Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Καραγκιοζιλίκια

Γράφει
ο Νότης Παπαδόπουλος


Η χώρα εξακολουθεί να είναι με το ένα πόδι στο γκρεμό και κάποιοι πολιτικοί συνεχίζουν το κομματικό βιολί τους - χαϊδεύουν τα αυτιά των ψηφοφόρων τους αδιαφορώντας για τη χώρα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Ο κ. Τσίπρας εξελέγη υποσχόμενος ότι δεν πρόκειται να υπογράψει μνημόνια και να εφαρμόσει υφεσιακές πολιτικές . Μετά από 5 μήνες αδιέξοδη διαπραγμάτευση και ένα αυτοκτονικό δημοψήφισμα αντελήφθη ότι ζούσε σε αυταπάτες αντελήφθη ότι η χώρα μπορεί να οδηγηθεί υπερήφανα εκτός Ευρώ.

Κάνοντας την ανάγκη
φιλοτιμία υπέγραψε τελικά με το πιστόλι στον κρόταφο μια πολύ σκληρή υφεσιακή συμφωνία που θα οδηγήσει τη χώρα σε ένα τρίτο, τριετές μνημόνιο. Υποχρεώθηκε δηλαδή στα ακριβώς αντίθετα από όσα υποσχόταν να πράξει.

Προφανώς, ο κ.Τσίπρας δεν ήθελε να προδώσει τις ιδέες του και να αθετήσει όλες τις υποσχέσεις του κόμματός του . Στάθμισε όμως με ιστορική ευθύνη την κατάσταση και επέλεξε ορθά να σώσει τη χώρα αντί να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ .

Γι αυτό και όλα τα αντιπολιτευτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου (πλην ΚΚΕ) τον στήριξαν και είναι έτοιμα να υπογράψουν την – κακή αλλά σωτήρια- συμφωνία που έφερε από τις Βρυξέλλες.

Αντίθετα, μεγάλο μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν μικροκομματικές κόνξες. Αντί να στηρίξουν τον κ. Τσίπρα -χωρίς τον οποίο οι περισσότεροι θα έβλεπαν τη Βουλή μόνο απ έξω - θέλουν να καταψηφίσουν την συμφωνία και επιχειρούν να τον υποχρεώσουν σε αναστροφή όχι για να σώσουν τη χώρα την τιμή της Αριστεράς.

Για όλους αυτούς τους βουλευτές -κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη -είναι φανερό ότι το κόμμα και η ιδεολογία είναι σημαντικότερα από την Ελλάδα.

Διότι εξακολουθούν να ζουν με την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση εκτός Ευρώπης κι ότι η επιστροφή στη δραχμή δεν θα είναι καταστροφή αλλά μια μικρή δοκιμασία που θα οδηγήσει σε νέα λαμπρή πορεία τη χώρα.

Είναι οι ίδιοι βουλευτές που προσπαθούσαν να πείσουν το Τσίπρα όταν βγήκε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ,να το ερμηνεύσει –ανέντιμα- ως ΟΧΙ στην Ευρώπη κι εντολή εξόδου από το Ευρώ ,μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες και ιδεοληψίες .

Πρέπει να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι, αν και εμφανίζονται ως αγωνιστές.  Αριστεροί και προστάτες των μη προνομιούχων , επί της ουσίας παίζουν το παιχνίδι του Σόιμπλε και του πανίσχυρου λόμπι της δραχμής.

Των ολιγαρχών με τα εκατομμύρια στο εξωτερικό που θα αρπάξουν την ευκαιρία της απαξίωσης της περιουσίας της χώρας εάν η Ελλάδα βγει από το Ευρώ και θα αγοράσουν τα φιλέτα της αντί πινακίου φακής.

Δυστυχώς η χώρα δεν ξεπέρασε τον κίνδυνο του GREXIT. Ο κ. Σόιμπλε καιροφυλακτεί να δικαιωθεί σε λίγους μήνες εάν οι πολιτικοί δεν ομονοήσουν , η χώρα δεν σταθεί στα πόδια της , οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρήσουν.


Τα καραγκιοζιλίκια βοηθούν μόνο το λόμπι της δραχμής, την επέκταση της φτώχειας και την απαξίωση του εθνικού πλούτου.


Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου