Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Περί Νίκου Μπογιόπουλου και ΚΚΕ

Η απόλυση του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από τον Ριζοσπάστη, ήταν αναμενόμενη από τον περασμένο Μάρτιο σε όλους τους παροικούντες τον Περισσό.
Ο δημοσιογράφος και κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ, γνωστός για τις θέσεις του για συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε γράψει τότε στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, εναντίον της ακολουθούμενης «γραμμής Παπαρήγα», που οδήγησε στην εκλογική συρρίκνωση του 2012.
Κατέκρινε την ηγεσία του ΚΚΕ για την (μη) πολιτική συμμαχιών και τόνιζε ότι «με αυτήν την (μη) πολιτική συμμαχιών “πλησιάζουμε” το σοσιαλισμό μόνο ως αντικατοπτρισμό»!
Ανέφερε ακόμη ότι η «διακηρυσσόμενη Λαϊκή Συμμαχία είναι “συμμαχία” μόνο με τον εαυτό μας», ενώ έκανε αναφορές στην πτώση της κυκλοφορίας του Ριζοσπάστη και την «λάθος πορεία» του ΚΚΕ.
Λίγο καιρό πριν είχε εκδώσει στις εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο «Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε», που ενόχλησε σφόδρα την Αλέκα Παπαρήγα, επειδή εξεδόθη χωρίς την έγκριση του κόμματος κι επειδή θεωρήθηκε ότι δεν προβάλλει ορθά τις απόψεις του ΚΚΕ και προκαλεί «σύγχυση στις μάζες».
Μάλιστα είχε σταλεί εμπιστευτικό σημείωμα στις οργανώσεις να μη το προμηθευτούν και το διαβάσουν.

Προσφάτως, με άνωθεν εντολή, καταργήθηκε η στήλη που διατηρούσε επί χρόνια στον Ριζοσπάστη, ο «Ημεροδρόμος».
Αμέσως μετά, συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ κι αποφάσισε την απόλυσή του από την κομματική εφημερίδα.
Μια κίνηση πρωτόγνωρη, αφού ποτέ το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο του ΚΚΕ δεν είχε απολύσει εργαζόμενο, κάτι που ήταν επιφορτισμένος να κάνει ο διευθυντής της εφημερίδας.
Το αιτιολογικό της απόφασης για την απόλυση, είναι ότι αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας!
Δηλαδή, το ΚΚΕ, απέλυσε εργαζόμενό από επιχείρησή του, επειδή έκανε αυτό που ζητά από όλους τους άλλους εργαζομένους της χώρας!
Απέλυσε εργαζόμενο, όπως κάνουν τα μονοπώλια εναντίον των οποίων μάχεται.
Σκεφτείτε δηλαδή αν στο ΚΚΕ δεν είχαν ως αρχή ότι …μόνο ο σοσιαλισμός υπερασπίζεται την ειρήνη και τον άνθρωπο.
Υποκρισία; Βλακεία; Αδυναμία αντίληψης της πραγματικότητας; Σκληρός δογματισμός και μονολιθικότητα; Διαλέγετε και παίρνετε…


Ο πολιτικός λόγος του δημοσιογράφου του Ριζοσπάστη (μέχρι προχθές) ασφαλώς κι είναι αποστεωμένος, απαρχαιωμένος, άκρως δογματικός και πλήρης φανατισμού.
Όπως άλλωστε και της ιδεολογίας που τον εκφράζει, όπως και το κόμματος, του ΚΚΕ, που υπηρέτησε ως κομματικό κι επαγγελματικό στέλεχος.
Αναμφισβήτητα ο Νίκος Μπογιόπουλος είναι σαρξ εκ της σαρκός του ΚΚΕ.
Ήξερε ποιο κόμμα υπηρετεί, τι πρακτικές μεταχειρίζεται προς τους «εκτός γραμμής», συμμετείχε κι ο ίδιος στην λειτουργία –άλεσμα της κρεατομηχανής που «έλιωσε» άλλους –πριν από αυτόν- συντρόφους του.
Κι είναι τυχερός που ζει κι αναπνέει στην δημοκρατική Ελλάδα κι όχι στην Βόρεια Κορέα ή στην παλιά Σοβιετική Ένωση, όπου ήδη θα είχε πάρει τον δρόμο προς κάποιο Γκούλαγκ….
Σήμερα, αν ο Νίκος Μπογιόπουλος δεν ήταν τόσο φανατισμένος κομμουνιστής, θα μπορούσε να συγγράψει άλλο πόνημα με τίτλο … «Είναι ο σταλινισμός ηλίθιε»…

Και κάτι τελευταίο.
Ο Ριζοσπάστης κατέστησε τον πρώην δημοσιογράφο του περίπου…αόρατο, πριν την απόλυσή του και μετά την κατάργηση της στήλης του.
Με αφορμή τη συμμετοχή του σε θεατρική παράσταση υπό τον Κώστα Καζάκο, έγραψε, στις 20 Οκτωβρίου,  όλα τα ονόματα των συντελεστών της παράστασης «Η Ανάκριση», εκτός από το δικό του.
«Παρεμβαίνει καταλυτικά ένας δημοσιογράφος … ως 13ος ηθοποιός της παράστασης», ήταν το σχόλιο….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου