Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν λειτουργεί το Κράτος

Όσα συνέβησαν από τα καλόπαιδα της Χρυσής Αυγής με τους πλανόδιους πωλητές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αποτέλεσμα της απουσίας πολιτικής για πολλά χρόνια.
Δεν είναι τίποτα περισσότερο από την απουσία του Κράτους και της ευνομίας για πολλές δεκαετίες.
Η συστηματική καταπάτηση των νόμων και η
 έλλειψη πολιτικής βούλησης (για να μη στενοχωρηθούν τα άλλα καλόπαιδα της Αριστεράς) επί δεκαετίες, εξέθρεψε το φαινόμενο των «μαύρων υπερασπιστών» του κατά την άποψή τους δικαίου.
Όταν οι συμμορίες των δήθεν αντιεξουσιαστών έκαιγαν την Αθήνα, όταν νοίκιαζαν ολόκληρα καράβια για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες από την Κρήτη για να τους φιλοξενήσουν στη Νομική, όταν τρομοκρατούσαν επί δεκαετίες την Αθήνα με μολότοφ και άλλα παρόμοια φονικά όπλα, όταν ολόκληρα κομμάτια της Αριστεράς αγκάλιαζαν μετανάστες που ήταν ακόμη και ποινικά κολάσιμοι, το Κράτος κοιμόταν ή έκανε ότι κοιμόταν.
Ο νόμος έμενε σε βαθύτατη ύπνωση απέναντι στον φασισμό της Αριστεράς κι έτσι επιβλήθηκε ο άλλος νόμος, αυτός… του εργάτη!
Σήμερα, όλα αυτά, δημιούργησαν ζωτικό χώρο για τον φασισμό της άλλης πλευράς.
Η Χρυσή Αυγή, δεν είναι πλέον ένα γραφικό πολιτικό εξάμβλωμα.
Κι ανεξαρτήτως αν βλάπτει σοβαρότατα την πολιτική μας νοημοσύνη (το ίδιο άλλωστε δεν κάνει το μεγαλύτερο κομμάτι της Αριστεράς;) οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε ως μια πραγματικότητα.
Η ουσία είναι ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης και του Δένδια, την έχουν στριμώξει στο καναβάτσο, εξ ου και οι συνεχείς κινήσεις εντυπωσιασμού εκ μέρους της.
Όταν λειτουργεί το Κράτος και εφαρμόζεται ο νόμος, όπως δείχνει να γίνεται με τις εξορμήσεις της Αστυνομίας, τις απελευθερώσεις καταλυμένων οικημάτων κλπ, αφαιρείται χώρος από τον φασισμό, κόκκινης ή μαύρης απόχρωσης.
Ας γίνει ότι λέει ο νόμος.
Τον οποίο δεν μπορεί να υποκαθιστά η Χρυσή Αυγή, αλλά δεν μπορεί να καταπατάται και από την Αριστερά και τις διάφορες συνιστώσες της.

Δεν είναι εύκολο ούτε το έργο της κυβέρνησης ούτε του υπουργού Δημόσιας τάξης, πολύ περισσότερο αφού έχει να αντιμετωπίσει μια «υποβόσκουσα» συμπάθεια μερίδας της Αστυνομίας προς τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τις συνδικαλιστικές γελοιότητες εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας.
Επαναλαμβάνουμε όμως, ας γίνει ότι λέει ο νόμος.
Η συγκεκριμένη κυβέρνηση πρέπει να σηκώσει το βάρος που είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλο που είχε αντιπολιτευτική κυβέρνηση.
Όσοι αντέχουν, ας είναι μπροστάρηδες.
Η ανοχή στην ανομία πρέπει πλέον να είναι μηδενική. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου