Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Έφαγαν» τους τίμιους!

Παρά τις μεγαλοστομίες, κυβερνητικές και παραγοντικές, περί κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτό εξακολουθεί να παραμένει έρμαιο των διαθέσεων συγκεκριμένων κύκλων, που ουδέποτε θέλησαν να το καταστήσουν αξιόπιστο.
Παρά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του καλοκαιριού, παρά τις εξαγγελίες για απόλυτη κάθαρση, όλα δείχνουν να κινούνται βάσει συγκεκριμένων σχεδίων που εκπονούν κάποιοι μεγαλοπαράγοντες.
Έτσι, μετά την προκλητική
 απόφαση για επαναφορά του κατηγορουμένου για δωροδοκία και δωρολοηψία διαιτητή Καλόπουλου στους πίνακες, η οποία δεν είναι τίποτα περισσότερο από μήνυμα στους υπολοίπους σχετικά με το ποιος κινεί και  ελέγχει τα νήματα, η ΕΠΟ προχώρησε σε μια ακόμη απόφαση σκάνδαλο, κατεδαφίζοντας ότι είχε απομείνει όρθιο στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το Δ.Σ. της ΕΠΟ, έκανε το χατίρι των παραγόντων της Λίγκας (η οποία ελέγχεται από συγκεκριμένα συμφέροντα και συμμαχίες συγκεκριμένων ΠΑΕ) και «αποκεφάλισε» τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς Ανδρέα Φάκο και Μανώλη Αντωνακάκη!
Τους πλέον καθαρούς ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το ποδόσφαιρο.
Ανεπίσημη δικαιολογία η μη υποταγή και διαπλοκή τους με συγκεκριμένα παραγοντικά συμφέροντα.
Επίσημη; Ότι, λέει, δίνουν συνεντεύξεις στα κανάλια!
Λες και το απαγορεύει κάποιος κανονισμός ή νόμος.

Η απόφαση, αποτελεί νέο σκάνδαλο που δυναμιτίζει και πάλι τα ήδη σαθρά θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία των παραγόντων –τόσο της ΕΠΟ όσο και της Σούπερ Λίγκας -  δεν επιθυμεί την παρουσία στον χώρο ανθρώπων που είναι έντιμοι, δεν κινούνται στο παρασκήνιο, δεν έχουν δοσοληψίες κάθε μορφής με παρατρεχάμενους και ασχολούνται μόνο με τη δουλειά τους.
Επαναλαμβάνουμε, ότι οι δυο μέχρι τώρα ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, ήταν ότι πιο «καθαρό» είχε να επιδείξει ο χώρος τα τελευταία χρόνια. Το μόνο που μπορούσε να τους «καταλογίσει» κάποιος, ήταν ασκούσαν τα καθήκοντά τους με υπερβολική τυπολατρία.

Η ΕΠΟ, λοιπόν, τους έδιωξε. Έκανε το χατίρι των παραγόντων της Σούπερ Λίγκας που διαφωνούσαν με τις πειθαρχικές και οικονομικές ποινές που τους επέβαλλαν οι δυο εισαγγελείς.
Ταυτοχρόνως, οι περισσότεροι παράγοντες της Σούπερ Λίγκας, είχαν βαθύτατα απωθημένα εναντίον τους, ύστερα από τις διώξεις που άσκησαν εναντίον των περισσοτέρων για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Ασχέτως αν ύστερα πήγαιναν στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και …κηρύσσονταν…αθώοι!

Μετά το «φάγωμα» των δυο ποδοσφαιρικών Εισαγγελέων, τα καθήκοντά τους θα ασκούν οι Πιλάβιος, Οικονομίδης, Παπουτσάκης, Ανασόπουλος, Γκιρτζίκης και Σταθόπουλος.
Όσοι γνωρίζουν, μπορούν να μιλάνε για φαιδρότητες…ή για …χοντρά (ο έχων ώτα ακουέτο και ο νοών νοείτο) παιγνίδια χοντρανθρώπων...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου