Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συντεχνιακά «χάδια» σε εκπαιδευτικούς κατηγορούμενους για πορνεία, βιασμό, ασέλγεια και ναρκωτικά!

Η ατιμωρησία στην Ελλάδα είναι το μόνο «καθεστώς» που λειτουργεί. Το γνωρίζουν ακόμη και οι πέτρες και σ’ αυτό οφείλεται και η εκτεταμένη διαφθορά στο δημόσιο και οι ηθική υποβάθμιση αξιών.
Όταν, όμως, αυτό γίνεται συμβαίνει στον τομέα της Παιδείας, όπου σοβαρότατα αδικήματα αντιμετωπίζονται με μεγάλη κωλυσιεργία και ποινές «χάδια», τότε τα πράγματα αποκτούν άλλη διάσταση.
Η συντεχνιακή αντιμετώπιση, προκαλεί βάναυσα την κοινωνία. Τα δε υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια που απαρτίζονται από εκπαιδευτικούς που…δικάζουν συναδέλφους τους, αποτελούν
 απαρχαιωμένο και τελικά αναποτελεσματικό θεσμό.
Τα πρόσφατα κρούσματα εκπαιδευτικών που φέρονται να ασελγούσαν σε μαθητές, οδηγούν την Άννα Διαμαντοπούλου σε δραστικές παρεμβάσεις.
Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Παιδείας προωθεί την αντικατάσταση των πειθαρχικών συμβουλίων από δικαστικούς ή ανώτατους δημοσίους υπαλλήλους, με συμμετοχή μόνο ενός εκπαιδευτικού.
Στόχος είναι η διασφάλιση της αντικειμενικότητας και η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», στο υπουργείο Παιδείας έχουν συγκεντρωθεί ολόκληροι φάκελοι με πλήθος πειθαρχικών παραπτωμάτων εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις περισσότερες από τις οποίες ο έλεγχος είτε καθυστερούσε είτε οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν «χάδι».

Στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Χανίων εκκρεμεί, από τον Απρίλιο, υπόθεση εκπαιδευτικού, εις βάρος της οποίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πορνεία.Το αρμόδιο Συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας, λόγω των διαδοχικών αναρρωτικών αδειών που παίρνει η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός!

Στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας εκδικάστηκε η πειθαρχική υπόθεση εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ,για κατοχή αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας. Εις βάρος του επιβλήθηκε ποινή παύσης 6 μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών. Η υπόθεση εκκρεμεί έπειτα από ένσταση της υπουργού Παιδείας ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΥΠΕΣ, ενώ για την υπόθεση έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη.

Στο ΠΥΣΔΕ Καβάλας εκδικάστηκε η πειθαρχική υπόθεση εκπαιδευτικού γυμνασίου, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε ποσότητα που εξυπηρετεί δικές της ανάγκες. Η πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε ήταν πρόστιμο 30 ημερών!! Η υπόθεση εκκρεμεί κατόπιν ένστασης της υπουργού Παιδείας στο Δευτεροβάθμιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΕΣ. Εναντίον της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας.

Στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας εκδικάστηκε η πειθαρχική υπόθεση εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ, του Γυμνασίου Λάρισας, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή της έγγραφης επίπληξης, για το  πειθαρχικό παράπτωμα της αμέλειας και ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο μαθητή. Η υπόθεση κατόπιν ένστασης της υπουργού Παιδείας εκκρεμεί ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού, ενώ ο αρμόδιος εισαγγελέας παρέπεμψε τον κατηγορούμενο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ακόμη, στο ΠΥΣΔΕ Αθήνας εκκρεμεί στο στάδιο της παραπομπής η πειθαρχική υπόθεση εκπαιδευτικού, κλάδου ΠΕ, αποσπασμένου μέχρι και τη λήξη του σχολικού έτους 2009 - 2010 σε σχολική μονάδα της Νέας Υόρκης. Η υπόθεση αφορά το παράπτωμα της ασέλγειας εις βάρος μαθήτριας, για το οποίο συνελήφθη στη Νέα Υόρκη στις 7 Ιουνίου του 2010, προφυλακίστηκε, κατέβαλε χρηματική εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.

Στο Ρέθυμνο, εκτελέστηκε πειθαρχική ποινή υποβιβασμού από τον Α στον Β βαθμό για εκπαιδευτικό, κλάδου ΠΕ, του Γυμνασίου, για απόπειρα βιασμού μετά την εκδίκαση της ένστασης της υπουργού Παιδείας από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΣ κατά πειθαρχικής απόφασης του ανωτέρων ΠΥΣΔΕ. Η υπόθεση εκκρεμεί στο Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου