Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η αντιγραφή της αντιγραφής, ω αντιγραφή!







Η αποκάλυψη ότι το usb που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς, με το αλλοιωμένο αρχείο της λίστας Λαγκάρντ, έχει αντιγραφεί στις 8 Ιουλίου του 2011, περιπλέκει ακόμη περισσότερο την όλη υπόθεση.
Τι σημαίνει αυτή η αποκάλυψη;
Ότι η αντιγραφή έγινε μετά την μετακόμιση του Παπακωνσταντίνου από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Περιβάλλοντος και πριν την
ανάληψη του Οικονομικών από τον Βενιζέλο.
Άρα, η όλη ιστορία είχε άλλο στόχο.
Ποιον; Αυτό πρέπει να απαντηθεί.
Υπεύθυνος τώρα για να την ξεμπλέξει είναι ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, ο οποίος παρέδωσε το συγκεκριμένο αντίγραφο στον Βενιζέλο στα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου του 2011.

Λεπτό σημείο της όλης υπόθεσης αποτελεί το γεγονός ότι το αλλοιωμένο usb της 8ης Ιουλίου 2011 δεν αποκλείεται να είχε υποστεί κι άλλες αλλοιώσεις, στα πλαίσια προγενέστερων αντιγραφών.
Αν το πρωτότυπο cd και το πρωτότυπο usb δεν είχαν απολεστεί από τον Παπακωνσταντίνου, τα ίχνη θα ήταν πιο καθαρά.
Τώρα, όλα είναι μπλεγμένα κι άντε να βρεθεί άκρη.
Νομίζουμε ότι μόνο ο Διώτης μπορεί να τα ξεμπλέξει, αν φυσικά το επιθυμεί κι ο ίδιος.
Πολύ περισσότερο, αφού πολλά ακούγονται και γράφονται για σχέσεις του και υποστήριξή του από πολιτικό χώρο που ουδείς μπορούσε να φανταστεί κι ο οποίος τον είχε στοχοποιήσει για τον τρόπο που απέσπασε την ομολογία του Σάββα Ξηρού στην υπόθεση της 17Ν.

Υπάρχει και κάτι ακόμη.
Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που δημοσίευσε τη λίστα στο περιοδικό του, ισχυρίζεται ότι  έδωσε το usb stick που έχει στα χέρια του στο πιστοποιημένο εργαστήριο ηλεκτρονικής έρευνας, την «Εγκληματολογική Εταιρεία Πραγματογνωμόνων και Τεχνικών Συμβούλων επί θεμάτων εγγράφων και γραφής ψηφιακών πειστηρίων Forencic Associates» για επεξεργασία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το usb που έχει στη κατοχή του, δημιουργήθηκε στις 15 Απριλίου του 2009, δηλαδή πριν παραλάβουν τη λίστα οι ελληνικές αρχές!

Προκύπτει κάτι ακόμη:
Το grpost σας έχει αποκαλύψει (όρα "Στο Καλντερίμι", Σάββατο 29 Δεκεμβρίου) ότι την περιβόητη λίστα την είχε στα χέρια του ιδιώτης που την περιέφερε για πώληση.
Μεταξύ άλλων, την πήγε και στο υπουργείο Οικονομικών (υφυπουργός Γεωργακόπουλος, υπουργός Παπακωνσταντίνου), που δεν έδειξαν ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου