Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Η διαγραφή Κιουτσούκη πρώτη εσωτερική μεταρρύθμιση της Ν.Δ.

Για τους παραλογισμούς του κομματικού και πολιτικού συστήματος έχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη.
Το ίδιο και για τους παραλογισμούς του δημοσίου και της αχαλίνωτης γραφειοκρατίας που έχουν κάποιοι δημιουργήσει σ’ αυτό για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους.
Ένας τέτοιος παραλογισμός ήταν και η προεδρία της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα από τον κρατικοδίαιτο Νίκο Κουτσούκη, ο οποίος διεγράφη προχθές από τη Νέα Δημοκρατία για τραμπουκισμό!
Ο εν λόγω κύριος, ήταν
 πρόεδρος –υποτίθεται- των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, αλλά όλες οι θέσεις του ήταν διαχρονικά υπέρ του καταστροφικού δημοσίου.
Παραλογισμός; Βλακεία; Όπως θέλετε πείτε το, αλλά ας μην αναρωτιόμαστε γιατί κανένας δεν ασχολείται με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, παρά μόνο για το δημόσιο και τους προστάτες του.

Ο άνθρωπος που υποτίθεται υπεράσπιζε τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, συντασσόταν πάντοτε με τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό και υποστήριζε τα συμφέροντα εκείνων που είναι αίτιοι για την τραγική κατάσταση του ιδιωτικού τομέα, με τους ενάμιση εκατομμύρια ανέργους και τα χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις.
Δεν είναι μακριά ο καιρός που μαζί με τον έτερο αστέρα που διεγράφη, τον Γιάννη Μανώλη, επιτίθονταν με απύθμενο θράσος και πολιτική ηλιθιότητα εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που εξέφραζαν ρεαλιστικό πολιτικό λόγο και ορθολογιστικές θέσεις.
Οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και εσχάτως ο Κων. Τζαβάρας γνώρισαν την …απρέπεια και τον παραλογισμό του.

Η διαγραφή του επιβεβλημένη και όχι μόνο για τον τραμπουκισμό εναντίον του Κ. Τζαβάρα.
Τι σχέση μπορεί να έχει με τον φιλελευθερισμό ένας επαγγελματίας συνδικαλιστής;
Τι σχέση μπορεί να έχει με τον φιλελεύθερο χώρο ένας συνοδοιπόρος του Φωτόπουλου;
Τι σχέση μπορεί να έχει με τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας ένας κρατικοδίαιτος, σαν κι εκείνους που ανεβοκατεβάζουν διακόπτες, κλείνουν λιμάνια και δρόμους,  κυνηγάνε τους τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων, απολαμβάνουν προνόμια και παχυλούς μισθούς, είναι θιασώτες της αυθαιρεσίας και κατ’ επανάληψη ακύρωσαν προγραμματισμένες αναπτυξιακές επενδύσεις;
Τι σχέση μπορεί να έχει με τον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο ένας άκρατος λαϊκιστής;
Η διαγραφή του Κιουτσούκη και του κάθε Κιουτσούκη, ασφαλώς αποτελεί ένα πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα εντός της Νέας Δημοκρατίας…

Τέλος, επειδή κάποιοι έχουν κάνει την παραπληροφόρηση επιστήμη, ισχυριζόμενοι ότι ο διαγραφείς ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος, ιδού η επαγγελματική πορεία του μέχρι πρότινος …δήθεν υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, όπως αναφέρεται στην προσωπική του ιστοσελίδα:

Το 1980 προσλήφθηκε στον ΟΣΕ ως μαθητής Τεχνίτης και σύντομα ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα στις τάξεις της ΔΑΚΕ-Σιδηροδρόμων.
Το 1995 εκλέχθηκε στις εκλογές της Κοινωνικοποίησης και διετέλεσε Πρόεδρος του Τοπικού Εργασιακού Συμβουλίου έως το 2000.
Το 2000 εκλέχθηκε στο Κεντρικό Εργασιακό Συμβούλιο και διετέλεσε μέλος έως το 2004.
Το 2004 εκλέχθηκε από το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών μέλος του Δ.Σ.
Το 2007 στις εκλογές του Σωματείου σιδηροδρομικών στην Βόρεια Ελλάδα ΔΑΚΕ – Σ παίρνει αυτοδυναμία και αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας του Σωματείου. Παράλληλα επανεκλέγεται μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των σιδηροδρομικών και αναλαμβάνει Γραμματέας της ΔΑΚΕ – ΟΣΕ.
Το 2008 παραιτείται από την θέση του Γεν. Γραμματέα του Σωματείου και αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, θέση που κατείχε έως και τον Σεπτέμβριο του 2010 ημερομηνία διεξαγωγής του Πανελλαδικού Συνεδρίου της Π.Ο.Σ. στο οποίο επανεξελέγη και είναι σήμερα Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας.
Το 2011 εξελέγη Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ι.Τ.
ΣΠΟΥΔΕΣ: Απόφοιτος Λυκείου και Τεχνικής Σχολής ΟΑΕΔ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου