Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Στο Καλντερίμι (Νο 94)

Η εβδομαδιαία στήλη του grpost με τα πολιτικά –παραπολιτικά σχόλια, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι

@ Καλημέρα, καλημέρα.
Καλή χρονιά να έχουμε, με υγεία, με περισσότερα χαμόγελα και ψυχική ευεξία.
Κι επιτέλους να βρει τον δρόμο της η ανάπτυξη, που περιδιαβαίνει μόνη κι έρημη σε κάποια ανήλιαγα σοκάκια.

@ Θα ξεκινήσω σήμερα με το κόμμα του μοιραίου Γιώργου.
Σας είχαμε γράψει τις σκέψεις του, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.
Κι είχαμε προσδιορίσει ότι θα το ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο.
Πέσαμε έξω ως προς τον χρόνο.
Πάντως και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που του εισηγούντο με θερμότητα το νέο του εγχείρημα κι ότι κάποιοι θα συμπαραταχθούν μαζί του, δείχνει ότι η πολιτική στη χώρα μας δεν έχει πάτο…

@ Εμπρός λοιπόν για τη νέα Ελλάδα του ΓΑΠ.
Με το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».
Δηλαδή ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.
Με βασικά μεταρρυθμιστικά εργαλεία τον Πετσάλνικο, τον Καρχιμάκη, τον Πεταλωτή, τον Ρέππα, τον Ξυνίδη και τον Παναγιωτακόπουλο.
Ψάχνουν και την Μπιρμπίλη αλλά δεν την βρίσκουν, αφού δεν έχει κινητό.

@ Το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ του μοιραίου Γιώργου, δεν σας φέρνει στο μυαλό το ΚΟΔΗΣΟ του αείμνηστου Γιάγκου Πεσματζόγλου;
Που δεν έμπαινε στη Βουλή;

@ Νίκος Δήμου: Σκέφτεται. Τι σκέψεις μπορεί να κάνει μια κολοκύθα που έγινε κεφάλι;
Ότι κι ένα κεφάλι που έγινε κολοκύθα.

@ Με το νέο κόμμα του μοιραίου Γιώργου ξεκινά ο εμφύλιος.
Γραβατωμένοι εναντίον αγράβατων!

@ Ζήτω ο μεταπελατειακός Πετσάλνικος!

@ Πατέρα έμαθες τα νέα;
Δεν διέλυσα μόνο την Ελλάδα, αλλά και το ΠαΣοΚ.
Επιτέλους σε ξεπέρασα!

@ Πάμε παρακάτω και δη στους βουλευτές που αποφάσισαν να ιδιωτεύσουν και να μας αποχαιρετήσουν.
Όλοι μα όλοι το αποφάσισαν επειδή γνωρίζουν ότι δεν επρόκειτο να ξαναδούν τα κοινοβουλευτικά έδρανα και φεύγουν πριν τους…φύγει ο λαός.
Πρώτος και καλύτερος ο κυριούλης με τ’ άσπρα μαλλιά, που ακούει όταν τον φωνάζουν Πάκη.
Μόλις τελείωσε η ψηφοφορία της προηγούμενης Δευτέρας, όπου επιβεβαιώθηκε ότι δεν εκλέγεται Πρόεδρος, ο κύριος Πάκης άρχισε ν’ αποχαιρετά γνωστούς και φίλους.
Το κακό είναι ότι κανένας δεν του είπε ότι αυτή την απόφαση έπρεπε να την έχει λάβει από εκείνο το θλιβερό βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου 2008, όταν επί των ημερών κάηκε και καταστράφηκε η Αθήνα κι εκείνος απλώς παρακολουθούσε.

@ Στην αποστρατεία κι ο Λόρδος Βύρων.
Ο ίδιος μιλά για «αγρανάπαυση», μόνο και μόνο επειδή στα 34 χρόνια που ήταν στο κοινοβούλιο δεν έμαθε να κάνει κάτι άλλο πλην της διαδρομής από το σπίτι του στο Σύνταγμα. Άρα του είναι δύσκολο να συμβιβαστεί με τη νέα του πραγματικότητα κι ελπίζει ότι θα τον φωνάξουν στο εγγύς μέλλον να σώσει τον τόπο.
Από την Προεδρία της Δημοκρατίας!
Αλλά ο στρατηγός άνεμος θα πάει αλλού το μήνυμα.

@ Όμως υπάρχουν έντονα προβλήματα που μάλλον θέτουν σε αποστρατεία κι εκείνους εκ των ανεξαρτήτων που ανένηψαν και ψήφισαν στο τέλος τον Σταύρο Δήμα.
Στη Β’ Πειραιώς, επί παραδείγματι, ο Γιάννης Κουράκος δύσκολα δεν θα οδηγηθεί σε αποστρατεία. Οι βουλευτές της περιφέρειας (Νεράντζης και Τραγάκης) αλλά κι ο Φαήλος Κρανιδιώτης που πολιτεύεται εκεί, αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο επιστροφής του.
Ουδείς ξεχνά ότι το 2012 εγκατέλειψε τη Νέα Δημοκρατία (επειδή δεν θα εξελέγετο) με σφοδρότατες επιθέσεις εναντίον της κι ακολούθησε τον Καμένο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον έτερο Πειραιώτη (Α΄ Πειραιώς) Παναγιώτη Μελά.
Το 2012 ήξερε ότι δεν θα εκλεγεί και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια προς τον Καμένο, αλλά άφησε τον γιο του στη Νέα Δημοκρατία και δη «τακτοποιημένο» από τον Μιχαλολιάκο.
Οι αντιδράσεις από τους υπόλοιπους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (Αρβανιτόπουλος, Κατσαφάδος) και την κομματική της βάση, είναι έντονες στο ενδεχόμενο επιστροφής του.
Πολύ περισσότερο μετά το γέλιο που απλόχερα μοίρασε στο πανελλήνιο, με τις δηλώσεις του για την δικαιολόγηση της αρνητικής του ψήφου στον Δήμα, στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

@ Όμως κι η επιστροφή του άλλου ανανήψαντος, του εκ Κοζάνης ανεξαρτήτου Γιώργου Κασαπίδη, συναντά έντονες αντιδράσεις.
Αφενός από τον βουλευτή της περιφέρειας (Μ. Παπαδόπουλος) κι αφετέρου από την γαλάζια κομματική βάση.
Ο Κασαπίδης, που δεν κάνει βήμα χωρίς να συμβουλευτεί τον παπά πνευματικό του, αναζητά τώρα τρόπους ν’ απεγκλωβιστεί από τη θέση που μόνος του οδηγήθηκε.
Εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία, ανεξαρτητοποιήθηκε και το έπαιζε εκ του ασφαλούς «επαναστάτης» και συνοδοιπόρων των λαϊκών συμφερόντων και τώρα θέλει να γυρίσει και να εκλεγεί πάλι.
Όχι ρε φίλε, άραξε στο στασίδι σου…

@ Υπάρχουν κι οι δυο ανεξάρτητοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι Μπούκουρας κι Αλεξόπουλος.
Παρά τις φήμες που τους θέλουν να συνεργάζονται είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με τις «Ρίζες» του Μπαλτάκου (αν προλάβουν να κατέβουν), πάνε σπίτια τους.

@ Ο χώρος από τον οποίο προκαλούνται οι περισσότερες ηθελημένες αποστρατείες είναι αυτός του πάλαι ποτέ ισχυρού κόμματος του μπάρμπα Φώτη –Φανούρη.
Μη σας φανεί έκπληξη, αν κι οι εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποσυρθούν ή δεν είναι πουθενά υποψήφιοι.
Μάλιστα, ο Γιάννης Πανουσης ζήτησε από τον πρόεδρο Φώτη –Φανούρη, να μη κατεβάσει το κόμμα στις εκλογές.
Κι όχι μόνο αυτός.
Πριν το φιάσκο και την πλάκα που τους έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Νίκος Τσούκαλης, Νίκη Φούντα και Θωμάς Ψύρρας, είχαν μιλήσει για αποχή τους από τις εκλογές.

@ Είναι κι άλλοι.
Οι γυρολόγοι Βουδούρης και Παραστατίδης, ενώ ήταν ένα βήμα πριν την ένταξή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, για να τη «δέσουν» πιο πολύ, έκαναν την γκάφα να γράψουν και δημοσιοποιήσουν την επιστολή, με την οποία άφηναν υπονοούμενα για χρηματισμό συναδέλφων τους.
Αναφορικά με τους δυο, υπάρχει έντονο παρασκήνιο.
Ο Τσίπρας κι η ομάδα του τους θέλει διακαώς στα ψηφοδέλτια.
Υπάρχουν όμως έντονες αντιδράσεις, αφενός από τον γέρο Γλέζο κι αφετέρου από διάφορες ομάδες κι υποομάδες εντός της Κουμουνδούρου.
Πιθανότατα εντός των προσεχών μιας –δυο ημερών να ξεκαθαρίσει το ζήτημά τους, ειδικά μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε ο Τσίπρας από την Κ.Ε.του ΣΥΡΙΖΑ, με την σιωπηλή ανοχή του Λαφαζανιστάν.

@ Εκτός μένει κι ο πολιτικός ογκόλιθος που ακούει στο όνομα Πάρις Μουτσινάς.
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανένα κόμμα δεν του έχει κτυπήσει την πόρτα.
Εκτός Βουλής μένει κι ο Μίμης Ανδρουλάκης, μετά την πολύχρονη περιπέτειά του από το ΚΚΕ, στον ΣΥΝ κι εν συνεχεία στο ΠαΣοΚ.

@ Δεν είμαι σίγουρος ότι τελικά θα ενταχθούν στον ΣΥΡΙΖΑ η Ραχήλ Μακρή και η Χρυσούλα Γιαταγάνα.
Ούτε ο Μάρκος Μπόλαρης.
Κι όχι επειδή δεν το θέλουν.

@ Θα σας πω και δυο πρόσωπα που εξετάζουν σοβαρότατα το ενδεχόμενο να μείνουν συνειδητά εκτός ψηφοδελτίων Νέας Δημοκρατίας.
Ο ένας είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Ο ψυχισμός του δεν του επιτρέπει να χάσει (και μάλιστα δυο φορές μετά και την ήττα του στις περιφερειακές εκλογές από τον Τζιτζικώστα) κι όπως δείχνουν τα πράγματα δύσκολα θα εκλεγεί αν είναι υποψήφιος.
Ο δεύτερος είναι ο βουλευτής Καρδίτσας Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος γνωρίζει ότι δύσκολα θα επανεκλεγεί και την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια…

@ Πάμε τώρα να σας πω για τις συμμαχίες που διαμορφώνονται στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης, την Β΄ Αθηνών και δη στο γαλάζιο στρατόπεδο.
Οι σταυροί είναι τέσσερις.
Η πρώτη μεγάλη και δεμένη ομάδα περιλαμβάνει τρεις υποψηφίους:
Τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη.
Είναι σοβαρότατο ενδεχόμενο, το τέταρτο μέλος της ομάδας ν’ αποτελέσει η νέα στην περιφέρεια Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

@ Ο Νίκος Δένδιας, έχει κάνει δίδυμο με την Άννα Καραμανλή και δύσκολα θα μπει στην ομάδα τους τρίτο ή τέταρτο πρόσωπο.
Δίπλα τους έχουν συνταχθεί ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο Λευτέρης Ζαγορίτης και πολλοί πρώην συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο Γιακουμάτος «περπατάει» προς το παρόν μόνος του, αλλά έχει «αποκτήσει» σημαντικό αριθμό στελεχών του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Όσους, δηλαδή, δεν πήγαν προς τον Άδωνι.
Μόνος του «περπατάει» κι ο Μεϊμαράκης, ενώ ο Ντινόπουλος που έκανε του κόσμου τα «ρουσφέτια» στους δημάρχους και τα έβαλε με την κυβερνητική πολιτική –αν κι υπουργός- στο θέμα των απολύσεων στους ΟΤΑ, μάλλον τα βρίσκει μπαστούνια, αφού οι περισσότεροι δημοτικοί άρχοντες περί άλλων τυρβάζουν και για άλλων τα μάτια μάχονται.

@ Ο Πατούλης, επί παραδείγματι, στηρίζει απροκάλυπτα τον Μιχελάκη.
Το ίδιο κι ο δήμαρχος της Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου.
Ο δήμαρχος του Ιλίου, Χ. Καούκης, στηρίζει τον Βαρβιτσιώτη.
Ο πρώην δήμαρχος της Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, στηρίζει τον Άδωνι.
Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δημήτρης Μαραβέλιας, στηρίζει τον Κουμουτσάκο.
Ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς, στηρίζει τον Κυριάκο και τον Χατζηδάκη, ενώ στο «πέρασμα» που κάναμε σε άλλους δήμους της αχανούς αυτής περιφέρειας, δεν είδαμε πολλές συμπάθειες τοπικών αρχόντων προς το πρόσωπο του Ντνόπουλου.

@ Πάμε παρακάτω.
Στην Α΄ Αθηνών, φημολογείται αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, η συνεργασία της Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Θανάση Πλεύρη.
Ο Κακλαμάνης έχει πάρει τον μισό μηχανισμό του κυρίου Πάκη (ο υπόλοιπος μισός έχει πάει στον Πλεύρη), ενώ τα λέει καλά και με την Ντόρα.
Η Ντόρα από την πλευρά της έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με την Φωτεινή Πιπιλή.
Ο δε Κικίλιας, «προσεταιρίστηκε» όλον τον μηχανισμό του Μηταράκη, που θα πολιτευθεί στη Χίο.

@ Για τη Θεσσαλονίκη το ρεπορτάζ καταγράφει μια προσπάθεια όλων να «παίξουν» με τον ισχυρό Κώστα Γκιουλέκα, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής άρχισε να «παίζει» το δίδυμο Βορίδη –Μπούρα κι ο Γιώργος Βλάχος κινείται μόνος του.

@ Αλλάζουμε θέμα.
Ξέρετε ποιος εκτιμούν στην Κουμουνδούρου ότι θα είναι ο άνθρωπος που θα «παίξει» τον πιο καταλυτικό ρόλο, όταν –όπως θεωρούν- χάσει ο Σαμαράς τις εκλογές κι αμφισβητηθεί η ηγεσία του στη Νέα Δημοκρατία;
Ο Τζιτζικώστας!
Προφανώς γνωρίζουν και το έντονο ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και τα όνειρά του…
Μάλιστα, το διαρρέουν στους δημοσιογράφους.
Προφανώς για να κάνουν «τσατάλια» τα νεύρα του Σαμαρά, αφού είναι γνωστή η αντιπαλότητα μεταξύ των δυο ανδρών από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

@ Κάτι ακόμη περί τούτου.
Στην Κουμουνδούρου, ισχυρίζονται ότι ο Μάκης Βορίδης δεν πρόκειται να «παίξει» στο παιγνίδι διαδοχής Σαμαρά, αλλά δεν αποκλείουν τίποτα για τον Δένδια, τον Κυριάκο και την Όλγα.
Η ζωή κι ο χρόνος θα δείξουν…

@ Ακούστε τι …ακούγεται στα πολιτικά παρασκήνια, ειδικά μετά την επιβεβαίωση της είδησης ότι ο Μηλιός δεν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ακούγεται λοιπόν, ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει τον Αβραμόπουλο από την Κομισιόν στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού, τη θέση του θα λάβει ο νυν τομεάρχης Οικονομίας Γιάννης Μηλιός.
Για να βρεθεί, λένε, στο κέντρο του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και να ξεκινήσει εκ των έσω η…επανάσταση…

@ Σας έχω κι άλλο από την Κουμουνδούρου.
Μου λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί εισηγήσεις στελεχών του, να μην εγκατασταθεί ως πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στη Βουλή και δη στο γραφείο του ισογείου που χρησιμοποιεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός.
Για να δείξει ότι διαφέρει απ’ όλους τους άλλους προκατόχους του.
Τι λέει ο Αλέξης;
Τι να σας πω.
Κι εδώ η ζωή θα δείξει.

@ Για να ξέρετε:
Ο Βενιζέλος πιέζεται από στελέχη του ΠαΣοΚ, να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τα οικονομικά του κόμματος και τις σπατάλες της περιόδου Γιώργου Παπανδρέου.

@ Για να ξέρετε:
Ο Χρυσοχοίδης, δύσκολα θα κατέβει με τον Βενιζέλο.
Πιο εύκολα με τον μοιραίο Γιώργο και μη σας φανεί παράξενο ν’ ακούσετε κανένα «μπαμ» και τον δείτε να φοράει γαλάζια ρούχα.
Ακόμη σταθμίζει τα πράγματα.

@ Για να ξέρετε:
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαμορφώνουν «γραμμή» στις εσωκομματικές ισορροπίες, είναι εντελώς αντίθετα στην «προσχώρηση» των κυρίων της ΔΗΜΑΡ.
Δηλαδή, της Μαρίας Ρεπούση και της Μαρίας Γιαννικάκη.
Τις θεωρούν μεγαλοαστές.
Για δε την πρώτη, υπάρχει κι η έντονη αντίδραση του Θοδωρή Δρίτσα, λόγω…Πειραιά…
Παντού τα ίδια.

@ Για να ξέρετε:
Μπορεί η Κατσέλη να ονειρεύεται ότι θα αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδος μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, αλλά εγώ σας λέω ότι αυτή η πιθανότητα είναι απειροελάχιστη.
Καλού κακού κρατήστε το όνομα του Καραμούζη σε μια γωνιά του μυαλού σας.

@ Για να ξέρετε:
Η πρώτη από τις δυο περιφέρειες που έχει δικαίωμα ως αρχηγός να πολιτευθεί, θα είναι αυτή των Χανίων.
Η δεύτερη, μάλλον η Β’  Πειραιώς.
Για τον Σταύρο αναφέρομαι.

@ Για να ξέρετε:
Πολύ κοντά σε συνεργασία βρίσκονται ΑΝΤΑΡΣΥΑ κι Αλαβάνος.
Αν και στα ενδότερα της πρώτης υπάρχουν πολλές αντιδράσεις.

@ Πάμε παρακάτω.
Αν ήμουν ΣΥΡΙΖΑ ή Αλέξης Τσίπρας δεν θα έψαχνα πολύ για να βρω τον επόμενο πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ούτε Αβραμόπουλο, ούτε Δήμα, ούτε τον λόρδο Βύρωνα.
Θα πρότεινα και θα εξέλεγα τον Προκόπη Παυλόπουλο.
Άλλωστε του χρωστάνε τόσα…
Ολόκληρη Αθήνα τους άφησε να κάψουν το 2008.
Όταν αγωνιούσαν αν θα μπουν στην επόμενη Βουλή.

@ Κασιμάτης είπε:
«Εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ με όλη τη βαρβατίλα του αυθεντικού, ο μπάρμπα Φώτης, ως φυσικός ηγέτης της Αριστεράς του Ντόλτσε και λόγω μακράς προϋπηρεσίας, βλέπω να γίνεται κάτι αντίστοιχο του «ιστορικού» καφετζή του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη: του Μαρίνου.
Να αναλαμβάνει την καντίνα του ΣΥΡΙΖΑ, με άλλα λόγια.
Γιατί όχι;
Δεν πειράζει καθόλου αν ο καφές θα φθάνει μετά από σαράντα λεπτά ούτε αν η καντίνα ως επιχείρηση έχει έλλειμμα από τον πρώτο κιόλας μήνα.
Δεν πειράζει, γιατί όλα αυτά θα συμβούν επί σοσιαλισμού, δηλαδή σε περιβάλλον μέσα στο οποίο θα θεωρούνται φυσιολογικά...».

@ Άκουσα τον γηραιό Γλέζο να λέει «όχι σε βουλευτές που έχουν κάνει καριέρα το βουλευτιλίκι» κι αναρωτιόμουν αν είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν εκλεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ (Τ-Λ), είχε εκλεγεί τρεις φορές με το ΠαΣοΚ και μια φορά με τον ΣΥΝ…

@ Θέλω να μοιραστούμε και κάποιες σκέψεις μου.
Ο εκβιασμός των εκλογών δια μέσου της προεδρικής εκλογής, μου δείχνει την απόλυτη παλαιοκομματική κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Λογικό αν σκεφτούμε ότι εντός του κατοικοεδρεύει ότι πιο μουχλιασμένο πολιτικό προϊόν διαθέτει ο τόπος.
Είναι και κάτι ακόμη:
Το γεγονός ότι στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο πρυτάνευσε ο μικροκομματισμός, καταδεικνύει και τους όρους πολιτικοποίησης της γενιάς του Τσίπρα και των καταλήψεων.

@ Πορεύονται με συνθήματα, με παλαιοκομματισμό, με το μάτι στην καρέκλα της εξουσίας, με ταξίματα κι ότι άλλο μας έφερε στην προ τετραετίας χρεοκοπία.
Κι όσο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα εκπαιδεύονται στον ρεαλισμό και στην άσκηση πραγματικής εξουσίας, όσο θα διορίζουν όχι με τα πελατειακά κριτήρια των άλλων αλλά με τα δικά τους…επαναστατικά, τόσο θα λιμνάζουμε περισσότερο στην αβεβαιότητα.

@ Παλαιοκομματισμός δεν ήταν άραγε η στάση που κράτησαν απέναντι στον μπάρμπα Φώτη –Φανούρη;
Τον ξεζούμισαν, τον έβαλαν να περιμένει για να συνεργαστεί μαζί τους, αφού πρώτα δεν ψήφισε πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ύστερα του λένε…ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε.
Ούτε Επικρατείας, ούτε προεδρία (;;), ούτε τίποτα….
Αισχρή συμπεριφορά.

@ Κοιτάζω με οίκτο μερικούς από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους περισσότερους από τη Λαϊκή Δεξιά.
Περιδιαβαίνουν στα τηλεπαράθυρα και δείχνουν να ζηλεύουν τους ομολόγους τους του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά βάθος πιστεύουν τα ίδια πράγματα για το πολυδαίδαλο κράτος και την ακόμη περισσότερη μεγέθυνση του, για την ανάπτυξη μέσω της ζήτησης και της κατανάλωσης, για πολλά και διάφορα.
Αλλά δεν μπορούν να το πουν φωναχτά…

@ Σκέφτομαι ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, όλοι αυτοί οι πολιτικάντηδες της Νέας Δημοκρατίας, θα έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα.
Πλέον ότι οι περισσότεροι από δαύτους δεν θα εκλεγούν πάλι, το κόμμα τους δεν έχει καμιά διακριτή πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κι όχι μόνο αυτό.
Δεν μπορούν να τάξουν σε κανέναν το παραμικρό, αφού αμέσως θα εισπράξουν το ερώτημα «γιατί δεν το κάνατε μέχρι τώρα;».

@ Άρα, αυτό που τους απομένει είναι τα σενάρια της δραχμής και της χρεοκοπίας.
Από την πλευρά τους αυτό θ’ ακούμε.
Κι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θ’ ακούμε αβάσιμες κι ουτοπικές υποσχέσεις.
Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγε κι ο μακαρίτης ο Ηλιόπουλος.

@ Πάμε Ποτάμι;
Πάμε και δη στα πέριξ αυτού.
Δεν μπορώ να κατανοήσω τις αγκυλώσεις και τους ψευτοδογματισμούς ορισμένων στη Δράση και στη Φιλελεύθερη Συμμαχία.
Δηλαδή σε δυο φιλελεύθερα, μετριοπαθή και βαθειά πολιτικά κόμματα, τα οποία για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να γίνουν ελκυστικά σε μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες.
Δεν μπορώ να κατανοήσω την επιμονή τους στις σφραγίδες τους.
Δεν μπορώ να κατανοήσω ότι ρεαλιστές πολιτικοί –όπως κατ’ εξοχήν είναι τα στελέχη τους- δεν αντιλαμβάνονται ότι η πολυδιάσπαση δεν είναι χρήσιμη σε κανέναν.

@ Για να γίνω πιο σαφής θα πω τα πράγματα με τ’ όνομά τους, όπως εγώ τουλάχιστον τ’ αντιλαμβάνομαι.
Η Δράση ουσιαστικά υπάρχει μόνο στα χαρτιά.
Τι προσδοκά και με ποιον τρόπο θα ωφελήσει τον τόπο;
Γιατί δεν αποδεσμεύονται τα πράγματι σημαντικά της στελέχη για να συμπορευθούν με τον Σταύρο, πολύ περισσότερο όταν ο Θεόδωρος Σκυλακάκης πιθανόν να δημιουργεί –κακώς βεβαίως- αισθήματα αποστροφής σε κάποια τμήματα της κοινωνίας;
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία, υπάρχει κι αυτή στα χαρτιά.
Κι όμως, διαθέτει σημαντικά στελέχη, με κατάρτιση, ήθος και διεισδυτικότητα σε μικρές τοπικές κοινωνίες.
Γιατί άραγε δεν αποδεσμεύονται από την ηγεσία τους για να συνδράμουν κι εκείνα με τις δυνάμεις τους;
Πολύ περισσότερο αφού ο Βαλιανάτος δημιουργεί –κι εκείνος- αρνητικούς συνειρμούς σε μερίδα της κοινής γνώμης;
Δεν θα ήταν για όλους πολύ καλύτερα και κυρίως για τον τόπο, δεδομένου ότι το Ποτάμι θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στο στελεχιακό του δυναμικό;
Τι στα κομμάτια περιμένουν;
Εκτός αν έχουν βλέψεις για επιστροφή στο μαντρί…

@ Σας έχω κι άλλα από το Ποτάμι.
Μπορεί από την οδό Σεβαστουπόλεως να κλείνουν τους διαύλους ενημέρωσης ή των προθέσεών τους ακόμη και σ’ όσους τους αντιμετωπίζουν μ’ εντιμότητα, αλλά μπόρεσα να μάθω ότι ο Σπύρος Λυκούδης προσανατολίζεται να είναι υποψήφιος με σταυρό προτίμησης κι όχι στο Επικρατείας.
Λέγεται, μάλιστα, ότι αν συμβεί αυτό, μπορεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας να είναι ο πρώην γενικός γραμματέας εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

2η ενότητα
Τυπολογίες


@ Εδώ και μήνες σας έχω πει ότι η συνεργασία του Μαλέλη με τον Skai οδεύει προς το τέλος της.
Τώρα σας λέω ότι αυτό ίσως να συμβεί κι εντός των προσεχών ενός –δυο μηνών.
Όλοι γνωρίζουν ότι δεν πάει άλλο.
Ο Μαλέλης δεν κόλλησε ποτέ με τον σταθμό του Φαλήρου.
Άλλο το Star και τα ρεπορτάζ για τους celebrities κι άλλο ο Skai με την αμιγώς πολιτική θέση.

@ Για να ξέρετε:
Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το εμπάργκο κατά Πρετεντέρη, την βραδιά των εκλογών.
Εδώ θα είμαστε κι ας λένε ότι θέλουν από την Κουμουνδούρου.
Ήδη, κάποιοι από την Κουμουνδούρου ισχυρίζονται μ’ αρκετή δόση χιούμορ, ότι εκείνη την βραδιά δεν θα είναι ο Πρετεντέρης στο Mega, αφού έχει δηλώσει ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει από τη χώρα.
Όπως κι ο Πάγκαλος…

@ Νέα εκπομπή με πολλές προσδοκίες ξεκινούν στο Action 24 η Μαριάννα Πυργιώτη και η Μαρία Νταλιάνη.
Θα σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα και θα ξεκινήσουν από τις 7 Ιανουαρίου.
Τίτλος της εκπομπής «Αριστερά –Δεξιά».
Τα λέει όλα.


3η ενότητα
Αθλητικό Καλντερίμι


@ Έχω πει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι η προσθήκη του Ταυλαρίδη στο «πράσινο» δυναμικό είναι έξυπνη κίνηση που θα βοηθήσει την Πανάθα.
Θα σας πω μερικά απ’ όσα έμαθα για την μετακόμιση του παίκτη από τα δυτικά προάστια στη Λεωφόρο.
Ο παίκτης δεν κόστισε στην Πανάθα ούτε ένα ευρώ.
Ο Σπανός τον άφησε ελεύθερο όταν πήγε και τον παρακάλεσε να του επιτρέψει να κλείσει την καριέρα σ’ έναν μεγάλο σύλλογο.
Μάλιστα, ο παίκτης χάρισε περίπου 25 χιλιάρικα που του χρωστούσε ο Ατρόμητος.

@ Ο παίκτης πήγε Λεωφόρο κατόπιν εισήγησης του Βόκολου, ο οποίος έπεισε τον Αναστασίου ότι διαθέτει όλο το «πακέτο» που απαιτεί η θέση του, παρά την προχωρημένη του ηλικία.
Είναι Έλληνας, ξέρει τι του γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα, δεν χρειάζεται προσαρμογή, έχει διεθνείς παραστάσεις (Άρσεναλ, Σεντ –Ετιέν κλπ) κι ιδιαιτέρως σκληροτράχηλος συγκριτικά με τους υπόλοιπους αμυντικούς της Πανάθας.
Χώρια που είναι φτηνός, αφού θα εισπράξει 75 χιλιάρικα μέχρι το τέλος της περιόδου κι 150 χιλιάρικα του χρόνου.
Μ’ αυτά τα χρήματα ο Βόκολος δεν μπορούσε επ’ ουδενί να βρει παίκτη στο εξωτερικό με το συγκεκριμένο πακέτο.

@ Το σκηνικό που θα σας μεταφέρω συνέβη στο γήπεδο της Κηφισιάς, μετά το τέλος του ημιτελικού του κυπέλλου στο μπασκετάκι, μεταξύ της Κηφισιάς και του Απόλλωνα Πατρών.
Δεν αναφέρθηκε στον Τύπο.
Η διαιτησία «έσπρωξε» τον Απόλλωνα που νίκησε και προκρίθηκε στον τελικό κι όταν τελείωσε το ματσάκιο, ο προπονητής της Κηφισίας διαμαρτυρήθηκε εντόνως στον διαιτητή Τόμι Σχινά. Γνωστό κι από τις συμβουλές του στον υφυπουργό Αθλητισμού, που πέρασε και δεν ακούμπησε.

@ Κουβέντα στην κουβέντα η κατάσταση οξύνθηκε και σε κάποια στιγμή μπήκε στο γήπεδο κι η σύζυγος του προπονητή της Κηφισιάς, Ηλία Παπαθεοδώρου, που άρχισε κι εκείνη να τα «χώνει» στον διαιτητή και σύμβουλο του υφυπουργού Αθλητισμού, που πέρασε και δεν ακούμπησε.
Αφού επί πολλή ώρα άκουγε τα σχολιανά του ο διαιτητής, απευθύνθηκε στην ωρυόμενη σύζυγο του προπονητή:
-         Εσύ τι κάνεις εδώ; Τράβα να μαγειρέψεις…
Τότε ξεκίνησε νέος χαμός.
Κι ανάμεσα σε μπινελίκια, γαμόσταυρα και διάφορα άλλα ευγενή και κατάλληλα των εορταστικών ημερών, ακούστηκε μια φωνή:
-         Μήπως θέλεις και να σε καλέσω να φάμε μαζί;
Κόκαλο ο Σχινάς.

-------------------------------------------------

@ Πορευόμαστε σιγά σιγά για το τέλος….

@ Αλλά δεν μπορώ να μη σας πω μια φράση του Ελύτη που ξεκόλλησε από τις κυτταρικές μνήμες μου που ήταν καταχωνιασμένη.
Ο Ελύτης, λοιπόν, έλεγε ότι «όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ τη ως πόρνη».
Γιατί ανέσυρα αυτή τη φράση;
Ε μη σας τα λέω κι όλα…

@ Η ζωή είναι μικρή, λέει.
Μήπως λοιπόν πρέπει να χαμογελάμε όσο έχουμε δόντια;

@ Το άλλο σας το είπα;
Έντεκα κομμάτια βασιλόπιτα καταβρόχθισα, αλλά το φλουρί το βρήκε η κόρη μου στο δωδέκατο.

@ Πριν κλείσουμε να σας πω ότι όταν βλέπετε αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί.
Μπορεί να το οδηγεί κανένας μαλάκας που θα πατήσει φρένο όταν το φανάρι ανάψει πορτοκαλί…

@ Λοιπόν, τέλος.
Σας ευχαριστώ για την παρεούλα.
Την επόμενη Κυριακή και πάλι μαζί με νέο «Καλντερίμι» ή «Καλντεμίρι», όπως λέει μια ψυχή.
Πάντα γύρω στις δέκα το πρωί.
Κι όλη την εβδομάδα με την καθημερινή μας αρθρογραφία.
Σας υπενθυμίζω ακόμη, να μη ξεχνάτε το Σαββατιάτικο χρονογράφημα του grpost, δια χειρός και πνεύματος Πέμυς Γκανά.

@ Χαιρετώ σας, με την κλασική υπενθύμιση ότι οι μεθυσμένοι, τα παιδιά και τα κολάν, λένε πάντα την αλήθεια…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου