Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Παραπέμπεται για αποπομπή το χουντοσταγονίδιο!

Με το ερώτημα της αποπομπής παραπέμπεται τελικά στο πειθαρχικό συμβούλιο της Σχολής Ευελπίδων ο αρχηγός της, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής της γιορτής του Πολυτεχνείου, με την ψαλμωδία του ύμνου της χούντας! Ταυτοχρόνως, η όλη υπόθεση πέρασε και στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου, για να ερευνηθεί αν έχει περιπέσει και σε ποινικά αδικήματα. Πάντως, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η όλη υπόθεση και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,
έδωσε εντολή για πλήρη διαλεύκανσή της και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, ασκήθηκαν στο παρασκήνιο έντονες πιέσεις για να πέσει η υπόθεση στα μαλακά, από τους αποστράτους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.
Τελικά, πλέον της παραπομπής του αρχηγού της Σχολής, του αφαιρέθηκε η διοίκηση και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 ημερών στους Ευέλπιδες που συμμετείχαν. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο αρχηγός της Σχολής χαρακτήρισε «μπούρδα» την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ δυο ημέρες πριν τον εορτασμό ζήτησε από συμμαθητή του να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Όταν ο συμμαθητής του του τον παρέδωσε, τον διοχέτευσε σε άλλους έξι συμμαθητές του για να τον μάθουν. Τελικά, στον έκτο σπουδαστή, ζήτησαν να μη συμμετάσχει, επειδή έχει κυπριακή καταγωγή.
Η θέση του grpost.blogspot.com είναι σαφής. Δεν πιστεύουμε ότι σήμερα υπάρχουν προϋποθέσεις για επιστροφή στην χουντική φαυλότητα, τόσο επειδή δεν το επιτρέπει το δημοκρατικό περιβάλλον της χώρας, όσο και λόγω της αφοσίωσης του Στρατού στο στρατιωτικό του καθήκον και στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του εδαφικού status quo της χώρας. Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο ο εορτασμός - χλευασμός μιας επετείου που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να ξαναγίνει η χώρα μας δημοκρατική και να λάβει τη θέση της ανάμεσα στα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη. Είναι σαφές, ότι ο οιοσδήποτε μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και ότι τον εκφράζει. Ακόμη και να χαρακτηρίζει την εξέγερση του Πολυτεχνείου «μπούρδα».  Άλλο, όμως, αυτό κι άλλο ενέργειες που προσβάλλουν τη νοημοσύνη και τη δημοκρατικότητα του ελληνικού λαού, από στελέχη του Στρατού. Εδώ, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα και προκαλούν απορίες οι ενέργειες αποστράτων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, για να πέσει στα μαλακά η υπόθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου