Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η …αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου και η αξιοπιστία

Όποιος περιδιαβαίνει τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου, είναι πέραν του βεβαίου ότι έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές το φαινόμενο της αναξιοπιστίας να ζει και να βασιλεύει.
Αναξιοπιστία μέσων (ιστοσελίδες, blog, κοινωνικοί τόποι συνάντησης), προσώπων, γραφομένων.
Θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν τον γύρο του κόσμου και διαμορφώνουν γνώμη, συνειδήσεις, απόψεις.
Ακραίες θέσεις και αγραμματοσύνη. Έλλειψη ακόμη και στοιχειώδους καλαισθησίας.
Αυτά λοιπόν, μέσα από την καταιγίδα παραλογισμού και ακρισίας που διακρίνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, καθίστανται «ευαγγέλια» στα στόματα του «σοφού λαού» (βλέπε άρθρο με τίτλο «Ο “σοφός λαός” η Χρυσή Αυγή κι η πραγματικότητα», Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013).
 Που «αύριο» θα πάει να ψηφίσει και θα χαράξει το μέλλον του τόπου.

Δεν θα σταθώ διόλου στα φαιδρά που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου αναφορικά με το….εβραϊκό όνομα που επιχειρήθηκε να δοθεί στη νέα Δημόσια Τηλεόραση και τον επέβαλλαν οι…σιωνιστές.
Δεν θα σταθώ διόλου ούτε στις γραφικότητες των ψεκασμών.
Ούτε ότι μια συγκέντρωση εφέδρων στο Σύνταγμα χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο... προαναγγελθέν πραξικόπημα.
Ούτε στα αστεία που ζήσαμε όλοι με την…επερχόμενη καταστροφή του κόσμου, όπως είχαν …μαντέψει οι…Ίνκας.
Δεν θα σταθώ ούτε σε όσα γράφονται και αναπαράγονται για την…απαίτηση των…σιωνιστών στον πρωθυπουργό να συλλάβει την Χρυσή Αυγή…
Δεν θα σταθώ καν στην πιο διαδεδομένη θεωρία των τελευταίων ημερών, περί κατάργησης της ελληνικής σημαίας από τις αστυνομικές σχολές που πυροδοτήθηκε από τον βουλευτή του Καμένου, Παύλο Χαϊκάλη, που έγραψε στο twiter: «Πάνε να μας πάρουν και τη σημαία τώρα. Εντολή Δένδια για έλεγχο όσων φέρουν διακριτικά της σημαίας μας. Ακόμη και στα μπαλκόνια. Γι’ αυτό και η εθνική μπάσκετ έπαιζε χωρίς εθνόσημο; Πάμε να τα εξαφανίσουμε όλα τώρα; Ε, λαμόγια;».
Αυτά τα έγραψε ο βουλευτής παρακαλώ κι έγινε χαμός εναντίον των…λαμόγιων!

Θα σταθώ περισσότερο στην …αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου με περιοριστικούς όρους.
Το έγραψε ένα site της περιφέρειας (Stilida News), το αναπαρήγαγε ένα blog (asimvivastoi.blogspot.gr) κι εν συνεχεία το ένα blog μετά το άλλο, με την ίδια ακριβώς γραφή και τα ίδια ακριβώς σχόλια. Το clopy paste σε όλο του το μεγαλείο!
Μοιραία, πήραν φωτιά το facebook και το twiter.
Γράφτηκαν απίστευτα πράγματα.
Από σχόλια, κρίσεις, επικρίσεις, χλευασμό, ύβρεις εναντίον της κυβέρνησης, μέχρι την απόλυτη υιοθέτηση θεωριών συνωμοσίας (του τύπου «τους κρατάει στο χέρι και αναγκάζονται να τον βγάλουν έξω»).
Την… αποφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου επιβεβαίωσε μάλιστα και… αστυνομικός που υπηρετεί σε τμήμα που…γνωρίζουν από πρώτο χέρι όσα γίνονται…κι είναι φίλος της κουμπάρας του αδελφού του σχολιάζοντος στο fb
Ότι σερβίρισαν οι αναξιόπιστοι, οι αγράμματοι, τα «έχαψε» αμάσητα ο «σοφός λαός», που δεν θεώρησε καν ότι πρόκειται για κουταμάρα ή και για κατευθυνόμενη προβοκάτσια.
Που τα θεώρησε ως δεδομένα!
Ποιος μπορεί να τους διαψεύσει; Άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας…
Ο «σοφός λαός» ξέρει τα πάντα, άλλωστε. Τα μαθαίνει από «καλές πηγές»!
Εξ ου και δεν είναι περίεργο ότι όλα αυτά τα site, αυτά τα blogs που δημοσιεύουν όλα αυτά, έχουν υψηλή ή σημαντική επισκεψιμότητα…

Για την ιστορία η …υπόθεση αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου ήταν μια γκάφα (;) κάποιου, που βρήκε (;) την είδηση της απελευθέρωσης με περιοριστικούς όρους του τ. υπουργού, τον ….Φεβρουάριο του 2012 (δηλαδή πολύ πριν την προφυλάκισή του) από τον εφέτη ανακριτή Θεόδωρο Κανελλόπουλο για την υπόθεση του ανακριβούς «πόθεν έσχες»!
Ο κάποιος τη θεώρησε …σημερινή… Και την…μπουμπούνισε!
Εν συνεχεία την αναδημοσίευσαν οι υπόλοιποι νομίζοντας ότι …βγάζουν λαβράκι…
 Κι ύστερα πήρε τον λόγο ο…. «σοφός λαός»….στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου