Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα αληθινό…ιστορικό μυθιστόρημα.

Ένα καλογραμμένο ιστορικό –τύποις- μυθιστόρημα κυκλοφόρησε προσφάτως με τίτλο «Εμπρός δια της λόγχης – Η μεγάλη εξόρμηση 1912 -1913», ακριβώς εκατό χρόνια μετά την επιχείρηση της Ελλάδας να ανακτήσει σκλαβωμένα εδάφη και να ελευθερώσει εκατομμύρια ελληνικές ψυχές.
Συγγραφέας του βιβλίου ο Φώτης Μ. Σαραντόπουλος, ένας άνθρωπος θαυμαστών ιστορικών γνώσεων και βαθύτατος μελετητής των ιστορικών δεδομένων του τόπου μας.
Το βιβλίο περιγράφει απολύτως
 πραγματικά γεγονότα ενώ υο ίδιο συμβαίνει και με τους  ήρωες της ιστορίας.
Στο βιβλίο θα διαβάσετε συγκλονιστικές στιγμές από το προσκήνιο και παρασκήνιο της εποχής και αποτυπώνεται με απόλυτη γλαφυρότητα το πνεύμα που επικρατούσε.
Ο αναγνώστης θα «μπαρουτικαπνιστεί» στις ανά την περιφέρεια απελευθερωτικές μάχες και ναυμαχίες, θα «ζήσει» τα στρατιωτικά και πολιτικά δεδομένα, τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών, ενώ θα μπορέσει να «ταξιδέψει» σε μια ξεχασμένη εποχή μέσω του πλουσιότατου και εν πολλοίς σπάνιου φωτογραφικού υλικού που περιέχεται στο βιβλίο.
Ένα βιβλίο κόσμημα για κάθε βιβλιοθήκη, από εκείνα που απαιτούν πολύ αγάπη, μεράκι και γνώση για να γραφτούν.
Η επίσημη παρουσίασή του, θα γίνει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 11.30 το πρωί σε ένα χώρο άκρως συμβολικό,  την Παλαιά Βουλή. Από εκεί, που ξεκίνησαν όλα με τις αποφάσεις του Ελευθερίου Βενιζέλου και του βασιλιά Γεωργίου Α΄.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:
1.      Ιωάννης Βερυβάκης, Στρατηγός Ε.Α., επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ
2.      Δημήτρης Καμπουράκης, Δημοσιγράφος
3.      Μάνος Μάρκογλου, τ. καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
4.      Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτής Β’  Αθηνών
5.      Γεώργιος Σέκερης, πρέσβης ε.τ.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε όλες τις πόλεις που απελευθέρωσε ο ελληνικός στρατός, ενώ δυο μόλις ημέρες μετά την πρώτη του κυκλοφορία …οδεύει και πάλι προς το τυπογραφείο προς εκτύπωση της δεύτερης έκδοσής του,
Πληροφορίες για το βιβλίο μπορείτε να λάβετε από την ιστοσελίδα «Εμπρός δια της λόγχης» στο FB,  στις εκδόσεις ΝΙΔΑ, τηλ. 210 6725348 και στον ιστότοπο info@empros.com.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου