Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Στο Καλντερίμι (9)

Η εβδομαδιαία στήλη
με τα παραπολιτικά σχόλια
του grpost

 @ Η ιστορία με το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ, παραμένει στο επίκεντρο, όχι μόνο επειδή καθημερινά παρουσιάζονται εντυπωσιακές ανατροπές, αλλά επειδή τροφοδοτεί ένα πόλεμο εντυπώσεων.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αρχίσει πλέον να μιλάνε όλο και πιο φωναχτά για μια «στημένη»
 υπόθεση που είχε στόχο αφενός τον Βενιζέλο και αφετέρου, μέσω εκείνου, την πλήρη απαξίωση και διάλυση του ΠαΣοΚ και αφετέρου την ίδια την συγκυβέρνηση.

@ Τα δεδομένα και επί της ουσίας δεν έχουν αλλάξει.
Ο Παπακωνσταντίνου παρέλαβε τη δισκέτα και τη μετέγραψε σε usb, το οποίο παρέδωσε στον Διώτη.
Κάποια στιγμή – όπως αποκαλύπτεται- σε ημερομηνία που δεν ήταν υπουργός Οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου και δεν είχε αναλάβει ο Βενιζέλος,  το usb που είχε στα χέρια του ο Διώτης μετεγγράφει χωρίς τα τρία ονόματα των συγγενών του πρώην υπουργού.

@ Εν συνεχεία, ο Διώτης δεν παρέδωσε στον Βενιζέλο το αντίγραφο που του είχε δώσει ο Παπακωνσταντίνου, αλλά εκείνο που είχε αντιγράψει ο ίδιος ή κάποιος άλλος από το ΣΔΟΕ.
Για ποιον λόγο άραγε;

@ Όπως λέει το άσμα «μία είναι η ουσία»….
Κι αυτή είναι ότι ο Διώτης ή κάποιος από το ΣΔΟΕ, είναι βέβαιο ότι έφτιαξαν ένα-τουλάχιστον- αντίγραφο.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν –και γι αυτό ο Διώτης είναι στριμωγμένος- είναι τρία:
  1. Ο ίδιος είχε δηλώσει στη Βουλή ότι δεν αντέγραψε το usb που του έδωσε ο Παπακωνσταντίνου. Τώρα αποδεικνύεται το αντίθετο. Άρα, ο πρώην εισαγγελέας από αξιοπιστία μένει στην ίδια τάξη.
  2. Αφού παραδόθηκε στον Βενιζέλο το αντίγραφο που έφτιαξε ο Διώτης ή κάποιος άλλος από το ΣΔΟΕ, τι έγινε το πρωτότυπο αντίγραφο που είχε παραδώσει ο Παπακωνσταντίνου;
      Έμεινε στα συρτάρια του ΣΔΟΕ; Κι αν έμεινε εκεί, γιατί το ΣΔΟΕ δεν
      προχώρησε  στην αξιοποίηση όσων αναφέρονται σ’ αυτό;
      Το κράτησε ο ίδιος ο Διώτης;
      Κι αν το κράτησε γιατί δεν το παρέδωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο που το
      έψαχνε όλη η Ελλάδα;
  1. Ποιος έστησε το πολιτικό παιγνίδι; Ποιος έκανε τις διαρροές ονομάτων στον Τύπο και βούιξε η κοινωνία; Και γιατί τόση πρεμούρα –επιπολαιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να τον καλύπτει;

@ Η ουσία που λέγαμε, είναι πολύπλοκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, βασιζόμενος στο πολιτικό παιγνίδι που στήθηκε, πρότεινε την παραπομπή του Βενιζέλου. Για προφανείς λόγους κι ας γίνουν όλα στάχτη και μπούλμπερη.

@ Τώρα, είναι σαφές ότι αφού υπήρχε αντίγραφο στα χέρια του Διώτη ή του ΣΔΟΕ, δεν χρειαζόταν κανένας υπουργός να τους πει να κάνουν τη δουλειά τους.
Αλλά η υπόθεση έχει ακόμη δρόμο.
Κι ίσως η αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε λάθος πρόσωπα, να αποδειχτεί μπούμερανγκ για τους εμπνευστές του στημένου παιγνιδιού.

@ Πάντως, οφείλουμε να πούμε κάτι ακόμη.
Ο Διώτης ήταν από τους πλέον έντιμους άνδρες που πέρασαν από το δικαστικό σώμα.
Σήμερα, λένε, ζει μόνο με τη σύνταξή του, χωρίς -μετά από τόσα χρόνια υπηρεσίας- να έχει αποκτήσει ακόμη και ελάχιστη περιουσία.
Από την άλλη πλευρά, όσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι οι φιλοδοξίες του ήταν και είναι πολύ μεγαλύτερες από το άνοιγμα των βημάτων του…

@ Οι δυο πιο κοντινοί άνθρωποι του Παπακωνσταντίνου, λέγεται ότι έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Ο λόγος για τον Τάσο Μπόνο και την Λεμονιά Παπαδάκου, την επονομαζόμενη Μόνα.
Η Μόνα, ήταν η «καψούρα» του Παπακωνσταντίνου.
Έλυνε κι έδενε στο υπουργείο κι είχε μεγάλη έπαρση.
Συνομιλούσε ακόμη και με την τρόικα για ζητήματα ζωτικής σημασίας.
Κάποια φορά, σε μια επίσκεψη της τρόικας υπό τη συνοδεία της στο υπουργείο Πρόνοιας για συνάντηση με την τότε γραμματέα Αθηνά Δρέττα, έγινε μεγάλος καυγάς.
Η Δρέττα διαφωνούσε για κάποια πράγματα που ζητούσε η τρόικα κι ανέλαβε να καθαρίσει το πουλαίν του Παπακωνσταντίνου.
«Θα κάνεις ότι σου λέμε», λέγεται ότι της είπε.
Κι η ευγενής, κατά τα άλλα, Δρέττα, θυμήθηκε τα γαλλικά της, τα οποία άκουσε όλο το υπουργείο….

@ Οι δυο αυτοί άνθρωποι, είναι εκείνοι που γνωρίζουν ή πρέπει να γνωρίζουν, τη διαδρομή της μετεγγραφής της λίστας Λαγκάρντ στο περιβόητο usb.
Ίσως να γνωρίζουν και πως χάθηκε το αρχικό cd.
Εξ ου και οι καταθέσεις τους στους εισαγγελείς.
Της Μόνας, διήρκησε περισσότερες από 4 ώρες!

@ Ο Τάσος Μπόνος, ήταν ο «αντί –Παπακωνσταντίνου» κι είχε αναλάβει πολλές εξ απορρήτων υποθέσεις του υπουργείου Οικονομικών.
Όσοι γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι είχε ιππεύσει για τα καλά τον κάλαμον, ενώ διατηρούσε στενότατες σχέσεις με τον «πράσινο» κομματικό μηχανισμό.
Εξ αυτού του τελευταίου, ήταν πάντοτε στο περιβάλλον ισχυρών πολιτικών προσωπικοτήτων (Βάσω Παπανδρέου, Σαχινίδης), ενώ είχε διοριστεί στην εταιρεία του Κτηματολογίου απ’ όπου αποσπάστηκε στο υπουργείο Οικονομικών, υπήρξε εκπρόσωπος του ελληνικού δημοσίου στα ΕΛΠΕ, ενώ ο Σαχινίδης τον είχε τοποθετήσει πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

@ Σας έχουμε γράψει στις προηγούμενες… βόλτες στα…Καλντερίμια, για το μεγάλο φλερτ ανάμεσα στον Σαμαρά και στον Χρυσοχοΐδη.
Αυτό εξελίσσεται σε μεγάλο έρωτα.
Αν, μάλιστα, ο Σαμαράς δεν σκεφτόταν ενδεχόμενους τριγμούς στην κυβέρνηση, το φλερτ θα είχε ήδη εξελιχθεί σε γάμο.

@ Ο Χρυσοχοΐδης, ήταν ο μόνος υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη που είχε επιχειρήσει να αποτρέψει τον πρώην πρωθυπουργό από το να δώσει το δακτυλίδι στον Παπανδρέου.
Ο Γιώργος του τη φύλαγε και μόλις ανέβηκε τα σκαλοπάτια του κτιρίου της Χαριλάου Τρικούπη, τον εκθρόνισε από γραμματέα και στη θέση του έβαλε τη Μαριλίζα.
Κι όταν έγινε πρωθυπουργός τον «πέταξε» στα βαθειά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τη στιγμή που υπέγραφε το Μνημόνιο και όλη η Ελλάδα ήταν στους δρόμους.

@ Ακούστε, τώρα και κάτι άλλο.
Ακούγεται ότι στην Ιπποκράτους είναι σφόδρα ενοχλημένοι με τον Χρυσοχοΐδη και μην εκπλαγείτε αν τις επόμενες ημέρες διαβάσετε ή μάθετε …διαχεόμενες πληροφορίες που θα τον στοχεύουν.
Όπως, επί παραδείγματι, ότι ο Διώτης είναι άνθρωπός του και του έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ για να την διαρρεύσει στον Βαξεβάνη και στους άλλους δημοσιογράφους.

@ Ο Χρυσοχοΐδης, βαρύνεται βεβαίως με την περίφημη δήλωσή του ότι δεν διάβασε το Μνημόνιο, όμως, κύκλοι από το περιβάλλον του ισχυρίζονται ότι έγινε στα πλαίσια ακόμη μεγαλύτερης απαξίωσης του Παπανδρέου, υπό το πρίσμα ότι όλα έγιναν αιφνιδιαστικά χωρίς ουσιαστικά κανένας να γνωρίζει τις κινήσεις και τις προθέσεις του.
Κι από την άλλη πλευρά, τον θεωρούν από τους πιο «καθαρούς» Έλληνες πολιτικούς.
Πολύ περισσότερο, λένε, αν αναλογιστεί κάποιος ότι από την παρέα των πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστών, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη.
Παπαντωνίου, Παπακωνσταντίνου, Μαντέλης, Βερελής, Ανθόπουλος, Πάχτας, είναι κάποιοι εξ αυτών.

@ Φλερτ του Σαμαρά υπάρχει και με τη Νίκη Τζαβέλλα.
Την ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ.
Αυτή μάλλον δεν θα κάτσει να απολαύσει το νέο Παπάγο που ψάχνει ο νυν αρχηγός της….

@ Γιάννος, Πέτρος, Γιώργος…Προσεχώς σε μικρές και μεγάλες οθόνες…

@ Μ’ ένα καλάθι που περιείχε γραβιέρα από τη Νάξο εμφανίστηκε ο Μανώλης Γλέζος στο νοσοκομείο Υγεία για να επισκεφτεί τον χειρουργημένο Κώστα Μητσοτάκη.
Μαζί του, επισκέφτηκαν τον γηραιό πολιτικό, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Στέφανος Μάνος, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος αλλά και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Κι ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

@ Σας τα λέμε για να μη πιαστείτε αδιάβαστοι.
Ακούγεται και μάλιστα μετ’ επιτάσεως, ότι δεν θ’ αργήσει η ημέρα που θα ανακοινωθούν τρεις ακόμη ανεξαρτητοποιήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ.
Λέγεται ότι πρόκειται για δυο «γαλάζιους» βουλευτές από περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας κι έναν «πράσινο» που συμπαθεί τον Λοβέρδο και είναι φίλος με το πρωτοπαλίκαρό του και  ήδη ανεξάρτητο Χρ. Αηδόνη.

@ Πάντως, μπορεί να έφυγε ο Αηδόνης και να ετοιμάζεται ο …άλλος που σας είπαμε προηγουμένως, γύρισε όμως ο Σκανδαλίδης.
Ακούγεται ότι μαζί του θα γυρίσει ο γίγαντας της πολιτικής σκέψης Κασσής και ίσως ο Κουτσούκος.

@ @  Σας γράψαμε σε προηγούμενο «Καλντερίμι» για τις επαφές της ωραίας Άντζελας με τον Τσίπρα και το σύστημα Κουμουνδούρου.
Σήμερα σας γράφουμε ότι αυτές οι επαφές τελμάτωσαν.
Και μην εκπλαγείτε αν δείτε την κυρία «αυτοκολλητάκι μου» να επιστρέφει στο κόμμα του «πράσινου» ήλιου.

@ Ο Βουδούρης, πάντως, τα λέει συνεχώς με έναν και μόνο.
Τον Παπαδημούλη.
Η αλήθεια, όμως, είναι ότι είναι εγκλωβισμένος.

@ Οι πρώην Καμμένοι, τρέχουν δεξιά κι αριστερά για να συγκροτήσουν το κόμμα τους.
Μάλιστα, έκαναν και μια μεταγραφή.
Πήραν υπό τη σκέπη τους τον γυρολόγο Κώστα Κιλτίδη!
Στον οποίο έταξαν ότι στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση θα τον χρίσουν υποψήφιο στην περιφέρεια Μακεδονίας.

@ «Πουλάει» κι η Βάνα Μπάρμπα τον πρόεδρο Καρατζαφέρη;
Πληροφορίες λένε ότι εδώ και πολύ καιρό έχει επαφές με τους καμμένους, αλλά μετά τις αποχωρήσεις των βουλευτών, το θέμα «πάγωσε».
Άλλη μια συνάνθρωπός μας που θέλει να μας σώσει.

@ Η Κουντουρά δεν πήγε στην κοπή της πίτας των καμμένων.
Πάει όλο και πιο αραιά στη Βουλή.
Γιατί άραγε;

@ Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προβλήματα με κάποιους πασοκογενείς.
Κάποιοι εκ Μακεδονίας, μαζεύτηκαν στην Αθήνα (!!!) (ήταν μαζί τους κι ένας εκ Πειραιώς) και συζήτησαν την αποχώρησή τους από το κόμμα, λόγω έντονων διαφωνιών τους στα ζητήματα του μεταναστευτικού.

@ Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ, η γκρίνια υποβόσκει και μεγεθύνεται, πολύ περισσότερο μετά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, συμφώνως με τις οποίες το κόμμα παραμένει στάσιμο τη στιγμή που ο κορυφαίος κυβερνητικός εταίρος –η Νέα Δημοκρατία- εμφανίζεται πλέον πρώτο κόμμα.
Στελέχη προσκείμενα στον Λαφαζάνη και το Αριστερό Ρεύμα ισχυρίζονται ότι η στασιμότητα και η αποσυσπείρωση οφείλονται στη…μόλυνση από τον ιό του ΠαΣοΚ και από τη στροφή του Τσίπρα σε πιο συντηρητικές – συστημικές θέσεις.

@ Τα χώνουν, μάλιστα στον Αλέξη, επειδή μάζεψε, όπως λένε, τους Μητρόπουλους, τους Κοτσακάδες, τις Κατσέληδες και τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστάδες….

@ Όχι, για τους αναρχικούς και τα λοιπά αριστερόνια δεν λένε τίποτα…
Ούτε για εκείνον τον βουλευτή που τσακώθηκε προσφάτως στην αίθουσα της Βουλής με συνάδελφό του για… τη θέση που θα καθίσει!!!
Έλεγε, μάλιστα, ότι θα κατουρήσει στην καρέκλα για να τη μαρκάρει, όπως κάνουν τα σκυλιά!

@ Αληθεύει ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (αυτός ο λαμπρός νέος, που όπως είπε, έχει στο σαλόνι του αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπουκάλια μπίρας και καδρόνια) ήταν επιχειρηματίας και πουλούσε τυρόπιτες;
Αληθεύει ότι όταν έπεσε έξω, σκέφτηκε να σώσει τον υπόλοιπο ελληνικό λαό;

@ Στροφή στον πολιτικό ρεαλισμό και στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα κάνει οσονούπω ο Αλέξης, ειδικά μετά τις τελευταίες δυσμενείς δημοσκοπήσεις.
Διαμηνύοντας ότι «είμαστε κι εμείς νοικοκυραίοι»…
Προφανώς θα βγάλουν από το σαλόνι τα καδρόνια και τις αντιασφυξιογόνες μάσκες και θα τις βάλουν στο πατάρι.

@ Μπορεί να πει ο Αλέξης στον Λαφαζάνη «συγγνώμη κύριε ποιος είστε»;

@ Μπορεί ο Λαφαζάνης να διαδηλώνει έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ την ώρα που ο πρόεδρος Αλέξης θα επισκέπτεται τον…Λευκό Οίκο;

@ Ακούγεται ότι ο Φώτης Κουβέλης τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Χατζησωκράτη, επειδή θεωρεί ότι τα πρόσωπα που «πήρε επάνω του» σε κυβέρνηση και κρατική μηχανή, δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών.
Μάλιστα, μαθαίνουμε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον Ανδρέα, τον Παπαδόπουλο ντε, με αφορμή την έξη του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ στο πολιτικό lifestyle.

@ Πάντως, τα ανοίγματα της ΔΗΜΑΡ σε στελέχη που προέρχονται από το ΠαΣοΚ εξακολουθούν να είναι προσεκτικά.
Τις συζητήσεις με τον πρώην «πράσινο» Θανάση Οικονόμου έχει αναλάβει ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ενώ αναμένεται προσέγγιση (αν δεν έχει ήδη γίνει) και με τον Φραγκίσκο Παρασύρη.

@ Και μια και μιλάμε για τη ΔΗΜΑΡ, να σας πούμε ότι στην Αγίου Κωνσταντίνου προχωράνε ολοταχώς στη δημιουργία συνδικαλιστικής παράταξης.
Προφανώς για να μη χάσουν τα κελεπούρια.

@ Ακούγεται ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στη Β’  Αθηνών, Αργύρης Ντινόπουλος, τακίμιασε με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά την υποστήριξη που του παρείχε στην υπόθεση Καρούζου.
Ακούγεται ότι ήδη συμφωνήθηκε να πάρει την εκλογική του προίκα στην περιφέρεια, δεδομένου ότι ο Μεϊμαράκης δεν έχει πλέον ανάγκη σταυρού.
Ακούγεται, ακόμη, ότι ήδη κάποιοι σημαντικοί άνθρωποι του προέδρου Βαγγέλα έχουν μετακομίσει στα γραφεία του Αργύρη.


@ Μεγάλη διαμάχη επί θύραις.
Από τη μια ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς κι από την άλλη ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος.
Ο δεύτερος θεωρεί ότι είναι ο …Μέγας Ναπολέων και με επιστολή του στον πρώτο –που την κοινοποίησε και στον Σαμαρά- του…υπενθυμίζει ότι εκείνος είναι πρόεδρος και λαμβάνει όλες τις αποφάσεις.
Ο Σαλμάς, απάντησε και του υπενθύμισε, με τη σειρά του, ότι εκείνος είναι…ο πολιτικός του προϊστάμενος.
Εδώ ο κόσμος χάνεται κι εκείνοι τις καρέκλες…
Εν τω μεταξύ ουδείς ασχολείται με το όλο και μεγαλύτερο φαινόμενο των γιατρών –συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, που για να εξετάσουν τους ασθενείς ζητούν επιπρόσθετη αμοιβή!
Ακούει κανένας ή προσέχουν μόνο τους τύπους, τις καρέκλες τους και τον τρόπο που θα ανταλλάσσουν επιστολές;

@ Στόχος έχει το χρίσμα του υποψηφίου για των δήμο Πειραιά, από τη Χρυσή Αυγή.
Περί Γιάννη Σπυράκη ο λόγος, συνταξιούχου της ΔΕΗ, πρώην αντιδημάρχου και υποψήφιου με τον Πέτρο Μαντούβαλο στις τελευταίες εκλογές.
Εξ ου και η μεγάλη κόντρα του, που ξέσπασε εσχάτως με τον Μιχαλολιάκο.
Τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

@ Αληθεύει ότι ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν είναι αδιάφορος με την ιδέα διεκδίκησης του δήμου Χανίων;

@ Στο Harvard βγάλανε τα χαρτομάντιλα για να σκουπίζουν τα δάκρυά τους.
Τελειώνει το πρόγραμμά διδασκαλίας του Γιώργου Παπανδρέου.
Κι ο κίνδυνος να μας κατσικωθεί εδώ, ελλοχεύει.

@ Θα σας πάμε, τώρα, στην υπόθεση εκλογών της ΟΝΝΕΔ, αφού ο νυν πρόεδρός της Ανδρέας Παπαμιμίκος «αποστρατεύεται», λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας των 33 χρόνων.
Ο Σαμαράς έχει δώσει εντολή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να ισχύσει πάση θυσία ο πολιτικός πολιτισμός.
Οι ενδείξεις δείχνουν ότι έτσι θα συμβεί, αλλά η εμπλοκή διαφόρων υπουργών και στελεχών του κόμματος και οι διάφορες πολιτικές σκοπιμότητες, δεν εγγυώνται την…ευταξία.
Η οποία, παρεμπιπτόντως, μπορεί να διαταραχτεί και από τον τρόπο που θα γίνουν οι εκλογές.

@ Οι περισσότεροι νεολαίοι επιθυμούν να γίνουν οι εκλογές από το σύνολο της βάσης, κάτι που θεωρείται και το πλέον έντιμο και ηθικό, ενώ αυτός ο τρόπος περιγράφεται και στο καταστατικό της οργάνωσης, όπως ψηφίστηκε πριν τρία χρόνια.
Όμως, μια τέτοια διαδικασία απαιτεί ποσό που ξεπερνά τις 200 χιλιάδες ευρώ, κάτι που σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς, δεν είναι εύκολο.
Υπάρχει κι άλλη άποψη, που «λέει» να γίνει η εκλογή μέσω ενός μεγάλου συνεδρίου, αλλά υπάρχει ο φόβος να κριθεί αντικαταστατική από τους ηττημένους.
Λέγεται, ότι ασχολείται ήδη με την όλη υπόθεση ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ενώ οι εκλογές θα γίνουν πριν το συνέδριο του κόμματος και δη σε διάστημα ανάμεσα στις 20 Μαΐου και 10 Ιουνίου.

@ Οι υποψηφιότητες είναι ήδη τρεις.
Πρόκειται για τον πρώην γραμματέα της ΔΑΠ, Σάκη Ιωαννίδη.
Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Στράτο Γραμπανόπουλο.
Τον πρώην γραμματέα Οργανωτικού Ανδρέα Τσώκο.

@ Να σας πούμε, τώρα, τι συμβαίνει στο παρασκήνιο και ποιος στηρίζει ποιον.
Ο Ιωαννίδης (που φέρεται ως ο επικρατέστερος), έχει τη στήριξη της ΔΑΠ του Παντείου, του Πανεπιστημίου Πειραιά, της Φιλοσοφικής και των Πανεπιστημίων Μακεδονίας, Πάτρας και Κομοτηνής.
Οι υποστηρικτές του τονίζουν ότι είναι ο γραμματέας της ΔΑΠ, που επί των ημερών του η οργάνωση σημείωσε άνοδο 7% στις περυσινές φοιτητικές εκλογές.
Απολαμβάνει τη στήριξη του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, ενώ διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ακούγεται δε, ότι έχει και τη στήριξη του βουλευτή της Α’ Πειραιά Κώστα Κατσαφάδου, που υπήρξε αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

@ Ο Γραμπανόπουλος, έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας της ΔΑΠ στα ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης, στη Φλώρινα, στα Γιάννινα και στη Δράμα.
Μαζί του έχει συνταχθεί μεγάλο μέρος των βουλευτών της Θεσσαλονίκης.

@ Ο Τσώκος, έχει ερείσματα στη Νομική και στα ΤΕΙ της Αθήνας, τη ΔΑΠ των ΤΕΙ Κρήτης, Καβάλας και Σερρών.
Στηρίζεται από τον Άρη Σπηλιωτόπουλο και τα προσκείμενα σ’ αυτόν στελέχη της ΟΝΝΕΔ, ενώ έχει την εύνοια και του ευρωβουλευτή Γιώργου Παπανικολάου.

@ Στο «παιγνίδι» μπαίνουν σιγά σιγά κι άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ακόμη κι ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος ως πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εξακολουθεί και είναι προνομιακός συνομιλητής των νεολαίων.

@ Άσχετο! Την εβδομάδα που πέρασε μας έλειψαν οι τσιρίδες της λατρεμένης μας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Άρρωστη ήταν;

@ Αν μάθουμε ότι η Ζωή, εκτός όλων των άλλων είναι και Πανάθα όπως ο μπαμπάς της, θα τη λατρέψουμε περισσότερο.
Τα μυαλά στα κάγκελα.
Για τη Ζωή, ζωή μου…
  
@ Πόδια αγαλμάτινα που καταλήγουν σε γόβα στιλέτο 15 πόντων!  
Μάτια μελιά και στήθος που μπορεί να κολάσει ακόμη και τον Ιερώνυμο!
Πωπός ζυμαράκι!
Είναι να μην έχει τρελαθεί ένας υπουργός με το μανούλι στον προθάλαμο του γραφείου του;

@ Ποιοι πολιτικοί και επιχειρηματίες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να αποφανθεί νεαρή φωτομοντέλα για την πατρότητα του παιδιού που κυοφορεί;
Σε ποιον θα κάτσει η μπίλια;

@ Σας είχαμε γράψει για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας».
Ήδη έκανε σεφτέ την προηγούμενη Πέμπτη με 20.000 φύλλα.

@ Από την άλλη πλευρά, η «Εφημερίδα των Συντακτών», που κυκλοφόρησε από δημοσιογράφους που έφυγαν από την Ελευθεροτυπία, συρρικνώνεται συνεχώς κυκλοφοριακά (έχει φτάσει στα 6.000) φύλλα, ενώ ακούγεται ότι αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας.
Κάτι που προκαλεί –εκτός των άλλων- πολλούς προβληματισμούς στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού η συγκεκριμένη εφημερίδα αποτελεί ένθερμο υποστηρικτή του.

@ Κι ο Τράγκας ακούγεται ότι θέλει να (ξανά)ανοίξει εφημερίδα!
Η οποία θα αντιτάσσεται, φυσικά, στις… δυνάμεις κατοχής…

@ Να σας πούμε και νέα από τον «902», στον οποίο παρανόμως ακόμη το ΕΣΡ δεν έχει ανακαλέσει την άδεια, παρότι ο σταθμός δεν μεταδίδει πρόγραμμα.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για επικείμενη ανάκληση της άδειας.
Στον Περισσό που θέλουν να την πουλήσουν (σας αποκαλύψαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ενδιαφέρεται ο Χατζηνικολάου για την αγορά) και να αποκομίσουν οφέλη, κινητοποιήθηκαν και λένε ότι συντόμως θα επαναλειτουργήσει.
Έστω κι μόνο με τηλεπωλήσεις!

@ Στη Πανάθα, που δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε, η διοίκηση πάει, λέει, να κάνει το κόλπο γκρόσο και να ξαναφέρει τον Σισέ.
Δανεικό για έξι μήνες.
Λένε ότι έγινε ρεφενές και μάζεψαν 600 χιλιάρικα για να «στρώσουν» στα πόδια του.
300 χιλιάρικα δίνει η ΠΑΕ και από 100 οι Βγενόπουλος, Πολέμης και Πατέρας.
Είναι σαν τη γκόμενα που φοράει κιλότα από τη λαϊκή, αλλά κρατάει τσάντα Louis Vuitton!

@ Αληθεύει ότι ο νέος προπονητής της Πανάθας, αυτός ο Ισπανός ομάδων τρίτης και τέταρτης εθνικής, στην πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες τους ρωτούσε τι ζώδιο είναι;
Τότε γιατί δεν έπαιρναν κατ’ ευθείαν τη Λίτσα Πατέρα;

@ Πάντως, στην Ισπανία ακόμη γελάνε μετά την πρόσληψη του νέου προπονητή της Πανάθας.
Σενάρια, μάλιστα, λένε ότι τον έφερε ο μάνατζερ του γέρο Φερέιρα, ο οποίος όλως συμπτωματικά κάνει πλέον κουμάντο στην Παιανία.

@ Σας γράψαμε στο προηγούμενο «Καλντερίμι» για την πιθανή μεταγραφή ενός πρωτοκλασάτου γαύρου στην Πανάθα.
Μιλάμε για το μπασκετάκι.
Δεν έχουμε νεότερα περί τούτου.
Αλλά, στο παιγνίδι του γαύρου με τη Μπαρτσελόνα, χρησιμοποιήθηκε λιγότερο από κάθε άλλη φορά.
Φαίνεται ότι κάτι ψυλλιάστηκαν στο λιμάνι και μάλιστα στόχευσαν και σωστά.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου