Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Μαρκάτος των ιδεοληψιών …σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο!


Ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου, ένας από τους πλέον χαρακτηριστικούς τύπους που χαρακτηρίζουν τους Έλληνες πρυτάνεις, κατέληξε –συνταξιούχος πλέον-  να δίνει τα φώτα του στους νέους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, γνωστού κολεγίου της Αθήνας.
Ο πρύτανης που «βασίλεψε» στο κομματικοποιημένο δημόσιο πανεπιστήμιο, που ήταν υπερασπιστής κάθε αντιδραστικής φωνής εντός αυτού, που πάλεψε επί
 δεκαετίες για να μην αλλάξει τίποτα, που περιπλανήθηκε πολιτικά μεταξύ ΠαΣοΚ, ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε Ανεξάρτητος Έλληνας, ανήκει πλέον στην ...επάρατη ιδιωτική εκπαίδευση.
Θαυμαστή η συνέπεια του ανδρός.
Κι όπως αναφέραμε προηγουμένως, αντιπροσωπευτικότατος τύπος του Έλληνα πρύτανη, που διοικεί πανεπιστήμια τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά στον παγκόσμιο χάρτη.
Κι επειδή τα γραπτά μένουν, ιδού μια ανακοίνωση του ανδρός, μέσω του ΕΜΠ,  πριν από μόλις λίγα χρόνια:

« Ο πρύτανης του ιδρύματος Νίκος Μαρκάτος, ο αντιπρύτανης Γ. Τσαμασφύρος και οι πρόεδροι των τμημάτων Τοπογράφων και Αρχιτεκτόνων κ.κ. Μπαλοδήμος και Καλογεράς, έδωσαν συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, κατά την διάρκεια της οποίας αντέκρουσαν τις επιθέσεις που δέχονται λόγω των πρόσφατων γεγονότων του Πολυτεχνείου, δήλωσαν ότι σηκώνουν τις ευθύνες άλλων, και μίλησαν για συντονισμένες ενέργειες, που σκοπεύουν στην αποδυνάμωση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Αυτά, έλεγε κι έγραφε ο πρύτανης.
Εμείς τι να πούμε περισσότερο;
Η συνέπεια προσωποποιημένη και μάλιστα …θαυμαστή!
Και κάτι τελευταίο.
Λέτε να παρατηρηθεί το φαινόμενο των καταλήψεων και στο συγκεκριμένο ιδιωτικό πανεπιστήμιο;
Πάντως, ο τύπος που περπατάει στο πεζοδρόμιο της οδού Πατησίων, έξω από το Πολυτεχνείο και φωνάζει μουτζώνοντας τον εαυτό του "Σκατά στα μούτρα μου...σκατά στα μούτρα μου". ουδεμία ομοιότητα έχει με τον πρύτανη....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου