Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

He is Stratoulis! The big mialo…


Δεν είναι μεμπτό που ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει ελάχιστα ή πολύ άσχημα αγγλικά.
Δεν είναι μεμπτό, αφού δεν έμαθε, όχι επειδή ήταν φυγόπονος, αλλά επειδή  την ώρα που έπρεπε να τα μάθει είχε να ασχοληθεί με πιο εποικοδομητικά πράγματα, όπως οι καταλήψεις στα σχολεία και η προετοιμασία της επερχόμενης επανάστασης.
Άλλωστε κι εκείνοι που τα μιλούσαν
 είδαμε τα χαΐρια τους.
Όμως, τώρα που άρχισε τα ταξίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, κάτι πρέπει να κάνει.
Όχι μόνο για να τον καταλαβαίνουν και να τους καταλαβαίνει, όχι μόνο για να μη μπερδεύει τον «ψυχρό» με τον «παγωμένο» πόλεμο, αλλά για να μπορεί να απολαμβάνει τις αλήθειες και πραγματικότητες που τώρα ανακαλύπτει.
Πρέπει να μπορεί να κατανοεί ότι άλλο η αυτιστική πολιτική των συνθημάτων και του πεζοδρομίου κι άλλο «των νοικοκυραίων» στους οποίους εσχάτως προσπαθεί να προσχωρήσει, χωρίς να υπολογίζει τα άλλα καλόπαιδα του κόμματός του που τον επικρίνουν.
Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να σκεφτεί κάτι.
Αν, χωρίς να γνωρίζει αγγλικά, κατανόησε τόσο εύκολα ότι ο Ομπάμα δεν είναι πλέον o «φονιάς των λαών» και ο Σόιμπλε δεν είναι ο «κουτσός μερκελιστής», τότε θα μπορέσει να κατανοήσει ότι, αν μάθει αγγλικά, θα μπορεί να κατανοεί και πιο δύσκολα θέματα.
Όπως, επί παραδείγματι, για ποιον λόγο σε όλη την υφήλιο γνωρίζουν ως «Panathinaikos» την ομάδα μας και όχι ως Πανάθα.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έκανε καταλήψεις όταν έπρεπε να μάθει, αλλά δεν μπορεί να μην έμαθε –έστω και εμπειρικά- ότι η γνώση είναι δύναμη που διευρύνει τους ορίζοντες του ανθρώπου και τον απομακρύνει από τα στενά πλαίσια που οι συνθήκες ή οι επιλογές του τον έχουν οδηγήσει.
Δεν μπορεί να μην έχει μάθει –έστω και εμπειρικά- ότι τον ορίζοντα δεν μπορείς να τον βλέπεις αν είσαι κοντόφθαλμος.
Επιπλέον, οφείλει να μάθει αγγλικά, για έναν ακόμη σημαντικό λόγο.
Για να επαναδιαπραγματευθεί –κι αυτός- το επάρατο Μνημόνιο.
Τι θα πει, στη Μέρκελ; Do you like madmasel the Greece?             
Πώς θα συστήσει τον γίγαντα της πολιτικής σκέψης Στρατούλη; He is Stratoulis, the big mialo........;Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου