Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Το «νέο» και το «νεώτερο».



Γράφει
ο Γιώργος Σμοκοβίτης*


Συγχαρητήρια στον Νεώτερο Πρόεδρο της «Ν.Δ.».
Νεώτερο από τον παλιότερο Μεϊμαράκη.
Νεώτερο και από τον παλιό Μητσοτάκη.
Ο «νεοκαραμανλισμός» της συμμαχίας Μεϊμαράκη – Καραμανλή – Ντόρας (Μητσοτάκη) ηττήθηκε από τον «νεομητσοτακισμό» Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα – Γεωργιάδη .
Και οι τρείς νεώτεροι.
Και ΗΡΘΑΝ μετά το ... «νέο» του ΣΥΡΙΖΑ ως το «νεώτερο» στη Σκηνή του Πολιτικού Θεάτρου στη χώρα μας. Εχθρός του ... «νέου» το ... Νεώτερο.
Με διακηρυγμένο το Σεβασμό στον
Κωνσταντίνο – Ηγέτη – Καραμανλή το «νέο και το παλιό» σε συμμαχία για το Μέλλον , αφού οι άνω των 50 ετών της «Ν.Δ.» ψήφισαν ΝΕΟΝ κι' όχι τον «παλαιοκομματικό Μεϊμαράκη».

Χωρίς «Μεϊμαράκειους τσαμπουκάδες Κρήτης»,  ο νέος κέρδισε και Κρήτη αλλά και Επαρχία Μακεδονίας και κοσμοπολίτικη Αθήνα.
Ο «παλαιός Ανδρεϊσμός» μετακόμισε σε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ Συνιστωσών και τον μετασχημάτισε σε «πράσινοροζ ΚΟΜΜΑ της αριστεράς» ΣΥΡΙΖΑ με τον ΙΔΙΟ Αρχηγό .
Αντίθετα η «Ν.Δ.» άλλαξε Αρχηγό της για να μετασχηματιστεί από «νεοκαραμανλική ενός πορτοκαλίμεσαίου χώρου του ... πουθενά» σε μια ΕΝΩΜΕΝΗ Μεγάλη Ιστορική Παράταξη («Ε.Μ.Ι.Π.») ενός ΚεντροΔεξιού Κόμματος χωρίς «ξεχωριστές συνιστώσες ή κόμματα συνασπισμού» , αλλά από την ΑΡΧΗ στο Νέο Ξεκίνημα με ΑΡΧΕΣ, νέες δομές , εφαρμογές , Σκοπούς.
Συγχαρητήρια.
 Η ανακαίνιση ή αλλαγή θέλει κότσια και ταλέντο είτε στο καλύτερο είτε στο χειρότερο της Εξουσίας.
Θα δούμε στην ΠΡΑΞΗ.
Το Μνημόνιο έχει ευτελίσει κάθε Πρωθυπουργό.
Ίδωμεν...

  • Ο Γιώργος Σμοκοβίτης είναι δικηγόρος, συγγραφέας






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου