Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Στο Καλντερίμι (Νο 147)

Η εβδομαδιαία στήλη του grpost με τα Πολιτικά –Παραπολιτικά σχόλια, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι, δια χειρός Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

1η ενότητα
Πολιτικά –Παραπολιτικά σχόλια

@ Καλημέρες, καλημέρες…
Καλώς ήρθατε και σήμερα στην παρέα που έγινε… κυριακάτικη συνήθεια….

@ Με μια αποκάλυψη θα ξεκινήσουμε σήμερα.
Αναφορικά με το που θα ξεχειμωνιάσουν χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν κατακλείσει την Αθήνα κι είναι σχεδόν αποκλεισμένοι από το … ευρωπαϊκό τους όνειρο.
Σας αποκαλύπτουμε λοιπόν, ότι κατά πάσα βεβαιότητα η περιοχή δεν θα είναι ούτε αυτή του Ελληνικού, ούτε του Αμαρουσίου (ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ), αλλά ο Ελαιώνας, μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας.
Και δη στην περιοχή των 9,5 χιλιάδων στρεμμάτων, μέσα στα
οποία είναι διάσπαρτα δεκάδες ερειπωμένα βιομηχανικά κτίρια.

@ Η απόφαση είναι σχεδόν ειλημμένη.
Ανεξαρτήτως αν οι συνθήκες εκεί είναι άθλιες, τα κτίρια ετοιμόρροπα και δεν υπάρχει καμιά ανθρώπινη υποδομή.
Χώρια ότι η περιοχή θυμίζει έναν απέραντο σκουπιδότοπο, γεμάτη έλη όπου…. ενδημεί ο… θρυλικός …Κορμοράνος που είχαν επικαλεστεί οι Συριζαίοι, ούτως ώστε να μη γίνει εκεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού κι αναμορφωθεί η περιοχή…

@ Απολύτως έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδόν όλες οι άλλες λύσεις που έχουν πέσουν στο τραπέζι ως χώροι φιλοξενίας των προσφύγων και λαθρομεταναστών, προσκρούουν  στις επιφυλάξεις της Αστυνομίας, αναφορικά με την τεράστια δυσκολία που θα προκαλέσει η «διασπορά» τους σε πολλά σημεία του λεκανοπεδίου, σε ζητήματα ασφαλείας.

@ Όμως, εκτός όλων των άλλων, στο Βοτανικό υπάρχουν και προβλήματα νομικής φύσης.
Πολλά από τα κτίρια, λόγω των χρεών των ιδιοκτητών τους στις τράπεζες δεν έχουν σαφή ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν έχουν περιέλθει στην κυριότητα του δήμου Αθηναίων.
Όλα τα κτίρια, είναι  ερειπωμένα, χωρίς σύνδεση με τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και κυρίως με εμφανή προβλήματα αντισεισμικής επάρκειας.
Ποιος θα τα λύσει αυτά και μάλιστα… χθες;
Ουδείς απαντά.

@ Πολύ περισσότερο όταν η Ελλάδα μπορεί ν’ ανέλαβε τη «φιλοξενία» 50 χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών, αλλά μόνο τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία εκτιμά ότι έφτασαν στην Ελλάδα περισσότεροι από 100 χιλιάδες άνθρωποι κι οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης κλείνουν η μια μετά την άλλη τα σύνορά τους;

@ Ξαναλέω, ότι αυτή τη στιγμή, η απόφαση για εγκατάσταση 50 χιλιάδων ανθρώπων αφορά τον Βοτανικό.
Ωστόσο, παρά τις αντιδράσεις της Αστυνομίας, κυβερνητικοί παράγοντες δεν αποκλείουν την …υπέρβαση  και τη  «διασπορά» τους και στο Ελληνικό και δη στα 4 Ολυμπιακά ακίνητα, τους τερματικούς σταθμούς και τα γραφεία της παλιάς Ολυμπιακής, παραπλεύρως της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Οι ίδιοι κυβερνητικοί παράγοντες, ισχυρίζονται ότι ακόμη και στους χώρους υποδοχής του παλιού αεροδρομίου, στη λεωφόρο Ποσειδώνος, μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 6-7 χιλιάδες άνθρωποι.
Συνολικά δε στην περιοχή, μπορούν να βρουν κατάλυμα 30 χιλιάδες άνθρωποι.

@ Υπάρχουν όμως, όπως είπαμε, εκτός από τις αντιδράσεις της αστυνομίας, κι οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων της περιοχής.
Που φοβούνται ότι η εγκατάσταση τόσων ανθρώπων εκεί, ανάμεσα στους οποίους είναι βέβαιο ότι βρίσκονται και εγκληματικά στοιχεία, θ’ αυξήσει στην περιοχή την εγκληματικότητα και τις αξιόποινες πράξεις….
Όπως είχε συμβεί, κατά τους ισχυρισμούς τους, στο Λαύριο όταν δημιουργήθηκε εκεί ο καταυλισμός των Κούρδων πολιτικών προσφύγων…

@ Πάμε παρακάτω και σ’ άλλο θέμα.
Θυμόσαστε που στο προηγούμενο «Καλντερίμι» γράψαμε για τους υπουργούς που ουσιαστικά αρνούνται να υποστηρίξουν όσες μνημονιακές υποχρεώσεις έχει αναλάβει η κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου;
Να σας πω κι άλλα, αδιαφορώντας πλήρως για όσα διοχετεύουν λογής λογής υπάνθρωποι ινστρούχτορες.
Μικρά ανθρωπάκια είναι άλλωστε, ετερόφωτα, χωρίς καμιά αξία…
Ειδικά ένα στρουμφάκι στην οδό Πειραιώς!

@ Επί της ουσίας τώρα.
Όλοι αυτοί οι περίεργοι και γεμάτοι ιδεοληψίες τύποι, βολεύονται κρυμμένοι πίσω από την εντολή Τσίπρα να μη βγαίνουν στα ΜΜΕ κι έτσι ισχυρίζονται στους… πελάτες –ψηφοφόρους τους ότι εκείνοι διαφωνούν με την… κυβερνητική πολιτική.
Μέχρι κι ο λαλίστατος Κατρούγκαλος ή αλλιώς «κύριος 12%» ή αλλιώς «mr ευθανασία», έχει εξαφανιστεί εσχάτως από προσώπου γης και ΜΜΕ.
Προφανώς δεν θέλει να χρεωθεί τις επώδυνες αποφάσεις που ο ίδιος θα πάρει στο ασφαλιστικό.

@ Αρνούνται να πάνε ακόμη κι ως ομιλητές σε κομματικές εκδηλώσεις, φοβούμενοι ότι με τυχόν ερωτήσεις θα έρθουν σε δύσκολη θέση.
 Έτσι, στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν δυο κατηγορίες υπουργών:
Α. Εκείνοι που διαχειρίζονται τα σοβαρά προβλήματα και προσπαθούν να βρουν λύσεις.
Β. Κι εκείνοι που κρύβονται κι επιχειρούν να μένουν… ατσαλάκωτοι.
Μέχρι κι ο μονίμως τσαλακωμένος σε εμφάνιση Τσακαλώτος, κρατάει πισινές και κρύβεται, αφήνοντας να βγάζει το φίδι από την τρύπα ο αναπληρωτής του Τρύφων Αλεξιάδης.

@ Το ίδιο κάνει κι ο Σκουρλέτης.
Το «παίζει» ήρωας αντίστασης στο κοινό του ΣΥΡΙΖΑ αλλά μόνο κατ’ ιδίαν.
Βλέπετε, ο άνθρωπος διαφωνεί στην απελευθέρωση της Ενέργειας, το διαλαλούσε χρόνια και τώρα πρέπει να το εφαρμόσει…
Φυσικά, δεν εφαρμόζει τίποτα, συσκεπτόμενος με τον εαυτό του.

@ Αμ ο Δρίτσας; Που αντί να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, περιθάλπει τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών του ΟΛΠ;
Ή ο Ξανθός;
Που στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία και στην περίθαλψη γίνεται της εκδιδομένης γυναικός;
Μέχρι κι ο Φίλης που δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα με τις δηλώσεις και την πολιτική του στο ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, εξαφανίστηκε από προσώπου γης, ειδικά μετά το άδειασμα που του έκανε το Μαξίμου (Τσίπρας) μέσω της Όλγας Γεροβασίλη.
Δικοί του δε, διαρρέουν ότι δεν ήταν δική του πρόταση…

@ Ερώτηση:
Η Ράνια Σβίγκου, δεν είναι επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ;
Όχι τίποτα άλλο αλλά επειδή η κοπέλα είναι εξαφανισμένη,  πολλά ακούγονται….
Περί διαφωνιών της, περί Σακελλαρίδη, περί «53», περί Κορωνάκη κλπ κλπ

@ Πάμε παρακάτω.
Σας αποκαλύπτω ότι στο Μαξίμου τρέμουν τους Λαφαζάνη, Ζωή και Στρατούλη.
Όπως σας  το λέω.
Τρέμουν τον… Αριστερό ακτιβισμό τους.
Τρέμουν και τη… νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και τις πιθανότατες αντιδράσεις στο… πεζοδρόμιο.
Στο προηγούμενο «Καλντερίμι», γράψαμε για την κινητικότητα τους αναφορικά με την προετοιμαζόμενη…. Επαναστατική γυμναστική στους δρόμους της Αθήνας.

@ Σήμερα έχουμε συνέχεια.
Οργανωμένα στελέχη του Λαφαζανιστάν, έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν κόλαση τη ζωή του Τσίπρα.
Σε κάθε ευκαιρία που θα τους δίνεται.
Και κάποιοι κυβερνητικοί ανησυχούν –προφανώς κάτι ξέρουν περισσότερο- για τις υπόγειες σχέσεις τους με πρόσωπα γνωστά –άγνωστα, που επανειλημμένως έχουν συμμετοχή στις…. αναστατώσεις (sic) της Αθήνας.

@ Ήδη, άρχισαν διάφορες καταλείψεις σε κτίρια κομμάτων και γραφεία υπουργών.
Συμβολικές εν αρχή…
Ταυτοχρόνως, έχει δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση στον χώρο της Παιδείας, κυρίως μέσω του διαδικτύου, όπου χιλιάδες μαθητές καλούνται να δηλώσουν –και το κάνουν- συμμετοχή σε καταλήψεις σχολείων και μάλιστα στο εγγύς μέλλον.

@ Θα σας πω και κάτι πολύ σημαντικό.
Κι ας διαψεύσει όποιος θέλει.
Όλες ή σχεδόν όλες οι πρεσβείες των Δυτικών χωρών και των ΗΠΑ, έχουν στείλει αναφορές στις κυβερνήσεις τους, στις οποίες παρομοιάζουν την κατάσταση με αυτή του 2010 (τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατούσε καθημερινά στους δρόμους, με πορείες, διαδηλώσεις κλπ) και δημιούργησαν τα πρώτα ρήγματα στην κυβέρνηση του μοιραίου Γιώργου…

@ Κι ένα βήμα παρακάτω;
Όλοι οι πρέσβεις κι οι αναλυτές των πρεσβειών, ισχυρίζονται ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση καταφέρει κι επιτύχει δημοσιονομική χαλάρωση από τους θεσμούς έναντι μετατροπής της Ελλάδας σε κέντρο κράτησης των προσφύγων και λαθρομεταναστών, δεν θα μειώσει την πίεση που δέχεται η κυβέρνησή του και μάλιστα από πολυποίκιλα κι ετερόκλητα στρώματα.

@ Στο δε Μέγαρο Μαξίμου, τρέμουν στην ιδέα τι θα συμβεί αν πέσει το …πρώτο Αριστερό δακρυγόνο ή αν αρχίσουν να σπάνε την Αθήνα κάποια ανεξέλεγκτα παιδιά…
Κι οι ημερομηνίες που φοβούνται είναι:
-           η Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, όπου έχει προγραμματιστεί πανελλαδική απεργία από ΑΔΕΔΥ –ΓΣΣΕ
-          η Τρίτη 17 Νοεμβρίου, με την πορεία για το Πολυτεχνείο
-          η Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, με την πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου, το 2008.

@ Κι είναι χαρακτηριστικό, ότι μόλις προχθές, σε πηγαδάκι στους διαδρόμους της Βουλής, ένας εκ των θεωρουμένων σοβαρών υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγε σε δημοσιογράφους ότι …φοβάται νέα… Δεκεμβριανά…

@ Να πω κι ένα τελευταίο επί του θέματος.
Συμφώνως με εγκυρότατες πληροφορίες, η Αστυνομία θεωρεί ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες –λαθρομετανάστες, υπάρχουν ακόμη και τρομοκράτες.
Κι επιπλέον, έχει επισημάνει ότι στις τελευταίες στρατιές των χιλιάδων εισερχομένων, οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Ιράκ.

@ Θέλετε κι άλλο;
Λόγω της πλημμελούς φύλαξης των σημείων συγκέντρωσης των λαθρομεταναστών, η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι όποιος θέλει μπαίνει, όποιος θέλει βγαίνει κι όποιος θέλει … εξαφανίζεται , χωρίς κανένας να γνωρίζει που διαμένει.

@ Εξ αυτών αλλά και λόγω του αποκλεισμού των συνόρων στην Κεντρική Ευρώπη, η Αστυνομία δεν αποκλείει το σοβαρό ενδεχόμενο….  Μεταναστευτικής έκρηξης, με ότι αυτό συνεπάγεται…

@ Για να ξέρετε:
Τώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ πνέουν μένεα εναντίον του συνδικάλα της ΠΟΕ –ΟΤΑ, του Θέμη Μπαλασσόπουλου!
Που κατέλαβε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές στις εργασιακές και συνταξιοδοτικές σχέσεις.
Και φώναζε… «θα τους κάνουμε τη ζωή μαρτύριο»…

@ Με τέτοιους πορεύτηκαν τα τελευταία χρόνια…
Τέτοιους χρησιμοποιούσαν  για να καταλάβουν  την εξουσία…
Τώρα τους λούζονται…

@ Πάμε παρακάτω, μένοντας στον ΣΥΡΙΖΑ.
Και δη σ’ εκείνους που έχουν αποχωρίσει.
Πρώην συνεργάτες κι έμπιστους του προέδρου Αλέξη.
Ήδη έχουν προχωρήσει την πρωτοβουλία για τη «νέα δικτύωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς» κι έχουν αναπτύξει μια αμφίδρομη κινητικότητα με τους Λαφαζάνηδες και με στελέχη της ομάδας των «53» που εγκατέλειψαν την Κουμουνδούρου.

@ Επικεφαλής είναι ο πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κορωνάκης, ενώ ρόλο παίζει κι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που αρνήθηκε κάθε κυβερνητική ή κοινοβουλευτική θέση που του προτάθηκε.

@ Θα σας πω κι άλλα ονόματα.
Ηλίας Χρονόπουλος, πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αλμπάνης, Ηλίας Χρονόπουλος, Μάνια Μπαρσέφσκι, Κώστας Μαρματάκης (οι δυο τελευταίοι συνεργάστηκαν με τον Λαφαζάνη), Ηρώ Διώτη, Χρήστος Λάσκος, Ηλίας Παντελεάκος και Νίκος Σαμανίδης.
Μαζί τους συντάσσεται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, καθώς κι ο Χάρης Γολέμης, που είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και διευθυντής του Ινστιτούτου «Ν. Πουλαντζάς».

@ Μάλιστα, έχουν αρχίσει να δημιουργούν εκδηλώσεις.
Η πρώτη έγινε στην Αθήνα κι ακολούθησε αυτή της Θεσσαλονίκης.
Τόσο στη μια όσο και στην άλλη, ήταν παρόντες πολλοί… λαφαζάνηδες…
Και συνέκλιναν στην άποψη ότι ο Τσίπρας δεν θα εξαντλήσει την τετραετία επειδή δεν θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος του μνημονίου.
Κι είναι χαρακτηριστικό ότι συμφώνησαν να ξεκινήσει «επιχείρηση» προσεταιρισμού στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άρχισαν να προετοιμάζουν πανελλαδική συνδιάσκεψη στην Αθήνα.

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι στενοί συνεργάτες του προέδρου Αλέξη του εισηγούνται νέες κάλπες;
Για να επιβεβαιώσει την παντοκρατορία του στον ΣΥΡΙΖΑ και ν’ αναβαπτιστεί;

@ Βρε μανία που έχουν κάποιοι με τις κάλπες;

@ Πριν πάμε στα θέματα που αφορούν τη Νέα Δημοκρατία, θέλω να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις.
Για την αναισθησία που διέπει κάποιους μετά από 5,5 χρόνια σκληρών μνημονίων που έφεραν τα πάνω κάτω στην ελληνική οικογένεια.
Νομίζω ότι το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας αλλά και της ίδιας της κοινωνίας, εξακολουθεί να ζει στην εποχή της αστακομακαρονάδας και των Καγιέν.
Δεν έχουν καταλάβει τίποτα και δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα.
Η εποχή του «δώσε κι εμένα μπάρμπα», συνεχίζεται.
Σ’ έναν τόπο μετέωρο κι εκτός… τόπου και χρόνου…

@ Και δη από τους πιο ευνοημένους κλάδους της μεταπολίτευσης.
Τους φαρμακοποιούς, τους γιατρούς, τους αγρότες και τους δημοσίους υπαλλήλους.

@ Φωνάζουν οι φαρμακοποιοί επειδή ανοίγει το επάγγελμά τους κι επειδή θα πωλούνται μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ΚΑΙ σε άλλα καταστήματα.
Ε και; Ίσα ίσα που θα φτηνύνουν προς όφελος ημών κι ουχί εκείνων.
Προβάλλουν απίστευτης ελαφρότητας επιχειρήματα για να στηρίξουν τις αντιδράσεις τους.
Φωνάζουν, επί παραδείγματι, επειδή ο οιοσδήποτε επιχειρηματίας θα μπορεί ν’ ανοίξει φαρμακείο χωρίς να είναι φαρμακοποιός.
Ε και;
Μήπως εκείνος θα πουλάει φάρμακα;
Δεν θα έχει στο φαρμακείο του ομάδα φαρμακοποιών να εξυπηρετούν τον κόσμο;
Δεν θα δουλεύουν φαρμακοποιοί;
Μήπως εκείνοι δεν έχουν τώρα στα φαρμακεία τους υπαλλήλους φαρμακοποιούς;

@ Και από πού κι ως πού εκείνοι μπορούν να πουλάνε π.χ. παπούτσια στα φαρμακεία ή παιδικό γάλα κι αρνούνται την πώλησή τους από τα σούπερ μάρκετ;
Από πού κι ως πού μπορούν να πουλάνε προφυλακτικά μόνο εκείνοι;
Από πού κι ως πού μπορούν να πουλάνε  θερμοφόρες μόνο εκείνοι;
Κι ένα σωρό άλλα παρόμοια εμπορεύματα;

@ Να πούμε και κάτι άλλο;
Επί δεκαετίες οι φαρμακοποιοί είχαν τεράστιο και κυρίως σίγουρο κέρδος.
Με γεια τους με χαρά τους.
Είχαν όμως και κάτι ακόμη.
Διακριτό ρόλο στο πάρτι συνταγογράφησης των 5 δις ετησίως.
Είχαν προκλητικά ωράρια σε σημείο που για να εξυπηρετήσεις μια έκτακτη ανάγκη ίσως να χρειαζόσουν κι ατέλειωτα χιλιόμετρα για να βρεις φαρμακείο μετά τη δύση του ηλίου.
Τα ξεχνάμε;

@ Πάμε παρακάτω.
Στους γιατρούς.
Που αντέδρασαν μόλις επιχειρήθηκε η ενίσχυση της Υγείας κι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων με τη δημιουργία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας.
Τα ξεχνάμε;
Πού ζούνε άραγε; Σε ποιον κόσμο;
Οι ίδιοι δεν επιχείρησαν να μπλοκάρουν την απόφαση της κυβέρνησης που επέβαλλε την πληρωμή ιατρικών υπηρεσιών με πλαστικό χρήμα, επειδή προφανώς δεν ήθελαν να βάλουν πλάτη στον τόπο με τον περιορισμό της τεράστιας φοροδιαφυγής του κλάδου τους;
Και θυμήθηκαν τότε την… καταπάτηση προσωπικών δεδομένων και… ιατρικού απορρήτου;
Τι θέλουν, δηλαδή, πλήρη ασυδοσία;

@ Πάμε παρακάτω. Στους αγρότες.
Ζεσταίνουν, λέει, τα τρακτέρ για να κλείσουν δρόμους και να χωρίσουν την Ελλάδα στα δυο, επειδή θα φορολογηθούν!
Ώπα ρε παλικάρια.
Δεκαετίες ολόκληρες απολαύσατε αμέτρητες κοινοτικές κι εθνικές επιδοτήσεις (οι τελευταίες με δανεικά), χαριστικά δάνεια κι ένα σωρό άλλα προνόμια.
Τώρα που η χώρα επιχειρεί ν’ ανασυγκροτηθεί οικονομικά, ανεβαίνετε και πάλι στα τρακτέρ όπως τις αλήστου μνήμης εποχές που εκβιάζατε κυβερνήσεις και κοινωνία;
Πολύ περισσότερο όταν η επαρχία βίωσε και βιώνει σε πολύ μικρότερο βαθμό την κρίση που γονάτισε τον αστικό πληθυσμό;

@ Κι οι δημόσιοι υπάλληλοι;
Η πλέον προνομιούχος κάστα της μεταπολίτευσης;
Με τα χιλιάδες προνόμια, με την ασφάλεια της μονιμότητας και με μικρότερη προσπάθεια παραγωγικότητας απ’ οποιαδήποτε άλλη τάξη εργαζομένων;
Με τις αμοιβές σίγουρες και τη διαφθορά να μαστίζει τις τάξεις τους;
Με αναλγησία συμπεριφοράς ακόμη και σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συναλλασσομένους;
Με το πελατειακό κράτος να κόβει και να ράβει στα μέτρα τους;
Κι όμως, ούτε εκείνοι επιθυμούν ν’ αλλάξει το παραμικρό, κάποιοι μάλιστα για να εξασφαλίζουν τις θέσεις τους δημιουργούν συνεχή προσκόμματα στην κοινωνία και δη στην επιχειρηματικότητα μέσω της αύξησης της γραφειοκρατίας …

@ Κι όλα αυτά, μέσω ανεπαρκέστατου πολιτικού προσωπικού.
Το οποίο ακόμη και σήμερα στην δεύτερη φορά Αριστερά, εξακολουθεί να θεωρεί το Κράτος φέουδό του και να ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο γι αυτό, λες κι οι άλλοι Έλληνες που βρίσκονται εκτός αυτού, είναι πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.
Οι πολιτικοί, όρα Σταθάκης, την ώρα που η ανάπτυξη είναι πιο αναγκαία από ποτέ, στοιβάζει στο υπουργείο του χιλιάδες αναπτυξιακά προγράμματα που έχουν εγκριθεί από το ΕΣΠΑ!
Οι δε εταιρείες που έχουν εγκεκριμένα προγράμματα, αδυνατούν να τα υλοποιήσουν επειδή κάποιοι εξακολουθούν να τις κρατούν ομήρους των ιδεοληψιών τους.
Φτηνοί τσαρλατάνοι και ψεύτες.

@ Την ίδια ώρα που δεν δίνονται τα χρήματα των εγκεκριμένων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις, την ώρα που η επιστροφή ΦΠΑ στις εξαγωγικές επιχειρήσεις καθυστερεί μήνες ή και χρόνια, την ώρα που η γραφειοκρατία ταλανίζει υποψήφιους επενδυτές κι επιχειρήσεις, η κυβέρνηση Τσίπρα ρίχνει χρήματα για να επιδοτεί με εκατομμύρια εκατομμυρίων κρατικές επιχειρήσεις που θα έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και καιρό, συμφώνως με τα αποτελέσματα και τους αριθμούς που καταγράφουν τα λογιστήριά τους.
Όπως, επί παραδείγματι, τη Βιομηχανία Ζάχαρης.

@ Να πούμε κι άλλα;
Την ώρα που η πραγματική οικονομία είναι ημιθανής κι ο ιδιωτικός τομέας χαροπαλεύει, οι κυβερνητικοί εταίροι της πιο παράταιρης συγκυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος, προσλαμβάνουν τις καθαρίστριες και κάποιες τις … μετατάσσουν ως… γραμματείς στα Δικαστήρια, επιχειρούν να κλείσουν τα μη αρεστά ιδιωτικά κανάλια προς όφελος δικών τους υποψηφίων καναλαρχών και κάνουν ότι είναι δυνατόν να μη μεταρρυθμίσουν τίποτα…

@ Την ίδια ώρα, η Κύπρος μετά από δυόμιση χρόνια σκληρού μνημονίου, έκανε τις δέουσες μεταρρυθμίσεις, βγήκε στις αγορές και δανείζεται πλέον κανονικότατα.
Κι η Ιρλανδία έφτασε στο σημείο να έχει μηδενικά επιτόκια δανεισμού, δηλαδή παρακαλάνε να τη δανείσουν…
Η δε Microsoft που είχε αναγγέλλει μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα, πήρε των ομματιών της και την πήγε στη Ρουμανία…

@ Δεν έχω πρόθεση να σας μαυρίσω την καρδία κυριακάτικα, αλλά μαύρη είν’ η νύχτα στα βουνά…

@ Πάμε Νέα Δημοκρατία.
Που εντείνεται η παρασκηνιακή μάχη των υποψηφίων εν όψει εκλογών.
Ξεκάθαρα και με κάθε ειλικρίνεια σας λέω ότι η κατάσταση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι διόλου καλή.
Τα συντροφικά μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν, ακόμη και μεταξύ στελεχών ελάχιστου πολιτικού- κομματικού ειδικού βάρους.
Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά.
Τα έχουμε γράψει και ξαναγράψει.

@ Σήμερα, θα σας πω όσα μου μετέφερε άνθρωπος που γνωρίζει άριστα την ανθρωπογεωγραφία της Νέας Δημοκρατίας και ποτέ δεν μ’ έχει ρίξει σε… δημοσιογραφική γκάφα με τις πληροφορίες και σκέψεις που μου μεταφέρει.
Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν, έχει την πεποίθηση ότι κάποιοι κινούνται βάσει σχεδίου διάσπασης.
Ποιοι είναι αυτοί;
Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

@ Σαμαράς!
Ο οποίος, λένε, κινείται στη λογική της επιστροφής αλά Σαρκοζί, αλλά επειδή ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί αν γίνει μέσω Νέας Δημοκρατίας, την ψάχνει με … Πολιτική Άνοιξη Νο 2!
Μεγάλη ευθύνη για την μπαχαλοποίηση της κατάστασης στη Νέα Δημοκρατία επιρρίπτεται στον Σαμαρά και σε στελέχη που εκείνος επηρεάζει ή έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό του.
Οι ήξεις αφίξεις των σαμαρικών βουλευτών αναφορικά με ποιον στηρίζουν, οι αντικρουόμενες κι απολύτως συγκεχυμένες πληροφορίες αναφορικά με τη στήριξη του Άδωνι, αλλά κι οι ψεύτικες –όπως αποδείχτηκε- δηλώσεις στήριξης του Βαγγέλα, συντελούν σ’ αυτή τη μπαχαλοποίηση κι απαξίωση του κόμματος, αλλά και των διαλυτικών τάσεων.

@ Το δε φιλικότατο προς τον Σαμαρά antinews, τον «προτρέπει» καθημερινά να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία δεν βγει βαριά τραυματισμένη από την εσωκομματική διαδικασία, όπως προβλέπουν πολλοί.

@ Ερώτηση:
Αν ισχύουν όλα αυτά, αλήθεια δεν σκέφτεται ο Σαμαράς ότι μια δεύτερη διασπαστική κίνηση θα τον στιγμάτιζε σε μέγιστο βαθμό;
Τόσο πολύ τον έχει πικάρει η ήττα του από τον ΣΥΡΙΖΑ κι η ραγδαία πτώση της δημοτικότητάς του στην κοινωνία;

@ Πάμε παρακάτω.
Σας φαίνεται κι εσάς όσο σ’ εμένα, ότι ο Τζίτζι έχει αρχίσει να γλύφει εσχάτως τον Καραμανλή;
Κατάλαβε βλέπετε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει τα υψηλότερα ερείσματα στο πολιτικό, στελεχιακό δυναμικό αλλά και στη βάση του κόμματος…

@ Θα γράψω και κάτι που είναι εξακριβωμένο.
Στελέχη και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής ετοιμάζονται να ψηφίσουν … Τζίτζι.
Κι όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σ’ όλη την Ελλάδα.
Όλο και περισσότεροι χρυσαυγίτες, λένε και ξαναλένε μεταξύ τους τις … εντολές!
Κάντε μια συζήτηση με κάποιον που σας εμπιστεύεται και θα το διαπιστώσετε.

@ Στο σημείο αυτό θ’ αναρωτηθείτε για ποιον λόγο θα στηρίξουν οι χρυσαυγίτες τον Τζίτζι;
Θα σας πω τι λένε μεταξύ τους.
Όχι μόνο επειδή είναι καραδεξιός του κερατά, ούτε επειδή κλείνει το μάτι σ’ αυτούς.
Αλλά για να του ξεπληρώσουν τη στάση που κράτησε απέναντί τους ως Περιφερειάρχης στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όταν βάλλονταν από παντού και χαρακτηρίζονταν εγκληματική οργάνωση.
Τι είχε κάνει ο Τζίτζι;
Είχε καλέσει επισήμως τη Χρυσή Αυγή να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου και δη με τιμές στην εξέδρα των επισήμων!

@ Κι όταν όλα τα κόμματα διαμαρτυρήθηκαν κι αποχώρησαν, ο Τζίτζι με περισσό θράσος είχε απαντήσει ότι θα μπορούσε να μη καλέσει το… ΠαΣοΚ ως… εγκληματική οργάνωση, επειδή είχε καταδικαστεί ο Τσοχατζόπουλος!

@ Ας τα λουστούν τώρα αυτοί που διάλεξαν την ψηφοφορία με τους περαστικούς…
Κάτι που μόνο πολιτικοί κρετίνοι θα διάλεγαν ή όσοι θέλουν να τα κάνουν μπάχαλο…

@ Μεϊμαράκης και Σαμαράς, σχεδόν δεν λένε καλημέρα.
Ο Βαγγέλας, όπως και πολύ άλλοι, χρεώνουν στον Σαμαρά την μπαχαλοποίηση που αναφέραμε προηγουμένως και κυρίως μέσω των χειρισμών δικών του ανθρώπων, όπως ο Παπαμιμίκος κι ο Τσιμάρας, που παίζουν κεντρικό ρόλο στην ΚΕΦΕ.

@ Το ίδιο, μου λένε, συμβαίνει και μεταξύ Βορίδη και Σαμαρά.

@ Ερώτηση:
Σε ποιον έκανε κακό ο Σαμαράς με την … προώθηση - τοποθέτηση υποψηφίου στη Ροδόπη από την … Κυπαρισσία, στο ψηφοδέλτιο του… Λεβέντη;
Που έκοψε από τη Νέα Δημοκρατία τόσες ψήφους, όσες ήταν ικανές να μην έχει έδρα εκεί η Νέα Δημοκρατία και κυρίως… το «μαύρο πρόβατο» του σαμαρισμού, Ευριπίδης Στυλιανίδης;

@ Να το ξαναπώ;
Η μόνη σωτηρία της Νέας Δημοκρατίας ακούει στο όνομα Κώστας Καραμανλής.
Μόνο που αυτή η… σωτηρία, αν υπάρξει, δεν μπορεί να προέλθει με άλλον τρόπο εκτός της διάλυσης.
Πολύ περισσότερο όταν τον ρόλο της διάλυσης έχουν αναλάβει άλλοι και δη για δικούς τους λόγους…
Κι ο νοών νοείτο.

@ Θέλετε κι ανάλυση;
Λογικά, ο Καραμανλής, αν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής του, αδιαφορεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος.
Αν είναι ο Βαγγέλας, η θητεία του πάλι θα θεωρηθεί μεταβατική κι εν πολλοίς εξαρτημένη από τον Τσίπρα που έχει στα χέρια του τις όποιες εξελίξεις.
Αν είναι ένας εκ των άλλων τριών υποψηφίων, θα είναι σε μόνιμη αμφισβήτηση και το κόμμα θα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με διάσπαση ή συρρίκνωση και με ημερομηνία λήξης.
Άρα, δεν έχει λόγο ν’ ανησυχεί ο Καραμανλής αν προτίθεται να επανέλθει.

@ Έχει όμως λόγο ν’ ανησυχεί αν δεν έχει τέτοια πρόθεση….

@ Για να ξέρετε:
Αν εκλεγεί πρόεδρος ο Βαγγέλας, κατά πάσα βεβαιότητα θα γίνει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης Γραμματέας του κόμματος.

@ Ερώτηση:
Μπορεί κάποιος από τη Νέα Δημοκρατία να απαντήσει τι θα συμβεί αν την ημέρα διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών «πέσει» το ηλεκτρονικό σύστημα που θα υποστηρίζει την ψηφοφορία;
Μπορεί;
Έστω κι αν είναι μια θεωρία συνωμοσίας;

@ Ερώτηση: 
Ποιος βάζει στοίχημα τα σουβλάκια κι ένα διαρκείας της Πανάθας, ότι στις 22 Νοεμβρίου μπορεί και να μη γίνουν εκλογές στη Νέα Δημοκρατία;

@ Έ όχι και Τζίτζι ρε Μήτσο Ευρωπαίε...

@ Πάμε ΠαΣοΚ;
Σας το γράφω από τώρα, για να μη λέτε ότι δεν ξέρατε.
Οσονούπω θ’ ακούσετε κελεύσματα ή έστω «άνοιγμα» του ΠαΣοΚ στα ορφανά του Γιώργου, αλλά και προς το Ποτάμι.
Από το βήμα του «Τιτάνια» και δη στις 18 Νοεμβρίου.
Ποιος θα το κάνει;
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ….

@ Ερώτηση:
Γιατί απείχαν χαρακτηριστικά από τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου ο Σταύρος κι ο Βαγγέλης ο χοντρός;

@ Για να ξέρετε;
Η αναβολή του συνεδρίου του Ποταμιού, δεν έχει να κάνει με ζητήματα χρόνου ή διαδικασιών.
Στις προσυνεδριακές όσοι πήγαιναν, κατανοούσαν ότι δεν υπήρχε καν κάποιο κείμενο, στη βάση του οποίου, θα συζητούσαν!
Κι η γκρίνια πήγαινε σύννεφο.
Χώρια που στις όχθες γίνεται της… διάσπασης.

@ Άλλοι θέλουν συνεργασία με το παλιό (ΠαΣοΚ).
Άλλοι θέλουν συνεργασία με τους όμορους χώρους.
Άλλοι δεν θέλουν με κανέναν.
Κι είναι και κάποιοι που δεν θέλουν τον… Σταύρο….
Όπως σας το λέω…

@ Θα κλείσουμε την ενότητα με τα Πολιτικά και Παραπολιτικά σχόλια μ’ ένα γεγονός που μου φαίνεται ιδιαιτέρως ελπιδοφόρο.
Το αυθόρμητο κίνημα των ανθρώπων του «Μένουμε Ευρώπη», που σηκώθηκε από τους καναπέδες και διαδήλωσε υπέρ της παραμονής της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια όταν η θέση της χώρας διακυβεύτηκε σ’ αυτή εξ αιτίας των παλινωδιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και του ανούσιου δημοψηφίσματος, μετουσιώνεται σε μια διακομματική κίνηση πολιτών, με την επωνυμία «Ευρωπαϊκό Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο»…..

@ Και δη μακριά από κόμματα που επιχείρησαν να το καπηλευτούν ή δήθεν να δείξουν ότι το υποστηρίζουν…

@ Ήδη, δημιουργήθηκε Συντονιστική επιτροπή, δημοσιεύθηκαν οι δέκα βασικές θέσεις οι οποίες επεξεργάζονται ανά ενότητα, ενώ οσονούπω θα είναι έτοιμη κι η αρχική διοικούσα επιτροπή.
Συμμετέχουν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες κι ήδη η διαδικτυακή ανταπόκριση υπερβαίνει κάθε προσδοκία.

@ Επί τούτου.
Το Ευρωπαϊκό Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο, δεν είναι κόμμα.
Ούτε πρόκειται για κάποια απομίμηση προηγούμενων προσπαθειών αμφιβόλου σκοπιμότητας , ούτε για μια ακόμη προσπάθεια προσέλκυσης αφελών ή «άλωσης» του πολιτικού σκηνικού.
Αποτελείται στην αρχή από πρόσωπα διαφορετικής πολιτικής καταγωγής, με κύριο στόχο την αδιαπραγμάτευτη θέση της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, ενώ παράλληλα διαθέτουν την κυρίαρχη πολιτική κουλτούρα της εποχής.
Αυτή των συνεργασιών.

@ Να δούμε που θα βγει.
Προς το παρόν, όλη η ιστορία του «Μετώπου» λειτουργεί μέσω του διαδικτύου, στη σελίδα «Ευρωπαϊκό Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο»
ενώ την προσεχή Τετάρτη στην Αθήνα θα γίνει η πρώτη ουσιαστική του διεργασία με τη συνεδρίαση της Συντονιστικής επιτροπής.

@ Κλείνοντας την ενότητα με τα πολιτικά – παραπολιτικά σχόλια, να σας πω ότι ετοιμάζεται και συγκέντρωση –διαδήλωση εναντίον της υπερφορολόγησης…
Επίσης από διάφορες ομάδες του διαδικτύου.

2η ενότητα
Τυπολογίες

@ Πάμπολα τηλεοπτικά κανάλια, ζήτησαν από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να κάνει δηλώσεις ή και συνεντεύξεις για την 28η Οκτωβρίου.
Σε όλα απάντησε καταφατικά.
Αλλά έθεσε έναν όρο.
Δεν θα ερωτηθεί για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και τη διαδικασία  εκλογής νέου προέδρου….
Αποτέλεσμα;
Δεν έδωσε καμιά συνέντευξη, αφού κάποιοι προφανώς επιθυμούσαν να μπερδέψουν το αλβανικό μέτωπο με τον… Κυριάκο ή τους άλλους…
Κρίμα.

@ Για να ξέρετε:
Ο Νίκος Ευαγγελάτος που μετά την παραίτησή του από το Mega συμφώνησε –όπως σας έχουμε γράψει εδώ και δυο εβδομάδες- με το «Ε», θα παρουσιάζει το ενημερωτικό μαγκαζίνο του σταθμού, καθημερινά 7-9.
Να δούμε με τι ποιότητα προσωπικού…

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι ο εξόχως … καραμανλικός καθηγητής Αντώνης Μακρυδημήτρης θ’ αναλάβει την προεδρία του νέου ΕΣΡ;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι βρέθηκε τρόπος να αρθεί η τηλεοπτική και ραδιοφωνική άδεια του ART;
Του Καρατζαφέρη;

@ Ερώτηση:
Τι να έλεγαν άραγε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους ο Νίκος Παππάς και Γιάννα Αντωνοπούλου;

@ Ερώτηση:
Αληθεύει ότι όλο και πιο κοντά βρίσκεται η πιθανότητα να καταργηθεί από τον όμιλο Μπόμπολα η έκδοση του «Έθνους του Σαββάτου»;


3η ενότητα
Αθλητικό Καλντερίμι

@ Μπόλικη Πανάθα έχει σήμερα.
Μπασκετική και δη μετά την ηχηρή 25άρα που αρπάξαμε στη Βαρκελώνη.
Να πω ότι οι φόβοι που έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό για τους ψηλούς της ομάδας επιβεβαιώθηκαν;
Και τι θα γίνει αν το πω;
Να πω ότι αυτό που γράφουμε εδώ και καιρό, ότι η ομάδα έχει πάρει περισσότερο αέρα απ ‘ότι της αρμόζει, επιβεβαιώθηκε;
Και τι θα γίνει αν το πω;

@ Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός της Βαρκελώνης ήταν μια μικρή ομάδα.
Όπως αυτή που πήγε στη Ρωσία κι έχασε από την ομάδα του… Μπαρτζώκα.
Δηλαδή, τι θα γίνει;
Ομάδα του ΟΑΚΑ;
Μα αυτό δεν αρκεί.

@ Ξαναλέω, πως φοβάμαι ότι αυτή η ομάδα έχει σχεδιαστεί λάθος.
Στους ψηλούς και στην περιφέρεια.
Ο Κούζμιτς δεν είναι κάτι σπουδαίο κι ο Ραντούλιτσα δεν είναι ΑΥΤΗ τη στιγμή ούτε Λάσμε, ούτε καν Μπατίστα….
Ο δε Πάβλοβιτς,  είναι ασταθέστατος, ικανός για το καλύτερο μα και το χειρότερο.
Αφήστε που αυτή η ομάδα στερείται κλασικού σουτέρ…

@ Θέλετε να βρούμε δικαιολογίες;
Να τις βρούμε και να πούμε ότι έλειπαν οι Κούζμιτς και Γιάνκοβιτς.
Να πούμε κι ότι ακόμη η ομάδα είναι υπό κατασκευή.
Όμως, όταν κάνεις πέντε λάθη στην αρχή του παιγνιδιού κι ο Ραντούλιτσα –ο μοναδικός σέντερ της ομάδας- έχει κάνει δυο ανόητα επιθετικά φάουλ, τότε δεν σου φταίει κανένας.
Όταν ο Πάβλοβιτς «τρώει» δυο τρίποντα από τον Περπέρογλου με την «καλημέρα» του παιγνιδιού, ο Καλάθης δίνει την πρώτη ασίστ στο 13,14 κι ο Διαμαντίδης στο 19, 34 (!!!), ενώ στο πρώτο ημίχρονο έχεις 39% στα σουτ, τότε κάτι δεν πάει καλά…

@ Σ’ όλο το παιγνίδι, πλην της αρχής της τρίτης περιόδου, η Πανάθα βρισκόταν με τρικυμία εν κρανίω…
Κι αν συνεχίσει έτσι, αν δεν γίνουν βελτιωτικές κινήσεις, φοβάμαι ότι η Βαρκελώνη δεν θα είναι η μόνη πόλη που θα φύγει με σκυμμένο κεφάλι…

@ Το ματσάκιο του γαύρου στην Ιταλία δεν το είδα, αφού είχα πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω στον Πειραιά, το βράδυ της Παρασκευής.
Τόσο ενδιαφέροντα που μου πέρασε αστραπιαία κι ο φρικτός πονοκέφαλος…

@ Συνεπώς δεν θα γράψω σχεδόν τίποτα.
Πλην του ότι, όπως μου είπαν, επανεμφανίστηκε ο Σπανούλης.

@ Ερώτηση:
Αυτός ο ασχημάντρας που πήρε προπονητή η Κούλα, ο Πογιέτ, είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε άριστες σχέσεις με κάποιον μάνατζερ, σε σημείο που να πάρει στην Αγγλία –χωρίς καν να τους χρησιμοποιήσει- τους Σκόκο και Μαυρία;
Κι ο μάνατζερ,  μόλις ο ασχημάντρας έμεινε από δουλειά του το ανταπέδωσε και τον έφερε στην Κούλα;

@ Βρε τον Ιβάν.
Τρία ντέρμπι έδωσε στην Τούμπα με το τέως ΠΟΚ και σ’ όλα ευνοήθηκε σκανδαλωδώς από τη διαιτησία.
Με την Κούλα πνίγηκε χερούκλα - πέναλτι από  τον Κουκουλάκη.
Με τον γαύρο ο Γιάχος σφύριξε 80-20 υπέρ των καρντάσηδων.
Με την Πανάθα ο Αρετόπουλος μ’ ένα …παπουτσέλειο πέναλτι, διέλυσε τους «πράσινους» για κανένα τέταρτο, αρκετό για να καθαρίσει το ματσάκιο ο ΜΠΑΟΚ…


---------------------------------------

@ Πάμε σιγά για το τέλος, με τις απαραίτητες ανάσες χαλάρωσης….

@ Μου το έλεγε η γιαγιά μου αλλά δεν την άκουγα…
Ένας άνδρας μπορεί να έχει ελαττώματα μέχρι να παντρευτεί.
Μετά είναι τελειωμένος….

@ Όχι μωρή δεν θέλω ρόφημα λεβάντας…
Σκόρο έχω;

@ Και για να ξέρεις κυρά μου, όποιος ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου σε μια γυναίκα, ή το αυτοκίνητο είναι καινούργιο ή η γυναίκα…

@ Είχε λυσσάξει η άλλη ότι δεν πεινάει και μόλις ήρθε το φαγητό ξαναείδα την ταινία «η επίθεση της όρκας»…

@ Εγώ πάντως, αν χάσω ακόμη πέντε κιλά θα είμαι όπως ήμουν πριν 5 χρόνια που ήθελα να χάσω άλλα δέκα…

@ Το άλλο που κυκλοφορεί το μάθατε;
Ο Νταλάρας, λέει, ανησυχεί σφόδρα εσχάτως, ειδικά μετά την αναρρίχηση του Θηβαίου στην πρώτη θέση του πιο μακάκα Έλληνα καλλιτέχνη…

@ Κορίτσια ν’ αποφεύγετε αυτούς που σας κάθονται από το πρώτο ραντεβού.
Είναι τσούλοι…

@ Το άλλο το μάθατε;
Λένε ότι εφέτος ο χειμώνας προβλέπεται πολύ βαρύς.
Θα έχουμε συνεχείς πτώσεις συριζαίων από τα σύννεφα…

@  Ένας μεγαλοπαππάς μου είπε ότι με το βιβλίο «Οι μύθοι και το παραμύθι» που έγραψα θα πάω στην κόλαση κι ομολογώ ότι φοβήθηκα που θα τον έχω παρέα…

@ Κι ανεκδοτάκι έχουμε:
Το ζευγάρι κοιμάται αμέριμνο στο σπίτι, όταν στις 3 η ώρα το πρωί όταν χτυπάει το κουδούνι. Έντρομοι πετάγονται από το κρεβάτι.
Ο άντρας πάει στο θυροτηλέφωνο και ρωτάει:
- Ποιος είναι;
Ακούγεται μια αντρική φωνή.
- Φίλε, κατεβαίνεις να με σπρώξεις λίγο, σε παρακαλώ;
-Τιιιιιιιιι;  φωνάζει ο άντρας, μας ξύπνησες νυχτιάτικα για να κατέβω να σε σπρώξω; Δεν είσαι με τα καλά σου. Άντε παράτα μας…
Γυρίζει στο κρεβάτι του, εξηγεί στη γυναίκα του τι έγινε και την πέφτει πάλι για ύπνο.
Μετά από λίγο, πάλι το κουδούνι.
-Έλα, ρε φίλε! Κατέβα λίγο να με σπρώξεις σε παρακαλώ…
Έξαλλος ο άντρας, του απαντάει
- Άσε ρε άνθρωπέ μου να κοιμηθούμε, πάρε οδική βοήθεια…
Το σκηνικό επαναλαμβάνεται δυο –τρεις φορές ακόμη.
Οπότε η σύζυγος πείθει τον άντρα της να κατέβει να δει τι γίνεται, μη τυχόν και πράγματι κάποιος έχει ανάγκη.
«Άντε, να κατέβω», λέει αυτός, «μήπως κι ησυχάσουμε να κοιμηθούμε».
Ντύνεται στο άψε σβήσε, κατεβαίνει κάτω, δεν βλέπει τίποτα.
Κοιτάει εδώ, εκεί, τίποτα.
«Που νάναι αυτός που φώναζε να τον σπρώξω;», αναρωτιέται δυνατά…
Οπότε ακούγεται μια φωνή από το διπλανό παρκάκι:
-          Εδώ είμαι ρε μαλάκα, στην κούνια…

@ Αυτά.
Την άλλη Κυριακή νέο μας περίπατος στο «Καλντερίμι»…
Πάντα στις 10 το πρωί.

@ Σας ευχαριστώ για την παρεούλα και μη ξεχνάτε ότι οι μεθυσμένοι, τα παιδιά και τα κολάν λένε πάντα την αλήθεια….

@ Φιλούρες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου