Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Άλλα λένε οι συνδικαλιστές, άλλα ο Αβραμόπουλος κι η κρίση στρατηγικής συνεχίζεται…

Νέα προβλήματα στρατηγικής φαίνεται ότι έχουν ανακύψει στη Νέα Δημοκρατία, με στελέχη και βουλευτές να ερίζουν δημοσίως σχετικά με το εάν το κόμμα στηρίζει ουσιαστικά την κυβέρνηση Παπαδήμου, τόσο σε ότι αφορά τον σκοπό της, όσο και στο πλαίσιο που πρέπει αυτή να κινείται.
Η αρχή έγινε με παρέμβαση της ΔΑΚΕ και των σκληρών πυρήνων αυτής, με μια δήλωση του προέδρου της Ν. Κιουτσούκη, που περισσότερο θύμιζε όργανο του ΚΚΕ παρά του φιλελεύθερου χώρου.
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ κάλεσε (!!!) τον Αντώνη Σαμαρά και τους βουλευτές του κόμματος
 να …καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό και να…ανατρέψουν τη…νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθείται, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο «επιβαλλόμενο πρωθυπουργό των αγορών»!
Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται τόσο ο γραμματέας Συνδικαλιστικού Γιάννης Μανώλης, όσο και κάποιοι βουλευτές με πρωτεργάτη τον Κ. Μαρκόπουλο.

Στον πρόεδρο της ΔΑΚΕ, απάντησε με νόημα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Εθνικής Άμυνας:
«Εθνική συνεργασία και συνεννόηση. Είναι το μήνυμα των καιρών. Έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι σκληροπυρηνικές κομματικές επιλογές έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις», ανέφερε  ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος όπως κι άλλοι μετριοπαθείς βουλευτές και στελέχη εκτιμά ότι είναι οξύμωρο να ασκείται αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, η οποία επισήμως στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία.
Κύκλοι του Δημήτρη Αβραμόπουλου ισχυρίζονται ότι σε μια χρονική περίοδο που ο πρωθυπουργός επιχειρεί να επιταχύνει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, δεν μπορεί κεντρικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να κινούνται με στρατηγική υποβάθμισης του κυβερνητικού έργου προκαλώντας ποικίλα σχόλια και ερμηνείες.

Η επιλογή κεντρικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να συνεχίζουν να ασκούν οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση, ως να επρόκειτο για κυβέρνηση Παπανδρέου και ως να μην έχει την στήριξη του κόμματος, μόνο προβλήματα δημιουργεί, κυρίως στους υπουργούς που μετέχουν της κυβέρνησης.

Πάντως, σχεδόν ταυτοχρόνως με τις μετριοπαθείς θέσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τις «κομμουνιστικές» της ΔΑΚΕ, η κεντρική διοίκηση του κόμματος προέβη σε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση στέλνοντας μηνύματα μέσω του Γιάννη Μιχελάκη, με αφορμή την ημερομηνία των εκλογών, για την οποία υπάρχει εμμονή με την 19η Φεβρουαρίου.
Ταυτοχρόνως, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είχε «μονομαχία» με τον Δημήτρη Ρέππα για την εφεδρεία, σε μια προσπάθεια του κόμματος να μην υφίσταται τις συνέπειες της κριτικής από την εφαρμογή της.
Ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε ότι η εφεδρεία γίνεται με κομματικά κριτήρια, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου που μίλησε για «συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση», ενώ και ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή του κάτι τέτοιο.

Οι παρεμβάσεις των συνδικαλιστών που φτάνουν στο σημείο να …εγκαλούν ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά, η στήριξή τους από κομματικούς μηχανισμούς, κυρίως από τον συνδικαλιστικό χώρο και την Λαϊκή Δεξιά, αλλά και η παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, καταδεικνύουν το έλλειμμα σαφούς και ξεκάθαρης στρατηγικής από τη Νέα Δημοκρατία.
Καταδεικνύουν κάτι ακόμη.
Την ύπαρξη δυο διαφορετικών κόσμων μέσα στο κόμμα, όσο κι αν κάποιοι στρουθοκαμηλίζουν περί τούτου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου