Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ας απεργεί η ΕΡΤ! Δεν λείπει σε κανέναν!


Εδώ και καμιά δεκαριά ημέρες απεργεί η ΕΡΤ.
Ε, και;
Δύσκολα θα βρεθεί νοήμων άνθρωπος να πει ότι κάτι του έλειψε.
Ακόμη κι εκείνοι που μιλάνε για τη…διάδοση του ελληνικού πολιτισμού!
Το κακό είναι ότι δεν απεργεί και το περιβόητο κανάλι της Βουλής, των εκατομμυρίων εξόδων και των απολύτως μηδενικών εσόδων, προϊόν της μεγαλομανίας των πρόσφατων προέδρων της.
Δεν θ’ αργήσει η ώρα που ο κοσμάκης θα βλέπει συνδικαλιστή και θα ανοίγει προς την κατεύθυνσή του και τα δέκα δάχτυλα των χεριών του.
Χώρια που θα του φωνάζει «άει σιχτίρ κηφήνα»! Θυμηθείτε
μόνο ότι οι συνδικαλιστές του μετρό προκήρυξαν δυο 24ωρες απεργίες επειδή…ξυλοφορτώθηκε ένας δικός τους από συνάδελφό του των ΗΣΑΠ.
Για τέτοιο καραγκιοζιλίκι μιλάμε!

Οι κρατικοδίαιτοι δεν μπορούν να αντιληφθούν το πλέον απλό.
Για να έχουν τη συμπάθεια του κόσμου, πρέπει να παράγουν έργο και να προασπίζονται το κοινωνικό σύνολο, ούτως ώστε όταν διεκδικούν - απεργούν να είναι απαραίτητοι.
Στην ΕΡΤ μπορεί κάποιος συνδικαλιστής ή έστω εργαζόμενος να ισχυριστεί κάτι τέτοιο;
Υπάρχει έστω και μια εκπομπή που λείπει πλην, ίσως, εκείνης της Βίκυς Φλέσσα;
Μηδενική ήταν η τηλεθέαση στις μετρήσεις, το ίδιο είναι και τώρα με την απεργία.
Κι από την άλλη, τι νόημα έχουν και ΕΡΤ1 και ΝΕΤ και ΕΤ3 και δεκάδες περιφερειακοί σταθμοί;
Για να πληρώνουν οι Έλληνες τριακόσια εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, θέλουν δεν θέλουν;

Όσο για τους βουλευτάδες που καταθέτουν ερωτήσεις και επιθυμούν την συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ, ως έχει, θα τους έχουμε υπ’ όψιν μας.
Άλλωστε δεν ψηφίσουν μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
Ψηφίζουμε κι εμείς, που πληρώνουμε κάθε μαλακία τους.
Έτσι Άρια, Απόστολε, Σίμο. Κώστα και λοιποί;

Και κάτι τελευταίο. Για το διάστημα της απεργίας θα πληρώσουμε κανονικά το χαράτσι που καταβάλλουμε εδώ και δεκαετίες μέσω ΔΕΗ;
Κι αν ναι, γιατί; Αφού δεν βλέπουμε.

1 σχόλιο:

  1. Νίκο το ερώτημα που θέτεις στη τελευταία παράγραφο είναι εύλογο. Πράγματι δεν πρέπει να πληρώσουμε για υπηρεσία που δεν μας προσφέρθηκε! Άλλος ένας παραλογισμός στη χώρα των παραδοξοτήτων.
    Όμως στη θέση σου "σε ποιόν λείπει η ΕΡΤ" θα διαφωνήσω. Η αμαρτωλή ΕΡΤ, ο Οργανισμός που λειτούργησε ως όχημα παράνομου πλουτισμού πολλών επιτήδειων, που πλήρωνε απίστευτες αμοιβές σε απίθανα άτομα, που προσλάμβανε αφειδώς φορτώνοντας το κρατικό προϋπολογισμό με δυσβάσταχτα βάρη, αυτή λοιπόν η ΕΡΤ στεγάζει κάποια ικανότατα άτομα που βάζουν γυαλιά στους συναδέλφους των ιδιωτικών Μέσων και τα οποία ουδέποτε έλαβαν τις σκανδαλώδεις αμοιβές που έπαιρναν κάποιοι βισματούχοι.
    Ξέρω, οι περισσότεροι από αυτούς με μέσον μπήκαν. Αλλά δούλεψαν -και δουλεύουν- όσο λίγοι εκεί μέσα. Εμένα αυτοί μου λείπουν, πραγματικά. Και για να μη θεωρηθώ μελοδραματικός και... συντεχνιακός, θα πρέπει να πω κάτι που ίσως ακουστεί παράξενα: Αν είχα τα κλειδιά της ΕΡΤ θα απέλυα κακήν κακώς τους περισσότερους από εκεί μέσα! Όμως θα... παρακαλούσα κάποιους άλλους γονατιστός για να μείνουν για να βγάλουμε ποιοτικό πρόγραμμα! Αυτοί που εννοώ μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με σένα και μένα. Δεν τους βάζω στο ίδιο τσουβάλι με τα γλυφτρόνια που μας φόρτωσε ο κάθε υπουργίσκος. Θα τους αδικούσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή