Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι υπάλληλοι αντιτίθενται στη μετακόμιση του Υπ. Οικ. που γίνεται για λόγους οικονομίας!

Εξώδικο στον Ευάγγελο Βενιζέλο απέστειλαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών, με το οποίο αρνούνται να…μετακομίσουν στο κτίριο του «Κεράνη» στην περιοχή του Ρέντη! Η πρωτοφανής ενέργεια, αποδεικνύει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι διαθέτουν απολυταρχική νοοτροπία και ενδιαφέρονται μόνο για τα του οίκου τους, τη στιγμή που είναι αναγκαίες οι περικοπές δαπανών και αιματηρές οικονομίες. Οι διαμαρτυρίες των υπαλλήλων (Ομοσπονδία
 Τελωνιακών Υπαλλήλων Ελλάδος,  Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ  Ν. Αττικής και Κυκλάδων), εστιάζονται ότι στις «εν κρυπτώ», όπως αναφέρουν, «ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας», αφού οι διαδικασίες για τη μεταφορά των υπηρεσιών του υπουργείου… δεν αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στo site της Διαύγειας!
Πάντως, οι διαμαρτυρίες των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται ότι έχουν βάση, αφού η μετεγκατάστασή τους στον φτωχικό και χωρίς γκλαμουριά Ρέντη, δεν θα τους επιτρέπει τις…βόλτες στην Ερμού και το Κολωνάκι, ούτε τις συχνές κοπάνες λόγω... διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.
Αλήθεια, σε ποια ιδιωτική εταιρεία οι εργαζόμενοι έχουν λόγο για την έδρα της εργασίας τους; Αλήθεια σε ποιο πολιτισμένο κράτος, οι συνδικαλιστές στέλνουν εξώδικα στις πολιτικές ηγεσίες επειδή αυτές επιθυμούν να κάνουν οικονομία;
Όσο για την ακαταλληλότητα του κτιρίου, που αφήνουν να εννοηθεί οι δημόσιοι υπάλληλοι, η απάντηση δίνεται από την προσφάτως αναθεωρημένη οικοδομική του άδεια και τις μελέτες που έχουν γίνει για την βιωσιμότητα του συγκεκριμένου χώρου, σε συνδυασμό με τις άδειες που έχει δώσει η Πυροσβεστική υπηρεσία και η Πολεοδομία.
Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στο κτίριο κατασκευάστηκε το 1967 και πέρασε στην κατοχή της ΚΕΔ, επρόκειτο να στεγαστεί αρχικά το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Εν συνεχεία επρόκειτο να στεγαστεί το υπουργείο Πολιτισμού, αργότερα το Υπουργείο Τουρισμού και του ΕΟΤ, κάτι το οποίο δεν συνέβη.
Στις αρχές του 2011, ανακοινώθηκε ότι θα στεγαστεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και η διοίκηση του ΙΚΑ. Όμως, οι αντιδράσεις των δικών τους υπαλλήλων…ματαίωσαν την μετεγκατάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου