Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Θέλει να νικήσει η Νέα Δημοκρατία;

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αν σταθούμε στις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων θα διαπιστώσουμε ότι εκτός από την απουσία των κυρίαρχων ζητημάτων που «καίνε» την ελληνική κοινωνία και δεν έχουν πέσει καθόλου στο τραπέζι, υπάρχει η καλλιέργεια του φόβου από τη Νέα Δημοκρατία κι η αερολογία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.
Να σταθούμε στη Νέα Δημοκρατία, η οποία ως –υποτίθεται- φιλελεύθερο κόμμα, έπρεπε
να εστιάσει στο αύριο του τόπου, στις μεθόδους ανάπτυξης, στις αλλαγές των αντιπαραγωγικών του θεσμών και στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Αντ’ αυτών, βλέπουμε μια εκστρατεία που καλλιεργεί την αβεβαιότητα που θα προκαλέσει η νίκη του αντιπάλου κόμματος, με εμφανή τα σημάδια αποδοχής της ήττας.
Με μισαλλοδοξία, με απαισιοδοξία, με καταστροφολογία.
Η προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει ότι έχει συμβιβαστεί με την επερχόμενη ήττα κι ασχολείται με ήσσονος σημασίας ζητήματα.
Αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θ’ αφοπλιστούν οι αστυνομικοί, λένε.
Αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θ’ αποκαθηλωθούν οι εικόνες, λένε.
Αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα γεμίσουμε λαθρομετανάστες, λένε.
Και δώστου δηλώσεις περί τούτων από τον Σαμαρά, να κι η βόλτα στον φράκτη του Έβρου, να κι η σύνδεση των λαθρομεταναστών με την επίθεση στο Charlie Habdo.
Οι επενδύσεις της Νέας Δημοκρατίας στον σκοταδισμό κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ –δηλαδή ότι πιο αναχρονιστικό έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό- να μοιάζει με προοδευτικό κόμμα.
Οι αντιφάσεις πάνε σύννεφο.
Από τη μια μεριά ο Σαμαράς πάει στο Παρίσι και διαδηλώνει υπέρ της ελευθερίας του λόγου κι από την άλλη το κόμμα του επιτίθεται εναντίον του Λαζόπουλου (ανεξαρτήτως της γελοιότητας που προβάλλει) επειδή δεν είναι αρεστά όσα λέει.
Φοβική λογική.
Αντιδραστική.
Που φλερτάρει ευθέως με ακροδεξιά σύνδρομα κι απομακρύνει τη μεσαία τάξη και τον κεντρογενή χώρο.
Η δε άρνηση για το ντιμπέιτ, τι άλλο καταδεικνύει πλέον του φόβου;
Κάποτε στη Νέα Δημοκρατία είχαν ως «σημαία» τις αρνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου να συμμετάσχει σε δημόσια –τηλεοπτική συζήτηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Σήμερα άλλαξε το τροπάριο.
Κι όμως, θα μπορούσε ο Σαμαράς να «ξεγυμνώσει» μ’ επιχειρήματα τον Τσίπρα, για το νέο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», για τις αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, για τόσα και τόσα…
Αλήθεια, μήπως δεν θέλουν τελικά να νικήσουν στις εκλογές και το μόνο που κάνουν είναι να σκέπτονται την επόμενη ημέρα και την διαχείρισή της, ώστε να μην αμφισβητηθούν εσωκομματικά;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου