Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Στο Καλντερίμι (8)

Η εβδομαδιαία στήλη
με τα παραπολιτικά σχόλια
του grpost


@ Την προηγούμενη εβδομάδα (όρα Στο Καλντερίμι 7), αναρωτηθήκαμε με την….αφέλεια της δημοσιογραφικής γραφίδας αν είναι πιθανόν να δούμε στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές «ομηρικούς καυγάδες και μπουγελώματα με τον Κασιδιάρη» στον Δήμο των Αθηναίων.
Αναρωτηθήκαμε, επίσης, για ποιον λόγο δεν έχουν
 διαρρεύσει οι δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί όλο το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τα δημοφιλή πρόσωπα που θα μπορούσαν να «παίξουν» μπάλα στις δημοτικές εκλογές.
Σήμερα, πάμε ένα βήμα παρακάτω.
Συμφώνως με απολύτως αξιόπιστες πηγές, τρία είναι τα πρόσωπα που εμφανίζουν μεγάλη διείσδυση στους πολίτες του δήμου: Η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Ρένα Δούρου και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

@ Μέχρι τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε ενάμιση χρόνο, έχουμε να δούμε και ν’ ακούσουμε πολλά.
Όμως, με τα σημερινά δεδομένα, η υποψηφιότητα του Κασιδιάρη θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιη. Σας το έχουμε ξαναπεί.
Η υποψηφιότητα της Δούρου, θεωρείται πιθανότατη, με δεδομένο ότι ο Τσίπρας θέλει να έχει επικεφαλής του συνδυασμού προβεβλημένο στέλεχος.
Τα πράγματα μπλέκονται στη «γαλάζια» παράταξη, όπου υπάρχει καπνός και μάλιστα έντονος πέριξ της πιθανής υποψηφιότητας του Μάκη Βορίδη.
Ο ίδιος σιωπά και παραπέμπει στον Σαμαρά.

@ Πάντως, ακόμη και με την αιωρούμενη φήμη περί υποψηφιότητας Βορίδη, ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη υψώνει απέναντί του τείχη αντίδρασης και απαξίωσής του.
Εξ ου και οι συνεχείς αναφορές στελεχών του σχεδόν σε κάθε τους δήλωση, περί…τσεκουριών κλπ.

@ Πάμε παρακάτω.
Από τη «γαλάζια» παράταξη είναι κι άλλοι εκείνοι που επιθυμούν διακαώς το χρίσμα. Άλλοι το λένε φανερά, άλλοι το ψιθυρίζουν, ενώ κάποιοι τρίτοι απλώς βολιδοσκοπούν.

@ Εσχάτως, ακούγεται και το όνομα του πλέον βέρου Αθηναίου απ’ όλους, του βουλευτή της Α’ Αθηνών, του Ανδρέα Ψυχάρη, ο οποίος είναι γεγονός ότι έχει ασχοληθεί εκτενώς με ζητήματα του δήμου και δη αυτά της ασφάλειας στο κέντρο.

@ Είναι κι ο Βασίλης Κικίλιας, το περιβάλλον του οποίου θεωρεί αυτονόητη την υποψηφιότητά του.

@ Πάντως, ξαναλέμε, με δεδομένο ότι μέχρι τις δημοτικές εκλογές μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα, πολλά θα ακούσουμε και θα δούμε.
Πιθανότατα δε, θα δούμε και υποψηφίους με σαφή μεταρρυθμιστικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι θα κινούνται στον πολιτικό χώρο ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά και θα προέρχονται από ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες.
Κάτι κινείται και σ’ αυτόν τον χώρο.

@ Στον Πειραιά, σας έχουμε γράψει για τον Μίμη Ανδρουλάκη (όρα «στο καλντερίμι 7). Ο νεοφιλόσοφος ή αμπελοφιλόσοφος, πρώην ΚΚΕ, μετέπειτα ΣΥΝ, αργότερα ΠαΣοΚ και νυν βολιδοσκοπών, δεν μιλά ακόμη για τον Πειραιά.
Απλώς παρίσταται σε γεύματα, ακούει και περιμένει.
Περιμένει να δει τι θα βγάλουν οι προσεγγίσεις κάποιων φίλων του στον Μίχα.
Άλλοι λένε ότι περιμένει να δει τι θα κάνει το ΠαΣοΚ που το εγκατέλειψε…
Υπάρχουν και κάποιοι που ισχυρίζονται ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητά του θα δημιουργήσει ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του οποίου δεν είναι αδιάφορα στο ενδεχόμενο καθόδου του στον Δήμο.
«Παίζει» κι άλλο.
Να πάρει μαζί του ο Μίμης τον Τσίπρα.
Για ν’ αμπελοφιλοσοφήσουνε μαζί.

@ Ποιος θα στηρίξει την υποψηφιότητα Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη;
Αν, εν των μεταξύ, δεν έχει μεσολαβήσει προεδρικό αξίωμα…
Ζυμώσεις….

@ Εν τω μεταξύ όλο και φουντώνει ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στο κόμμα του Αλέξη και μάλιστα δεν αποκλείεται οσονούπω να ακουστούν και δημοσίως πολλά και διάφορα.
Από τη μια πλευρά είναι οι γνωστοί Λαφαζάνης, Στρατούλης, Καλύβης και το «Αριστερό Ρεύμα» και από την άλλη εκείνοι που το «Ρεύμα» αποκαλεί «συστημικούς».
Δηλαδή, ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος κλπ.

@ Αυτά μη περιμένετε να τα ακούσετε από τηλεοπτικά παράθυρα και ραδιόφωνα. Εκεί οι διάφοροι και κυρίως διάφορες δημοσιογράφοι – σχολιογράφοι -εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, περί άλλων τυρβάζουν.
Βασική αιτία του «πολέμου» είναι η συνεχιζόμενη θέση του «Αριστερού Ρεύματος» για επιστροφή στη δραχμή, που κατά τους άλλους δεν επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να έχει ξεκάθαρη πολιτική άποψη και τρομάζει όσους θα ήταν υποψήφιοι ψηφοφόροι του.

@ Ο «πόλεμος» έχει αρχίσει να έχει πραγματικά πυρά.
Η ιστοσελίδα iskra, που πρόσκειται στη συνιστώσα του Λαφαζάνη, έχει αρχίσει πλέον να επιτίθεται και εναντίον του ίδιου του Τσίπρα.
Έγραψε προσφάτως:
«Ένα μέρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδιπλώνεται όλο και περισσότερο σε δήθεν ρεαλιστικές θέσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη ριζοσπαστικότητα και εναλλακτικότητα του εγχειρήματος και μιας μελλοντικής διακυβέρνησης».

@ Ο Δραγασάκης, που είναι υπέρμαχος της στροφής του ΣΥΡΙΖΑ σε ρεαλιστικές θέσεις, δεν άργησε να απαντήσει:
« Χαρακτήρισα “βίαια ωρίμανση” τη διαδικασία μετεξέλιξης ενός μικρού κόμματος της Αριστεράς σε έναν ενιαίο πολιτικό φορέα, ικανό να αναμετρηθεί με προκλήσεις και ευθύνες ιστορικών διαστάσεων».

@ Ο Λαφαζάνης και το «Αριστερό Ρεύμα», ισχυρίζονται ότι δεν είναι δυνατόν από τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση των Μνημονίων, να έχει βρεθεί σήμερα το κόμμα σε θέσεις για επαναδιαπραγμάτευση και να συνδιασκέπτεται με τον Ράιχενμπαχ και τους Αμερικανούς και Γερμανούς διπλωμάτες.

@ Λέει, ακόμη, ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια «δεξιά» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντιδρά φανατικά στις πιθανότατες προσχωρήσεις στελεχών του ΠαΣοΚ που βρίσκονται στις σκάλες της Κουμουνδούρου.
Επιπλέον, στο «Αριστερό Ρεύμα», τάσσονται φανατικά υπέρ της συνεργασίας με τον Αλέκο Αλαβάνο, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ.

@ Πάντως και ανεξαρτήτως «εμφυλίων» και τάσεων και συνιστωσών, πλην της Δούρου, σε λίγο καιρό, ακούγεται ότι θα λάμπει στην Κουμουνδούρου και το χαμόγελο της Άντζελας!
Ξέρετε, «αυτοκολλητάκι μου»…. «το φεγγάρι πάνω Θεέ μου», «Αγωνία» κλπ. κλπ

 @ Ένα πουλάκι από την Κέρκυρα μας είπε ότι ο Νίκος Δένδιας ανοίγει τα φτερά του γι’ άλλες πολιτείες. Λένε, ότι έχουν σχέση με τη Β΄ Αθηνών.

@ Ο Καμμένος πήγε περιοδεία στο Ηράκλειο και «έπαθε πλάκα».
Διαπίστωσε ότι ήταν εμφατικά απών ο κουμπάρος του και στενός του συνεργάτης.
Περί Γιώργου Μπαμιεδάκη ο λόγος.
Ο Καμμένος, που έφτασε δημοσκοπικά στα όρια εισόδου του κόμματός του στη Βουλή, θα κηρύξει τώρα εκστρατεία για την απελευθέρωση της Πόλης και της Σμύρνης.
Με  φουσκωτά!

@ Τον Παναγόπουλο έχουν βαλθεί να τον «φάνε» από τη ΓΣΣΕ, ο δε ΣΥΡΙΖΑ και τα περισσότερα στελέχη του της επιρροής Στρατούλη, δίνουν γραμμή για τον περιβόητο Φωτόπουλο.
Αυτά είναι γνωστά.
Αυτό που δεν είναι γνωστό ευρέως, είναι αν μπορεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ να είναι συνταξιούχος.
Ρωτάμε, λοιπόν, τους νομομαθείς:
Μπορεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ να είναι συνταξιούχος;
Ρωτάμε και κάτι ακόμη: Είναι συνταξιούχος ο Παναγόπουλος;
Θα λάβουμε άραγε απαντήσεις;

@ Και να θέλουμε να μη γράψουμε κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφήνουν να το κάνουμε.
Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι ο Τσίπρας τα λέει και τα ξαναλέει με τον πρώην ΣΔΟΕ και πρώην «ασφαλίτη» Διώτη και διαρρέεται ότι του ετάχθη βουλευτικό αξίωμα.
Μάλιστα, πολλές σέχτες -ή άλλως συνιστώσες- «μπινελικώνουν» τον Τσίπρα, επειδή όπως λένε, δεν μπορεί εκείνες να έκραζαν τον Διώτη όταν συνελήφθη η 17Ν, επειδή με δόλιο τρόπο έκανε τον Ξηρό να μιλήσει και τώρα να γίνουν ομοτράπεζοι.
Εδώ που τα λέμε δίκιο έχουν.

@ Αληθεύει ότι στο υπουργείο Εξωτερικών άλλαξαν καθρέφτες στο γραφείο του υπουργού, επειδή οι προηγούμενοι τον έδειχναν μερικά κιλά βαρύτερο;

@ Ο Κωνσταντίνος (και ουχί Κώστας παρακαλώ) Μαρκόπουλος που θέλει να ιδρύσει κόμμα για να σώσει την Ελλάδα, μπορεί να διοικήσει ένα περίπτερο;

@ Θα μάθουμε ποτέ ποιοι είναι οι μαλάκες – μανδαρίνοι του ΥΠΕΚΑ που σκέφτηκαν να προτείνουν την κατάργηση πώλησης καυσόξυλων και λειτουργίας των τζακιών στην Αττική, λόγω …περιβαλλοντικής υποβάθμισης;
Και γιατί δεν πρότειναν τη μείωση των φόρων στο πετρέλαιο, για να μπορεί ο κοσμάκης να αγοράζει και να ζεσταίνεται, αλλά να έχει και έσοδα το Κράτος;
Αυτά τα ζώα που πληρώνουμε όλοι εμείς, τι δείκτη νοημοσύνης έχουν άραγε;

@ Τι πίνουν ρε γαμώτο και δεν μας δίνουν;
Ο Αμοιρίδης, πρώην ΠαΣοΚ, νυν ΔΗΜΑΡ, βγήκε κι είπε ότι το πρόβλημα στο περιβάλλον από τα τζάκια και τις σόμπες, θα λυθεί αν…επιβληθεί πρόστιμο σε όσους καίνε ακατάλληλα υλικά!
Γίγαντας!
Να συσταθεί και μια δημόσια υπηρεσία ακόμη, με καμιά εικοσαριά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, για να μπουκάρουν στα σπίτια και να βλέπουν τι καίμε…

@ Ο Στουρνάρας, παραμονές των Χριστουγέννων, ζήτησε και πήρε από τον Σαμαρά μια εβδομάδα άδεια, για να μπορέσει να ξεκουραστεί.
Την άδεια, όμως, την ήθελε για άλλους λόγους.
Τα προβλήματα που του δημιουργούσε η κήλη του ήταν ανυπέρβλητα.
Μπήκε στο νοσοκομείο κι έκανε εγχείριση κήλης.
Δεν το έμαθε κανένας, ούτε καν από το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Ούτε τηλεοράσεις, ούτε κάμερες, ούτε παραφιλολογία.

@ Μην είστε σίγουροι ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ θα είναι «μπετοναρισμένη» υπέρ του Βενιζέλου.
Πολλά ακούγονται για τις θέσεις του Αηδόνη και του Δριβελέγκα.
Που, παρεμπιπτόντως, είναι κολλητοί του διαγραμμένου Μπόλαρη.

@ Μήπως οι Μάγιας ήταν παλιοημερολογίτες;

@ Αν, λέμε αν, γίνει ποτέ κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τατσόπουλος τι θα μας κάνει;

@ Σας το γράφουμε για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζατε.
Η ιστορία με τη λίστα Λαγκάρντ θα πάρει μαζί της και κάποιους που όποια πέτρα κούναγες –στην κυβέρνηση Καραμανλή- τους έβρισκες από κάτω.
Κάποιους που θεωρούν ή θεωρούσαν ότι οι υποθέσεις τους έχουν κλείσει.
Είναι κι ο Γιάννης, βλέπετε, ο Πειραιώτης που τους ξεμπρόστιασε.

@ Γιάννο μου το μαντήλι σου….

@ Μιχαλάκη δεν είναι καλά τα πράγματα, ε; Τ’ άκουσες κι εσύ;

@ Ονειρεμένη γειτονιά θα γίνει ο ειδυλλιακός Κορυδαλλός….

@ Έναν παλιό υπουργό Άμυνας που έψαξαν, βγαίνει λάδι.
Δεν βρήκαν τίποτα. Άλλωστε, αυτός σχεδόν ζει με δανεικά.
Κι όπως λένε οι περισσότεροι ήταν ακέραιος, όπως οι παλιοί στρατιωτικοί.

@ Μόνο τον Ριζοσπάστη θα κρατήσει «ζωντανό» το ΚΚΕ.
Όλα τα άλλα ΜΜΕ του κόμματος πωλούνται.
Ακόμη και η Τυποεκδοτική.
Σας αποκαλύπτουμε ότι για τον «902» ενδιαφέρεται ο Νίκος Χατζηνικολάου για να τον μετατρέψει σε αθλητικό ραδιόφωνο (φυσικά «κόκκινου» χρώματος), ενώ ακούστηκε το όνομα του εκδότη του Ελεύθερου Τύπου, Αλέξη Σκαναβή, για την Τυποεκδοτική, που έχει ενταχθεί στο άρθρο 99.

@ Έχει και συνέχεια.
Από το περιβάλλον του Χατζηνικολάου, αλλά και του Γιώργου Κουρή, λέγεται ότι η σύλληψη του Ανδρέα Κουρή (συνεταίρου του πρώτου και γιου του δεύτερου) για χρέη του Alter προς το ΙΚΑ, αποτελεί προσπάθεια κάποιων επιχειρηματικών κύκλων να μπλοκάρουν την εξαγορά του «902».

@ Η αλήθεια είναι ότι η άδεια του σταθμού, από τη στιγμή που δεν εκπέμπει πρόγραμμα, έπρεπε ήδη να έχει ανακληθεί από το ΕΣΡ, κάτι που περιέργως δεν έχει γίνει.
Γιατί αλήθεια; Ποιος παρανομεί; Ποιος ή ποιοι καλύπτουν εκείνους που παρανομούν;
Το ΠΑΜΕ γιατί εξακολουθεί να σιωπά για τις απολύσεις;

@ Αυτοί οι δυο βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ο Βουδούρης κι ο Μουτσινάς, αφού εδώ κι έξι μήνες δεν έχουν ψηφίσει τίποτα απ’ όσα το κόμμα τους υποστηρίζει και στηρίζει, τι στα κομμάτια κάθονται στα ίδια έδρανα;
Αληθεύει ότι δεν τους θέλουν οι άλλοι που κατοικοεδρεύουν λίγο πιο κάτω;


@ Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε στην Πεντέλη – στο μοναστήρι ντε- σημαιοστολισμούς, αποψίλωση, ασβεστώματα κι ένα σωρό προετοιμασίες.
Όλα έπρεπε να είναι στην «τρίχα» για να υποδεχτούν οι καλόγριες τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ο οποίος πήγε, άναψε το κερί του, συνομίλησε ενθέρμως με την ηγουμένη και τις άλλες υπηρέτριες του Θεού και αποχώρησε άκρως ικανοποιημένος.
Οι καλόγριες τον κοιτούσαν με έκσταση.
Λες κι έβλεπαν όραμα.
Πάντως, μια πληροφορία που ανέφερε ότι μια καλόγρια μόλις είδε τον Μιχαλολιάκο άρχισε να φωνάζει «θαύμα, θαύμα, ο Θεός», κρίνεται παντελώς ανυπόστατη.

@ Μετά την αποχώρηση του μεγάλου, κάποιες καλόγριες έπιασαν στο πίτσι πίτσι μερικές γριούλες που ήταν εκεί, ψέλνοντας ύμνους μακροημέρευσης.
Όχι για τις γριούλες. Για τον Μιχαλολιάκο!
Τον οποίο, παρεμπιπτόντως, συνόδευε ένας μεγαλοδικηγόρος της Αθήνας.

@ Το ερώτημα που κυριαρχεί αναφορικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί παραπομπής σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής του Βενιζέλου, είναι για ποιον λόγο δεν κάνουν το ίδιο και με το Παπανδρέου.
Την απάντηση την δίνουν κάποιοι εκ των συνιστωσών που εσχάτως τα έχουν με τον Τσίπρα.
«Πώς να πάει στο ειδικό δικαστήριο τον Παπανδρέου, όταν έχει μαζέψει δίπλα του όλα τα πρωτοπαλίκαρά του»;
Κι αναφέρουν τη Λούκα, τον Παπουτσή, τη Μαριλίζα, ακόμη και την Γκερέκου.
Αναφέρουν κι όλους τους αρχισυνδικαλιστάδες που προσκυνούσαν τον Γιώργο του «λεφτά υπάρχουν»….

@ Μαθαίνουμε ότι ο Παπακωνσταντίνου θα ισχυριστεί ότι τη λίστα την αλλοίωσαν  ο Διώτης κι ο Βενιζέλος!!!

@ Στο Καλντερίμι (7) γράψαμε επί λέξει:
«Σε δωμάτιο ξενοδοχείου που κοστίζει 110 ευρώ την ημέρα διαμένει ο φερόμενος ως πρίγκιπας του Παναθηναϊκού. Ή είναι τσιγκούνης ή πρίγκιπας της πενίας.
Επιπλέον, όπως την πρώτη φορά που είχε εμφανιστεί, φοράει συνεχώς το ίδιο κινέζικο μακό μπλουζάκι, ενώ ένας λογιστής που εμφανίστηκε για έλεγχο των οικονομικών της ΠΑΕ λέγεται ότι έχει να κάνει με κάτι φορτηγατζήδες!
Α, είχε κι έναν Μεσσήνιο για διερμηνέα….».

@ Χωρίς να έχουμε καμιά διάθεση να ευλογήσουμε τα γένια μας, αναφέρουμε ότι κάποιοι που περίμεναν στη σειρά για να πάρουν το…ρολογάκι τους, έπεσαν σε βαθειά μελαγχολία….
Κι είναι κρίμα που κάποιοι από εκείνους που εμφανιζόντουσαν σε …λίστες διορισμού τους στο πριγκιπικό διοικητικό συμβούλιο, είναι σοβαροί άνθρωποι.
Κι οι περισσότεροι φίλοι, πολύ φίλοι, μα πάρα πολύ φίλοι της καλαθοσφαίρισης….

@ Ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να πάει ΣΥΡΙΖΑ;

@ Αν κρίνουμε τον τρόπο που άδειασε κάποτε τον Σημίτη για να γίνει κηπουρός του Παπανδρέου, αλλά και τον τρόπο που άδειασε τον Γιώργο στην υπόθεση με το δημοψήφισμα –όταν ζητούσε την παραίτησή του- όλα μπορούμε να τα περιμένουμε…

@ Από τότε ο Λοβέρδος έλεγε ότι «δεν έχει ιερό και όσιο»!

@ Θα κλείσουμε με μια αθλητική βόμβα που αν εκραγεί θα κάνει πάταγο.
Υπάρχει σοβαρότατη περίπτωση να πάει πρωτοκλασάτος παίκτης του γαύρου στην Πανάθα.
Και ν’ ακολουθηθεί η αντίθετη διαδρομή από τον Σπανούλη.
Αν δεν καταλάβατε, μιλάμε για το μπασκετάκι.

@ Οι συζητήσεις είναι προχωρημένες, μεταξύ πολύ λίγων ανθρώπων.
Από σήμερα πολλοί θα ψάχνουν περισσότερα.
Αλλά, ουδείς θα φανταστεί ποιος είναι.
Πουλάει και πολύ γαυροσύνη ο άτιμος….
Με υψωμένη γροθιά σε κάθε καλάθι!
Όπως έκανε κι ο Billy όταν φορούσε τα πράσινα….

@ Αυτά τα ολίγα.
Και μη ξεχνιέστε. Να ξεσκονίζετε τακτικά τα ρόπαλα, τις αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα άδεια μπουκάλια μπίρας, που έχετε στο σαλόνι σας…
Το άλλο Σάββατο τα νεότερα.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου