Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Τα θολά σημεία παραμένουν και μετά τη συνέντευξη



Δεν κατάλαβα για ποιον λόγο ο Παπακωνσταντίνου θέλησε να δώσει την περιβόητη συνέντευξη στην Έλλη Στάη.
Αν υποθέσουμε ότι ήθελε να δώσει διευκρινήσεις και να ξεκαθαρίσει τα θολά σημεία των (μη) ενεργειών του στους χειρισμούς της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, τότε τα έκανε μαντάρα. Τα περιέπλεξε περισσότερο.
Στα βασικά σημεία, τα πιο κρίσιμα, της υπόθεσης, όχι μόνο
 δεν ρωτήθηκε, αλλά ούτε μόνος του έδωσε απαντήσεις.
Ποια είναι αυτά; Ιδού:
  1. Είτε ο συνεργάτης του –που όπως είπε ο ίδιος ο πρώην υπουργός του εμπιστεύτηκε τη λίστα για να δει ποιοι είναι οι μεγάλοι καταθέτες ούτως ώστε να τους στείλει στο ΣΔΟΕ- είτε ο ίδιος, είναι αδύνατον με τη λογική να μην είδαν ότι στη λίστα περιλαμβάνονται και οι συγγενείς του.
Ο Παπακωνσταντίνου δεν ανέφερε το παραμικρό.

  1. Ο ίδιος είπε ότι αντέγραψε τη λίστα των Γάλλων για να τη δώσει στο ΣΔΟΕ.
Για ποιον λόγο την αντέγραψε και δεν έδωσε το πρωτότυπο cd; Άρα, προφανώς ήθελε να κρατήσει ένα αντίγραφο για λογαριασμό του. Κι αν ήθελε να κρατήσει κάτι για λογαριασμό του, γιατί δεν κράτησε το αντίγραφο αλλά το πρωτότυπο, που κατά δήλωσή του έχασε; Ας μη ξεχνάμε ότι στο πρωτότυπο θα φαινόντουσαν αναλυτικά όλα τα ίχνη παρεμβάσεων.

  1. Τι έκανε όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα από την διαρροή κάποιου στον
Βαξεβάνη; Δεν διαπίστωσε ότι εκεί λείπουν τρία ονόματα και μάλιστα συγγενών του; Γιατί δεν είπε κουβέντα; Γιατί δεν είπε τότε, ότι κάποιοι του την έστησαν, όπως ισχυρίζεται σήμερα;

Επιπλέον, ο Παπακωνσταντίνου δεν αναφέρθηκε καν στο ενδεχόμενο (το οποίο είναι ηλίου φαεινότερο) να υπάρχουν πολλά αντίγραφα του περιβόητου usb.
Κάτι που ασφαλώς θα ενίσχυε τους ισχυρισμούς του και το όποιο άλοθί του. 

Νομίζουμε ότι σ’ αυτά τα ζητήματα, πλέον των πολιτικών ευθυνών, πρέπει να αναζητηθούν –αν υπάρχουν- οι ποινικές ευθύνες του Παπακωνσταντίνου.
Η επιπολαιότητα ή η  αλαζονεία με την οποία χειρίστηκε την υπόθεση ο πρώην παντοδύναμος «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας, είναι άνευ προηγουμένου.
Κι έχουμε την αίσθηση ότι το ίδιο συνέβη και με τον αντικαταστάτη του Ευ. Βενιζέλο.
Η διαφορά είναι ότι για τον μεν Παπακωνσταντίνου προκύπτουν και πολιτικές και ποινικές ευθύνες, ενώ για τον Βενιζέλο δεν προκύπτουν από πουθενά ποινικές.
Πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια, μπορεί.
Κι όπως όλοι γνωρίζουμε, από τέτοια ανεπάρκεια, βρίθει το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας….
Αφού στερείται του βασικού χαρακτηριστικού που είναι ο πολιτικός ρεαλισμός και η κοινή λογική. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου