Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν φραπέ!


Γράφει ο Ντίνος Χρυσικόπουλος

Απεργία, λένε, προτίθενται να εξαγγείλουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς.
Με γεια τους και χαρά τους.
Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια κι ο απροστάτευτος πολίτης από
 τις συντεχνίες της μονιμότητας.
Όταν, όμως, έχεις αιτήματα όπως να γίνει η τιμή του εισιτηρίου ένα ευρώ (ποιος θα πληρώσει τα ελλείμματα ρε μάγκες;), τότε λίγο απολείπεται να το να χαρακτηριστείς φαιδρός.
Όταν απεργείς με αιτήματα την…δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους, τότε χαρακτηρίζεσαι και ηλιθιος.
Αυτά, φυσικά είναι ψιλά γράμματα για την συντεχνία που είχε καταστήσει θεότητα το επίδομα ζεστάματος μηχανής!

Θα ήταν ευχής έργο αν μπορούσαν όλοι αυτοί που δήθεν συμμερίζονται την κοινωνία (που υποφέρει για χάρη τους) να μας πουν τη γνώμη τους αναφορικά με το φαινόμενο των τζαμπατζήδων ή όσων αλλάζουν ακυρωμένα εισιτήρια. Και τι κάνουν αλήθεια οι μηχανισμοί τους που είναι επιφορτισμένοι για την αντιμετώπιση του φαινομένου;

Προφανώς για τους συνδικαλιστές της συντεχνίας των μέσων μαζικής μεταφοράς όσοι εργαζόμενοι π.χ. σε καφετέριες δεν απεργούν όταν ακριβαίνει ο καφές είναι ανάλγητοι. Το ίδιο κι οι εργαζόμενοι στη κινητή τηλεφωνία ή όποια άλλη υπηρεσία που εξακολουθούν να στέλνουν λογαριασμούς σε ανέργους, φοιτητές και χαμηλοσυνταξιούχους….

Ας μας πουν τι πίνουν….
Κι ας μην αργήσουν να βάλουν στα αιτήματά τους να δίνεται δωρεάν ο φραπέ σε ανέργους και φοιτητές για να συνοδεύουν καλύτερα το τάβλι τους (οι τελευταίοι).

Τι τα θέλετε, τι τα γυρεύετε.
Όσο πιο ζημιογόνος είναι μία Δ.Ε.Κ.Ο. τόσο πιο σφιχτά δένεται στην αγκαλιά του κράτους και τόσο πιο σίγουροι είναι οι εργαζόμενοι ότι θα συνεχίζουν το χαβαλέ τους χωρίς να κινδυνεύουν με απόλυση…
Εν τω μεταξύ, όλους αυτούς (στην προκειμένη περίπτωση τις συγκοινωνίες της Αθήνας) τους πληρώνουμε όλοι.
Γιατί άραγε;
Γιατί ο πολίτης της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης ή της Κρήτης να πληρώνει για να είναι δωρεάν οι συγκοινωνίες της Αθήνας;
Έλα μου ντε;
Κι ας μη μιλήσουν κάποιοι για δημόσιο αγαθό….



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου