Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

«Όχι τώρα εκλογές», λέει ο Κωστής Στεφανόπουλος

«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει», είναι το μήνυμα που στέλνει μέσω βαρυσήμαντου άρθρου του στην Καθημερινή, ο δημοφιλέστερος Πρόεδρος που είχαν ποτέ οι Έλληνες, ο Κωστής Στεφανόπουλος.
Όπως αναφέρει, η σημερινή κυβέρνηση είναι του κ. Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος –επισημαίνει- διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο.
«Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον
 ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις» σημειώνει.
Άρα «οφείλουν τα κόμματα, κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν» και βεβαίως ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος, «σπάει» την πολύχρονη σιωπή του αμφισβητώντας
τα επιχειρήματα υπέρ των πρόωρων εκλογών που προβάλλουν η Νέα Δημοκρατία και η Αριστερά, ενώ αποδίδει σκοπούς ιδιοτέλειας στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι εκλογές ωφελούν.
Τέλος χαρακτηρίζει στο άρθρο του «άξιο θαυμασμού και επαίνου τη συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έναντι των μέτρων φορολογίας που σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου