Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Στο Καλντερίμι (Νο 149)

Η εβδομαδιαία στήλη του grpost, με τα πολιτικά, παραπολιτικά σχόλια, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι, δια χειρός Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

1η ενότητα
Πολιτικά – Παραπολιτικά σχόλια

@ Καλημέρα, καλημέρα.
Με όσα συνέβησαν στη Γαλλία από την τυφλή βία του θρησκευτικού φονταμενταλισμού και τους τρομοκράτες -οπαδούς του Μεσαίωνα, όσα γράφουμε σήμερα αποτελούν ζητήματα, σχόλια ή γεγονότα ήσσονος σημασίας.
Όμως, ως ελεύθεροι άνθρωποι, ως  ελεύθερα πνεύματα, δεν πρέπει να κάνουμε τη χάρη στους σκοταδιστές και ν’ αλλοιωθούμε ως άνθρωποι.
Ούτε να φοβηθούμε τους τρομοκράτες.
Κάτι τέτοιοι θ’ αποτελούσε τη μεγαλύτερη νίκη τους.

@ Πάντως, για μια ακόμη φορά, καθίσταται ολοφάνερο ότι τόσο η κυβέρνηση όσο
και μεγάλα κομμάτια της αντιπολίτευσης, οφείλουν να αποδείξουν με κάθε τρόπο πως έχουν αφήσει στην άκρη τις ιδεοληψίες και τις ανόητες ελαφρότητες περί του «εξαιρετισμού» της Ελλάδας.
Η χώρα ανήκει μόνο στη Δύση.
Στον πολιτισμό.
Κι όχι στη βαρβαρότητα που κάποιοι μισάνθρωποι οραματίζονται.

@ Αυτή η γελοία ανάρτηση που έκανε η Ραχήλ Μακρή μετά όσα συνέβησαν στο Παρίσι, θα συνοδεύει σε όλη της τη ζωή την περί ου ο λόγος φαιδρά κυρία.
Τι έγραψε σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο:
Ότι όλη η ιστορία είναι…  στημένη από Ομπάμα κι Ολάντ, για να βρουν ευκαιρία ν’ αποτελειώσουν τη Συρία!!!

@ Τι να πει κανείς;
Τι να πει κανείς για όλα αυτά τα δίποδα που φόρτωσε στην πλάτη μας ο Καμμένος κι έχουν αναγάγει –μετά τους ψεκασμούς- την συνωμοσιολογία σε πολιτική;
Τι να πει κανείς για όλα αυτά τα ανθρωπάρια - συμπολίτες μας που πάνε και ψηφίζουν την προσωποποιημένη ανοησία;
Τι;

@ Τι έχει να πει τώρα ο Καμμένος που απειλούσε ελαφρά τη καρδία ότι θα στείλει τους τζιχαντιστές στην Ευρώπη να τα κάνουν Κούγκι;
Τώρα που αποκαλύπτεται ότι κάποιοι εκ των δραστών είχαν ταυτοποιηθεί στη Λέρο, τον Οκτώβριο;
Πως θ’ αποδείξουμε όλοι μας ότι δεν είμαστε ελέφαντες;

@ Όχι μόνο κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, αλλά παραμένει υπουργός ευρωπαϊκής χώρας…

@ Και τι έχει να πει τώρα η κυρά Τασία, που αποδεικνύεται ότι ένας –τουλάχιστον- από τους δράστες δεν λιαζόταν στην Ομόνοια;
Τι έχει να πει τώρα που οι ηλίθιες θεωρίες της τινάζονται στον αέρα;

@ Αμ ο άλλος;
Αυτός ο ιδεοληπτικός Κυρίτσης της Αυγής, που έγινε και βουλευτής;
Ιδού τι ανάρτησε στο διαδίκτυο:
«Όταν σε πυροβολούν τρομοκράτες πεθαίνεις μια φορά… όταν χρωστάς στο ΔΝΤ πεθαίνεις κάθε μέρα από λίγο με φριχτά ισοδύναμα βασανιστήρια…»…
Κι όμως ασκεί εξουσία!

@ Ο στρατός προστατεύει τη Γαλλία.
120 χιλιάδες στρατιώτες κι αξιωματικοί, έχουν αναλάβει την εσωτερική υπόθεση ασφάλειας με απόφαση του Γάλλου υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Έχουν παραταχθεί στους δρόμους ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία.
Σκέφτομαι τι θα συνέβαινε σε τούτον τον ρημαδιασμένο τόπο από τους ακραίους ιδεοληπτικούς και λοιπούς δημοκράταρους, αν υπήρχε μια παρόμοια απόφαση εδώ.
Το τι θ’ ακούγαμε για χούντα κι άλλες τέτοιες παπαριές, δεν λέγεται.
Στο δε fb και στο twitter, ο κάθε πικραμένος  θα καλούσε έναν άλλο πικραμένο για πορεία στο Σύνταγμα.
Με τις μολότοφ ν’ ακολουθούν…
Ή δεν είναι έτσι;

@ Ζούμε σε μια χώρα, που μέσα σε 10 ώρες διοργανώθηκαν τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις συμπαράστασης στη Γαλλία, στον ίδιο χώρο…

@ Κι ένα τελευταίο σχόλιο, επί του αρχικού μας θέματος.
Όταν πιάνουμε τους πρόσφυγες στο στόμα μας, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι γίνονται τέτοιοι για να ξεφύγουν από αυτή τη βαρβαρότητα…
Όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή είναι σίγουρο πλέον ότι περισσότεροι από 500 χιλιάδες άνθρωποι –πρόσφυγες, λαθρομετανάστες και κάθε καρυδιάς καρύδι- θα μείνουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας.

 @ Πάμε στα καθ’ ημάς.
Στην εσωτερική επικαιρότητα.
Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουμε πει ότι στην κυβέρνηση τρέμουν την επέτειο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Κι όσα έγιναν στην πορεία της απεργιακής κινητοποίησης που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα θεωρούν απλώς προεόρτια…

@ Βλέπετε, βγαίνουν κι οι φυλακισμένοι ληστές κι απειλούν ότι δεν θ’ αφήσουν τίποτα όρθιο μέχρι τα Χριστούγεννα…
Για «Μαύρο Δεκέμβρη» απείλησε ο ληστής που οι Συριζαίοι κι οι λοιποί προοδευτικάριοι ανέβηκαν στα κάγκελα για το …δικαίωμά του στις σπουδές και την… επανένταξή του στην κοινωνία…

@ Όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από τις δηλώσεις του Γιάννη Πανούση, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία.
Οι υπόγειες διαδρομές κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με ομάδες τρομοκρατών και δη με τη γενιά που ανδρώθηκε μετά τη σύλληψη των μελών της 17Ν, δημιουργούν εκρηκτικό μίγμα.

@ Τα λέγανε από το 2008 στον Καραμανλή οι ξένοι ειδικοί που είχαν εντοπίσει τις σχέσεις τρομοκρατών με σκληρούς ποινικούς.
Το είπε δημοσίως κι ο Χρυσοχοΐδης, ως υπουργός Δημοσίας Τάξεως.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάλαγε τον κόσμο κάθε φορά που κυβερνητικά μέτρα περιόριζαν την ασυδοσία των φυλακών.
Όταν δε δημιουργήθηκαν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, στελέχη του ανέβηκαν στα κεραμίδια, υπερασπίζοντας τα… δήθεν δικαιώματα τρομοκρατών και σκληρών ποινικών.
Τα ξεχάσαμε;

@ Ξεχάσαμε ότι μόλις έγινε κυβέρνηση κατάργησε τις φυλακές αυτές;
Ξεχνάμε ότι μια από τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες  της Πρώτη φορά Αριστεράς, ήταν αυτή με την οποία θ’ αποφυλακιζόταν ο Σάββας Ξηρός κι αποφυλακίστηκαν εκατοντάδες σκληροί ποινικοί;
Ξεχνάμε ότι από τότε ο Πανούσης δήλωνε με πρωτοφανή για υπουργό ευθύτητα ότι κάθε φορά που επιχειρεί να κάνει τη δουλειά του βρίσκει απέναντί του κύκλους της «Αριστεράς»;
Ξεχνάμε τις διαμαρτυρίες της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πολλών άλλων εναντίον του και τα αιτήματα αποπομπής του;
Ξεχνάμε ότι τελικά αποπέμφθηκε από τη «δεύτερη φορά Αριστερά»;

@ Ξεχνάμε ότι με όλα αυτά, αλλά κυρίως με την επικείμενη λόγω του νόμου ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού, οι ευαίσθητοι σε τέτοια ζητήματα Αμερικανοί –που στήριζαν αναφανδόν την κυβέρνηση στις πιέσεις που δεχόταν από τη Γερμανία- έγιναν έξαλλοι κι έστειλαν στον Τσίπρα συγκεκριμένο αντιτρομοκρατικό υλικό;
Ξεχνάμε ότι ο Πανούσης βγήκε κι είπε ότι έχει προειδοποιήσει τον Τσίπρα πως ή θ’ απαλλαγεί από τον αριστερό κύκλο των Αριστερών του τίποτα ή θα χαθεί μαζί τους;

@ Κι όμως.
Ο Τσίπρας κώφευσε.
Τώρα, δεν μπορεί πλέον να κρύβει τα πράγματα κάτω από το χαλί.
Μπορεί να δέχθηκε την ικανοποίησή Αμερικανών κι Ευρωπαίων για την απαλλαγή του από τους Λαφαζάνηδες, αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς στο μέγα αυτό θέμα.
Δεν μπορεί, δηλαδή, να μην απαλλαγεί από διάφορες συνιστώσες και πρόσωπα που επιμένουν να εκφράζουν αλληλεγγύη προς τρομοκράτες και συνοδοιπόρους τους ποινικούς.
Δεν μπορεί να κάθεται και ν’ ακούει την κυρά Τασία και δη ως αντιπρόεδρο της Βουλής να ισχυρίζεται ότι… υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στην Ελλάδα!

@ Δεν μπορεί ν’ ανέχεται –και το ξέρει πολύ καλά- την πρώην βουλευτή του και νυν στέλεχος του κόμματός του, τη Βασιλική Λέβα, να κάνει βόλτες με τον Κουφοντίνα στις φυλακές.
Δεν μπορεί ν’ ανέχεται το κορυφαίο στέλεχος του κόμματός του και σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης, Πάνος Λάμπρου, να επισκέπτεται τον Κουφοντίνα στις φυλακές.
Δεν μπορεί να κωφεύει στις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και συμφώνως με τις οποίες οι φυλακισμένοι τρομοκράτες των «Πυρήνων της Φωτιάς» …ζητούσαν τον λόγο από τον Π. Λάμπρου επειδή δεν έγιναν όσα είχαν συνεννοηθεί!

@ Δεν μπορεί να κωφεύει στο γεγονός ότι οι βουλευτές του Διαμαντόπουλος (πρώην πλέον, αλλά ενεργό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ)και Κατριβάνου προσκάλεσαν στη Βουλή τους συγγενείς των φυλακισμένων μελών των «Πυρήνων της Φωτιάς», όταν συζητιόταν το νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας.
Δεν μπορεί να μη θυμάται ότι σε παρόμοιες εκδηλώσεις πρωτοστατούσε ο Κουράκης!
Δεν μπορεί να κωφεύει και στις μετριοπαθείς φωνές του κόμματός του που του ζητούν να ξεκαθαρίσει τα πράγματα…

@ Όπως δεν μπορούν να κωφεύουν σε όσα αποκάλυψε ο Πανούσης κι οι λαλίστατοι σε άλλα ζητήματα … συγκυβερνήτες Πάνος Καμμένος και Τέρενς Κουίκ.
Έτσι;

@ Τώρα, τι θα γίνει κι αν γίνει κάτι την προσεχή Τρίτη και δη στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, θα το δούμε…
Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Πάντως, στο Μαξίμου τρέμουν…

@ Πάμε παρακάτω, μένοντας στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μ’ ένα θέμα που θα δείτε τις προσεχείς ημέρες –αν όχι ώρες- στην πρώτη σειρά της δημοσιότητας.
Αναφέρομαι στην περίφημη υπόθεση Φλαμπουράρη και δη με το γνήσιο της υπογραφής που υπέγραψε συγκεκριμένος αξιωματικός της Αστυνομίας.
Ο οποίος, όπως είχαμε αποκαλύψει εδώ στο Καλντερίμι, την ημέρα και την ώρα που υποτίθεται θεώρησε το γνήσιο της υπογραφής του Φλαμπούρ, βρισκόταν στη… Φλώρινα και σ’ υπηρεσιακή αποστολή….
Με το συγκεκριμένο, ουδείς ασχολήθηκε.
Ούτε καν η αντιπολίτευση!
Παρ’ ότι παρουσιάσαμε τόσα στοιχεία.

@ Ποιο είναι, λοιπόν, το νέο θέμα;
Ακούστε.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, είναι σήμερα επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Αστυνομικών Αττικής.
Άξιος!
Έχει και συνέχεια.
Ποιος νομίζετε ότι είναι λογιστής του συγκεκριμένου συνεταιρισμού;
Ο λογιστής της τεχνικής εταιρείας του Φλαμπουράρη.

@ Έχει και συνέχεια.
Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, εξελέγη στις συνδικαλιστικές διαδικασίες του Ιουλίου, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών!
Πάμπολλοι δε αστυνομικοί, ισχυρίζονται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, ότι δέχθηκαν πιέσεις για τη στήριξη κι υπερψήφισή του!

@ Κι άλλο:
Η περίφημη ΕΔΕ που είχε διαταχθεί μετά τις αποκαλύψεις για τον τρόπο που ετέθη η υπογραφή του Φλαμπουράρη στο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας του, ακόμη διεξάγεται…
Η δε έρευνα που διεξάγεται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας για τα οικονομικά στα γραφεία της ΠΟΑΣΥ, έχει παγώσει.
Παρά τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση εκατομμυρίων ευρώ!

@ Συμπτώσεις ε;
Ούτε μ’ αυτές ασχολείται η αντιπολίτευση…

@ Μένουμε ΣΥΡΙΖΑ.
Οφείλω να πω ότι δεν με ξένισε διόλου η στάση του κόμματος, συμφώνως με την οποία κάλεσε τον κόσμο να βγει στο πεζοδρόμιο εναντίον των μέτρων που έλαβε η… κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Κι ομολογώ ότι όλες αυτές οι ανακοινώσεις των άλλων κομμάτων για δήθεν … πρωτοφανές γεγονός, εμπεριείχαν μπόλικη υποκρισία.
Αυτά είναι για να κάνουμε χαβαλέ κι όχι πολιτική.
Λες και κατοικούμε σε άλλη χώρα.
Λες και δεν ξέρουμε πόσο βαθύ είναι αυτό το πελατειακό Κράτος που κτίστηκε μετά τις 20 Οκτωβρίου 1827, που απελευθερώθηκε η Ελλάδα από τους Τούρκους με την ναυμαχία του Ναβαρίνου, στην οποία οι σύμμαχοι έβαλαν αποκλειστικά τη δική τους σφραγίδα, την ώρα που εμείς σφαζόμασταν στην εμφύλιο διαμάχη.

@ Λες και δεν θυμόμαστε τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ ή της ΔΑΚΕ σε παρόμοιες καταστάσεις…
Λες και δεν θυμόμαστε ότι κι οι προηγούμενες κυβερνήσεις έλεγαν ότι δεν θέλουν να λάβουν μέτρα αλλά … αναγκάζονται…
Λες και δεν θυμόμαστε ή δεν γνωρίζουμε ότι σε όλα τα μεγάλα κρατικά συνδικάτα η ΠΑΣΚΕ κι η ΔΑΚΕ κατείχαν τις πλειοψηφίες κι έβγαζαν με το παραμικρό τον κόσμο στους δρόμους…
Λες και δεν ξέρουμε πόσο βαθιά χωμένα είναι τα κόμματα στο θλιβερό Κράτος…

@ Λες κι εγώ ή εσείς προκαλέσαμε τις στρατιές των 45άρηδων συνταξιούχων ή απονείμαμε βαθμούς στρατηγού σε χιλιάδες στρατιωτικούς, που αποστρατεύθηκαν ως… ταγματάρχες!
Λες κι εγώ ή εσείς βγάζαμε σε σύνταξη μητέρες ανηλίκων με 15 χρόνια δουλειάς ή δίναμε χιλιάδες μαϊμού επιδόματα αναπηρίας ή συντάξεις μαϊμού…

@ Είπαμε, η υποκρισία είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς, αλλά όχι να κάνουν κάποιοι την πάπια για όσα επί δεκαετίες δημιούργησαν κι υπέθαλψαν;

@ Ομολογώ ότι με πιάνει τρόμος όταν σκέφτομαι ότι μεθαύριο θα πάει ο πρόεδρος Αλέξης στην Τουρκία.
Η σκέψη αναφορικά με το πώς διαπραγματεύθηκε με τους δανειστές της χώρας, προκαλεί σύγκρυο.
Πολύ περισσότερο αφού όλοι ξέρουμε τι πήγε κι υπέγραψε προσφάτως στην έκτακτη σύνοδο κορυφής για τους πρόσφυγες.
Κι όταν ξέρουμε ότι απέναντί του θα έχει συνομιλητή τον Νταβούτογλου.
Που όλοι κατανοούμε ότι μπορεί να τον κάνει μια μπουκιά, είτε στα ελληνοτουρκικά είτε στο προσφυγικό.

@ Είναι τρομακτικό κι υπαρκτό το σενάριο να κάνουν οι Τούρκοι μια μπουκιά, εκτός από τον Τσίπρα και την Ελλάδα.
Δεν μπορεί να επικαλεστεί άραγε μια διπλωματική ασθένεια για να μη πάει;
Για να τη γλιτώσουμε όλοι;
Δεν μπορεί;

@ Για να ξέρετε:
Η αστυνομία ακόμη ψάχνει αυτούς που κτύπησαν τον Κουμουτσάκο…
Ακόμη ψάχνει αυτούς που κτύπησαν τον Χατζηδάκη…
Ακόμη τα θύματα της Marfin ζητούν δικαίωση…

@ Πάμε Νέα Δημοκρατία;
Στην οποία γίνεται ολοφάνερο ότι χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, επιβεβαιώνεται καθημερινά;

@ Κατ’ αρχήν να σας πω τι εξυφαίνεται με τους… περαστικούς, που θα πάνε να ψηφίσουν και με 3 ευρώ θα κάνουν πλάκα ή θα διαμορφώσουν συσχετισμούς που εν συνεχεία μπορεί να προσλάβουν δραματικές διαστάσεις.
Έχουμε πει και γράψει επανειλημμένως για την υπόγεια και φανερή στήριξη χρυσαυγιτών στον G.G. Κώστα.
Μόλις προχθές ανακοίνωσε τη στήριξη του σ’ αυτόν κι ο Μπαλτάκος!
Όμως, κι άλλοι και δη ψεκασμένοι ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο.
Ήδη το έκανε η πρώην βουλευτής τους, η Μίκα Ιατρίδου, στα Δωδεκάνησα.
Ομάδες δε που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Κορινθία, Χίο και Λεκανοπέδιο Αττικής) ετοιμάζονται για … Βαγγέλα.

@ Μόνο οι εθελοτυφλούντες δεν αντιλαμβάνονται πόσο κακό έκανε ή θα κάνει στη Νέα Δημοκρατία η δήθεν δημοκρατική διαδικασία των περαστικών.
Λες και δεν κατάλαβαν τίποτα από το 2009…
Λες και μπορούν να μιλάνε για σοβαρή διαδικασία, όταν δεν υπάρχουν καν κατάλογοι μελών.
 Κι όταν γίνονται εσωκομματικές εκλογές με το βλέμμα στις επόμενες …εσωκομματικές.
Αν υπάρχει τότε η Νέα Δημοκρατία με τη σημερινή της μορφή;

@ Πάντως, η εντυπωσιακή κίνηση αυτής της εβδομάδας, ήταν η στήριξη του Βορίδη στον G. G. Κώστα.
Παρά τα περί αντιθέτου διαρρεόμενα για στήριξή του στον Βαγγέλα.
«Η χώρα έχει ανάγκη να αντιμετωπιστεί η ηγεμονία της Αριστεράς», είπε μεταξύ άλλων και στρατεύθηκε δίπλα στον Σαλονικιό.
Η σκληρή Δεξιά σε πλήρη παράταξη.

@ Η στήριξη του Βορίδη στον G. G. Κώστα, δίνει στον δεύτερο σημαντική ενίσχυση στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου μέχρι τώρα θεωρείτο ότι είναι γήπεδο των τριών άλλων υποψηφίων.
Κι αυτό επειδή ο Βορίδης έχει αποκτήσει ισχυρά ερείσματα σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες του Λεκανοπεδίου, εκτός φυσικά της περιφέρειας Αττικής, όπου εκλέγεται πρώτος βουλευτής.
Και δη στους ψηφοφόρους της αποκαλούμενης παραδοσιακής ή Λαϊκής Δεξιάς.

@ Η στήριξη του Βορίδη στον G. G. Κώστα, πιθανότατα θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υποψηφιότητα του Άδωνι, αφού «ψαρεύουν» σε περίπου ίδια νερά.
Κάτι που μάλλον προκάλεσε τον εκνευρισμό του Άδωνι, που μόλις έγινε γνωστό ότι ο Βορίδης στηρίζει τον Σαλονικιό, βγήκε και δήλωσε:
«Αφού ο G. G. Κώστας φοβάται το debate, ας στείλει τον κ. Βορίδη και να συζητήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν τη Νέα Δημοκρατία»…

@ Να πάμε κι ένα βήμα παρακάτω.
Η απόφαση του Βορίδη, μάλλον λύνει και τον γρίφο αναφορικά με το ποιος θα ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, αν εκλεγεί ο περιφερειάρχης και με δεδομένο το γνωστό νομικό του κώλυμα.
Κι ίσως, το άμεσο προσεχές διάστημα, ακολουθήσουν δηλώσεις στήριξης του G. G. Κώστα και από βουλευτές και στελέχη που πρόσκεινται στον Βορίδη.

@ Να προσθέσω κάτι ακόμη.
Αν δεν βγει ο Βαγγέλας από τον πρώτο γύρο, όπως πολλοί υποστηρικτές του ισχυρίζονται ή προσδοκούν, τότε για τον επόμενο τα σενάρια είναι πολλά. Δίνουν και παίρνουν.
Σε όλα, επίκεντρο είναι ο Άδωνις, ως βασικός ρυθμιστής.
Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι λάθος αυτή η εκτίμηση και θα εξηγήσω για ποιον λόγο.
Οι υποστηρικτές του Άδωνι, αποτελούν μια ανομοιογενή μάζα που στοχεύει στο να στείλει μήνυμα αντίστασης στην καθεστηκυία τάξη του κόμματος.
Άρα, αποτελεί μια μάζα μη ελεγχόμενη και κυρίως μη καθοδηγούμενη.
Μια μάζα που πιο εύκολο είναι να κατευθυνθεί στο Κυριάκο αν είναι εκείνος στον δεύτερο γύρο, παρά οπουδήποτε αλλού, πολύ περισσότερο αφού δεν υπάρχουν προς το παρόν κώδικες με άλλους.

@ Δεν αποκλείω και κάτι ακόμη.
Αν είναι ο G. G. Κώστας στον δεύτερο γύρο, να τον στηρίξει τελικά ο Άδωνις.
Όχι τόσο από τη μάζα των μη ελεγχόμενων ψηφοφόρων του, όσο προσωπικά.
Κυρίως εξ αιτίας κοινών διαύλων που έχουν αναφορές στον Σαμαρά.

@ Κι ο Σαμαράς;
Η στήριξη Βορίδη στον G. G. Κώστα, μάλλον τον μπέρδεψε.
Μάλλον ήταν μια κίνηση που ούτε εκείνος περίμενε, αφού ο πρώην υπουργός είχε θολώσει τα νερά με την υποτιθέμενη στήριξή του στον Βαγγέλα κι έκανε όλη τη δουλειά παρασκηνιακά και χωρίς να πάρει κανένας χαμπάρι.

@ Κι ένα τελευταίο.
Κι οι τρεις υποψήφιοι (Κυριάκος, Άδωνις, G. G. Kώστας), δύσκολα θα μπορέσουν να προβάλλουν επιχειρηματολογία υπέρ του Βαγγέλα εν όψει δευτέρου γύρου.
Ειδικά μετά από τόσες διαφοροποιήσεις τους σε όλη την προεκλογική περίοδο, απέναντι στον νυν πρόεδρο.

@ Για να ξέρετε:
Είναι γνωστό ότι τόσο η Ασημακοπούλου όσο κι ο Τσιμάκης θεωρούνται εκ των υποστηρικτών του G. G. Κώστα στην ΚΕΦΕ.
Εσχάτως, όπως μου λένε, όλο τσακώνονται.
Κάποιοι το εκλαμβάνουν ως ρήγμα στις τάξεις υποστηρικτών του.

@ Για να ξέρετε:
Κι ο Διονύσης Καραχάλιος τάχθηκε υπέρ του Άδωνι.
Σαμαρικό μπλοκ.

@ Για να ξέρετε:
Από τους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι Κύρτσος και Σπυράκη στηρίζουν τον Κυριάκο, οι Βόζεμπεργκ και Κεφαλογιάννης τον Βαγγέλα κι ο Ζαγοράκης τον G. G. Κώστα.

@ Για να ξέρετε:
Στον Πειραιά, σχεδόν σύσσωμη η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας τάσσεται υπέρ του Βαγγέλα και μάλιστα του επιφυλάχθηκε θερμότατη υποδοχή στην επίσκεψή του στο μεγάλο λιμάνι.
Αντιθέτως στην επίσκεψη του G. G. Κώστα, δεν υπήρχε πολύς κόσμος, από δεν τους «επώνυμους» ήταν μόνο ο Γιάννης Μελάς, η Νανά Γλύκα κι ο Γιώργος Δαβάκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

@ Για να ξέρετε:
Στη Χίο πλακώθηκαν για τα καλά, την περασμένη Τρίτη, εξ αιτίας του Βαγγέλα.
Τι έγινε; Να σας πω.
Ο Βαγγέλας επισκέφθηκε το νησί στα πλαίσια της περιοδείας του για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του στις εσωκομματικές εκλογές.
Μαζεύτηκε κόσμος και κοσμάκης, όλα καλά κι ωραία.
Ώσπου, οι πάντα φιλόξενοι Χιώτες είπαν να του κάνουν το τραπέζι με πρωτοβουλία της τοπικής ΝΟΔΕ και του προέδρου της Πρ. Μανωλάκη.

@ Μαζεύτηκαν λοιπόν όλοι στην όμορφη χιώτικη ταβέρνα (παρεμπιπτόντως το νησί έχει υπέροχες ταβέρνες και στέκια, χώρια τα οι γεύσεις του ζαχαροπλαστείου «Γλυκα δια χειρός Αυγουστάκη» με τα περίφημα μασουράκια και πολλά πολλά  άλλα) και μάλιστα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.
Ώσπου, κάποιοι ανακάλυψαν ότι δεν είχε προσκληθεί ο τοπικός βουλευτής, ο Μηταράκης.

@ Οι δε εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν ότι στο δείπνο είχαν προσκληθεί μόνο οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Βαγγέλα.
Κι ο Μηταράκης έφαγε ήττα εντός έδρας….

@ Αλλάζουμε θέμα.
Έμαθα ότι προσφάτως έγινε μεγάλος καυγάς μεταξύ του συνδικάλα, του Φωτόπουλου, και του Κατρούγκαλου.
Ο πρώτος είχε για χρόνια νομικά σύμβουλο στη ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ τον δεύτερο κι είχαν γίνει κολλητάρια.
Και του τα έχωσε χοντρά επειδή δεν διαφώνησε με το Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κι επειδή νομοθετεί το πακέτο του Ασφαλιστικού που θα πλήξει, όπως λέει, την κοινωνία.

@ Ερώτηση:
Τι έχουν οι σύμβουλοι της Φώφης με την Εύα Καϊλή και τη σκυλοβρίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν;

@ Επειδή υπάρχουν ζυμώσεις που τη φέρουν να «παίζει» ακόμη κι ως επικεφαλής μιας πιθανής πρωτοβουλίας συμπόρευσης κάποιων δυνάμεων της Κεντροαριστεράς;

@ Καλά, τι τους θέλει πέντε υπαλλήλους αποσπασμένους από την Προεδρία της Δημοκρατίας στο γραφείο του, ο Σαρτζετάκης;
Τι κάνουν αυτοί εκεί;
Μεταξύ των οποίων κι η σύζυγός του;
Και μάλιστα χωρίς να υπολογίζουμε τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας;
Και δη 25 χρόνια μετά τη λήξη της προεδρικής του θητείας;

@ Α ρε μαλάκα φορολογούμενε…

@ Τι θα γίνει τελικά;
Όλο αναβάλλει ο Καρχιμάκης την … επίσκεψή του στην Κουμουνδούρου…

2η ενότητα
Τυπολογίες

@ Η καλή μου φίλη, η Χριστίνα Ταχιάου, που έμεινε εκτός Βουλής επειδή ο Σταύρος επέλεξε την έδρα της Θεσσαλονίκης, ξαναγύρισε στη δημοσιογραφία.
Στην «Μακεδονία».
Και το κομπιούτερ της ξαναπήρε «φωτιά»…

@ Για να ξέρετε:
Ο μισθός του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, είναι 4,250 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των αποζημιώσεων των συνεδριάσεων.
Αντιθέτως, ο πρόεδρος είναι συγκριτικά … ριγμένος.
Ο Τσακνής εισπράττει 2.850 ευρώπουλα, με τις συνεδριάσεις μέσα στο ποσό.

@ Ερώτηση:
Γιατί στο δημόσιο ή στη Βουλή πρέπει να υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι αμοιβών για τις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων;
Δηλαδή αυτές δεν είναι μέσα στα καθήκοντα προέδρων, βουλευτών και λοιπών κρατικοδίαιτων;

@ «Δρόμοι ζωής» τιτλοφορείται το βιβλίο του Κώστα Σημίτη που κυκλοφορεί την προσεχή Τετάρτη, από τις εκδόσεις «Πόλις».
Μια πολιτική αυτοβιογραφία από τα χρόνια της κατοχής, τον εμφύλιο, την καχεκτική δημοκρατία της συνέχειας, τη χούντα, ως τη μεταπολίτευση και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας.
Θα σχολιαστεί.

@ Ένιωσα αληθινή οδύνη όταν έμαθα το δυσάρεστο νέο για τον χαμό του Γιάννη Κακουλίδη, μόλις δυο εβδομάδες από τη στιγμή που διαγνώστηκε ο καρκίνος στον οισοφάγο και στο συκώτι του.
Ένας φίλους που μας χώριζαν πολλά και μας ένωνε η αγάπη για την πόλη που μας γέννησε, τον Πειραιά, αλλά κι η ίδια γειτονιά, η Φρεαττύδα.
Τον είχα γνωρίσει στην απόλυτη πιτσιρικαρία μου, όταν προσπαθούσα να φτιάξω τον ερασιτεχνικό σταθμό, το «Ράδιο Σπούτινικ»…
Μανιώδης κι εκείνος με τους ραδιοσταθμούς, με τροφοδοτούσε συνεχώς με τις περίφημες xlx λάμπες…

@ Ο Γιάννης ήταν σπινθηροβόλο πνεύμα, ένας άνθρωπος με προβληματισμούς, μ’ αναζητήσεις, μ’ αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Ένας δημιουργός που τίμησε τον στίχο, την ποίηση, το βιβλίο, που έγραψε κινηματογραφικά και θεατρικά σενάρια, που μυρίσαμε μαζί το μελάνι στις εφημερίδες, που με προέτρεπε να γράφω στίχους και τσακωνόμαστε πού και πού για τις πολιτικές μας διαφορετικότητες.
69 ετών έφυγε ο Γιάννης.
Καλό παράδεισο νάχεις ρε φίλε.

@ Η δίψα μου ΄γινε φωτιά
στερεύει στα φιλιά σου
το δάκρυ μου σταλαγματιά
χάνεται στη ματιά σου

Άκρη δεν έχει ο ουρανός
αρχή δεν έχει η Δύση
τέλος δεν έχει ο καημός
το χαμογέλιο θλίψη

Άνοιξη 1964,
Στίχοι Γιάννη Κακουλίδη, Μουσική Νότης Μαυρουδής, Ερμηνεία Γιώργος Ζωγράφος

3η ενότητα
Αθλητικό Καλντερίμι

@ Μην είστε σίγουροι ότι τώρα που πλήρωσε το μάρμαρο ο Αναστασίου, δεν θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι στην Πανάθα.
Και δεν εννοώ παίκτες….

@ Πάμε στο μπασκετάκι, που είναι εγκεφαλικό άθλημα, με μαθηματικά και με πρωτοπόρα συστήματα τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο ποδόσφαιρο….
Και στην Πανάθα.
Που ναι μεν κατατρόπωσε τη Ζαλγκίρις με 35 πόντους στο κεφάλι, ναι μεν έδειξε σημαντική βελτίωση στις περιστροφές της άμυνάς του και στην αντιμετώπιση του pick and roll επάνω στη μπάλα, ναι μεν είχε σημαντική βελτίωση στο μακρινό σουτ και στις βολές, αλλά όλα αυτά στο ΟΑΚΑ και με αντίπαλο που είχε εξ ίσου βαριά front line μ’ αυτή των «πράσινων".  Παρ’ όλα αυτά χάθηκαν πάλι πολλά αμυντικά ριμπάουντς.

@ Κι αντί να επιχειρηθεί να διορθωθεί η ανορθογραφία στο ρόστερ με την προσθήκη ενός πιο ευέλικτου ψηλού, μαθαίνω ότι ο Τζώρτζεβιτς ζητά κι άλλον χειριστή της μπάλας!
Λες και δεν γυρίζουν οσονούπω οι Παππάς και Μποχωρίδης.
Λες και δεν φτάνουν οι Διαμαντίδης , Καλάθης κι ο πιτσιρικάς ο Λούντζης σε κάποια εύκολα παιγνίδια στην Ελλάδα…
Αλλά άβυσσος η … οπτική γωνία του Σάσα.

@ Για γκαντεμιά μιλάνε στον γαύρο με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Γιανγκ.
Ξέχασαν ότι πέρυσι πήραν πρωτάθλημα από την αντίστοιχη της Πανάθας.

@ Πάντως, ο τραυματισμός του Γιάνγκ είναι σοβαρότατο πλήγμα.
Και μην ακούτε που λένε ότι θα γυρίσει σε 4 μήνες.
Το παλικαράκι έχασε τη χρονιά.
Κι άντε τώρα να βρει ο γαύρος φορ…
Μόνο κανέναν ξέμπαρκο.

@ Ερώτηση:
Καλά στον γαύρο το τεσσάρι τους λείπει και ψάχνονται με Έρτσεγκ;

@ Πάντως, σας το λέω από τώρα και θα το δείτε στο εγγύς μέλλον, ότι ο Σφαιρόπουλος θα ανεβάσει θέσεις.
Δηλαδή, ο Αγραβάνης θα πάει στο 5, ο Παπαπέτρου στο 4, ο φραουλίτσας στο 3 και θα στο 1-2 θα πάρει περισσότερο χρόνο ο Αγγέλου.
Και βλέπουμε.

@ Απλά λέω στους φίλους μου τους γαύρους, ότι ο Μαζουακού κι ο Μιραλάς έχουν κοινό μάνατζερ…
Άλλο θέμα αν μου πουν τι να τον κάνουμε τον Βέλγο;

@ Να τους πω κι άλλο σενάριο.
Ανταλλαγής Φορτούνη με Μιραλάς…
Που δεν διακινείται εδώ αλλά στην Αγγλία.

@ Α, μη ξεχάσω να σας πω ότι από τη Σαλονίκη μου λένε πως οι γριές θέλουν πακέτο –δανεικούς από τον γαύρο τους Κολοβό και Γιαννιώτα.
Κι ότι έχουν κάνει κι επαφή με τους παίκτες αλλά και το Πασαλιμάνι.

@ Α, και για Βλαχοδήμο ετοιμάζονται οι «Γριές»…

@ Άλλα καρντάσια από την Τούμπα, μου λένε ότι ο ΜΠΑΟΚ έχει αρχίσει πάλι ν’ ασχολείται με τον Μεξικανό τερματοφύλακα, τον Οτσόα.
Που το καλοκαίρι είχε προταθεί και στη Σαλονίκη και στον Πειραιά.

@ Καλά πάλι σέντερ φορ ψάχνει ο ΜΠΑΟΚ;
Δεν τους φτάνει ο γέρο Μπερμπάτοφ;
Ο Αθανασιάδης;
Πάντως, σας λέω ότι κοιτάνε προς Σλοβενία…

@ Ο περιοδεύων θίασος που λέγεται εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, μετά τη νέα σφαλιάρα από το… Λουξεμβούργο, ταξιδεύει στην Τουρκία την προσεχή Τρίτη…
Ε ρε γλέντια.

@ Μου λένε ότι πολλοί στο Μαξίμου σκέφτηκαν να κάνει ο Τσίπρας εμφάνιση στο γήπεδο, αφού την ίδια ημέρα θα είναι στην Τουρκία.
Και δεν θυμούνται τι πατσαβούρες είχε φάει ο μοιραίος Γιώργος, όταν έκανε κάτι αντίστοιχο, με τον γύρο του… θριάμβου μέσα στο γήπεδο…
Που τον πλάκωσαν στα μπινελίκια Τούρκοι κι Έλληνες κι έφυγε σχεδόν τρέχοντας για να μη φάει στην καράφλα και τ’ αυγά…

@ Καλά αυτή η αμαρτωλή ΕΠΟ για ποιον λόγο χρυσοπληρώνει αυτόν τον Σκωτζέζο που είχε φέρει κάποτε αρχιδιαιτητή και σήμερα είναι υπεύθυνος επιμόρφωσης των διαιτητών;
Μου λένε ότι έχει να πατήσει στη χώρα μας καιρό.
Για σεμινάρια δε, ούτε λόγος…

-----------------------------------------
@ Πάμε για το τέλος με τις ανάσες χαλαρότητας…

@ Ξέρετε ότι η γερμανική λέξη που οριοθετεί την αντισύλληψη είναι «Schwangerschaftsverhütungsmittel»!
Μέχρι να ρωτήσεις το κορίτσι αν τη λαμβάνει, έχει φτάσει 2 μηνών…

@ Η κόρη μου με ρώτησε τι είναι σεξ…
Και την έστειλα στη γιαγιά απέναντι να της πει για τη συνθήκη των Σεβρών που τη θυμάται καλύτερα…

@ Η άλλη έτρεξε τρία χιλιόμετρα στο Μαραθώνιο κι είναι πλήρης περηφάνιας.
Ενώ εγώ που έτρεξα μέχρι το σουβλατζίδικο είμαι σκέτο πλήρης.

@ Δέκα εννέα άνθρωποι είχαν καρδιακά προβλήματα στον Μαραθώνιο, η άλλη τίποτα…

@ Αμ το άλλο; Που έχω κάτι πονάκια στη μέση μου και ρώτησα τον γιατρό μου;
-          Δεν είναι τίποτα, μου λέει, κάθεσαι όλη μέρα μπροστά στο κομπιούτερ και γράφεις… Να περπατήσεις λίγο και να κάνεις βάρη…
Τι βάρη ρε Τσούκα;
Μόνο τα βλάχικα ξέρω από Βάρη…

@ Ανεκδοτάκι:
-          Γιατρέ θέλω να ζήσω 100 χρόνια…
-          Καπνίζεις;
-          Όχι…
-          Πίνεις;
-          Όχι…
-          Ξενυχτάς;
-          Όχι…
-          Ξενοπηδάς;
-          Όχι…
-          Τρως γλυκά και Μερέντα;
-          Όχι…
-          Ε τότε τι στο διάβολο θες να ζήσεις τόσο πολύ;

@ Για το τέλος αποφάσισα να σας γράψω κάτι γλυκό, πολύ γλυκό.
Γαλακτομπούρεκο!

@ Είμαι ακόμη μουδιασμένος…

@ Αυτά.
Νέο Καλντερίμι την επόμενη εβδομάδα.
Να προσέχετε αυτούς που αγαπάτε.
Και μη ξεχνάτε το μότο μας:
Οι μεθυσμένοι, τα παιδιά και τα κολάν, λένε πάντα την αλήθεια…

@ Χαιρετώ σας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου