σε αριθμητικούς –τουλάχιστον – όρους, θα μπορούσε να «παίξει» έναν επιπλέον ρόλο.
Και να γίνει Στουρνάρας στη θέση του Στουρνάρα!

@ Οι πέριξ του ισχυρίζονται ότι ο Βενιζέλος είναι ο άνθρωπος που επί υπουργίας του έγινε το κούρεμα των ομολόγων (PSI) και θα καλόβλεπε να είναι εκείνος που επί υπουργία του θα ελαττωνόταν το ελληνικό χρέος.
Αυτά λένε, αυτά σας γράφω.

@ Όπως θα σας γράψω ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αν υπάρξουν εξελίξεις την Άνοιξη κι αν ο Στουρνάρας μετακομίσει είτε στην Ευρώπη είτε στην Τράπεζα της Ελλάδος, προβάδισμα για την Οικονομία θα έχουν δυο άνθρωποι της επιρροής Μητσοτάκη.
Κι οι δυο είναι σήμερα υπουργοί σε άλλα υπουργεία.

@ Το όνομά του, σας το έχω ξαναπεί σε προηγούμενα «Καλντερίμια», είναι μεταξύ εκείνων που μπορεί να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ενδεχόμενο δημιουργίας νέου Δεξιού –έως Ακροδεξιού- κόμματος.
Αναφέρομαι στον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη, που πριν λίγες ημέρες έστειλε ένα non paper στον υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Με όσα αναφέρει προβλέπεται να ανάψουν πολλές φωτιές στα πέριξ του στρατεύματος.

@ Ο στρατηγός που όπως λένε γλυκάθηκε σφόδρα με την πολιτική από την περίοδο που διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας, εμφανίζεται λάβρος εναντίον της δρομολογούμενης κατάργησης του Β΄ Σώματος Στρατού (στη Βέροια) και χαρακτηρίζει «στρατηγούς της πολυθρόνας» τους διαδόχους του (φωτογραφία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκου) στην ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, επειδή την αποδέχονται αδιαμαρτύρητα.

@ «Οι προοδευτικές ιδέες που καλλιεργούνται στο στενό περιβάλλον της πολιτικής ηγεσίας από στρατηγούς της πολυθρόνας, είναι επικίνδυνες», αναφέρει.
Κι εξαπολύει μύδρους εναντίον του πρώην υπουργού Άμυνας, του Μπεγλίτη, που τον Νοέμβριο του 2011 ξήλωσε όλη την ηγεσία του Στρατού Ξηράς φοβούμενος….πραξικόπημα.

@ Λέει κι άλλα. Πολλά.
Αναφέρει κι ονόματα πρώην συναδέλφων του (σημερινό αρχηγό ΓΕΣ Τόπη) κι άλλους.
Αναφέρει σχέδια απόκρουσης εχθρικών επιθέσεων στη Θράκη και στο Αιγαίο, θυμάται τη διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων που δημιούργησε το ΠαΣοΚ το …1998, θυμάται τις τεθωρακισμένες εφεδρείες της Ηπείρου (από ποιον μας προστατεύουν άραγε, από τους Αλβανούς;), θυμάται τα Ίμια και πολλά άλλα.
Ανάμεσα στα άλλα και την …Κύπρο του 1974….

@ Πάντα θυμάμαι τα λόγια ενός σοφού παππού.
Να φυλάγεσαι από τους παπάδες και τους στρατόκαυλους.

@ Ένας τέτοιος, είπε προσφάτως σε δημόσια εκδήλωση ότι …. σήμερα η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της…

@ Τα χάπια μου!
Να σας πω και το πιο χαρακτηριστικό.
Το περίφημο non paper δεν διέρρευσε από την πλευρά του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Από ποιον διέρρευσε και με τι στόχο;
Δεν σας λέω. Δεν είμαι μαρτυριάρης. Βάλτε το μυαλουδάκι σας να δουλέψει.

@ Πάμε σ’ ένα θέμα που έχει γίνει επιθεώρηση στη Βουλή.
Το θέμα του βουλευτή - τουρίστα  Γιώργου Παπανδρέου, που όλο άδειες ζητά από την Βουλή για να πηγαίνει στις τουρνέ του ανά την υφήλιο και να διδάσκει φοιτητές πολιτική και οικονομία!
Την ώρα που το τελευταίο εξάμηνο έχει εισπράξει από τη Βουλή ποσό που αγγίζει τις 35 χιλιάδες ευρώ, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει επισκεφθεί ούτε μια φορά την εκλογική του περιφέρεια, ενώ γυρίζει από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο και από διεθνές συνέδριο σε διεθνές συνέδριο….
Με αμοιβές χιλιάδες δεκάδες δολάρια.
Και την ώρα που αν και απών ο ίδιος, έχει καταλάβει στη Βουλή δυο τεράστια γραφεία, στα οποία στεγάζονται οι συνεργάτες του.

@ Το θέμα, σας είπα, έχει γίνει επιθεώρηση στη Βουλή.
Ειδικά κάθε φορά που κατατίθεται έγγραφο του ΓΑΠ με το οποίο αιτείται άδεια.
Και για να μη γίνεται χρήση της δικαιολογίας ότι έχει ζητήσει να περικόπτεται ο μισθός του κάθε φορά που έχει άδεια, σας παραθέτω τα ποσά που έλαβε από τη Βουλή το τελευταίο εξάμηνο.

@ Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Τον Μάιο έλαβε καθαρά 5.822 ευρώ.
Τον Ιούνιο έλαβε καθαρά 4.670 ευρώ.
Τον Ιούλιο έλαβε καθαρά 6.204 ευρώ
Τον Αύγουστο έλαβε καθαρά 6.204 ευρώ
Τον Σεπτέμβριο έλαβε καθαρά 6.204 ευρώ
Τον Οκτώβριο έλαβε καθαρά 6.204 ευρώ

@ Όπως φαίνεται, έλαβε συνολικά 35.308 ευρώ.
Να σας πω ότι τα χρήματα της μισθοδοσία των βουλευτών καταβάλλονται κάθε 1η μηνός προκαταβολικά κι οι κρατήσεις για πιθανές απουσίες γίνονται τον επόμενο μήνα.

@ Τον Μάιο και τον Ιούνιο, λοιπόν, ο ΓΑΠ έλαβε, κατά τι, λιγότερες αποδοχές.
Όπως φαίνεται και στον πίνακα που σας παρέθεσα προηγουμένως.
Από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο (με λειτουργούντα μόνο τα θερινά τμήματα της Βουλής) έλαβε κανονικά τους μισθούς του.
Στο Α’ και στο Β’ τμήμα δεν συμμετείχε κι έλαβε κανονικά τους μισθούς του, όπως όλοι οι βουλευτές.
Όμως, το ίδιο έγινε και για την περίοδο του Γ’ τμήματος που συμμετείχε, παρ’ ότι ο ίδιος βρισκόταν με άδεια στις ΗΠΑ.

@ Είπατε τίποτα;

@ Πάμε τώρα σε ένα θέμα που δημιουργεί έντονες συγκρουσιακές εικόνες στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνίστρια και πάλι την λατρεμένη μου Ζωή και όχι μόνο.
Εννοώ το θέμα της διαφοροποίησης της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την γραμμή του κόμματος αναφορικά με την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής.
Αναφέρομαι και στην ηχηρή απουσία του Γλέζου από την ψηφοφορία στη Βουλή, παρ’ ότι ήταν στη Βουλή κι είχε τοποθετηθεί.
Αναφέρομαι στο γεγονός ότι ακόμη κι ο Λαφαζάνης πείστηκε την τελευταία στιγμή για να μπει στην «ίσια» κομματική γραμμή.

@ Ο Μανώλης Γλέζος μάλιστα, έκανε και ανάρτηση στην ιστοσελίδα «Ενεργοί Πολίτες», στην οποία λούζει τον Τσίπρα με φράσεις όπως «μαντριά της Αριστεράς» και κάνοντας λόγο για καθεστωτικές αλλαγές.
«Σε τι διαφέρουμε από τους άλλους;», αναρωτιέται ο Μαν. Γλέζος και με μια φράση καταρρίπτει μονομιάς τον ισχυρισμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους»….

@ Γράφει κι άλλα. Όπως:
« “Όποιος βγαίνει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος” είχε πει ο Ε.Αβέρωφ πριν μερικές δεκαετίες, και η φράση του έμεινε στην ιστορία. Τη φράση αυτή η αριστερά την κούναγε σαν μαντηλάκι μπροστά στους βουλευτές της εκάστοτε πλειοψηφίας. Πλειοψηφίας που ήθελε τους βουλευτές, άφωνους, χωρίς άποψη, υποταγμένους στην εκάστοτε ηγεσία. Έχοντας στο μυαλό τους αυτή τη φράση, βουλευτές ψήφιζαν μνημόνια, εφαρμοστικούς νόμους, τσαλάκωναν τις ιδέες τους τις συνειδήσεις τους, την ελευθερία στην άποψη. Με βάση αυτή την αρχή οι βουλευτές έγιναν κουκιά, “ακόλουθοι”, συνυπεύθυνοι του όποιου ηγέτη του δικομματισμού των αρχηγικών κομμάτων. Σε μερικά πάλι μαντριά της αριστεράς, οι πόρτες ήσαν ανοιχτές, αλλά κανένας δεν είχε στο μυαλό του σκέψη για να βγει από το μαντρί. Στη “δική μας Αριστερά” δεν υπήρχε μαντρί. Και αυτή ίσως ήταν η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα σε “εμάς” και όλους τους άλλους»…

@ Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Για να καταδείξω την υποκρισία.
Αν είχε διαφοροποιηθεί κάποιος Πολύδωρας στη Νέα Δημοκρατία ή κάποια Τζάκρη στο ΠαΣοΚ, το θέμα θα ήταν πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες και κυρίαρχο στα τηλεοπτικά μονοθεματικά δελτία.
Τώρα που αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ τσιμουδιά!

@ Μου λένε ότι μάλλον «καίγεται» οριστικά από την Κουμουνδούρου η πιθανότητα υποψηφιότητας της λατρεμένης μου Ζωής στον δήμο της Αθήνας.
Έτσι, για να μάθει να ακούει.

@ Συνεδρίασε η επιτροπή της Βουλής για να ασχοληθεί με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, συμφώνως με το οποίο γίνονται πιο αυστηρές ου προϋποθέσεις για τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγησε ότι καταργούνται οι έξι ημέρες άδεια τον χρόνο που λαμβάνουν όσοι υπάλληλοι χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές κι είχε θεσπιστεί το 1989.

@ Τότε πήρε φωτιά η λατρεμένη μου Ζωή Κωνσταντοπούλου, που είναι και Πανάθα.
Ο Μητσοτάκης της είχε κτυπήσει το ευαίσθητο σημείο.
Τους δημοσίους υπαλλήλους που η ίδια κι ο ΣΥΡΙΖΑ φροντίζουν με στοργή και Προδέρμ.
«Αποδοτικός υπάλληλος είναι ο υπάλληλος ο οποίος ξεκουράζεται», είπε η λατρεμένη μου.

@ Και συνέχισε απτόητη.
«Φαντάζομαι ότι οι σύμβουλοί σας και το υπουργείο θα σας έχουν ενημερώσει για κάποιες ασθένειες που συνδέονται με την παρατεταμένη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως είναι η ξηροφθαλμία, η τενοντίτιδα και μια σειρά παθήσεων. Πηγαίνετε την εργασιακή κατάσταση του δημοσίου υπαλλήλου πίσω και από τα 1989».
Τον λόγο πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με τη λογική σας θα έπρεπε να δίνονται και άδειες για χρήση κινητών τηλεφώνων»…

@ Ωχ! Μου φαίνεται ότι της έβαλε ιδέες και θα δούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει άδειες χρήσης κινητών τηλεφώνων στους δημοσίους υπαλλήλους…

@ Συνεχίζονται διαφωνίες μεταξύ του Νομικού κόσμου, αναφορικά με την παραγραφή ή όχι των κατηγοριών που βαρύνουν τον Παπακωνσταντίνου.
Την εβδομάδα που πέρασε, στο ειδυλλιακό Costa Navarino στην Μεσσηνία, φιλοξενήθηκε ένα Νομικό συνέδριο.
Εκεί, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος ήταν σαφής.
Είπε ότι υπάρχει παραγραφή.

@ Αντιθέτως, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, καθηγητής Μιχάλης Σταθόπουλος, είπε ότι δεν υπάρχει παραγραφή.
Μαζί του συμφώνησε κι ο τ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

@ Την εβδομάδα που πέρασε άρχισε να δημιουργείται έντονος προβληματισμός στον στρατόπεδο της Λούκας Κατσέλη, αναφορικά με την προσχώρησή της στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο προβληματισμός δεν αφορά τα δικά της «θέλω».
Θέλει και παραθέλει να προσχωρήσει στην Κουμουνδούρου.
Αφορά τη στάση του προέδρου Αλέξη, ο οποίος είναι αναποφάσιστος αν κάνει ή όχι καλό στον ΣΥΡΙΖΑ η Κατσέλη.
Ειδικά αφού αντιδρά ο Λαφαζάνης.
Κι η Λούκα – λεφτά υπάρχουν, κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

@ Ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε.
Αναφέρομαι στις ζυμώσεις για την Κεντροαριστερά που πλέον βρίσκονται στο επίκεντρο, κυρίως μετά την «κίνηση» των 58.
Κι ενώ όλα είναι στον «αέρα», ενώ ουσιαστικά δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, τα σενάρια περί προσώπων δίνουν και παίρνουν.
Την προηγούμενη εβδομάδα σας είπα για τον Γιαννίτση, που συζητάνε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών.
Σήμερα, πάμε ένα βήμα παρακάτω.
Στελέχη που οραματίζονται την κοινή κάθοδο ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, λένε και ξαναλένε προς κάθε κατεύθυνση ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας πρέπει να είναι ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμένος.

@ Απορία: Τον ίδιο τον ρωτήσανε;

@ Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις….
Αυτό θα σκέφτηκε ο καταδικασμένος –πρωτοδίκως- σε ισόβια πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, όταν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο για την έναρξη της δίκης του στο Εφετείο.
Ουδείς εκ των μεγαλοσχημόνων που συναναστρεφόταν ήταν παρών.
Μόνο καμιά εικοσαριά λαϊκοί υποστηρικτές του, που άφησαν την ασχολία τους σε ΚΑΠΗ και καφενεία κι έτρεξαν να τον αποθεώσουν.

@ «Αθώος, αθώος», φώναζαν ακόμη και μέσα στη δικαστική αίθουσα.
Εκείνο, πάντως, που έκανε αίσθηση ήταν αυτό που φώναξε ένας γηραιός υποστηρικτής του τέως δημάρχου.
«Μη στενοχωριέσαι Βασίλη μου…Είσαι ο Κολοκοτρώνης της Θεσσαλονίκης…».

@ Ρε μπας και μας ψεκάζουν στ’ αλήθεια;

@ Να σας πω τώρα ένα θέμα που πιθανότατα θ’ απασχολήσει την επικαιρότητα και μάλιστα συντόμως.
Ακούγεται ότι η Λιβαδειά, εκτός από «πρωτεύουσα» του σουβλακιού, θα ανακηρυχτεί οσονούπω και πρωτεύουσα των παχυλών επιδομάτων αναπηρίας προς Ρομά.
Κοντά στα 3 χιλιάδες άτομα, τα περισσότερα συγγενείς μεταξύ τους, λαμβάνουν ποσά που ανέρχονται κοντά στα 2 εκατομμυριάκια ανά δίμηνο!
Τα περισσότερα προέρχονται από τα χωριά των Ρομά στην Θήβα, τα οποία λόγω «Καλλικράτη» ανήκουν διοικητικά στη Λιβαδειά.

@ Αυτοί που τα λαμβάνουν είναι παππούδες, γονείς, μέχρι κι ανήλικα παιδιά.
Κάποιοι –εκατοντάδες είναι – λέγεται ότι λαμβάνουν και επιδόματα απροστάτευτων τέκνων!
Κάποιοι άλλοι –πάλι εκατοντάδες- λαμβάνουν επιδόματα …άσθματος!
Κάποιοι άλλοι, λαμβάνουν επιδόματα πολυτεκνίας με τη μέθοδο «δανεισμού» παιδιών σε άλλες οικογένειες (ξέρετε 2 μάρτυρες αρκούν για ν’ αποδειχτεί ότι το παιδί το γέννησε η μάνα που ζητά επίδομα), όπως έγινε και με την περίπτωση της μικρής Μαρίας.
Υπάρχουν κι εκείνοι που φαίνονται διαζευγμένοι για να λαμβάνουν επιδόματα μονογονεϊκών οικογενειών που έχουν υπό την προστασία τους παιδιά.
Μύλος!

@ Λέγεται ότι υπάρχει τεράστιο κύκλωμα με συμμετοχή γιατρών, δικηγόρων, υγειονομικών επιτροπών και δημοτικών υπαλλήλων που χειριζόντουσαν τις αιτήσεις.
Λέγεται, ακόμη, ότι όλη η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

@ Αθάνατη Ελλάδα! Τι ψήφιζαν άραγε αυτοί οι Ρομά;

@ Εδώ και λίγες ημέρες, η ελληνική σημαία κυματίζει μεσίστια στην Κοζάνη, στο γραφείο του υπεύθυνου πολιτικού ανδρός και ανεξάρτητου βουλευτή (εκλεγέντος με τη Νέα Δημοκρατία) Γεωργίου Κασαπίδη.
Πολλοί ήταν οι συμπατριώτες του που έσπευσαν να τον συλλυπηθούν, θεωρώντας ότι είχε κτυπήσει τον ιερό βουλευτικό του οίκο κάποιο δυσάρεστο γεγονός.
Η κοσμοπλημμύρα που κατέκλυσε το γραφείο του υπεύθυνου αυτού πολιτικού ανδρός, τον ανάγκασε να μεταβεί σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

@ Είπε, λοιπόν, ότι έχει τη σημαία μεσίστια επειδή η Ελλάδα έχασε τη μάχη της …φέτας.
Φυσικά, η Ελλάδα δεν έχασε καμιά μάχη της φέτας, αλλά ο οξυδερκής αυτός βουλευτής έτσι αντελήφθη την απόφαση –συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά, συμφώνως με την οποία οι Καναδοί παραγωγοί φέτας υποχρεούνται να αναγράφουν στην φέτα που παράγουν την ένδειξη «τύπου φέτας» ή «απομίμηση φέτας».

@ Η απόφαση –συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχε και τη σύμφωνο γνώμη της Ελλάδας, που σωστά θεωρεί ότι μια τέτοια αναγραφή προστατεύει το φημισμένο ελληνικό τυρί.
Φευ!
Ουδείς υπολόγισε τον Κασαπίδη.
Ούτε την οξυδέρκειά του.
Αυτός θεώρησε ότι χάθηκε η …μάχη της φέτας!
Θεώρησε ότι η απόφαση –συμφωνία αποτελεί εθνικό όνειδος και παραχώρηση των εθνικών μας δικαίων.
Κι ύψωσε μεσίστια την ελληνική σημαία!

@ Ποιοι τους ψηφίζουν ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;

@ 28η Οκτωβρίου και ετοιμαστείτε για overdose από Κώστα Πρέκα.
«Κονσέρτο για πολυβόλα»,  «Όχι», «Η Μεσόγειος φλέγεται» «Εσχάτη προδοσία» και λοιπά αριστουργήματα της 7ης Τέχνης.

@ Οι μετρήσεις που κάνει η Συγγρού για την υπόθεση της δημαρχίας της Αθήνας είναι όλο και πιο σαφείς.
Πρώτος και καλύτερος και μάλιστα με έντονη διείσδυση και σε άλλους χώρους, ο Νίκος Δένδιας. Που εξακολουθεί και αρνείται το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του.
Ακολουθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη που λέγεται ότι δεν την αφήνει αδιάφορη τέτοια περίπτωση.
Θα σας πω κι ένα όνομα που εσχάτως άρχισε να συζητείται εντόνως.
Κάτι μου λέει ότι θα δούμε πολλά επεισόδια πέριξ του.
Άδωνις Γεωργιάδης.

@ Ρε παλικάρια, πώς γίνεται έξω από το studio να μιλάτε για γύφτους και μπροστά στις κάμερες για Ρομά;

@ Κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως στη δημοσιογραφική πιάτσα, ότι στο Φάληρο σκέφτονται να μετακινήσουν τον Αυτιά από το Σαββατοκύριακο.
Και να τον βάλουν στην πρωινή καθημερινή ζώνη.
Ωχ, ωχ, ωχ!
Και τι θα γίνουν οι Λυριτζής κι Οικονόμου;
Θα μετακομίσουν κι αυτοί.
Στις 10, όπου θα αντικαταστήσουν τη μικρή, την Άννα Μπουσδούκου.
Για να δούμε.
Οριστικές αποφάσεις αναμένονται σε έναν μήνα.

@ Κι ο Χαϊκάλης στον Skai!
Ο γνωστός «καμμένος» βουλευτής, θα παρουσιάζει λένε κάθε βράδυ, μετά το δελτίο του Ευαγγελάτου και πριν το δελτίο της Κοσιώνη, μια εκπομπή με χιουμοριστικό περιεχόμενο.
Προφανώς θα αναλύει τα πρωτοσέλιδα της «Ελεύθερης Ώρας» για τους ψεκασμούς.

@ Πάνω που κυκλοφορούσε και φούντωνε η φήμη ότι βιολογικός πατέρας της Μαρίας ήταν ο Πασχάλης σε ένα στιγμιαίο λάθος, διαψεύστηκε από το dna του Βούλγαρου αληθινού πατέρα της.
Χάσαμε το νέο σήριαλ.

@ Κυκλοφορεί και κάτι ακόμη.
Ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν σκέψεις για την αναστολή λειτουργίας του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο». Τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια, κόσμος και κοσμάκης απλήρωτος και τον σταθμό, όπως φαίνεται, δεν τον ακούσει ούτε ο Τσίπρας.

@ Να σας πω κι ένα επιχειρηματικό νέο που όπως φαίνεται θα υλοποιηθεί και μάλιστα συντόμως.
Λέγεται, ότι οι Γερμανοί πουλάνε τα εν Ελλάδι Praktiker.
Κι ότι αγοραστής κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Βακάκης.
Αυτός που διασκευάζει τα σκυλοτράγουδα σε διαφημίσεις του μαγαζιού του.
Του Jumbo.

@ «Όταν ακούω ότι έχουμε χούντα και Κατοχή, θυμώνω»…
Τάδε έφη η συγγραφέας που μας έμαθε τον τρόπο που πρέπει να μιλάμε έντιμα στα παιδιά και «ψυχή» κάποιων εκ των κλασικών αναγνωσμάτων της εφηβείας…
Που, βεβαίως, δεν ανήκει στον φιλελεύθερο χώρο…
Τ’ ακούς Αλέξη;

@ Ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει πάρει εργολαβία τα φημολογούμενα αυριανά συνεταιράκια της πολιτικής.
Αφού φιλοξένησε τον πρόεδρο Αλέξη, τώρα έρχεται η σειρά του προέδρου Πάνου.
Τη Δευτέρα.

@ Και μια που είπα για τηλεόραση, θυμήθηκα τη συνέντευξη του Θάνου Τζήμερου την εβδομάδα που πέρασε, στο Action 24.
Νομίζω ότι ήταν πολύ κακός. Ανέτοιμος και επιτηδευμένα άνετος.
Μου φάνηκε σαν να μιλάει για πολιτική ο Πέτρος Κωστόπουλος….

@ Μου λένε ότι σιγά σιγά, δειλά δειλά, βγαίνει από κάποια υπουργικά συρτάρια το σχέδιο υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτων για φυσικές καταστροφές.
Κοινώς «σεισμόσημο».
100 – 150 ευρουλάκια για κάθε 100 χιλιάδες αξίας του ακινήτου!
Για να δούμε.

@ Την άλλη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, θα ξεκινήσει η πρώτη ουσιαστική «μεταρρύθμιση» της αγοράς.
Με την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και την καθιέρωση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, διάρκειας 10 ημερών.

@ Όπως έχουν μέχρι σήμερα τα πράγματα και παρά τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας.
Σίγουρα θα είναι ανοικτά τα καταστήματα σε Αθήνα, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Περιστέρι, Νέα Ιωνία, Πειραιά, Γλυφάδα.
Σίγουρα θα είναι και στη Θεσσαλονίκη, στη Χαλκιδική, στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη, στις Κυκλάδες και στο Αιγαίο, στο Ηράκλειο Κρήτης και μάλλον στα Χανιά, Ρέθυμνο, Πάτρα.
Πού θα είναι κλειστά;
Συμφώνως με τις ενδείξεις και τις αποφάσεις των Εμπορικών Συλλόγων δεν θ’ ανοίξουν τα καταστήματα σε όλη τη Θεσσαλία.

@ Λίγο πριν το τέλος, μου έφτασε μια «σπιουνιά» γεμάτη αγωνία.
«Ετοιμάζονται να αυξήσουν πολύ τον φόρο στον καπνό που χρησιμοποιείται στα στριφτά τσιγάρα»….
Το ψιλοέψαξα. Όσο μπόρεσα λόγω και του Σάββατου.
Λοιπόν, πράγματι κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι –γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών, ανακάλυψαν μεγάλη στροφή του κόσμου στα στριφτά τσιγάρα.
Που σημαίνει λιγότερα έσοδα για το Δημόσιο.

@ Κι αφού χρειάζονται λεφτά για να παίρνουν τον μισθουλάκο τους και τα επιδοματάκια τους, έχουν προτείνει την αύξηση του φόρου καπνού των στριφτών τσιγάρων.
Μου είπαν ότι ο Στουρνάρας είπε «όχι» στην πρότασή τους, αλλά ποτέ κανένας δεν ξέρει όταν έχει να κάνει με τους περίεργους αυτούς τύπους της ελληνικής γραφειοκρατικής νομενκλατούρας….
Πώς το έλεγε ο μακαρίτης ο Κωνσταντάρας;
Το νου σας ρεμάλια!

@ Με το θέμα της ΕΡΤ, νυν Δημόσιας Τηλεόρασης, έχω μπερδευτεί πλήρως.
Άλλα μου λέει ο ένας, άλλα ο άλλος.
Αντιφατικά μεταξύ τους και με φανερή διάθεση ισχυροποίησης των θέσεων του καθενός.
Δεν γράφω τίποτα προς το παρόν.
Μόνο έναν θα πιστέψω. Αν θελήσει να μου μιλήσει.
Και τότε θα σας τα πω με το νι και με το σίγμα.

@ Αυτά.
Κλείνοντας να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την αναγνωσιμότητα της στήλης.
Ξεκινήσαμε δειλά πριν 42 εβδομάδες.
Θυμάμαι ότι το πρώτο «Καλντερίμι» είχε μόνο 9 αναγνώσεις εβδομαδιαίως.
Αισίως, την προηγούμενη εβδομάδα ξεπεράσαμε τις χίλιες!

@ Νάστε καλά.
Να φροντίζετε όσους αγαπάτε και τα δέοντα σε άπαντες και άπασες.
Νέο «Καλντερίμι» το επόμενο Σάββατο, νωρίς το απόγευμα.
Κι όπως έλεγε ένας γνήσιος παλιός καλντεριμιτζής του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά….Γεια χαρά νταν και τα κουκιά μπαγλάν….







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου