Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλελεύθερη διημερίδα στη Ζάκυνθο

 «Τα παράπονά σου στο Δήμαρχο», είναι ένα φραστικό κλισέ που έλκει την καταγωγή του πριν πολλά χρόνια.
Ποια, όμως, παράπονα;
Πέρα από τη γνωστή τακτική των δήμων να ζητούν χρήματα από την κεντρική εξουσία για οποιονδήποτε σχεδιασμό ή έργο τους, ποια άλλη προοπτική μπορεί να υπάρχει για τους ΟΤΑ;
Τι σημαίνει οικονομική αυτονομία και τι
σημαίνει φορολογικός ανταγωνισμός;
Πως μπορεί να γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων και της ύδρευσης-αποχέτευσης; Πρέπει να έχουν ρόλο οι ΟΤΑ στον αθλητισμό και αν πρέπει ποιος να είναι αυτός;
Ποιες πρέπει να είναι οι σχέσεις Δήμων και Περιφέρειας;
Μπορεί ο εθελοντισμός να αντικαταστήσει τις λειτουργίες του Κράτους ή των ΟΤΑ και σε ποιο βαθμό;
Αυτά και πολλά άλλα θα συζητηθούν στη διημερίδα με θέμα «Μεταρρυθμίσεις
για μια άλλη τοπική αυτοδιοίκηση», που οργανώνει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, στη Ζάκυνθο, στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου.
Μια ιδιαιτέρως σημαντική διημερίδα, αφού είναι δεδομένο ότι εκτός από το κύριο θέμα της, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν ασφαλώς και με τις εξελίξεις στον χώρο, οι στρατηγικές και φυσικά οι πολιτικές εξελίξεις.
Στη διημερίδα θα συμμετέχουν τόσο η Δράση με τον πρόεδρο της Αντύπα Καρύπογλου και την αντιπρόεδρο Αντιγόνη Λυμπεράκη, όσο και η Φιλελεύθερη Συμμαχία με τον πρόεδρό της Γρηγόρη Βαλλιανάτο.
Το «παρών» θα δώσει και η δημοτική κίνηση «Πορτοκαλί» με τον επικεφαλή της Τάσο Αβραντίνη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο τ. Νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης, καθηγητές Πανεπιστημίου με χαρακτηριστικότερες παρουσίες εκείνες των Γιάννη Ληξουριώτη και Γιώργου Προκοπάκη, καθώς και ο ευρωβουλευτής της ALDE, που αποτελεί τη συμμαχία των Φιλελελευθέρων και των Δημοκρατών της Ευρώπης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου