Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

… Ξανακτίζουμε την πατρίδα…

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο… ανασχηματισμός της … νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια διστακτική επιχείρηση ισορροπιών αλλά και ατολμίας.
Ισορροπιών ως προς τον κομματικό σωλήνα κι ατολμίας ως προς την απουσία ανθρώπων που ξέρουν να διοικούν και να γνωρίζουν τι συμβαίνει στην κοινωνία και στην αγορά.
Αν κάποιος με ρωτούσε τι είναι αυτό που
με προβλημάτισε περισσότερο, εκτός πολλών άλλων θα ανέφερα την μη υπουργοποίηση του πιο επιτυχημένου υπουργού της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, του Γιάννη Πανούση.
Βλέπετε, οι «αγκυλωμένοι» του κόμματος υπερίσχυσαν της σοβαρότητας, εγκυρότητας και κύρους του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Να πάμε κι ένα βήμα πιο κάτω.
Εκεί που αρχίζουν τα ευτράπελα….
Είναι ευτύχημα που από το υπουργείο Παιδείας θα λείπει ο Μπαλτάς της Παιδείας –μορφωμένος άνθρωπος κατά τα άλλα- είναι ευτύχημα που θα λείπει κι ο ποιητής Κουράκης, αλλά είναι δυστύχημα που θα είναι «παρών» ο Νίκος Φίλης.
Παιδί των καταλήψεων, του συνδικαλισμού, της αμπελοφιλοσοφίας και πολλών άλλων, αναρωτιέμαι πώς θα προχωρήσει στις τομές και μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες;
Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό αν ο νέος υφυπουργός Παιδείας, πρώην πρύτανης και γενικώς …ηθοποιός, Πελεγρίνης με τ’ όνομα, έχει ενημερώσει αρμοδίως αν έχει ελεύθερο χρόνο ν’ ασχοληθεί με την Παιδεία, καθώς δήλωσε ότι θα συνεχίσει την θεατρική του καριέρα, παράλληλα με τα καθήκοντά του.

Είναι ευτύχημα, επίσης,  που λείπει από το κυβερνητικό σχήμα η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Η υπουργός που στο βιογραφικό της αναφέρει ότι γνωρίζει από πρόσφυγες, αλλά τους άφηνε να λιάζονται στην Ομόνοια κι αλλαχού, αφού πρώτα τους προσκάλεσε στη χώρα μας.

Είναι ευτύχημα που βρίσκεται στο κυβερνητικό σχήμα και δη στο οικονομικό επιτελείο ο Γιώργος Χουλιαράκης ( ο άνθρωπος που ουσιαστικά έκανε όλη τη διαπραγμάτευση όταν οι άλλοι έδιναν συνεντεύξεις κι έπιναν φραπέ συσκεπτόμενοι διαρκώς) αλλά είναι δυστύχημα ότι του έδωσαν τα… έσοδα κι όχι τον τομέα που γνωρίζει επαρκώς κι αναγνωρίζεται από τους εταίρους.

Είναι δυστύχημα που βρίσκεται και πάλι στην κυβέρνηση ο ανεκδιήγητος ουτοπιστής Θ. Δρίτσας.
Και δη στη Ναυτιλία και πάλι, όταν ο ίδιος αντιτίθεται στην ειλημμένη ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και ξεσηκώνει τους Πειραιώτες προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Όμως, ο Θ. Δρίτσας ανήκει βλέπετε στους «53» κι η ισορροπία κρίθηκε απαραίτητη…
Πολύ περισσότερο όταν εξωπετάχθηκε από την κυβέρνηση η σύζυγός του.

Στην υγεία, ο πρώην Κουρουμπλής, έκανε το παν για να παραμείνει.
«Δεν ξέρω να κάνω τίποτα άλλο πλην της Υγείας» διαμήνυσε στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά εκείνοι τον έστειλαν στο υπουργείο Εσωτερικών.
Προφανώς για να μάθει κι άλλα πράγματα…

Στην Κοινωνική αλληλεγγύη, με την Θεανώ Φωτίου υπουργό, η ελληνική κοινωνία έχει εξασφαλισμένες συνταγές για μαρμελάδες και γεμιστά.
Το τόνισε, μάλιστα, στις δηλώσεις της κατά την προσέλευση στην ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Στο Εργασίας, παρέμεινε ο Κατρούγκαλος, παρά την απέλπιδα προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος της Βουλής.
Μάλιστα, δήλωσε … Μεταρρυθμιστής, ενώ δεν ξέχασε να επιτεθεί στον… νεοφιλελευθερισμό…

Αρμόδια υφυπουργός για θέματα Βιομηχανίας στο υπουργείο Οικονομικών, ανέλαβε η Θεοδώρα Τζάγκρη!
Η οποία, αφού καταψήφισε δυο μνημόνια στο προηγούμενο κόμμα της, ψήφισε το τρίτο και πιο επώδυνο και …δικαιώθηκε ως αγωνίστρια των λαϊκών δικαιωμάτων.
Μάλιστα, στις πρώτες δηλώσεις της ανέφερε ότι στοχεύει ν’ ανάψουν περισσότερα φουγάρα…
Το είχε πει κι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά από τη δεκαετία του ’50, όταν η βιομηχανία αναπτυσσόταν ραγδαία και κυρίως υπήρχαν ….φουγάρα….

Στο Περιβάλλον, τοποθετήθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης!
Προφανώς για να χειριστεί με τον μοναδικό κι αριστοτεχνικό τρόπο το ζήτημα των «Σκουριών» και να δημιουργεί ασθμένως τα κολλήματα για επενδύσεις…

Μπήκαν κι οι ΑΝΕΛ.
Ο πρόεδρος Πάνος, αφού δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να γίνει αντιπρόεδρος, περιορίστηκε στον ρόλο του υπουργού Άμυνας και θα μπορεί από εκεί να πετά, να σκίζει τα κύματα και φυσικά να λειτουργεί ως κομάντο ειδικών αποστολών.

Βάλανε και την Τσαρουχά στο πιο αχρείαστο υπουργείο κάθε κυβέρνησης, το Μακεδονίας Θράκης. Ούτε ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να το καταργήσει, προφανώς μη θέλοντας να του πουν ότι μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης καταργεί και το υπουργείο της.

Βάλανε κι έναν άλλο Καμμένο, τον Δημήτρη.
Αλλά αυτόν τον αντέξανε μόνο 12 ώρες και τον οδήγησαν σε παραίτηση εξ αιτίας του άμετρου… αναρτώμενου εθνικολαϊκισμού του…
Ούτε για αυτόν, προφανώς, ήξερε κάτι ο Αλέξης Τσίπρας.
Δέκα μήνες τον είχε εταίρο αλλά μόλις τον έκανε υπουργό κατάφερε να μάθει για τις ναζιστικές αναρτήσεις του.
Βρε μπας και δεν ξέρει ακόμη ότι ο Δραγασάκης έχασε για έξι ψήφους την ηγεσία του ΚΚΕ από την Αλέκα;
Έχει όμως δικαιολογία.
Είναι νέος και θα μάθει.
Όπως εκείνοι οι τελειωμένοι οι παλιοί...

Χώρια που ο μέγιστος πολιτικός ανήρ Νίκος Νικολόπουλος, που πέρασε συνέντευξη στην Κουμουνδούρου, δεν υπουργοποιήθηκε και ζητάει τον λόγο από τον πρόεδρο Πάνο και τα λοιπά όργανα.
Του κόμματός του.

Τέλος, δυστύχημα είναι η μη υπουργοποίηση της Σταυρούλας Ξουλίδου, αφού ο πρόεδρος Πάνος δεν τήρησε τον λόγο του.
Έτσι χάσαμε ως κοινωνία τα ζωντανά της οράματα και συνομιλίες με τον … Άγιο Εφραίμ που της είχε πει να μη ψηφίσει το Μνημόνιο αλλά εκείνη άκουσε τον πρόεδρο Καμμένο και το ψήφισε…

Και εις άλλα.
Με υγεία.
Σ’ αυτή τη χώρα δεν θα πλήξουμε ποτέ.
Άλλωστε ο πρόεδρος Πάνος το έχει δηλώσει πεντακάθαρα:
«Από τις 21 Σεπτεμβρίου, ο Αλέξης κι εγώ ξανακτίζουμε την πατρίδα»…
Αριστερά κι εθνικολαϊκισμός ομού!
Άμοιρη πατρίδα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου