Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ζαμάν φου κι απάνω τούρλα…

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Τις αποκαλύψεις για τα σχέδια του Λαφαζάνη να μπουκάρει στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Νομισματοκοπείο και να κάνει ριφιφί, τις έχετε ασφαλώς μάθει.
Το ίδιο και με τις αποκαλύψεις για το σχέδιο του Βαρουφάκη να «χακάρει» τα ΑΦΜ των Ελλήνων από τη Γραμματεία Δημοσίων εσόδων.
Απίστευτα πράγματα.
Ουδείς έχει συγκινηθεί.
Πολύ περισσότερο η Δικαιοσύνη.
Αν στα πράγματα ήταν η Νέα Δημοκρατία ή οποιοδήποτε αστικό κόμμα, όλοι μα
όλοι οι δημοκράταροι θα μιλούσαν για … Δεξιό παρακράτος.

Ας το προσπεράσουμε χάριν της συζήτησης.
Αναρωτιέμαι όμως τι θα είχε συμβεί αν αυτές οι αποκαλύψεις αφορούσαν στελέχη των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Ειλικρινά δεν θέλω να το σκέφτομαι.
Όπως δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα είχε συμβεί αν μια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ  είχε υποσχεθεί να σκίσει τα μνημόνια και να διώξει το ΔΝΤ , τελικά έπεφτε στα…. τέσσερα (κατά τη φρασεολογία του συγκυβερνήτη) και προχωρούσε τελικά σε αίτημα νέας δανειακής σύμβασης, πολύ πιο επώδυνης από τις καταγγελόμενες.

Η αλήθεια είναι ότι με τη γιγάντωση του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά την ανάληψη από αυτόν της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας, έχουν ειπωθεί και ακουστεί τόσα ψέματα που ο βαρόνος Μινχάζουζεν θα ωχριούσε.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο θίασός του έδωσαν τόσες υποσχέσεις στους πάντες και για τα πάντα, που μόνο ένας λαός παράφρων θα πίστευε.
Η αλήθεια είναι ότι όσοι εγκληματικοί χειρισμοί στην πολιτική και στην οικονομία έγιναν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, είναι αμφίβολο αν θα μπορούσαν να γίνουν σε δεκάδες χρόνια από μια κανονική κυβέρνηση και ανθρώπους που είχαν στοιχειώδες μυαλό.

Άνθρωποι ανερμάτιστοι, επιπόλαιοι, ανεύθυνοι, κυνικοί, χαμηλής αισθητικής κι εξόχως θιασώτες του «ζαμανφουτισμού», βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της Ελλάδας.
Λειτουργούν λες και βρίσκονται σε κομματικές συνελεύσεις, με ατέρμονη φλυαρία και μηδενική παραγωγικότητα.
Σκέπτονται λες και βρίσκονται σε καφενείο και παίζουν πρέφα, συνοδεία του …παραδοσιακού φραπέ και της ξάπλας.
Ακόμη και σήμερα που με τις απίστευτες ανοησίες τους αλυσόδεσαν την ελληνική κοινωνία σε ένα νέο και επαχθέστερο των προηγουμένων μνημόνιο και τις τράπεζες κλειστές, οι άνθρωποι προβάλλουν εξωφρενικά βλακώδεις ισχυρισμούς.
Άλλος μιλάει και λέει ότι έγινε… πραξικόπημα εις βάρος της χώρας.
Άλλος μιλάει και λέει ότι ο πρωθυπουργός εκβιάστηκε.
Άλλος το μακρύ κι άλλος το χοντρό του.
Ηλιθιώδεις  αιτιάσεις για το πόπολο, την ώρα που η χώρα στενάζει από το καθεστώς των ελέγχων στην κίνηση του χρήματος και κάθε μήνας που περνάει χρεώνεται εξ αυτών με κάποια δισεκατομμύρια.
Κι όμως, ο Τσίπρας με τον Καμμένο κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.
Η δε αντιπολίτευση στο πνεύμα της συναίνεσης… συναινεί!
Κανένας σχεδιασμός για το μέλλον, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Μόνο φόροι, φόροι, φόροι και πάλι φόροι.
Ω ποία θρασύτης!
Το μόνο που δεν έχουμε ακούσει ακόμη είναι το «δεν φταίμε εμείς, εσείς μας ψηφίσατε»…

Κι από κοντά τους η πρόεδρος της Βουλής, λοιδορεί τους πάντες και τα πάντα, έχει σηκώσει το δικό της μπαϊράκι κι όλοι κάθονται και την ακούν και την ανέχονται.
Ζαμάν φου για όλα!
Ελλάδα 2015, με κυβέρνηση της «Πρώτης φορά Αριστερά» με μπόλικη ακροδεξιά και …φραπόγαλο…
Κι ας λέει ο λαός ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Τούτοι κατέρριψαν τα πάντα.
Στο όνομα του λαού!
Ειλικρινά θα ήμουν ευγνώμων αν κάποιος του κυβερνητικού θιάσου με κατατόπιζε ποιον νομίζουν ότι πλήττει η ύφεση που δημιουργούν στην οικονομία, αν όχι του πλέον αδύνατου, που υποτίθεται προστατεύουν;
Ποιον πλήττει η εξάντληση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, αν όχι του μικρομεσαίου που υποτίθεται ότι στοχάζονται;
Ποιος θα πληρώσει τα 30 δισεκατομμύρια που επιβαρύνθηκε μέσα σε έξι μήνες ο λογαριασμός, αν όχι ο λαός που υποτίθεται υπολήπτονται;
Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο για τις βαθυστόχαστες –πλην ανόητες- ιδεοληψίες, τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις με τις οποίες περιφρονήθηκαν στοιχειώδεις κανόνες της οικονομίας, πλην αυτού του ταλαίπωρου λαού;
Αλλά, είπαμε:
Ζαμάν φου κι απάνω τούρλα…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου